در نشست خبری انتخاباتی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب برگزار شد:

رسولی: مسئولیت لیست خود را می‌پذیریم و در قبال آن پاسخگو هستیم/ روح‌الامینی: نظارت بر عملکرد نمایندگان، مستمر است

در وحدت رویه تشکیلاتی و انضباطی، توجه ویژه به آموزش داریم. ما در هر شهرستان و مرکز استان به تناسب جمعیتش، ۵۰ تا ۲۰۰ جوان را دعوت کنیم تا با نخبگان، خبرگان و کارآفرینان که نقش اساسی در استان خودشان دارند، نشست برگزار کنند تا با فرایند شکل‌گیری شخصیت آنان آشنا شوند.
کد خبر: ۱۲۱۶۱۹۴
|
۲۶ دی ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۴ 16 January 2024
|
3403 بازدید

رسولی: مسئولیت لیست خود را میپذیریم و در قبال آن پاسخگو هستیم/ روح‌الامینی: نظارت بر عملکرد نمایندگان، مستمر است

تابناک _ نخستین نشست خبری انتخاباتی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب برگزار و برنامه‌های این تشکل سیاسی اعلام شد. امیرابراهیم رسولی در ابتدای نخستین نشست خبری انتخاباتی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی برگزار شد، گفت: با همه فراز و نشیب‌ها، جلسات خود را فراتر از انتخابات برگزار کرد و حتی بعد از انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر به فعالیت خود ادامه داده است. شورای ائتلاف نسبت به همه چیز واکنش داشته و هیچ وقت تعطیل نشده است.

وی در واکنش به حمله شب گذشته سپاه به مواضع تروریست‌ها در سوریه، گفت: تلنگری که دیروز به دشمن وارد شد، تلنگری ناچیز و نسبت به فعالیت این رژیم در ترور بود. شورای ائتلاف از اقدامات سپاه علیه رژیم صهیونیستی حمایت میکند.

رسولی ادامه داد: شورای ائتلاف در نزدیکی انتخابات سعی کرده است فعالیت‌ها خود را بیشتر و کانون‌ها را فعال کند. ما فراتر از احزاب عمل کردیم. امیدواریم که بتوانیم پاسخگوی عملکرد گذشته باشیم.

در ادامه این نشست عبدالحسین روح‌الامینی نیز اظهار کرد: جریان ائتلاف، جریان جدیدی و همان ادامه و استمرار هماهنگی نیروهای انقلاب در شکل وسیع‌تر است.

معاون امور استان‌های شورای ائتلاف تصریح کرد: بعد از انتخابات نیازمند تغییرات جدی در بدنه استان‌ها بودیم که اگر کسی از شورا مسئولیت گرفت، جای خالی ایجاد نشود. ما طی یک سال گذشته فعالیت‌های خود را شدت بخشیدیم تا شب انتخاباتی نشویم.

وی ادامه داد: کادرسازی، آموزش، فعالیت در صنوف مختلف و … از برنامه‌های ما بوده است. تشکیل مجامع استانی از این دست کار بوده که شورای مرکزی این مجامع سه بخش دارد؛ بخش موسسین، احزاب ‌تشکل‌ها و ظرفیتهای تشکیلاتی و اعضای منتخب.

روح‌الامینی گفت: تلاش کردیم بوی کهنگی که ممکن است مانع تازگی شود، از شورا زدوده شود. البته در عین نوسازی، باتجربه‌ها را در شورای ائتلاف حفظ میکنیم.

معاون امور استان‌های شورای ائتلاف در پاسخ به سوالی درباره فرایند نهایی در استان‌های گفت: گام اول دعوت به مصاحبه از کسانی است که به ما در سراسر کشور مراجعه‌ کردند. در یک مورد فقط ۶۰۰ نفر از بانوان بودند و حدود ۷ هزار نفر به ما مراجعه کردند. از مجموع این افراد در حضور ناظر استان غربالگری اولیه انجام خواهد شد و منتخبین بر اساس شاخصها وارد گام دوم می‌شوند.

