از «بالاخره طائب رد صلاحیت شد یا تائب؟» تا «وعده یک گروه اصولگرا برای برخورد با پدرخواندگی، کیف‌کش‌ها، دامادها و چهره‌های تکراری»

۲۹ روز دیگر تا یازدهم اسفند، موعد انتخابات «خبرگان ششم» و «مجلس دوازدهم» زمان باقی است و روز به روز بر حال و هوای انتخاباتی جامعه و کنشگری‌های سیاسی - انتخاباتی احزاب و تشکل‌ها افزوده می‌شود.در این روزها مرزبندی بین جناح های اصولگرا و شفافیت مواضع اصلاح طلبان و اعتدالگرایان مشهود تر است.در ادامه مروری بر این اخبار خواهیم داشت.
کد خبر: ۱۲۱۹۰۸۵
|
۱۱ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۸ 31 January 2024
|
7212 بازدید
|

از «بالاخره کدام طائب رد صلاحیت شد؟» تا «وعده یک گروه اصولگرا برای برخورد با پدرخواندگی، کیف‌کش‌ها، دامادها و چهره‌های تکراری»

 

 ۲۹ روز دیگر تا یازدهم اسفند، موعد انتخابات «خبرگان ششم» و «مجلس دوازدهم» زمان باقی است و روز به روز بر حال و هوای انتخاباتی جامعه و کنشگری‌های سیاسی - انتخاباتی احزاب و تشکل‌ها افزوده می‌شود.در این روزها مرزبندی بین جناح های اصولگرا و شفافیت مواضع اصلاح طلبان و اعتدالگرایان مشهود تر است.در ادامه مروری بر این اخبار خواهیم داشت.

 

بالاخره کدام طائب رد صلاحیت شد؟
به نوشته خبرآنلاین درپی خبرهای ضد و نقیض درباره ردصلاحیت حسین طائب در انتخابات مجلس خبرگان، یک روزنامه از ردصلاحیت مهدی طائب خبر داد.کیهان امروز در ستون «کیهان و خوانندگان» به نقل از فردی به نام ندیمی، خبر مهمی را اعلام کرد:«در انتخابات دوره جدید خبرگان فقط روحانی رد صلاحیت نشده است. شخصیت‌های روحانی دیگری هم هستند که اتفاقا منتسب به جریان اصولگرا هستند ولی احراز صلاحیت نشدند. مثل حجت‌الاسلام مصلحی(وزیر اطلاعات در دوره احمدی‌نژاد)، حجت‌الاسلام پورمحمدی(دبیرکل جامعه روحانیت مبارز) و حجت‌الاسلام تائب در همین دوره و بزرگانی مثل آقایان صدیقی امام جمعه موقت تهران، آقاتهرانی و... در دوره قبل که همگی به نظر شورای نگهبان احترام گذاشتند. چرا آقای حسن روحانی با جنجال ساختارهای قانونی کشور را زیر سؤال می‌برد؟»در همین راستا، روزنامه هم‌میهن در کانال تلگرامی خود نوشت که نام آقای طائب را هم «تائب» با ت نوشته بودند و جالب‌تر اینکه گفته نشده مهدی یا حسین طائب؟با این حال، بلافاصله مشرق نیوز موضع گرفت و به نقل از منبع آگاه ماجرا را تکذیب کرد.ساعتی بعد مشخص شد مهدی طائب رد صلاحیت شده است.

 

لیست ندادن به معنای تحریم انتخابات نیست
دبیرکل حزب سبز ایران می‌گوید: فضای آرام، شفاف و بدون غبار سیاسی فضای رقابتی خوبی را فراهم می‌کند اما برخی به دنبال این هستند که با حرف‌های تند و خارج از قواعد بازی سیاسی آب را گل آلود کرده و ماهی بگیرند.حسین کنعانی مقدم، دبیرکل حزب سبز ایران که با خبرگزاری خبرآنلاین گفتگو کرده می گوید؛« صلاحیت برخی از نیروهای شاخص در هر دو جناح‌های سیاسی تأیید نشده و این می‌تواند به مشارکت حداکثری صدمه وارد کند.»این چهره سیاسی اصولگرا تاکید دارد؛ «امکان دارد یک جریان سیاسی به این نتیجه برسد که در انتخابات پیروز نباشد، از این‌رو لیست نمی‌دهد. این موردی است که بستگی به خود آن جریان سیاسی دارد. اما لیست ندادن به معنای شرکت نکردن در انتخابات نیست.»

