ششصد و نود و هفتمین روز از حمله روسیه به اوکراین

هشدار فرمانده ارشد اوکراین درباره تلفات سنگین ارتش این کشور/پوتین: سلاح های ما بر سلاح های اوکراین برتری دارند

ششصد و نود و هفت روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
کد خبر: ۱۲۱۹۴۴۴
|
۱۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۲ 02 February 2024
|
7067 بازدید
|

 

بین الملل تابناک: ششصد و نود و هفت روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

سیمور هرش: زلنسکی می‌خواهد زالوژنی را به دلیل گفتگوهای مخفیانه‌اش با غرب برکنار کند
۱۴۰۲/۱۱/۱۳ - ۲۰:۳۶

روزنامه‌نگار آمریکایی و برنده جایزه پولیتزر گفت: زلنسکی می‌خواهد والری زالوژنی، فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین را به دلیل گفتگوهای محرمانه‌اش با غرب درباره امکان آتش‌بس و روند صلح برکنار کند.

«اولکسی گونچارنکو» قانون‌گذار اوکراینی با استناد به اظهارات منابع مطلع گفت که به «والری زالوژنی» فرمانده کل ارتش اوکراین دستور داده شده است که استعفا کند اما سخنگوی ریاست جمهوری و سخنگوی نخست‌وزیری اوکراین این ادعا را رد کرده‌اند.

خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد که «سِیمور هِرش» روزنامه‌نگار تحقیقی آمریکایی در گزارشی مطرح کرد که تمایل «ولودیمیر زلنسکی» رییس جمهور اوکراین به اخراج فرمانده کل خود، به باور برخی آمریکایی‌ها، نتیجه مطلع شدن او از مشارکت زالوژنی، به طور مستقیم یا غیرمستقیم، در مذاکراتی مخفیانه از پاییز گذشته با آمریکایی‌ها و دیگر مقامات غربی درباره چگونگی دست یافتن به بهترین راه یک آتش‌بس و مذاکره درباره پایان دادن به جنگ با روسیه است.

این روزنامه نگار متقاعد شد که در نتیجه این گفتگوهای مخفیانه، زالوژنی سرانجام در مقاله‌ای برای اکونومیست اعتراف کرد که درگیری در اوکراین به بن بست رسیده است. در همین حال، یک مقام آمریکایی که نامش فاش نشده است، درگیری بین زلنسکی و زالوژنی را «یک جنگ قدرت قدیمی» توصیف کرد.

هرش گفت، سیاست جدید ایالات متحده در مورد اوکراین شامل حمایت از فرمانده کل قوا، والری زالوژنی، توقف درگیری ها، اصلاحات اقتصادی و پایان دادن به حکومت ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور این کشور است.

او در وبلاگ خود در Substack نوشت: «مفهوم واقعی بسیار پیچیده‌تر و جاه‌طلبانه‌تر است، یک مقام رسمی به من گفته است حمایت مستمر از زالوژنی و اصلاحاتی را متصور است که منجر به پایان رژیم زلنسکی می‌شود». او گفت که ایجاد یک استراتژی جدید مستلزم مشاوره و آموزش اوکراینی‌های کلیدی وطن پرست و واقع بین است.

وی به نقل از یک مقام آمریکایی گفت: راهبردی که اکنون پیشنهاد می‌شود، حل و فصل جنگ و حل و فصل طرح مالی برای اوکراین است.

روزنامه نیویورک تایمز، روز سه‌شنبه، گزارش داده بود که دولت اوکراین به دلیل درز اطلاعاتی درباره استعفای احتمالی زالوژنی، اخراج او را به تاخیر انداخته است. دولت اوکراین قصد دداشت زالوژنی را اخراج کند اما، شامگاه دوشنبه، وقتی این اطلاعت درز یافت، تصمیم گرفت از موضع خود عقب‌نشینی کند و در حال حاضر نیز در حال کندتر کردن این روند است.

