شهروندان و حقوق کاربردی (۷):

آیا می توان از «همسایگان سیگاری» در آپارتمانها شکایت کرد؟

دود سیگار نه تنها برای فرد سیگاری بلکه برای تمام اطرافیان او که در معرض استعمال آن هستند نیز خطرناک است. در فرهنگ آپارتمان نشینی همانطور که باید مراقب باشیم صدای موسیقی باعث آزار همسایه‌ها نشود باید مراقب باشیم بوی سیگار کشیدمان هم سایر همسایه‌ها را آزار ندهد.
کد خبر: ۱۲۱۹۲۰۱
|
۱۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۰ 03 February 2024
|
16851 بازدید
|

آیا می توان از «همسایگان سیگاری» در آپارتمانها شکایت کرد؟

 

تابناک/حسین بشیری _ شهرنشینی و تبدیل خانه‌های شخصی به آپارتمان‌ها با فضاهای مشاع در کنار ایجاد فرهنگی به‌نام فرهنگ آپارتمان‌نشینی، موجب گسترش قوانین نیز شده است، به گونه ای که رعایت نکردن قوانین این فرهنگ در بسیاری موارد، موجب به دردسر افتادن ساکنین و سلب آسایش آن‌ها می‌شود. یکی از مشکلاتی که بسیاری از ساکنین با آن مواجه هستند، بوی سیگار همسایگان است. در این مطلب قصد داریم قوانین سیگار کشیدن در آپارتمان و مشاعات آن را بررسی کنیم.

به نوشته ایرنا، دود سیگار نه تنها برای فرد سیگاری بلکه برای تمام اطرافیان او که در معرض استعمال آن هستند نیز خطرناک است. در فرهنگ آپارتمان نشینی همانطور که باید مراقب باشیم صدای موسیقی باعث آزار همسایه‌ها نشود، باید مراقب باشیم بوی سیگارمان هم سایر همسایه‌ها را آزار ندهد. بنابراین سیگار کشیدن در مشاعات ساختمان که شامل؛ پشت بام، حیاط، راهروها، راه‌پله‌ها، پاگردها، باغچه، ورودی پارکینگ، لابی، درب‎ورودی، فضای آسانسور، شوفاژ خانه، اتاق سرایداری، فضای مربوط به تاسیسات گرمایشی یا سرمایشی و حتی در چهاردیواری منزل چنانچه بوی آن به حریم همسایه می‎رود، ممنوع است.

ماده قانونی ممنوعیت سیگار در آپارتمان

پخش بوی سیگار، ایجاد حساسیت، به خطر افتادن سالمندان و کودکان، آلودگی فضای خانه و هزاران دلیل دیگر از جمله عللی است که قانون سیگار کشیدن در مشاعات را ممنوع کرده است. فرد سیگاری با سیگار کشیدن خود در آپارتمان نه‌ تنها آسایش سایر ساکنین را سلب کرده بلکه حقوق اجتماعی آن‌ها را نیز نقض نموده است. لذا قانون گذار با وضع قوانینی سعی کرده رفاه همه ساکنین را فراهم کند. قوانین زیر نشان میدهد که سیگار کشیدن در آپارتمان پیگرد قانونی دارد و ساکنین می‌توانند نسبت به همسایه خاطی اعلام شکایت کنند:

طبق ماده ۷ آیین‌نامه اجرایی قانون جامع کنترل دخانیات، برای حفظ سلامتی عمومی ساکنین در برابر استنشاق تحمیلی دود محصولات دخانی، استعمال سیگار، قلیان یا نظایر آن ممنوع است.

بر اساس ماده ۹۱ منشور حقوق شهروندی، تمام شهروندان حق دارند در محیطی زندگی کنند که عاری از آسیب‌های فردی و اجتماعی مواد مخدر و روانگردان باشد.

تبصره یک ماده ۱۳ قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات عنوان می‌کند که قانونگذار برای کنترل سیگار کشیدن در آپارتمان و وسایل نقلیه‌ی عمومی یا مکان‌های عمومی دیگر برای این رفتار جزای نقدی تعیین کرده است. حکم جزای نقدی برای سیگار کشیدن در مکان‌های عمومی بین ۵ تا ۱۰ هزار تومان است که هیات دولت می‌تواند هر سه سال یک بار و بر اساس نرخ رسمی تورم میزان آن را تغییر دهد.

شکایت از فرد سیگاری در آپارتمان

شکایت همیشه بهترین راه‌حل نیست؛ هرچند قاون‌گذار با وضع قوانین بالا امکان شکایت را فراهم کرده است، همیشه راه‌حل‌های بهتری نیز وجود دارد. صحبت‌کردن و بیان مشکل با فردی که بوی سیگار او موجب سلب آسایش شما شده است، در گام اول بهترین راهکار است. چنانچه فرد خاطی توجهی به صحبت‌های شما نکرد، بهتر است مشکل خود را با مدیر یا هیات مدیره ساختمان در میان بگذارید و از آن‌ها بخواهید تا با روش مسالمت‌آمیز مشکل شما را برطرف کنند. اما چنانچه فرد خاطی همچنان به تذکرات بی‌توجه بود و بهتر است، مدیر ساختمان به نمایندگی از ساکنین یک اظهار نامه‌ای در این خصوص پر کرده و تقدیم شورای حل‌اختلاف محل نماید.