وی ادامه داد: در گام دوم پس از بررسی امتیازات منتخبین نیروهای انقلاب، به گام سوم و فرآیند مصاحبه و معرفی می‌رسیم که به وزارت کشور ابلاغ و معرفی می‌شوند. فرایند دقیق و قابل ارزیابی، یکی از پایه‌های جدی انتخابات این فرایند است.

رسولی نیز در پاسخ به سوالی درباره حل مسائل بین شورای انقلاب و جبهه پایداری تصریح کرد: ما در شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسیر اختلاف افکنی‌های رسانه‌ای و مجازی نمی‌شویم. آنچه برای ما اصل است، ما در شورای ائتلاف با جریان غربگرا رقابت می‌کنیم؛ جریانی که نگاه به بیرون دارد. ما در درون جریان انقلاب اختلافات را حل میکنیم؛ کما اینکه در انتخابات‌های گذشته هم این اتفاق افتاده است. طبیعی است که تفاوت سلیقه وجود داشته باشد که بر سر آنها صبحت و آنها را حل میکنیم.

سخنگوی شورای ائتلاف تأکید کرد: ما مشکلی با گرم کردن تنورهای رسانه‌ای نداریم و مطمئن باشید که رقابت ما در شورای ائتلاف درونی نخواهد بود. ما با جریانی رقابت میکنیم که سالها قدرت را در دست داشتند و اجازه ندادند ما کاری انجام دهیم. خالا که در قدرت نیستند، ما را نقد میکنند. نظر ما این است که باهم بر سر یک میز بنشینیم و مشکلات مردم را حل کنیم.

رسولی در پاسخ به سوالی درباره نظارت شورای ائتلاف بر نمایندگان حاضر در مجلس تصریح کرد: مسئولیت لیست خود را میپذیریم و در قبال آن پاسخگو هستیم. اتفاقاتی که در مجلس یازدهم افتاد مسئولیت پاسخگویی به مردم را بر دوش ما می‌گذارد و بر اساس گزارش عملکرد نمایندگان شورای ائتلاف در مجلس، نیروهای مناسب جایگزین خواهند شد.

روح‌الامینی نیز در ادامه پاسخ به این سوال گفت: نظارت بر عملکرد نمایندگان یک امر مستمر است. حتی از مجامع استانی که که نمایندگان در آن حضور پیدا میکنند، وجود دارد و امتیازاتی را کسب میکند. خود من هم کارنامه‌ای دارم و از آن هم استقبال میکنم.

در مورد سرلیستی قالیباف مصمم هستیم

رسولی همچنین درباره سرلیست شورای ائتلاف در انتخابات، گفت: در مورد سرلیستی قالیباف مصمم هستیم و ترکیب به همین شکل خواهد بود.

رسولی در پاسخ به سوالی درباره احتمال وجود سرلیست دوم گفت: احتمال وجود سرلیست دوم، نیازمند مشخص شدن مصادیق است که تا امروز این اتفاق نیفتاده است.

وی ادامه داد: باید شاخص‌های خود را مشخص کرده و عملکرد نمایندگان را در موضوعات مشخص بررسی کنیم و ببینیم که چه امتیازی کسب شده است. احتمالا در نشست خبری بعدی میتوانیم پاسخ قطعی را به این سوال بدهیم.

سخنگوی شورای ائتلاف در پاسخ به سوالی درباره همراهی دولت با گروه «شریان» در انتخابات مجلس دوازدهم، تصریح کرد: دولت به صراحت اعلام کرده است که در انتخابات مجلس هیچ ورودی نخواهد داشت و نامزد هم ندارد. برای ما هم آنچه که دولت اعلام کرده صادق است. شورای ائتلاف مستقلا به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

 

در بخش دیگری از این نشست روح‌الامینی با بیان اینکه ما سرمایه‌هایمان را حفظ می‌کنیم و در کنار آن نگاه ویژه‌ای به رویش‌ها داریم، گفت: مثلاً در مجامع استانی سه بخش داریم، یکی جوانان زیر ۴۰ سال که یک سوم منتخبین هستند، یک سوم منتخبین بانوان هستند چه جوانان و چه مجربان، یک سوم دیگر هم از پیشکسوتان و باتجربه‌ها انتخاب می‌شوند.

وی افزود: در وحدت رویه تشکیلاتی و انضباطی، توجه ویژه به آموزش داریم. ما در هر شهرستان و مرکز استان به تناسب جمعیتش، ۵۰ تا ۲۰۰ جوان را دعوت کنیم تا با نخبگان، خبرگان و کارآفرینان که نقش اساسی در استان خودشان دارند، نشست برگزار کنند تا با فرایند شکل‌گیری شخصیت آنان آشنا شوند.

معاون امور استان‌های شورای ائتلاف تاکید کرد: ارتباط تشکیلاتی ما نیز به جلسات حضوری چند ماه یک بار منوط نشده است. ارتباط منظم با دبیران استانی داریم و این علاوه بر ارتباطات ۲۴ ساعته در هفت روز هفته است. تشکیلات ما زنده، پویا و به‌روز است.

 

در ادامه این نشست رسولی در پاسخ به پرسشی درباره تدوین مدل انتخاباتی شورای ائتلاف، اظهار کرد: باید کل کشور را در نظر داشت. در مورد استان‌ها این مدل از مدتی قبل آماده شده است تا با رفع اشتباهات قبل، کار رسیدن به کاندیداهای کارآمد و مؤثر را پیگیری کنیم. در تهران اما کارگروه انتخاباتی تشکیل شده است و شورای ائتلاف، طبق رأی‌گیری کارها را با بررسی پیش می‌برند. این فرایند احتمالا تا پایان بهمن تکمیل می‌شود و به صورت اجرایی نیز از آن زمان انجام خواهد شد.

وی گفت: حتماً در مدل انتخاباتی و برایند لیست چند محور خواهیم داشت، اول اینکه با ما بین نمایندگان کنونی و کاندیداهایی که در این دوره ثبت‌نام کردند تبعیض قائل نخواهیم شد. کسی که نماینده است کارنامه‌اش بررسی می‌شود و کسی که کاندیداست نیز به همین ترتیب و این عین عدالت است. ارزیابی در این زمینه از ماه‌ها قبل انجام شده و تمامی نمایندگانی که با اسم شورای ائتلاف وارد مجلس شده‌اند بررسی می‌شود.

سخنگوی شورای ائتلاف تاکید کرد: حتماً دوستان منتظر تحول در فهرست‌های انتخاباتی باشند، ما در عین ارادت و دوستی با همه افراد و جریانات حتماً دنبال این هستیم که کارآمد بودن را هم در نظر بگیریم. جوان‌گرایی هم لزوماً همراه با تخصص افراد پیگیری می‌شود تا هر اندازه که نمره قبولی در مجلس یازدهم گرفتیم آن را افزایش دهیم. ما قائل به سکون نیستیم و مطمئن باشید که لیست شورای ائتلاف در انتخابات با یک تحول و نوسازی روبه‌رو خواهد شد. این فرایند در اواسط بهمن ما را به این هدف می‌رساند.

روح‌الامینی نیز در پاسخ به این پرسش اظهار کرد: بسیاری دنبال این هستند که گرد یأس و ناامیدی بپاشند که این روال فعلی شورا همان روال گذشته است اما اصلاً چنین نیست. متکامل‌ترین فرایند همان است که اکنون انجام می‌شود هرچند که ممکن است عیب و ایراداتی هم داشته باشد ولی نسبت به همه شیوه‌های قبلی بهتر است.

در ادامه نشست رسولی در پاسخ به سوالی درخصوص میزان احتمالی تغییر در لیست شورای ائتلاف با توجه به تاکید روی آموزش و تربیت نیروهای جوان و همچنین سهم زنان در لیست انتخاباتی، گفت: بخشی از سوال شما به فرآیند و نتیجه ارتباط دارد، باید فرآیند شکل بگیرد و ما برسیم به تعداد دقیق و بتوانیم عدد بگوییم اما نقش بانوان در لیست شورای ائتلاف حتما متفاوت خواهد بود، درخصوص جوان‌گرایی هم تاکید می‌کنیم ما صرف نگاه کردن به یک شناسنامه را مدنظر قرار نخواهیم داد.