طبق گزارش‌ها، زلنسکی در پی ابراز نگرانی شرکای بین‌المللی اوکراین، از جمله آمریکا و انگلیس درباره اقداماتش، مجبور شد تصمیمش را عوض کند. او همچنین با زالوژنی دیدار کرده بود تا تصمیم اخراجش را به او اطلاع دهد. زلنسکی همچنین سمت دبیر شورای امنیت اوکراین را به زالوژنی پیشنهاد کرد اما زالوژنی آن را نپذیرفت.

در گزارش نیویورک تایمز به نام‌های «کایریلو بودانوف» رییس سرویس اطلاعات نظامی اوکراین و «اولکساندر سیرسکی» فرمانده نیروی زمینی ارتش اوکراین به عنوان کاندیداهای فرمانده کل ارتش اوکراین اشاره شده است.

هرش در پلتفرم آنلاین Substack همچنین نوشته است: سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا از فساد شخصی ولودیمیر زلنسکی مطلع هستند و ویلیام برنز، رئیس سیا، شخصاً برای این مساله و ابراز نارضایتی از تعدادی از زیردستان زلنسکی به دلیل «سهم بیش از حد» به کی‌یف سفر کرد.

براساس سخنان هرش: سال گذشته، مدیر سیا مخفیانه به کی‌یف رفت تا شخصاً هشدار دهد که واشنگتن از فساد شخصی زلنسکی آگاه است.

زالوژنی در بحبوحه اخراج قریب‌الوقوع خود در یادداشتی که در وبگاه شبکه سی‌ان‌ان منتشر شده، مطرح کرد که اوکراین نمی‌تواند بدون متوسل شدن به اقدامات نامطلوب نیروی نظامی خود را تقویت کند.

او همچنین اشاره کرد: ما باید به مزیت قابل توجه روسیه در بسیج منابع انسانی بدون استفاده از اقدامات نامطلوب در مقایسه با ناتوانی نهادهای دولتی در اوکراین در بهبود سطح نیروی انسانی نیروهای مسلح اعتراف کنیم.

 زالوژنی گفت: در نهایت، باید بپذیریم با ناقص بودن چارچوب نظارتی در کشورمان و همچنین انحصار صنایع دفاعی همچنان در تنگنا قرار داریم. اینها منجر به گلوگاه‌های تولید می‌شود - به عنوان مثال در مهمات - که وابستگی اوکراین به متحدانش برای تامین را بیشتر می‌کند.

تجربه رزمی ما، به ویژه از سال ۲۰۲۲، منحصربه‌فرد است - اما برای پیروزی، باید دائماً راه‌های جدید و قابلیت‌های جدیدی پیدا کنیم تا به ما کمک کنند تا بر دشمن برتری پیدا کنیم. شاید اولویت شماره یک در اینجا تسلط بر زرادخانه کامل (نسبتا) ارزان، مدرن و بسیار موثر، وسایل نقلیه بدون سرنشین و سایر ابزارهای تکنولوژیکی باشد.

اوکراین به استرالیا: به «زباله‌های پرنده» شما احتیاج نداریم
۱۴۰۲/۱۱/۱۳ - ۲۰:۳۵

نشریه استرالیایی فایننشال ریویو گزارش داد که یک مقام ارشد نیروی هوایی اوکراین پیشنهاد دو استرالیایی برای دریافت ۴۱ جنگنده اف/ای-۱۸ هورنت این کشور را رد کرد و صراحتاً گفت که« ما به زباله‌های پرنده» شما نیاز نداریم.

 این بیانیه عملاً توافق را از بین برد و سوء تفاهم فاحش بین استرالیا و اوکراین در بحبوحه تلاش‌های خلبانان اوکراینی برای فرار از هواپیماهای روسی را نشان داد.

روابط بین ارتش دو کشور به دلیل بی میلی وزارت دفاع استرالیا برای برآورده کردن درخواست‌های اوکراین برای تجهیزات مازاد تیره شده است. این شامل هلیکوپترهای MRH-۹۰ تایپان Taipan نیز می‌شود.

