کامپوزیت حریق‌زا، ۲۵ درصد نمای ساختمان‌های پرخطر

مدیرعامل سازمان آتش نشانی تهران گفت: چه مرجعی این کامپوزیت را تایید کرده چرا که تنها ویژگی آن شعله‌وری آن است ما به جد با آن مخالفیم و نباید اجرا شود نزدیک به ۲۵ درصد ساختمان‌های پرخطر شهر تهران از همین نما هستند.
کد خبر: ۱۲۱۸۶۹۵
|
۰۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۹:۴۵ 29 January 2024
|
3129 بازدید
|
۲

به گزارش «تابناک» به نقل از تسنیم، مهدی بابایی؛ رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران گفت: ساختمان گاندی در سال ۸۸ مجوز تخریب نوسازی را دریافت کرد و در سال ۹۲ عملیات ساختمانی آن به پایان رسید.

سیستم اعلام حریق بیمارستان گاندی غیرفعال بوده است

وی ادامه داد: در آن زمان این ساختمان مجهز به سیستم اعلام حریق بوده، اما در زمان حادثه متأسفانه هیچکدام از سیستم‌ها فعال نبوده است.

رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران عنوان کرد: دغدغه اصلی امروز دغدغه اصلی نگهداری و بهره‌برداری از ساختمان‌ها است؛ چرا که امروز در زمان صدور جواز تخریب و نوسازی و پایان کار به این موضوع دقت لازم می‌شود.
حادثه بیمارستان گاندی زیر سایه اهمال مسئولان / ناایمن‌ها با اخطار‌های تشریفاتی ایمن نمی‌شوند

وزارتخانه باید لیست مصالح استاندارد را اعلام کند

بابایی ضمن اشاره به تصویب طرح دو فوریتی در صحن شورا گفت: شهرداری تهران کمیته نما دارد که در آن رسیدگی می‌شود و آتش نشانی یکی از اعضای آن است.

وی افزود: مسئله مهم این است که وزارتخانه باید لیست مصالح استاندارد را اعلام کند و الزام برای استفاده از مصالح استاندارد وجود داشته باشد.

رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران گفت: در بحث مواجه با ساختمان‌های ناایمن، شهرداری تهران موظف است بعد از دو بار اخطاریه نسبت به اطلاع‌رسانی عمومی با بنر اقدام کند و بعد از آن تشکیل پرونده قضایی بدهد.

بابایی گفت: متأسفانه ضعف قانون داریم چرا که قوه‌قضاییه صرفاً از جایگاه مدعی العموم برای اماکن بزرگ و پرخطر و حیاتی پایه کار آمده است، اما آیا می‌توان برای ساختمان‌های خصوصی این کار انجام داد؟

ضرورت ارائه تمامی خدمات فنی ساختمان از جانب نظام مهندسی

در ادامه این برنامه، امیدرضا ریاحی عضو هیئت مدیره و دبیر سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران اظهار کرد: در یکی دو دهه اخیر، در حوزه حریق اتفاقات مناسبی را در این حوزه داشتیم و در حفاظت ساختمان‌ها در برابر حریق الزامات را مشخص کردیم و با همکاری و تعامل بین نظام مهندسی و سازمان آتش نشانی می‌توان گفت که امروز از درون الزامات رعایت می‌شود.

عضو هیئت مدیره و دبیر سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران افزود: راجع به نمای ساختمان اتفاق چندانی نیفتاده است و حتی پس از بررسی مقررات ملی می‌بینید که صرفاً یک صفحه راجع به نما داریم که کلی گویی است و وارد جزئیات نشده است.

وی ادامه داد: چالش اصلی در حوزه حریق آنجاست که ساختمان را قطعه قطعه کرده‌ایم؛ به عنوان مثال بخشی از تاسیسات را از جامعه مهندسی خدمات نخواستیم و به سمت آتش نشانی رفتیم.

ریاحی گفت:  موضوع حریق و موضوعات فنی مسائل کلانی مانند زلزله در این کمیته به هیچ عنوان دیده نمی‌شود.

عضو هیئت مدیره و دبیر سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران افزود:  ما یک نهاد فنی مهندسی هستیم و انتظار می‌رود تا تمامی خدمات به صورت یکپارچه از جانب نظام مهندسی ارائه شود.

نتیجه نهایی این آتش‌سوزی به‌زودی اعلام خواهد شد

در ادامه این برنامه قدرت الله محمدی مدیرعامل سازمان آتش نشانی تهران در مورد علت آتش‌سوزی گفت: در ساعت ۱۸ و ۱۹ دقیقه گزارش حریق توسط یک شهروند به ما اطلاع رسانی شد که در لحظه اول ۱۰ ایستگاه آتش‌نشانی مورد فراخوان قرار گرفتند.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی تهران گفت: با کارشناسی‌های اولیه‌ای که دوستان ما انجام دادند از طبقه ۱۶ این ساختمان از یک اتاق، حریق شروع شده است؛ چرا که این اتاق مملو از وسایل پزشکی بوده و شبه انباری بوده و از آنجا حریق شروع می‌شود.

وی ادامه داد: بعد از آنکه آتش‌سوزی گسترش می‌یابد، شیشه اتاق داغ می‌شود و نمای کامپوزیت را درگیر می‌کند چرا که کامپوزیت از سه لایه آلومینیوم تشکیل شده که لایه وسط کاملاً مواد نفتی و آتش‌زاست و شعله‌وری بالایی دارد.

محمدی افزود: به احتمال زیاد این آتش‌سوزی به دلیل اتصالی برق بوده است، اما نتیجه نهایی این آتش‌سوزی به‌زودی اعلام خواهد شد.

عدم اجرای کامپوزیت در نمای ساختمان‌ها

 مدیرعامل سازمان آتش نشانی تهران گفت: در ساختمان پلاسکو نمای ساختمان کامپوزیت نبود، اما هیچ راهی برای ورود آتش‌نشانان به این ساختمان وجود نداشت.

وی در پایان گفت: چه مرجعی این کامپوزیت را تایید کرده چرا که تنها ویژگی آن شعله‌وری آن است. ما به جد با آن مخالفیم و نباید اجرا شود، نزدیک به ۲۵ درصد ساختمان‌های پرخطر شهر تهران از همین نما هستند.

محمدی افزود: ما ساختمان‌های پرخطر را بالای ۵ اخطار و حتی ۱۰ اخطار دادیم و با مالکین می‌جنگیم که می‌خواهیم شما را نجات دهیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۲
K
|
Canada
|
۲۰:۳۲ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۹
چند سال قبل در لندن هم بخاطر اتش در روکار façade هفتاد نفر کشته شدند.
آیین نامه های اتشنشانی ایران. هم باید بسیار روشن در مورد نو و تست حریق نمونه مواد استفاده شده در روکار باید صحبت کند .
این حادثه نشان داد در این نوع حریق سیستم های داخل ساختمان خیلی در کنترل اتش موثر نیستند
اینک
h
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۰
شهرداری باید پاسخگو باشه
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیت دلار
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات