به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا از سازمان ملل، امیرعبداللهیان و لاوروف عصر دوشنبه به وقت محلی پیش از نشست شورای امنیت درباره اوضاع خاورمیانه که فردا برگزار خواهد شد، با یکدیگر درباره مسائل منطقهای، بینالمللی و دوجانبه رایزنی کردند.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به مقاومت یکصد روزه مردم مظلوم غزه و شکست رژیم اسرائیل در دستیابی به اهدافش، تجاوزات اخیر رژیم صهیونیستی به سوریه و لبنان را ناشی از تلاش برای منحرف کردن توجه جامعه جهانی از این شکست مفتضحانه، عجز و درماندگی این رژیم در میدان نبرد و تلاشی شرورانه برای گسترش بی ثباتی و ناامنی در منطقه دانست.
امیرعبداللهیان در ادامه با اشاره به جایگاه روسیه و نقش آن به عنوان یکی از اعضای دائم شورای امنیت، خواستار ایفای نقش فعالتری توسط این کشور به منظور توقف جنگ علیه غزه شد.
وزیر امور خارجه کشورمان با ابراز خرسندی از سطح روابط دوجانبه و سفر اخیر جناب آقای دکتر رئیسی رئیس جمهور کشورمان به مسکو، ابراز امیدواری کرد که در سفر آتی رئیس جمهور روسیه به تهران، سند جامع همکاری راهبردی فی ما بین دو کشور به امضا برسد.
سرگئی لاوروف وزیر خارجه فدراسیون روسیه نیز در این دیدار ضمن اظهار خرسندی از آخرین وضعیت روابط دوجانبه، بر اجرایی کردن توافقات حاصله تاکید کرد.
وزیر خارجه روسیه از کارشکنیهای آمریکا در شورای امنیت و ممانعت واشنگتن از تصویب قطعنامه آتش بس انتقاد کرد. وی خواستار موضع متحد کشورهای عربی در خصوص قضیه فلسطین شد.
امیرعبداللهیان بعد از ظهر دوشنبه به وقت محلی در صدر هیاتی بلند پایه وارد فرودگاه جان اف کندی نیویورک شد و مورد استقبال امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل، زهرا ارشادی سفیر و معاون نمایندگی ایران و سایر دیپلماتهای جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت.
این سومین سفر وزیر خارجه ایران در سال جاری شمسی به نیویورک است. او نخستین بار برای شرکت در نشست سران مجمع عمومی سازمان ملل به همراه رئیس جمهور اسلامی ایران به نیویورک سفر کرد و دومین بار نیز برای شرکت در نشست اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل به آمریکا سفر کرد.
مجمع عمومی سازمان ملل ۱۲ دسامبر ۲۰۲۳ برابر با ۲۱ آذر ماه ۱۴۰۲ قطعنامه ای را با رای مثبت ۱۵۳ عضو خود یعنی اکثریت قاطع آرا تصویب کرد که خواستار آتش بس فوری بشردوستانه در غزه و همچنین آزادی فوری و بدون قید و شرط همه اسرا شده است.
وزیر امور خارجه ایران پیش از ورود به نیویورک در پی ترور پنج مستشار نظامی ایران در سوریه، در نامهای به دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: رژیم اسرائیل باید عواقب اقدامات تروریستی و سایر اقدامات تروریستی خود را علیه مستشاران نظامی ایران متحمل شود.
نشست شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی آخرین تحولات منطقه و جنگ اسرائیل علیه فلسطین قرار است فردا بعد ازظهر به وقت محلی در سطح وزاری خارجه کشورهای عضو این شورا و نیز کشورهای موثر در منطقه برگزار شود.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران علاوه بر شرکت در نشست شورای امنیت سازمان ملل برای نخستین بار، قرار است با همتایان خود و مقامات سازمان ملل نیز دیدارهای دوجانبه ای داشته باشد.
فرانسه که یکی از پنج عضو دائم شورای امنیت است و ریاست دوره ای شورای امنیت در ماه جاری میلادی (ژانویه ۲۰۲۴) را برعهده دارد، از وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و نیز سایر کشور برای شرکت در این نشست دعوت کرده است.
شورای امنیت که پنج عضو دائم و دارای حق وتو و ۱۰ عضو غیردائم دارد، از زمان آغاز جنگ اسرائیل در پی عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ به دلیل مخالفت ها و وتوی آمریکا یکی از اعضای دائم این شورا، تاکنون نتوانسته است برغم فشارهای جهانی وخواسته افکار عمومی جهان، آتش بس دائمی در غزه را برقرار کند.
وظیفه اصلی شورای امنیت سازمان ملل متحد، حفظ صلح و امنیت بینالملل است که با یکجانبهگرایی برخی از اعضای آن، هر روز از ماموریت اصلی خود دورتر شده و در موارد متعددی همچون جنگ اسرائیل و فلسطین ناکارآمد بوده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.