بر خلاف بسیاری از کشورها، استرالیا تصمیم گرفته است که سفارت خود را در کی‌یف بازگشایی نکند و این امر باعث کاهش تماس مستقیم بین کشورها شده است.

ایده ارائه جنگنده‌های هورنت استرالیا در ابتدا در مارس سال گذشته مطرح شد و دو ماه بعد، اخباری مبنی بر تمایل دولت آمریکا به انتقال این هواپیما که در خدمت نیروی هوایی استرالیا بود، ظاهر شد. هورنت‌ها که برای ناوهای هواپیمابر طراحی شده است، دارای ارابه‌های فرود قوی مناسب برای باندهای آسیب دیده در جنگ اوکراین است که به آنها امکان می‌دهد روی باندهای کوتاه بلند شوند و فرود آیند. با این حال، اوکراین به دلیل ترس از چالش‌های لجستیکی عملیات همزمان دو نوع جنگنده خارجی، مذاکراتی را با دولت‌های آمریکا و اروپا برای جنگنده‌های F-۱۶ Fighting Falcons آغاز کرد.

پوتین: سلاح های ما بر سلاح های روسیه برتری دارند
۱۴۰۲/۱۱/۱۳ - ۲۰:۳۴

رئیس‌جمهور روسیه گفت که جدیدترین سلاح‌های روسیه به وضوح برتر از سلاح‌های ناتو هستند.

 ولادیمیر پوتین روز جمعه در نشستی با شرکت‌کنندگان در مجمع «همه چیز برای پیروزی» گفت: البته اگر تسلیحات مدرن ناتو و سلاح های آخرین دوره شوروی را مقایسه کنیم، از جهاتی آنها پایین تر هستند، اتفاقاً نه همیشه و اگر در مورد جدیدترین سلاح‌های روسیه صحبت کنیم، آنها به وضوح از تمام تسلیحات برتر هستند. این یک واقعیت آشکار است.

بر اساس گزارش اسپوتنیک، وی تصریح کرد که ما در مورد فناوری موشکی، خودروهای زرهی و تمام سلاح‌هایی که در میدان جنگ استفاده می‌شود، صحبت می‌کنیم. در میدان جنگ، برنده کسی است که نسبت به ابزارهای جنگی دشمن سریعتر واکنش نشان دهد.

پوتین افزود: نئونازی‌ها قدرت را در اوکراین به دست گرفته‌اند و اربابانشان از آنها به عنوان ابزاری در مبارزه با روسیه استفاده می‌کنند.

هشدار فرمانده ارشد اوکراین درباره خطر تلفات سنگین برای ارتش

فرمانده ارشد نظامی اوکراین به رئیس‌جمهور این کشور گفته است که کی‌یف باید خود را برای یک سال دیگر تلفات گسترده آماده کند.

 واشنگتن‌پست به نقل از مقامات ناشناس اوکراینی گزارش داد که ژنرال زالوژنی، فرمانده نیروهای مسلح اوکراین در حالی که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور به او اطلاع داده بود که به زودی از سمت خود برکنار خواهد شد، چشم انداز تیره‌ای را ارائه داد.

طی روزهای گذشته، چندین رسانه مدعی شدند که زلنسکی آماده است تا زالوژنی را در آینده نزدیک اخراج کند. در ماه‌های اخیر، چندین نشریه گزارش دادند که روابط بین زلنسکی و زالوژنی از زمانی که ژنرال در مقاله‌ای برای اکونومیست در ماه نوامبر وضعیت میدان نبرد را «بن بست» توصیف کرد، تیره شده است - ارزیابی‌ که رئیس‌جمهور اوکراین به شدت آن را رد کرد.

