به گزارش تابناک؛ امروز (سهشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۲) نشست خبری《افزایش تعرفههای ارتباطی》با حضور امیر لاجوردی، قائم مقام وزیر در امور ارتباطات و رییس سازمان تنظیم مقررات و مدیران عامل اپراتورهای ارتباطی برگزار شد.
لاجوردی در این نشست بیان کرد که وزرات ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات توسعه ارتباطات باکیفیت متناسب با درخواست مردم و سرویسهای ارائه دهنده شبکه ارتباطی در کشور را از وظایف خود میداند؛ بنابراینف در دولت سیزدهم دو موضوع مهم در شبکههای ارتباطی مطرح شد از جمله: توسعه شبکه ارتباطی ثابت که مبتنی بر پروژه فیبر نوری و توسعه شبکه دسترسی سیار است.
لاجوردی درباره جزئیات توسعه شبکه ثابت مبتنی بر پروژه فیبر نوری توضیح داد: در حال حاضر قادر به تامین ۲۰ میلیون فیبر نوری در کشور هستیم و قرار است تا پایان امسالف پوشش فیبر نوری در سطح کشور به هشت میلیون برسد. در حال حاضر نیز رقم این پوشش پنج میلیون برآورد میشود.
این مقام مسئول افزود: در راستای توسعه شبکه دسترسی ثابتف شبکه دسترسی سیار نیز در دستور کار قرار گرفته است. توسعه فناوری نسل ۵ (5G) نیز از دیگر اهداف این وزارتخانه به حساب میآید و از آنجایی که این موضوع مورد بررسی کمیسیون قرار گرفته به زودی با حفظ کیفیت اینترنت در دستور کار قرار میگیرد.
وی درباره آمار سرمایهگذاری اپراتورهای سیار گفت: میزان سرمایهگذاری اپراتورها از سال ۱۳۹۶ تاکنون ۱۳۰۰ میلیون دلار و در سال ۱۴۰۱ حدود ۵۸۰ میلیون دلار برآورد میشود؛ رقمی که حاکی از روند نزولی سرمایهگذاری است. همچنین سهم بخش ارتباطات و فناوری از تولید ناخالص نیز نزولی است که نتیجه عدم سرمایهگذاری شش ساله همین اپراتورهاست.
لاجوردی ادامه داد: وزارت ارتباطات معتقد است افزایش کیفیت بدون سرمایهگذاری امکان پذیر نیست؛ بنابراینف با کمک اپراتورها تصمیم به افزایش تعرفه ۳۴ درصدی گرفته شد. در حال حاضر شرایط توسعهای برای اپراتورها شتاب داده شده تا از این طریق شاهد افزایش سرعت و توسعه باشند.
وی تصریح کرد: البته لازم به ذکر است که افزایش اخیر تعرفهها، منوط به سرمایهگذاری در شبکه با ضمانت اجرایی بالاست. همچنین مواردی در این زمينه توافق شد که بر اساس آنف قرار شد تا پایان سال ۱۴۰۳ تعداد سایتهای نسل ۵ به ۱۰ درصد و نسل ۴ به ۹۶ درصد افزایش پیدا کند. همچنین افزایش ۳۰ درصدی سرعت اینترنت در شش ماه آینده نیز از دیگر موارد مورد توافق با اپراتورها بود.
لاجوردی گفت: ضمن آنکه توافق شد اپراتورها بسته های موجود را حذف نکنند، قیمت ترافیک داخلی را تغییر ندهند و برای ترافیک بینالملل حداقل ۳۴ درصد افزایش هزینه در نظر بگیرند.
در ادامه این نشست، عباسی، مدیر عامل اپراتور ایرانسل در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران گفت: میزان مصرف اینترنت در ایران بالاست و یکی از دلایل بروز چنین پدیدهایف ارزان بودن اینترنت است. ایران پیش از افزایش تعرفههای اینترنت میان ۱۵۰ کشورف رتبه ۱۵۰ را به لحاظ ارزانی اینترنت داشته است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.