 


لیست مشترک جامعتین در انتخابات خبرگان
عضو جامعه روحانیت مبارز گفت: اصولگرایان و اصلاح‌طلبان باید به فکر «حفظ اقتدار نظام و کشور» باشند.حجت‌الاسلام «حسین ابراهیمی» عضو جامعه روحانیت مبارز، با اشاره به برنامه‌های این تشکل برای انتخابات خبرگان رهبری در حوزه تهران اظهار کرد: جامعه روحانیت مبارز به همراه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، قطعاً برای ارائه لیست مشترک برای انتخابات خبرگان رهبری در تهران، به تفاهم خواهند رسید. در سایر استان‌ها هم این روند ادامه خواهد داشت.

 


منتجب نیا: نه لیست داریم نه ائتلاف می کنیم 
منتجب نیا، دبیرکل حزب جمهوریت ایران اسلامی می گوید حزب متبوعش نه بنای لیست دادن دارد نه وارد ائتلاف های انتخاباتی خواهد شد.رسول منتجب‌نیا در گفت وگو با ایسنا درباره رویکرد حزب جمهوریت ایران اسلامی در انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: ما کاندیدای خاصی در انتخابات نداریم فقط یکی دو نفر از حزب ما تایید شده‌اند و سایر اعضای حزب تاییدصلاحیت نشده‌اند.وی گفت: ممکن است از همین اعضای تایید صلاحیت شده خود حمایت کنیم. ما مثل شهروندان عادی در انتخابات شرکت می‌کنیم ولی نمی‌توانیم لیست بدهیم.این چهره اصلاح طلب در ادامه درباره امکان ائتلاف با سایر احزاب اصلاح طلب، تصریح کرد: جبهه اصلاحات که وارد انتخابات نمی‌شود ولی چند حزب دیگر اصلاح طلب ممکن است لیست بدهند البته به این شرط که داوطلب کافی داشته باشند و هنوز وضع آنها روشن نیست. ما بنای ائتلاف با سایر احزاب را نداریم و داوطلب تایید صلاحیت شده‌ای هم نداریم که لیست بدهیم.

 

ائتلاف اصلاحات، اعتدال و نزدیکان لاریجانی قطعی شد
نماینده اصلاح طلب مجلس دهم با بیان اینکه اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس دوازدهم کاندیدا دارند، از قطعیت ائتلاف اصلاحات، اعتدال و تیم «علی لاریجانی» خبر داد.«محسن علیجانی زمانی» در گفت‌وگو با ایرنا، درباره تحرکات احزاب در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلانی، با بیان اینکه ائتلاف سه جریان اصلاحات، اعتدالی و تیم وابسته به «علی لاریجانی» در انتخابات قطعی است، گفت: اگر حزب یا جریانی ائتلاف نکند و بخواهد مستقل به عرصه ورود پیدا کند موفق نخواهد شد.وی افزود: ما ۳۰ حزب اصلاح طلب در کشور داریم که تعداد قابل توجهی از آنها در انتخابات پیش رو به صورت جدی فعالیت می کنند و کاندیداهایی را خواهند داشت.

 

کنایه های معنادار پورمحمدی به بی توجهی مسئولان به پیشنهادات و نقدها 
دومین نشست شورای وحدت اصولگرایان صبح امروز( سه شنبه ۱۰ بهمن ماه) برگزار شد و علاوه بر منوچهر متکی سخنگوی شورای وحدت و اسدالله بادامچیان، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی، مصطفی پورمحمدی رئیس این شورا و شهاب الدین صدر به ایراد سخنانی پرداختند.آنگونه که ایسنا روایت کرده، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی با اشاره به وضعیت جاری کشور گفت: مشکلات کشور فراوان است خودمان را نمی‌توانیم کنار بکشیم. نقدها و پیشنهادات‌مان را در شرایطی که شاید به آنها توجهی نمی‌شود باید مطرح کنیم. بیشتر از این نمی‌توانم موضوع را باز کنم. همبستگی ملی و خوشبینی جامعه آسیب دیده و افتراق نسلی شکل گرفته است و نباید به هیچ وجه نسبت به آن بی توجهی کنیم. مسائل و مشکلات کشور فقط و فقط از طریق کار تشکیلاتی قابل حل است. ما آسیب دیده عدم کار تشکیلاتی از ابتدای انقلاب هستیم. امام نگفتند با حزب مخالف هستند اما برخی بزرگان کار تشکیلاتی را در کشور تعطیل کردند و کشور را دچار مشکلات عدیده‌ای در حوزه کار تشکیلاتی و هم افزایی کردند.پورمحمدی خاطرنشان کرد: فلسفه وجود شورای وحدت رفع این چالش آشکار و بزرگ است. هرچند که صرفاً با اقدام ما این چالش‌ها رفع نمی‌شود بلکه باید نظام قانونگذاری مان اصلاح شود.