وی ادامه داد: اگر در واژه ها افراط کنیم دچار مشکل می‌شویم، در همین واژه جوانگرایی گاهی به قدری زیاده‌روی شد که رهبری گفتند شهید سلیمانی هم در ۶۰ سالگی جوان بودند؛ لذا میزان فعالیت و کارآمدی ملاک است. در همین دوره یازدهم خط شکنی که شورای اتلاف کرد و جوانانی که وارد مجلس یازدهم شدند کار بزرگی بود اما توجه داشته باشید که این اقدام کاری نیست که یک شبه بتوان انجام داد، ما نمی‌توانیم به یکباره نیروهای با تجربه را کنار بگذاریم و بگویم شما بروید و جوانان بیایند بدون هیچ پشتوانه تجربی‌.

سخنگوی شورای ائتلاف تاکید کرد: برخی به دلیل مشکلات سیاسی که با ارکان مجلس دارند اقدام به تخریب یا سیاه‌نمایی می‌کنند و خب این مسأله حسابش مشخص است، درخصوص عملکرد هم تاکید می‌کنم مجلس یازدهم را با مجلس دهم مقایسه کنید. اتفاق تحولی در ساختار مجلس صورت گرفته که بسیاری از آن‌ها رسانه‌ای نشده است. این موارد باید تبیین شود که بزودی نیز این اتفاق خواهد افتاد.

رسولی در پاسخ به پرسشی درباره موضع شورای ائتلاف درباره نیروهایی که در زمان انتخابات به جریاناتی که امکان رای‌آوری بیشتری دارند نزدیک می‌شوند،  یادآور شد: گاهی بوده است که دوستی در جریان سیاسی دیگری بوده است و حالا اگر به آغوش ائتلاف آمده است که نباید به او بگوییم تشریف نیاورید.  گاهی کسی از مبانی انقلاب اسلامی عبور کرده است که این را محکم می‌ایستیم و اجازه حضور نمی‌دهیم. اگر هم کسی از ما بوده و از این مبانی عبور کرده است هم با او خداحافظی می‌کنیم اما اگر کسی در جریان ائتلاف نبوده و حالا آمده است تا روزی که بر مبانی انقلاب پایبند باشد با او کار می‌کنیم. باید از اختلافات جزئی عبور کرد چون مشکلات زیادی در کشور وجود دارد که برای حل آن باید برنامه‌ریزی شود.

روح‌الامینی هم در پاسخ به پرسشی درباره عملکرد مجلس یازدهم اظهار کرد: سیاست‌های مربوط به جمعیت در همین مجلس به نتیجه رسید در حالی که مدتها بدون نتیجه مانده بود. در بودجه و برنامه توسعه نیز تحولاتی رخ داده است. در اقتصاد هم قانون بانک مرکزی بیش از پنجاه سال تغییر نکرده بود و این تغییر هم انجام شد. در موضوع حاشیه‌نشینی هم به طور ویژه برای محرومیت‌زدایی اقداماتی قانونی و متکی بر بودجه انجام شده است. تسهیل مجوزهای کسب و کار را هم داشته‌ایم. در دیگر کمیسیون‌ها هم اقدامات فراوانی انجام شده است. بعدی از ابعاد نظارتی نبوده است که ما در مجلس گزارشی ارائه نکرده باشیم. این کار شگفت‌آور و شاهکار بوده است.

 

رسولی نیز با اشاره به سخنان روح‌الامینی تاکید کرد: در این مجلس در عین تعامل با دولت تلاش شده هر هفته یکی دو وزیر بیایند و به سوالات نمایندگان پاسخ دهند. این هم از اقدامات تحولی است.

