41 روز تا انتخابات «خبرگان ششم» و «مجلس دوازدهم» زمان باقی است و روز به روز بر حال و هوای انتخاباتی جامعه و کنشگریهای سیاسی - انتخاباتی احزاب و تشکلها افزوده میشود.در سطور ذیل مروری بر برخی اخبار و حواشی سیاسی-انتخاباتی خواهیم داشت.
مجید انصاری: آقایان اصلاحطلبان را از اساس قبول ندارند
مجید انصاری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: آقایان به یک جریان فکری اعتماد صد درصد دارند و حرف آنها را حجت میدانند و بقیه جریانات به خصوص جریان اصلاحطلب را از اساس و مطلقاً قبول ندارند.وی در بخشی از اظهاراتش در خبرآنلاین گفت: در این انتخابات صلاحیت بعضی از افراد تایید شدهاند که ذهن مردم در مورد آنها سوال جدی وجود دارد. متاسفانه در روند بررسی صلاحیت داوطلبان تناقضات فراوانی در رفتار نهاد نظارتی برای تایید و ردصلاحیتها وجود دارد که با هیچ توجیهی قابل پذیرش نیست و جا دارد شورای محترم نگهبان در فرصت مناسب از این زاویه عملکرد نظارتی خود را مورد ارزیابی و آسیبشناسی قرار دهد.
کاسبی تلویزیون از انتخابات صدای مجری مشهور را درآورد
به نوشته «اطلاعات آنلاین» انتشار تعرفه تبلیغاتی نامزدهای انتخابات مجلس برای استفاده از شبکههای جدیدالتاسیس صداوسیما با واکنش تند محمدحسین رنجبران مواجه شد. رنجبران که در دوره علی عسگری، مدیرکل روابط عمومی صداوسیما بود و سالها خبرنگار صداوسیما و مجری برنامههای گفتگو محور تلویزیون بوده، امسال برای انتخابات مجلس دوازدهم، ثبت نام و تایید صلاحیت شده است.وی در توئیتی نوشت: با اعلام صداوسیما به نامزدها برای استفاده از ۲۰۰ شبکه محلی، رقم دریافتی از هر نامزد ۵ تا ۷ میلیون تومان خواهد بود که در تهران به بالای ۱۰۰ میلیون میرسد؛ به طور میانگین حداقل حدود ۴۲۳ میلیارد تومان درآمد از انتخابات دوازدهم مجلس. آیا چنین کاری در مسیر عدالت رسانهای است.
حسن روحانی: اولین بار است درباره انتخابات، اقلیت حاکم با اکثریت مردم نظر واحد دارند
روحانی گفت: من اولین بار است میبینم اقلیت حاکم با اکثریت مردم نظر واحد دارند. اقلیت حاکم میخواهد انتخابات خلوت باشد کسی نرود پای صندوق، اکثریت مردم هم نمیخواهند بروند پای صندوق.حسن روحانی در دیدار با جمعی از روزنامهنگاران و فعالان رسانهای گفت: ما اگر از انتخابات پس کشیدیم، یعنی اگر به این نقطه برسیم که انتخابات دیگر تاثیر ندارد، همین که شما میگویید اکثریت جامعه هم همین عقیده را دارند، الان هم نظرسنجی کنیم از مردم بپرسیم، اکثریت جامعه میگویند انتخابات یعنی چه، دورهاش گذشت و تمام شد. زمان انتخابات نیست. بعضی عصبی میشوند. من با دوستانم مشورت میکردم برای آنکه در انتخابات ثبتنام کنم، بعضی آنچنان عصبانی میشدند، تحمل نمیکردند حرف من را، میگفتند این چه حرفی است، چرا با ما مشورت میکنید، برای چه میخواهید ثبتنام کنید؟ مگر امیدی دارید؟
مردمی بودن روحانی از پشت شیشه/ ادعاهای انتخاباتی مدعیان چه نسبتی با واقعیت دارد؟
به نوشته ایرنا اهمیت یافتن مفهوم مردم در ایام انتخابات گرچه موضوع غریبی نیست، اما برخی اظهارات و ادعاها از سوی شماری از سیاسیونی که ملموسترین ارتباطشان با مردم از پشت شیشه دودی شاسیبلندها و در مسیر رفت و برگشت میان پاستور و جماران بوده! حتی برای دوران انتخابات هم پدیده عجیبی محسوب میشود. دولتمردان سابق این روزها با نزدیک شدن به ایام انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، بار دیگر دغدغهمند مردم شده و از تریبونهای متواتر بر ضرورت «گوش شنوا بودن» برای مردم تأکید میکنند. این در حالی است که عملکرد آنها در دوران مسئولیت یکی از مهمترین عوامل کاهش مشارکت مردم در انتخابات اخیر بوده است. این گروه در حالی مدعی «حمایت مردم» از خود بوده و آن را نقطه متمایز دولتشان با دولت فعلی میدانند که همچنان در برابر این پرسش، پاسخی ندارند که با این حمایت مردمی گستردهای که مدعی آن هستند، در ۸ سال دوران مسئولیت خود چه کردند و این سرمایه اجتماعی را چگونه تلف کردند که در پایان دولت متبوعشان میزان محبوبیت آنها به پایینترین میزان خود رسید؟
واکنش میرسلیم به سرلیستی قالیباف چه بود؟
موضوع سرلیستی قالیباف، واکنش مصطفی میرسلیم، نمایندهای که در سال اول عمر مجلس یازدهم گمان میرفت رقیب اصلی قالیباف در انتخابات ریاست مجلس باشد، را به دنبال داشت. نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی از سرلیستی تحت عنوان سرفهرستی نام برد و آن را به عنوان آفتی برای انتخابات قلمداد کرد.
