به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، در تازهترین واکنشها به قطع حمایتهای مالی از آژانس امدادرسانی سازمان ملل به آوارگان فلسطینی در نوار غزه، برنی سندرز نماینده مجلس سنای آمریکا بامداد چهارشنبه با انتشار بیانیهای از دولت آمریکا خواست تا در تصمیم خود در قطع کمک مالی به این آژانس تجدید نظر کند.
این سناتور آمریکایی در بخشی از بیانیه خود با اشاره به اتهامات مطرح شده علیه ۱۲ کارمند آنروا درباره همکاری با حماس تصریح کرده است که یک میلیون و یکصد هزار نفر در غزه در معرض گرسنگی هستند و هرگز نباید اجازه داد آنها به علت اقدامات ۱۲ نفر رنج ببرند.
همچنین سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه با محکوم کردن اقدام شماری از کشورها در قطع کمکها به آژانس امدادرسانی سازمان ملل به آوارگان فلسطینی در نوار غزه گفته است که تا وقتی که نتایج تحقیقات درباره صحت ادعای رژیم صهیونیستی درباره اعضای آنروا مشخص نشده است، نباید کمکهای مالی به آن متوقف شود و این تصمیم، اِعمال مجازات دستهجمعی علیه ساکنان غزه است.
در پی اتهامات رژیم صهیونیستی به آنروا مبنی بر همکاری با گروههای مقاومت فلسطین، تعدادی از دولتهای اروپایی کمکهای مالی خود را به این آژانس متوقف کردهاند.
ساعاتی پیش، یوهان فورسل وزیر همکاریهای توسعه بینالمللی و تجارت خارجی سوئد نیز طی بیانیهای اعلام کرد کشورش کمکها را به آژانس امدادرسانی سازمان ملل به آوارگان فلسطینی در نوار غزه موسوم به آنروا قطع میکند.
وزیر سوئدی در بیانیه خود گفته است که کمکهای بشر دوستانه آژانس همکاری توسعه بینالمللی سوئد از این به بعد، به جای آنروا در اختیار سایر سازمانهای دیگر بشردوستانه فعال در سرزمینهای اشغالی فلسطین و لبنان اختصاص خواهند یافت.
از مجموعه کشورهای اسکاندیناوی، فنلاند و سوئد کمکها به آژانس امدادرسانی سازمان ملل به آوارگان فلسطینی در نوار غزه را قطع کردهاند، اما نروژ کماکان به اعطای کمکها ادامه میدهد.
محکومیت توقف کمکها به آنروا از سوی مسکو
سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه تصمیم برخی از کشورهای غربی برای توقف کمکهای مالی به آژانس امدادرسانی سازمان ملل به آوارگان فلسطینی در نوار غزه (آنروا) را محکوم کرد.
به گزارش اسپوتنیک، لاوروف با بیان اینکه حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه ساکنان نوار غزه مجازات دستهجمعی فلسطینیان است، تاکید کرد: بر اساس قوانین بشردوستانه بینالمللی، ارتکاب این قبیل اقدامات ممنوع است.
وزیر خارجه روسیه با بیان اینکه تا زمانیکه نتایج تحقیقات درباره صحت ادعای (رژیم) اسرائیل در مورد آنروا روشن نشده است نباید کمکها به این آژانس را قطع کرد، خاطرنشان کرد: درست یا نادرست بودن اتهامهای (رژیم) اسرائیل تنها با انجام تحقیقات مشخص خواهد شد و اگر پیش از انجام این تحقیقات، تصمیمات اشتباهی در خصوص قطع کمکها به آنروا اتخاذ شود، این اقدام به منزله اعمال مجازات دستهجمعی علیه فلسطینیان نوار غزه خواهد بود.
سوئد هم کمکهای خود به آنروا را قطع کرد
یوهان فورسل وزیر همکاریهای توسعه بینالمللی و تجارت خارجی سوئد در بیانیهای از قطع کمکهای این کشور به آژانس امدادرسانی سازمان ملل به آوارگان فلسطینی در نوار غزه (آنروا) خبر داد.
به گزارش خبرگزاری الجزیره، در این بیانیه آمده است: آژانس همکاری توسعه بینالمللی سوئد کمکهای بشردوستانهای را که در اختیار آنروا میگذاشت به سایر سازمانهای دیگر بشردوستانهای که در سرزمینهای اشغالی فلسطین و لبنان فعالیت میکنند، اختصاص خواهد داد.
به نوشته الجزیره، سوئد پس از فنلاند دومین کشور منطقه شمال اروپاست که کمکهای مالی خود به آنروا را قطع میکند، این در حالی است که نروژ نیز که در این منطقه واقع شده است همچنان به ادامه حمایتهای خود از این آژانس سازمان ملل ادامه میدهد.