به گزارش تابناک اقتصادی؛ با اعلام وزارت نفت، در اولین ماه از فصل زمستان ۱۴۰۲، ۶۰ لیتر سهمیه بنزین ماهانه به کارتهای هوشمند سوخت شخصی بامداد جمعه واریز میشود. همچنین سهمیه سوخت خودروهای عمومی و خدماتی مطابق جدول سهمیه طرح مدیریت مصرف سوخت واریز خواهد شد. بنابراین سهمیه بنزین دیماه خودروهای شخصی بدون هیچگونه تغییری، امشب در کارتهای هوشمند شارژ میشود.
به گونهای که همچون ماههای گذشته، قیمت هر لیتر بنزین سهمیهای معادل 1500 تومان با سهمیه 60 لیتر در ماه و قیمت هر لیتر بنزین آزاد معادل 3000 تومان و با سهمیه 150 لیتر در کارت سوخت شخصی خودروها شارژ میشود که هیچ تغییری نسبت به گذشته نخواهد داشت. صاحبان خودرو برای مصارف بالاتر از 210 لیتر در ماه میتوانند از کارت سوخت اضطراری جایگاهها برای دریافت بنزین با قیمت 3000 تومان اقدام کنند.
سهمیهبندی بنزین از ساعت صفر روز جمعه (۲۴ آبان) سال ۱۳۹۸ بر اساس مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوه، برای همه وسایل نقلیه بنزینسوز آغاز شد.
سقف ذخیره سهمیه بنزین قیمت اول کارتهای هوشمند سوخت برای مالکان خودروهای شخصی و موتورسیکلتها ابتدا ۶ ماه بود که بهدنبال گسترش ویروس کرونا در کشور و شرایط ویژه اعلامشده برای مقابله با گسترش آن، شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در اطلاعیهای این سقف را به ۹ ماه تغییر داد.
سهمیه واریزی ماهانه قیمت اول خودروهای شخصی و موتورسیکلتها در صورت استفاده نکردن، حداکثر تا ۹ ماه در کارتهای هوشمند سوخت قابل ذخیره خواهد بود، اما سهمیه بنزین ۱۵۰ لیتری ماهانه نرخ دوم (آزاد) کارتهای هوشمند سوخت شخصی در کارتهای هوشمند سوخت قابل ذخیره نبوده و در صورت استفاده نشدن از سوی مالک در پایان هر ماه، این سهمیه حذف خواهد شد.
در شرایطی که طی روزهای گذشته، به دلیل تعطیلی جایگاههای سوخت هم زمان با حمله سایبری علیه سیستم ملی تامین سوخت، برخی اخبار غیررسمی در فضای مجازی از تصمیم دولت برای افزایش قیمت بنزین حکایت داشت، اما چنین خبری صحت نداشته و نرخ بنزین همان قیمت قبلی است. اما با پایان پاییز و سه ماه تا پایان سال، بسیاری از مردم منتظرند تا ببینند آیا دولت برای سال آینده برنامه ای در جهت افزایش قیمت بنزین دارد یا خیر؟ این سوالی است که وزیر نفت در پاسخ به آن گفته است: هنوز برنامه هفتم نهایی نشده است، پس از آنکه نهایی شد درباره قیمت بنزین اظهارنظر میکنیم.
اما رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز در یک برنامه تلویزیونی در رابطه با دیده نشدن رفع ناترازی انرژی در بودجه، گفته است: رفع ناترازی انرژی از نظر آقایان یعنی قیمت انرژی را افزایش دهیم؛ یعنی قیمت بنزین و برق را بالا ببریم تا مردم کم مصرف کنند اما دولت فعلا بنایی برای اینکه قیمت انرژی را اصلاح کند، ندارد و منابع هدفمندی صرفا براساس رشد مصرف دیده شده که بدون افزایش قیمت است. به گفته منظور معاون رئیس جمهور، موضوع ناترازی انرژی (بنزین) عملاً فرابودجهای است و قاعدتاً ما باید در فرصت دیگری خارج از بودجه به این موضوعات که بسیار هم مهم هستند بپردازیم.
پیگیری های خبرنگار تابناک اقتصادی هم حکایت از این دارد که دولت برای سال آینده نیز همانند سال جاری، برنامه ای برای افزایش قیمت بنزین ندارد و احتمالا به دنبال محدودیت ها و راهکارهای غیرقیمتی همچون تغییر در میزان سوخت گیری خودروها در برخی شهرها و مناطق مرزی است. اما نکته مهم این است که روند افزایشی مصرف سوخت به ویژه بنزین، جای نگرانی دارد و به احتمال بسیار زیاد، در سال آینده دولت برای واردات بنزین باید آستین بالا بزند. وارداتی که نیاز به ارز و همراهی بانک مرکزی دارد؛ هرچند بسیاری تأکید دارند به جای واردات بنزین، باید خودروهای کم مصرف و برقی وارد کشور شود تا میزان مصرف سوخت کاهش و مدیریت شود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.