مصطفی میرسلیم، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که اخیراً شورای ائتلاف بر سرلیستی آقای قالیباف تاکید کرده و از آن طرف شنیده میشود شورای وحدت بر سرلیستی آقای باهنر و جبهه پایداری نیز بر سرلیستی آقای آقاتهرانی تأکید دارند، به نظر شما اصولگرایان از این سهم خواهی کوتاه میآیند و لیست واحد میدهند؟ به خبرآنلاین گفت: رقابت درونی در جبهه به اصطلاح اصولگرایی وجود دارد و نمونه آن فهرستهای غیررسمی منتشر شده است البته این رقابت کاملا طبیعی است، اما به دلیل اینکه رقابت اصلی با جبهه اصلاحطلبان است، احتمال این که اصولگرایان سهمخواهی را کنار بگذارند و بر مبنای شاخصهای ارزشی به فهرست واحدی برسند، وجود دارد.
وی افزود: البته اگر ما موفق میشدیم اشکال بزرگی که در قانون انتخابات وجود دارد را بر طرف میکردیم، به این ترتیب که تعریف منطقی و اصولی از حوزه انتخابیه داشتیم و هر حوزه به یک نماینده میرسید، قطعا انتخابات برای مردم سادهتر و مشارکت قویتر صورت میگرفت و از آن طرف رقابت واقعیتر و نمایندگان شایستهتری انتخاب میشدند.میرسلیم همچنین تصریح کرد: فهرست دادن تحمیل بر مردم است و با قانون موجود چارهای جز آن و تن دادن به ضعفها و اشکالات آن نداریم. اگر انتخابات با حوزههای تک نماینده انجام میشد، موضوع سرفهرست که نوعی اخلال در تشخیص مردم پدید میآورد، نیز منتفی میشد.
مردم در انتخابات، بهتر از گذشته مایه آبروی کشور و نظامشان خواهند شد
حجتالاسلام صدیقی امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه مردم ما همه ساله امتحان خود را پای صندوقهای رای پس دادهاند، گفت: دشمنان و بدخواهان بدانند که این انقلاب با این مردم خداجوی ولایی و شهید داده، برای انتخابات بهتر از گذشته مایه آبرو و عظمت کشور و نظامشان خواهند شد.
نجفی: باید به بانوان در لیستهای انتخاباتی توجه شود
معاون امور بانوان شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی تهران گفت: از گروههای سیاسی انتظار میرود که بانوان نیز در انتخابات آتی تعداد قابل توجهی نماینده در عرصه رقابت انتخاباتی داشته باشند.سوده نجفی معاون امور بانوان شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان تهران در گفتگو با مهر، با اشاره به اهمیت حضور زنان در لیستهای انتخاباتی احزاب و گروهها، اظهار کرد: بانوان یکی از طیفهای مهم در هر انتخاباتی هستند که بیش از نیمی از جامعه را در برمیگیرند و به اعتقاد بنده مسؤولیت تربیت نیمی دیگر از جامعه را نیز بر عهده دارند، لذا از این جهت ضرورت دارد که گروههای سیاسی و احزاب که با مشخص شدن نتایج بررسی صلاحیت کاندیداهای انتخابات دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای از سوی شورای نگهبان در حال بررسی افراد جهت قرار دادن در لیست مورد حمایت خود هستند، به این موضوع توجه کنند.
جامعه روحانیت و جامعه مدرسین برای انتخابات خبرگان به لیست واحد میرسند
به نوشته ایلنا رضایی خراسانی رئیس شورای وحدت در استان تهران گفت: درباره انتخابات مجلس خبرگان، جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به یک لیست واحد در کشور خواهند رسید. چون هدف واحد بوده و هردو تشکل دوست دارند افرادی را به مجلس خبرگان معرفی کنند که از هر جهت شایستگی داشته باشند. صددرصد نمیتوانم بگویم به یک لیست واحد خواهند رسید، اما اختلافات خیلی چشمگیر نیست.
هیچ گروهی از تحریم انتخابات سود نبرده، بلکه ضرر محض کردهاند
به نوشته جماران حجتالاسلام و المسلمین سید علی خمینی، در دیدار با رییس، مدیران و معاونان مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) گفت: اگر شرایط سخت است و محدودیت وجود دارد، باعث نمیشود که شما کوتاه بیایید. مکعب صندوق رأی مقدس است، چون مجلای ارادهی عباد الله است. بدانیم که برخی در داخل یا خارج دنبال رأی مردم نیستند؛ کسانی که مسئولیت نظارت و برگزاری دارند باید مقدماتش را به نحو احسن فراهم کنند و کسانی که مسئولیت شرکت دارند، باید در مسأله شرکت کنند. کسانی که فعالیت سیاسی میکنند و بعضا صحبت از تحریم و عدم شرکت در انتخابات دارند، روی این نکته فکر کنند که از ابتدای انقلاب تا امروز هیچ گروه یا حزبی از تحریم انتخابات سود نبرده است؛ بلکه ضرر محض کردهاند