به گزارش تابناک اقتصادی، چندی پیش (۲۷ آذر ماه ۱۴۰۲) سامانههای سوخت کشور برای دومین بار هک شد و مردم در سطح شهر دچار اختلال در سوختگیری شدند؛ اتفاقی که مسبوق به سابقه است.
در آبان ماه ۱۴۰۰ متصدیان پمپبنزینها متوجه از کار افتادن دستگاههای نازل بنزین شدند و کمی پس از شکلگیری صفهای طویل در پمپبنزینها اعلام شد که سیستم توزیع بنزین از کار افتاده است. سپس اعلام شد که سامانه توزیع بنزین با حمله هکری مواجه شده و برای رفع این مشکل باید کارشناسان فنی وزارت نفت به تک تک پمپبنزینها مراجعه کرده و مشکل را به صورت دستی رفع کنند.
در همین زمینه، پس از هک اول سامانههای سوخترسانی و یک ماه پیش از هک دوم سامانههای سوخت، مسئولان سامانه هوشمند سوخت روی آنتن زنده تلویزیون ادعا کردند که سامانه فاقد هرگونه ارتباطی برخط و هک ناپذیر است! اما اتفاقات چند روز اخیر به عنوان گواهی برای رد این ادعا شناخته شد و رسیدگی جدی به امنیت سامانههای سوخت کشور را الزامآور کرد؛ بنابراین، انتظار میرفت یک روز پس از رخداد چنین اتفاقی در کشور مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز سهشنبه خود (۲۸ آذر ۱۴۰۲) حداقل گریزی به این ماجرا بزند! اما در کمال ناباوری نه تنها گریز یا دوفوریتی برای تعیین و تکلیف این موضوع در مجلس صورت نگرفت، بلکه موضوعات کماهمیتتری همچون طرح تحقیق و تفحص از فدراسیون سوارکاری در دستور کار قرار گرفت! تا جایی که به گفته برخی، نمایندگان نیز نسبت به این موضوع اعتراض کردند و در شرایط کنونی بررسی این موضوع را در اولویت نمیدانستند.
در هر صورت به نظر میرسد هنوز پیگیری جدی نسبت به این موضوع وجود ندارد و مسئولان به انتشار اخباری مبنی بر آنکه مشکلی در سامانه سوخت نیست و ... بسنده کردهاند. ساعتی قبل نیز شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران درباره روند توزیع سوخت در جایگاههای سراسر کشور اعلام کرد: سوختگیری به روال عادی بازگشته و موضوع منشأ و علل اختلال در سامانه هوشمند سوخت به عهده شورای عالی فضای مجازی است و تا زمان قطعیت موضوع، هرگونه اطلاعرسانی یا انتشار خبر، خلاف واقع است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.