 


اعتدالگرایان در سه استان خراسان فهرست انتخاباتی می‌دهند
دبیر جبهه اعتدال شرق کشور گفت: اعتدالگرایان در سه استان خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی با فهرست کامل انتخاباتی برای تصاحب کرسی‌های نمایندگی این مناطق در مجلس شورای اسلامی در عرصه حضور دارند.محمدحسن ساقی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مشهد افزود: در سه استان یاد شده جو انتخاباتی خوبی شکل گرفته، اما اوضاع این ائتلاف از نظر حضور نامزدها و نیروهای قوی در استانهای خراسان شمالی وجنوبی به مراتب بهتر از خراسان رضوی است.وی گفت: از نظر حضور نامزدهای قوی انتخاباتی در شهرستان های خراسان رضوی به جز مشهد، وضعیت ائتلاف مناسب است اما در مشهد مشکل داریم.

 

سلیمی نمین: رد صلاحیت حسن روحانی به مصلحت نبود
فعال سیاسی اصولگرا در خصوص رد صلاحیت حسن روحانی توسط شورای نگهبان گفت: با این که منتقد جدی آقای روحانی هستم، اما کاری را که انجام شد، چندان به مصلحت جامعه نمی‌بینم.

 


دفاع جبلی از برنامه‌های انتخاباتی صدا و سیما
جبلی با اشاره به برنامه‌های صدا و سیما برای تبلیغات رادیو و تلویزیونی داوطلبان انتخابات، گفت: با مراجعه به آرشیو سازمان و صفحات سیاسی روزنامه‌ها و مقایسه تولیدات سازمان در این دوره و دوره‌های قبل‌تر، مشخص می‌شود که آیا سازمان در این دوره بیشتر کار کرده یا دوره‌های گذشته انتخابات.وی ادامه داد: زمان شروع برنامه‌های اننتخابات، زمان تشکیل ستاد انتخابات رسانه ملی، اقدام به تشکیل و ایجاد ۲۰۰ کانال رادیو و تلویزیونی و تولیدات شبکه خبر در این حوزه را بررسی کنند.

 

اعلام اسامی نامزدهای تائید صلاحیت شده انتخابات مجلس خبرگان در کرمان
از ۱۴ نفر ثبت نام کننده نهایی برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری در استان کرمان، شش نفر انصراف داده، شش نفر تائید و دو نفر رد صلاحیت شدند.آیت‌الله احمد ‌شیخ‌بهایی، آیت‌الله سیداحمد خاتمی، حجت‌الاسلام محمد بهرامی خوشکار، حجت‌الاسلام امان‌الله علیمرادی، حجت‌الاسلام احمد کوثری و حجت‌الاسلام سید محمدباقر خرازی اسامی کاندیداهای تائید صلاحیت شده در انتخابات مجلس خبرگان رهبری از حوزه انتخابیه استان کرمان هستند.

 

 

واکنش اصلاح‌طلبان به ایده انتخاباتی روحانی
به نوشته مهر برخی از اصلاح‌طلبان به ایده روحانی، ناظر بر «رأی اعتراضی» واکنش نشان دادند.«محمدجواد روح» تحلیلگر سیاسی اصلاح‌طلب دو شرط را برای عملی شدن ایده‌ی رأی اعتراضی در بیانیه حسن روحانی لازم می‌داند یعنی گرم بودن فضای انتخابات و جامعه و سازماندهی گسترده که البته هر دو شرط را فراهم نمی‌بیند. او همچنین محقق شدن «رأی منفی» را عملی‌تر می‌داند. این تحلیلگر سیاسی در این مصاحبه از عدم وجود انگیزه‌ی کافی در میان اصلاح‌طلبان برای این انتخابات نیز سخن گفت.«رسول منتجب‌نیا» دبیرکل حزب جمهوریت نیز در این رابطه گفت: آنچه آقای روحانی در بیانیه خود گفته‌اند را خودشان می‌بایست توضیح دهند که مقصودشان از رأی اعتراضی چیست. من نمی‌توانم صحبت ایشان را تفسیر کنم ولی ظاهراً ایشان خواسته که به طور ضمنی مردم را به پای صندوق رأی دعوت کند ولی رأی به کاندیداهایی که قبول ندارند ندهند یا رأی سفید و رأی باطله بدهند. قاعدتاً چنین منظوری دارند. جای بحث دارد که آیا این کار درستی است که مردم را تشویق کنیم که رأی باطله بدهند یا نظر دیگری باید مورد توجه قرار بگیرد.«صادق زیباکلام» نیز گفت: ایده آقای روحانی مبنی بر رأی اعتراضی کاملاً بی‌معناست. یعنی چه در انتخابات شرکت کنیم و رأی اعتراضی دهیم؟ این کار را کنیم که چه شود؟