وی در پاسخ به پرسشی درباره اقدامات شورای ائتلاف برای وحدت با شورای وحدت و جبهه پایداری، گفت: شورای ائتلاف یک دیدگاه کلی دارد که در قبال افراد و جریان‌ها انجام داده و انجام می‌دهد. اگر شورای وحدت منظور جریان سنتی اصولگرایی است و احزاب و تشکل‌هایی که در آن فعال هستند باید بگویم اکنون آقای سیدرضا تقوی عضو جامعه روحانیت در شورای ائتلاف حضور دارد، همچنین آقای ترقی که عضو شورای مرکزی موتلفه هستند و اکنون در شورای ائتلاف حاضر هستند.

سخنگوی شورای ائتلاف یادآور شد: اینکه گروهی یا جریانی در جای دیگری هم تشکیل جلسه می‌دهد مختار است که چنین پیش رود. ما وقتی از این احزاب افرادی را در شورا عضو داریم این فراتر از همکاری صرف است.

روح‌الامینی نیز در پاسخ به این پرسش اظهار کرد:  در تک تک استانها برخی از نامهایی که بردید از مسئولان تشکیلاتی ما در استان‌ها هستند و کاملاً در این زمینه یک نگاه فراگیر در شورای ائتلاف وجود دارد. امیدوارم طرح این بحث‌ها در آستانه انتخابات برای سهم‌خواهی نباشد.

رسولی در پاسخ به پرسشی درباره تکلیف شورای ائتلاف در قبال جبهه پایداری، اظهار کرد: ما در شورای ائتلاف اسیر اختلاف‌افکنی‌های رسانه‌ای و فضای مجازی نمی‌شویم. آنچه برای ما اصل است این است که با جریان نیروهای انقلاب رقابت نمی‌کنیم. ما با جریان غربگرا رقابت می‌کنیم. این رقابت اصلی ماست. در درون جریان انقلاب ما با هم بالاخره تعیین تکلیف می‌کنیم. شما نگران این اختلاف نباشید. همانطور که در انتخابات گذشته هم این اتفاق افتاد. حتماً اختلاف سلیقه داریم و این طبیعی است و در جایی ممکن است هر کسی نقدی داشته باشد. اما این به معنی اینکه با هم کار تشکیلاتی انجام نمی‌دهیم یا همکاری نمی‌کنیم نیست.

وی افزود: ما مشکلی با نقد و گرم‌ کردن تنور انتخابات نداریم، هر رسانه و جریانی که بیاید و نقد کند هیچ مشکلی نداریم. اما با جریان انقلاب حتما رقابت نداریم. رقابت ما با جریان غربگراست که فرهنگ غر زدن را یاد گرفته‌اند. مشکل مردم و دغدغه مردم را باید پیگیری کرد نه اینکه چه فردی در چه موضوعی چه حرفی می‌زند. من نمی‌گویم هر زمان یک جریان خاصی در کشور حاکم بوده کشور موفق بوده و هیچ مشکلی نداشته حتما مشکل و ایراد داشته است اما همه با هم تلاش کنیم تا دور یک میز مشکل مردم را حل کنیم.

سخنگوی شورای ائتلاف تاکید کرد: این مشکلات که کل‌کل رسانه‌ای و مطبوعاتی است نه مشکل مردم که دغدغه کسب و کار و معیشت و حل این مشکلات را دارند. حتی اگر کسی از جریان دیگری است نیز در این زمینه پیشنهاد دهد که چگونه مشکل حل شود.

روح‌الامینی نیز در پاسخ به پرسش اظهار کرد: دور میز شورای ائتلاف چهره‌هایی مثل باهنر، ترقی و تقوی را می‌بینید و تشکل‌های جدید و قدیمی حاضر هستند. ما خود را چتر گسترده‌ای می‌دانیم که همه گروه‌های انقلاب زیر این چتر جمع شوند.

وی درباره میزان مشارکت انتخاباتی در نظرسنجی‌های استانی نیز اظهار کرد: چند روز پیش دیداری در کهگیلویه و بویراحمد و فارس داشتم، مسئولان استانی هر دو استان روی ۵۵ درصد  عموم بحث داشتند و قاعدتاً جلوتر هم می‌رود. دو فرایند هم تجدید نظرسنجی‌ها داشتیم بعد از حوادث غزه در یک مرحله و بعد از حوادث کرمان حتی چند درصد به مشارکت اضافه شده است. من در استان را اشاره می‌کنم که در موردی تا ۵۵ درصد مشارکت پیش‌بینی شده بود. تا ۴۵ روز آینده حتماً افزایش خواهد یافت. صاحب‌نظران نیز میزان مشارکت را بین ۵۰ تا ۵۵ درصد می‌دانند.