واشنگتن پست گزارش داد که زلنسکی ژنرال زالوژنی را روز دوشنبه احضار کرد تا او را از برکناری قریب الوقوع خود مطلع کند. بر اساس گزارش‌ها، رئیس‌جمهور نیاز به تغییر در راس را در بحبوحه خستگی فزاینده جنگ در میان اوکراینی‌ها و حمایت از غرب عنوان کرد.

یک منبع به روزنامه گفت در حالی که زالوژنی این خبر را با آرامش دریافت کرد، به رئیس جمهور هشدار داد که بهبود سریع در موقعیت اوکراین در میدان نبرد بعید است، صرف نظر از اینکه چه کسی جای او را می گیرد.

بر اساس گزارش ها، او اصرار داشت که کی یف باید حدود ۴۰۰۰۰۰ نیروی ذخیره دیگر را بسیج کند تا برابری با مسکو را تضمین کند.

بر اساس این مقاله، زلنسکی این پیشنهاد را رد کرد و دلیل آن محدودیت‌های مالی و پیامدهای سیاسی بالقوه نامطلوب بود.

واشنگتن‌پست مدعی شد که رئیس دولت اوکراین همچنان می‌تواند مسیر خود را تغییر دهد، اما اگر این کار را نکند، احتمالاً تا پایان این هفته فرمان رسمی در مورد برکناری زالوژنی صادر خواهد شد.

این رسانه ژنرال الکساندر سیرسکی، فرمانده فعلی نیروی زمینی و ژنرال کریل بودانوف، رئیس اطلاعات نظامی را به عنوان نامزدهای احتمالی برای این پست معرفی کرد.

بورل: جنگ روسیه علیه اوکراین همچنان بزرگترین تهدید برای اروپا است

جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پنجشنبه در بروکسل و در حاشیه نشست ویژه شورای اروپا، گفت: جنگ بی‌دلیل و غیرموجه روسیه علیه اوکراین همچنان بزرگترین تهدید برای اروپا است.

 بورل با بیان این ادعا که روسیه قصد دارد اوکراین را ویران و تجزیه کند، تاکید کرد: ما می‌توانیم و باید اقدامات بیشتری برای حمایت از اوکراین انجام دهیم.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا جنگ روسیه علیه اوکراین را بزرگ‌ترین تهدید برای امنیت اروپا خواند و تصریح کرد: اگر امروز برای کمک به اوکراین اقدامی انجام ندهیم، در آینده بهای بیشتری را خواهیم پرداخت.

بورل با بیان اینکه قصد دارد رهبران اتحادیه اروپا را از وضعیت میدان نبرد در اوکراین آگاه کند، افزود: قصد دارم به رهبران اروپا پیشنهاد کنم که از طریق ایجاد یک صندوق کمک به اوکراین در قالب «تسهیلات صلح اروپا» (EPF)، راه را برای افزایش کمک‌های نظامی به این کشور هموار کنند.

وی با تاکید بر اهمیت مقوله «زمان» در ارسال کمک‌های نظامی به اوکراین، خاطرنشان کرد: باید ایجاد این صندوق را در اسرع وقت به تصویب برسانیم زیرا دیگر فرصتی باقی نمانده است و ما باید حمایت نظامی خود از اوکراین را طی ماه آینده افزایش دهیم.

وی با اذعان به اینکه از ارسال آخرین بسته کمک‌های نظامی به اوکراین شامل تسلیحات و مهمات زمان زیادی نگذشته است، خاطرنشان کرد: این هنوز کافی نیست، باید کارهای بیشتری در زمینه کمک نظامی به اوکراین انجام شود و این کمک‌ها باید در اسرع وقت ارسال شود؛ باز هم تکرار می‌کنم که تا هر زمانی که لازم باشد ما در کنار اوکراین ایستاده‌ایم و از این کشور حمایت خواهیم کرد اما این حمایت باید فوری باشد.

بورل همچنین در پاسخ به این پرسش که با توجه به مخالفت مجارستان، رهبران اتحادیه اروپا چگونه می‌توانند در مورد کمک به اوکراین به اجماع برسند، خاطرنشان کرد: مجارستان از ایجاد صندوق کمک به اوکراین حمایت نمی‌کند اما با ایجاد آن نیز مخالفت نخواهد کرد.