 

 

قهر اصلاح‌طلبان با صندوق‌های رأی شایعه است
«قدرت‌علی حشمتیان» رئیس خانه احزاب در نشست صمیمی نمایندگان احزاب با استاندار تهران با بیان اینکه خانه احزاب ایران از سال ٨٠ فعالیت خود را آغاز کرده است، افزود: خانه احزاب تا سال ٩٤ به صورت دو فراکسیون و بعد از این سال با تصویب خانه قانون جدید احزاب به صورت سه فراکسیون اداره می‌شود و هم اکنون در ١٩ استان دفاتر احزاب فعال هستند.وی با اشاره به فعالیت ١٤٠ حزب در کشور از تقسیم آنها به ١٩ جبهه و وجود ٩٥ حزب ملی و ٤٥ حزب استانی خبر داد و اظهار کرد: علیرغم اختلاف سلیقه‌های موجود در میان احزاب، اما همه در راستای اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی مشغول فعالیت هستند.حشمتی قهر اصلاح‌طلبان با انتخابات را شایعه دانست و ادامه داد: همه احزاب پای کار انقلاب بوده و به فرمایشات رهبر انقلاب لبیک گفته و در انتخابات حضور خواهند داشت.

 


از نامزدهایی حمایت می‌کنیم که میثاق‌نامه شورای وحدت را امضا کنند
روسای شورای وحدت استان‌ها اعلام کردند: با هدفگذاری تشکیل فراکسیون وحدت در دوره دوازدهم مجلس از نامزدهایی حمایت می‌کنیم که در قالب خرد جمعی، میثاق‌نامه مصوب هیات عالی این شورا را امضا کنند.به گزارش ایرنا، دومین اجلاس سراسری شورای وحدت استان ها، امروز سه‌شنبه - دهم بهمن ماه - در تهران با حضور حجت الاسلام محمدحسن ابوترابی‌فرد عضو جامعه روحانیت مبارز، ‌مصطفی پورمحمدی رئیس شورای وحدت اصولگرایان، شهاب‌الدین صدر رئیس ستاد انتخابات شورای وحدت استان تهران، اسدالله بادامچیان دبیرکل حزب موتلفه اسلامی، منوچهر متکی سخنگوی شورا و نمایندگان شورای وحدت در استان‌ها برگزار شد.

 


نظر باهنر درباره سرلیستیِ قالیباف
محمدرضا باهنر گفت: من نکته‌ای بابت سرلیستی آقای قالیباف ندارم و احتمالاً وی سرلیست می‌شود لیکن بحث این بود که چرا قبل از اینکه شورای ائتلاف تصمیم بگیرد، سخنگو این حرف را زده است.

 


شورای نگهبان سلایق مختلف سیاسی را وارد رقابت کرد
نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی گفت: با رویه‌ای که شورای نگهبان در بحث تأیید صلاحیت‌ها در پیش گرفت ما شاهد تأیید صلاحیت تعداد بیشتری از داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری از طیف‌های مختلف سیاسی کشور خواهیم بود.«جلال محمودزاده» در گفت‌وگو با ایرنا، با اشاره به راهبرد انتخاباتی جبهه اصلاح طلبان و موضع گیری اخیر «آذر منصوری» مبنی براینکه در این انتخابات ما در کنار مردم می‌مانیم، گفت:: اظهار نظر او بر خلاف جمهوریت نظام و بر خلاف امنیت ملی است. توصیه به عدم مشارکت در انتخابات به هیچ عنوان کار درستی نیست بلکه همواره باید تأکید ما بر برگزاری یک انتخابات پرشور باشد.وی افزود: با رویه‌ای که شورای نگهبان در بحث تأیید صلاحیت‌ها در پیش گرفت ما شاهد تأیید صلاحیت تعداد بیشتری از داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری از طیف‌های مختلف سیاسی کشور برای حضور در صحنه رقابت خواهیم بود.