رسولی نیز در تکمیل سخنان روح‌الامینی در این بخش اظهار کرد: ما اکنون مرز ۴۰ درصد را برای مشارکت گذرانده‌ایم و پیش‌بینی افزایش این میزان است.

سخنگوی شورای ائتلاف در پاسخ به پرسشی درباره نظارت بر عملکرد نمایندگانی که از سوی شورای ائتلاف وارد مجلس شده‌اند، اظهار کرد: همین کارگروه نظارت و ارزیابی شورای ائتلاف یعنی ما مسئولیت لیست خودمان را می‌پذیریم. حتماً هم می‌گوییم ممکن است به آن ایراداتی وارد باشد اما مسئولیتش را می‌پذیریم و همین که می‌گوییم در لیست انتخابات شاهد تحول خواهیم بود یعنی مسئولیت می‌پذیریم و اشکالات خود را رفع می‌کنیم و در جهت کارآمدتر شدن پیش می‌رویم و با کسی عقد اخوت نبسته‌ایم.

رسولی در پاسخ به پرسش ایسنا درباره اقدامات شورای ائتلاف برای رسیدن جریان اصولگرایی به یک لیست نهایی در مجلس خبرگان رهبری، اظهار کرد: ما با هماهنگی جامعه مدرسین کار را جلو می‌بریم و تصمیم سیاسی در این زمینه نداریم. فرایند خبرگان رهبری با مجلس متفاوت است و برای آن مدل دیگری داریم، با بزرگان و صاحبنظران در این زمینه مشورت می‌شود چون حوزه خطیر و حساسی است و باید توجه ویژه و تخصصی به آن داشته باشیم‌. حتماً در این زمینه هم کمی که جلوتر برویم مدل انتخاباتی را اعلام می‌کنیم و حتماً در کنار لیست مجلس، لیست خبرگان را هم ارائه خواهیم کرد.

وی در رابطه با احتمال دنبال کردن سیاست «اشتراک صفر» برای لیست انتخاباتی شورای ائتلاف، گفت: لزوما اینگونه نخواهد بود که از ابراز اشتراک صفر در همه انتخابات‌ها استفاده کنیم، این سیاست در انتخابات شورای شهر بهره‌گیری شد اما در مجلس قبل اینگونه نبود لذا امروز هم ممکن است مورد استفاده نباشد. اکنون هم هنوز درباره روش به نتیجه نرسیدیم و به فرایند و توافقات با احزاب بازمی‌گردد که در آن زمان تصمیم‌گیری می‌کنیم.

سخنگوی شورای ائتلاف درباره سرلیست این شورا در انتخابات تصریح کرد: ترکیب لیست هنوز مشخص نیست و نمی‌توان درخصوص مصادیق صحبت کرد اما آقای قالیباف در انتخابات مجلس یازدهم سرلیست بود و الان هم حضور دارد و سرلیستی وی سیاست مشخص ماست. درخصوص ترکیب لیست هم باید اشاره کنم الان در لیست تهران ۴ جای خالی داریم آقای نادران ثبت‌نام نکرد، آقای تقوی و میرسلیم به دلیل شرایط سنی ثبت‌نام نکردند و آقای خاندوزی هم به دولت رفت.

وی در پاسخ به سوالی درخصوص همکاری با دولت و فعالیت جناح‌های نزدیک به دولت در انتخابات گفت: مبنای مسلمانی صداقت است، دولت به صراحت اعلام کرده که در انتخابات هیچ ورودی نخواهم داشت و کاندیدا هم نداریم. ما در تعامل با دولت هستیم، سه‌شنبه های نظارتی را داریم، استیضاح هم داریم اما در کنار آن تعامل هم وجود دارد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