وی در ادامه سخنان خود، افزود: همه اعضای اتحادیه اروپا از پیشنهاد ایجاد صندوق کمک به اوکراین حمایت خواهند کرد ولی مجارستان می‌گوید که نمی‌خواهد در این طرح مشارکت داشته باشد اما در عین حال مانع از تصمیم‌گیری دیگران درباره آن نخواهد شد بنابراین «شرکت نکردن» با «مخالفت کردن» تفاوت دارد و در حال حاضر هیچ یک از اعضای اتحادیه اروپا مخالف ایجاد این صندوق نیستند.

میشل: اوکراین همچنان مهمترین اولویت اتحادیه اروپا است

شارل میشل رئیس شورای اروپا پنجشنبه پس از حضور در نشست ویژه شورای اروپا در جریان یک کنفرانس خبری در بروکسل با بیان اینکه این شورا پیام روشن و بسیار قدرتمندی برای حمایت از مردم اوکراین ارسال کرد، یادآور شد: اوکراین همچنان مهمترین اولویت اتحادیه اروپا است.

میشل با اشاره به اینکه سران اتحادیه اروپا در نشست پنجشنبه به توافقی رسیدند که امکان بسیج ۵۰ میلیارد یورو تسهیلات اضافی برای اوکراین را فراهم خواهد کرد، تاکید کرد: این توافق نشان از یکپارچگی اعضای اتحادیه اروپا در حمایت از شهروندان اروپایی دارد و این موضوع را برای رهبری کرملین روشن کرد که اروپا هرگز مرعوب اقدامات مغایر با حقوق بین‌المللی از سوی روسیه نخواهد شد.

رئیس شورای اروپا همچنین با اعلام تصمیم اتحادیه اروپا برای آغاز مذاکرات عضویت اوکراین و مولداوی در این اتحادیه، خاطرنشان کرد: این تصمیم پیام بسیار روشنی را به مردم اوکراین درباره عزم ما برای حمایت از سرزمین، آزادی و آینده آنها ارسال می‌کند و همچنین این پیام را به ایالات متحده و سایر کشورهای جهان دارد که از حمایت از اوکراین و تمامیت ارضی این کشور دلسرد نشوند.

میشل با بیان اینکه اوکراین مهمترین اولویت اتحادیه اروپا است و در آینده نیز اولویت اصلی این اتحادیه باقی خواهد ماند، افزود: سران اتحادیه اروپا در نشست امروز راه‌های افزایش کمک‌های نظامی به کی‌یف و همچنین افزایش سرعت ارسال این کمک‌ها را مورد بحث و بررسی قرار دادند و وزرای دفاع اعضای اتحادیه اروپا را موظف کردند تا در راستای تحویل سریع تسلیحات و مهمات تلاش کنند چرا که اوکراین باید توانایی دفاع از خود را داشته باشد.

وی در ادامه سخنان خود به توافق سران اتحادیه اروپا برای استفاده از سود دارایی‌های مسدود شده روسیه در راه بازسازی اوکراین اشاره و خاطرنشان کرد: در نشست امروز همچنین در مورد چگونگی جلوگیری از دور زدن تحریم‌ها از سوی روسیه بحث کردیم و مصمم هستیم تا هر کاری که منجر به کاهش احتمال دور زدن این تحریم‌ها خواهد شد را انجام دهیم.

مکرون: مسکو نباید روی خستگی اروپا در حمایت از اوکراین حساب باز کند

امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه با اشاره به تصویب بسته ۵۰ میلیارد یورویی حمایتی از اوکراین توسط ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا، تاکید کرد: همین موضوع به روسیه نشان داد که اروپا خسته نیست و مسکو نباید روی خستگی اروپا در حمایت از کی‌یف حساب باز کند.