 

شریان: از «پدرخواندگی، کیف‌کش‌ها، دامادها و چهره‌های تکراری» عبور می‌کنیم


جراره اظهار داشت: دبیران کل و نمایندگان ۲۰ حزب و جمعیت سیاسی-اجتماعی در نشست مشترک با شریان ضمن تبادل نظر و بررسی آخرین وضعیت انتخابات، حمایت خود را از گفتمان نوین شریان اعلام کردند.وی ادامه داد: در این نشست، حرکت در مسیر بیانیه گام دوم انقلاب، تشکیل مجلس قوی، لزوم تحول در خانه ملت با ارائه فهرستی از نیروهای انقلابی در سراسر کشور، شاخص محوری و معرفی چهره‌های جدید و متخصص و متناسب با کمیسیون‌های مجلس، امیدبخشی به مردم و تلاش برای مشارکت حداکثری مورد توجه قرار گرفت.جراره تصریح کرد: نفی پدرخواندگی و قبیله گرایی، پرهیز از شخص محوری و پدیده‌هایی همچون کیف کشی و دامادها و مسئولان دفاتر، عبور از چهره‌های تکراری ناکارآمد، نهی پول پاشی مورد تاکید واقع شد.در پایان این نشست مقرر شد احزاب و جمعیت‌های همسو با شریان طی روزهای آتی میثاق‌نامه‌ای تدوین و منتشر نمایند.

 

 

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۱
اگر آقای علی لاریجانی لیستی از افراد نام آشنای مردم را با خود معرفی کند قطعاً در تهران رای می آورد ولی چنانچه مثل دوره یازدهم که لیست تهران پر شده بود از نامهای ناآشنا علیرغم اینکه آن لیست بعنوان اصلاحات رای بالایی هم آورد و 29 نفر از آن لیست وارد مجلس شد متاسفانه در عمل معلوم شد بسیاری از آن ناآشناها عملاً در جبهه مقابل اصلاحات اقدام میکنند و با نیرنگ وارد مجلس شده اند !
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۱۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۲
اصولگرایی و اصلاحطلبی در ایران و در بین اقایون محافظه کارانه است و بستگی به شرایط و موقعیت دارد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۲
چه فرقی می کنه وقتی مردم رای نمی دن
خود خاتمی هم بیاد مردم دیگه رای نمی دن
خودشون به خودشون رای بدن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۲
اقای لاریجانی چه لیست از افراد آشنا و چه ناشناس بدهد هیچ فرقی نمی کند کیست که جز خودشان به آنها رای بدهد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۱
طائب یا تائب برای من فرقی نمیکند به هر حال دلیلی برای شرکت ندارم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۱
اصول گراها برای بله قربان گویی بشدت در رقالت هستند!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۲
شما الان به شبکه های معاند که دستور دادند بر رای ندادن میگویید بله قربان قیاس به نفس نکنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۱
انتخابات چگونه می تواند پرشور باشد وقتی نتیجه آن نمی تواند باعث تحول در سیاستهای کشور شود و تصمیمات در جای دیگر گرفته می شود؟!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۱
اگر بیشتر مردم در انتخابات شرکت نکنند و حزبی بخواهد هماهنگ و در کنار مردم باشد باید چکار کند؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۱
متاسفانخ خودخواهی مفرط مسئولین مانع تاثیرگذاری انتخابات در سرنوشت کشور است. و این برای مردم به اثبات رسیده!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۵ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۱
رفراندوم بزارید تا منم شرکت کنم
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۳۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۱
چند سال دیگر مسخص می شود طائب که بود
ناشناس
|
Germany
|
۲۲:۴۲ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۱
اقدامات مجلس به نفع دولت است نه مردم
ناشناس
|
France
|
۲۲:۴۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۱
احتمالا مهمترین مساله در انتخابات مجلس خبرگان رهبری این است که از بیش از 372 نفر رد صلاحیت شده (354 نفر با انگ بی سوادی و عدم احراز اجتهاد)، هیچکس درخواستی برای اعلام دلایل و مستندات رد صلاحیت خود نداشته و یا اینکه درخواست کرده اند اما آنرا انتشار عمومی نکرده اند.

شاید بد نباشد از ایشان دلیل عدم پیگیری سوال شود
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