چنانچه شورای حل اختلاف نیز نتوانست فرد خاطی را مجاب کند که از این عمل مجرمانه خود دست بردارد، مدیر اظهار نامه خود را تحویل دادگاه داده و شکوائیه تنظیم نماید. دادگاه پس از بررسی فرد خاطی را به جریمه نقدی مطابق با سال تنظیم شکوائیه می‌نماید.

سخن پایانی

آپارتمان یعنی فضایی کوچک برای تعداد زیادی از افراد، رعایت نکردن قوانین آپارتمان نشینی نه تنها موجب می‌شود خود فرد آرامش خود را از دست بدهد بلکه موجب سلب آسایش سایرین نیز می‌شود. اما درصورتی‌که ساکنین با ممنوعیت سیگار کشیدن در آپارتمان آشنا باشند و اصول آن را رعایت کنند، می‌توانند بدون چالش و دغدغه در کنار هم زندگی کنند و دیگر نیازی به صحبت و تذکر و شکایت و جریمه و سایر درگیری‌های روند دادرسی نیست.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۱۰
انتشار یافته: ۲۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۴
والای از همسایه سیگاری
ما در یک آپارتمان قدیمی زندگی می کردیم که کانال تهویه سرویس ها مشترک بود !
همسر من باردار بود و همسایه پایینی - کل اعضای خانواده مثل لوکوموتیو از صبح زود تا پاسی از شب دود می کردند طوری که بعد رفتنشان دیوارهای خانه دود زده شده بود
هر چقدر اعتراض می کردیم نی گفتند چهار دیواری اختیاری و باید صبح تا شب فن سرویس ها را روشن می گذاشتیم و .. خلاصه مصیبت و مکافات
در نهایت کانال تهویه به سمت پایین را مسدود کردیم و مشکل کلا حل شد !
ولی سیگار کشیدن در پارکینگ و آسانسور کلا حل نشد !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۴
ضمن تشکر، از دیدگاه مذهبی حق الناس هم مورد تاکیده و آشنا سازی مردم به حقوق خود و دیگران از کارهای خوب رسانه بخصوص تابناک
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۴
این جزای نقدی که برای مزاحمین با دودسیگار در نظر گرفته شده که توهین به فهم و شعور مردمه !!
شما برای مراجعه به دفاتر خدمات قضایی و شکایت از فرد بایستی حداقل 20 برابر مبلغ این جزا رو هزینه کنی بعد تازه اونهم به فرض محال بعد از کلی الافی و رفت و آمد و بحث و جدل دادگاه میخواد بگه برو 10 هزار تومان جریمه بده بعد هم سعی بچه خوبی باشی عزیزم !!!
ممد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۴
فکر کن بریم از سیگار کشیدن طبقه پایینی که از هواکش مشترک بوی تعفنش بالا میزنه شکایت کنیم. بهمون میخندن... به هیچ جایی هم نمیرسه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۲ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۴
وقتی بعضیا اینقدر نفهمن باید باهاشون چکار کرد؟؟؟؟؟؟؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۴
جایزه نوبل را بایدبه کسی بدهند که جواب این پرسش را بدهد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۴
از دست همسایه ای که پول برای برنج و گوشت هم نداره یا پول اجاره خونش عقب افتاده هم می‌توان شکایت کرد؟
مردم از فقر و بدبختی درمانده شدن خودتون از این تیتر خجالت نمیکشید؟
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۴
متاسفانه فرهنگ آپارتمان نشینی در ایران بسیار پایین و در حد صفر است.
مدیر ساختمان با مشکلاتی همچون عدم پرداخت شارژ، عدم رعایت حقوق همسایگان نسبت بهم.
گرفتن پارتی های شبانه به بهانه تولد فرزند و عدم پیگیری توسط نیروی انتظامی.
به خصوص مالکانی که واحدشان اجاره داده و اصلا پیگیری اینکه آیا مستاجرشان خوب هست یا نه؟
فقط اجاره می گیرند و نسبت به بقیه مسایل بی توجه هستند.
لذا از سایت تابناک خواهشمندم از مراجع ذی صلاح بخواهند که مسیر مشخصی جهت پیگیری سریع
اینجور مسایل را مشخص کنند.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۵ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۴
اکثر مردم از گرانیها بستوه امدن میخوان نباشن شما تو فکر دود سیگارن انهم کشوری که بنزین مزین به بالاترین سرب به مردم هدیه میدهد شما از دود و سرب موتور و ماشین ناراحت نمیشید در پی مردم ازاری هستن دادگاه اگه پارتی دارید برید وگرنه...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۴
خودتون خندتون نمیگیره از این مبلغ جریمه ؟ یک آدم برای به دست آوردن این حق ابتدایی ( تنفس هوای بدون دود سیگار ) باید چند مدت عمرشو بذاره توی دادگاه و رفت و آمد و نهایتش طرف را ده هزار تومان جریمه می کنن. همینه که مملکت درست نمیشه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۴
برخی از افراد بویژه بانوان بخصوص با افزایش سن وقتی در معرض دود سیگار قرار می گیرند واکنش های جسمی شدیدی نسبت به بوی سیگار دارند از جمله یک حالت تهوع خفیف ولی بسیار آزار دهند ، این حالتها برای کسانی که به آن دچار نشده اند غیر قابل باور است . حتی بوی سیگار از داخل پارکینگ یک مجتمع می تواند آنها را در آپارتمان خود گرفتار آزردگی شدید کند.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