 مکرون پنجشنبه پس از شرکت در نشست شورای اروپا با حضور در یک کنفرانس مطبوعاتی، خاطرنشان کرد: توافق سران اتحادیه اروپا برای تصویب بسته ۵۰ میلیارد یورویی حمایتی از اوکراین، حمایت بلندمدت اقتصادی اعضای این اتحادیه از کی‌یف را تسهیل خواهد کرد.

رئیس جمهور فرانسه با اشاره به اینکه بحث کمک‌های امنیتی را هم در سفر آتی خود به اوکراین مورد توجه قرار خواهد داد، گفت: در بحث امنیتی و تسلیحاتی، کشورهای اروپایی بر اساس تعهدات دو جانبه‌ای که با اوکراین ایجاد خواهند کرد، تجهیزات نظامی مورد نیاز این کشور را تامین می‌کنند. برای مثال فرانسه در قالب یکی از همین تعهدات دو جانبه، تسلیحاتی با قابلیت‌های حیاتی از جمله موشک‌های پدافند هوایی اسکالپ و سامانه‌های توپخانه سزار را به اوکراین ارسال خواهد کرد که می‌‎توانند در میدان نبرد تعیین‌کننده باشند.

مکرون همچنین با اشاره به اینکه قرار شد موضوع دارایی‌های مسدود شده روسیه بار دیگر در نشست بعدی شورای اروپا مورد بحث و بررسی قرار گیرد، افزود: در نشست روز پنجشنبه، ما با تصمیم‌گیری در مورد جداسازی سود از دارایی‌های مسدود شده روسیه، گام مهمی برداشتیم. مرحله بعدی، تصمیم‌گیری در مورد نحوه و محل استفاده از منابع مالی حاصل از سود دارایی‌های روسیه است که در نشست بعدی شورای اروپا به آن خواهیم پرداخت.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۸
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۸ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۳
همزمان با هشدار فرمانده ارشد اوکراین درباره خطر تلفات سنگین برای ارتش ، آی پی کانادا نیز هشداری درباره خطر تلفات سنگین برای ارتش روسیه اعلام کرد ، پوتین در حال حاضر بسیار نگران است از این هشدار
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۱۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۴
عالی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۳
نمی خواین از رستم و ارش و کوروش خبر بزارین؟ فغانی هم که جمع کرد رفت بازیکن عراقو اخراج کرد تا تاجیک ها برن مرحله بعد !! اومدن از اردن شکست خوردن اونم با گل به خودی!! n
ناشناس
|
United States of America
|
۲۰:۵۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۳
سلاح پوتین(چکمه) برتر از روسیه!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۳
این تیترو زده که تعداد کامنتا بالا بره
ناشناس
|
Canada
|
۲۱:۰۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۳
پوتین فکر همه جا را کرده بود به غیر از اینکه بایدن خواب الو تمام فشار تبلیغاتی برای اغاز جنگ به نفع پوتین در خاورمیانه را تحمل کنه ولی حاضر به شروع جنگ نباشه. واقعا پوتین اچمز شده.
ناشناس
|
Pakistan
|
۲۱:۳۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۳
پیشنهاد میکنم فیلم نجات سرباز رایان و لبه تیغ رو ببینید تا با ماهیت جنگ بیشتر آشنا بشید .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۳
تیتر رو باش
پوتین: سلاح های ما بر سلاح های روسیه برتری دارند
ناشناس
|
China
|
۲۱:۵۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۳
پوتین رییس جمهور روسیه است؟! سلاحهای بر روسیه برتری داره????
شهرام مرتضوی مقدم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۳
سلاح های ما بر سلاح های روسیه برتری دارند(متن اشتباه است)
ناشناس
|
Syrian Arab Republic
|
۲۲:۳۸ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۳
اروپای فرتوت حرف از خسته نبودن میزنه ، حتما روی پیر و پاتل هاش حساب باز کرده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۵ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۳
پوتین: سلاح های ما بر سلاح های روسیه برتری دارند!!!!!!
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