به گزارش تابناک اقتصادی، امروز (دوشنبه ۴ دی ۱۴۰۲) دومین نشست گفتوگویهای آبی با محوریت آب زیرزمینی؛ بایدها و نبایدهای مدیریت توامان آب و برق به میزبانی معاونت آب و آبفا برگزار شد.
بزرگزاده، سخنگوی صنعت آب، واعظی استاد دانشگاه تبریز، کیانی مشاور طرح، سمیعی نماینده تشکلهای محیط زیستی به عنوان کارشناسان آب در این نشست حضور یافته و گفتوگو کردند.
عیسی بزرگزاده، سخنگوی صنعت آب، در این نشست گفت: ۱۴۶ میلیارد متر مکعب کسری تجمعی مخزن داریم که بخش اعظم این کسری در سدها رخ میدهد. ایران در بحث قانونگذاری در صنعت آب کشور مشکل دارد. به عنوان مثال بیش از ۴۵۰ هزار چاه غیرقانونی در دهه ۶۰ مجوز قانونی گرفتند! دلیل چیست؟
در ادامه این نشست، سمیعی، نماینده تشکلهای محیط زیستی با اشاره به فرونشست زمین گفت: در حال حاضر میزان فرونشست زمین در کشور حدود ۲۷ سانت برآورد میشود؛ عددی که نگرانکننده است.
کیانی، مشاور طرح، درباره مطالعه ۸۵ هزار چاه کشاورزی گفت: بررسیها نشان میدهد ۵۰ درصد این چاه ها تخلف ندارند و از ۵۰ درصد چاه غیرمجاز تنها ۲۰ درصد آنها تخلف جدی داشتند. برای برخورد با این متخلفان باید وضعیت گشت و بازرسی در دشتها تقویت شود.
وی ادامه داد: همچنین مشخص شده، چاههای غیرمجاز غالبا متعلق به افراد چند معیشتی است و شغل اصلیشان کشاورزی نیست. پس باید برخورد جدی با آنها شود و ممانعتی در این زمینه وجود ندارد.