تولید بنزین روزانه به ۱۱۴ میلیون لیتر رسید

وزیر نفت با اشاره به درآمد نفتی ۳۰ میلیارد دلاری ایران در ۱۰ ماه سال ۱۴۰۲ گفت: در دولت سیزدهم اجرای ۵۰ طرح تازه نفت و گاز به ارزش ۴۸ میلیارد دلار تعریف شده است.
کد خبر: ۱۲۲۰۷۴۲
|
۲۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۰ 09 February 2024
|
3671 بازدید
|
۲

به گزارش «تابناک» به نقل از تسنیم از مشهد، جواد اوجی در دومین نمایشگاه روایت پیشرفت که در مشهد در حال برگزاری است، در ارائه گزارش عملکرد وزارت نفت دولت سیزدهم با اشاره به اینکه پس از انقلاب اسلامی تا امروز دستاورد‌های خوبی در صنعت نفت نصیب کشور شده است، اظهار کرد: در دولت سیزدهم فعالیت‌ها در صنعت نفت شتاب بالایی گرفته است.

وی ادامه داد: صنعت نفت و گاز کشور، پیش از انقلاب به طور کامل وابسته بود و همه کار‌های آن در دست کارشناسان خارجی قرار داشت و آن‌ها هر چه اراده می‌کردند، تولید و صادر می‌شد. در واقع صنعت نفت پیش از انقلاب تنها به تولید و صادرات خلاصه شده بود.

وزیر نفت با بیان اینکه پیش از انقلاب اسلامی تنها یک پتروشیمی در کشور وجود داشت، گفت: توسعه گازرسانی نیز انجام نشده بود و فقط پالایشگاه گاز بیدبلند به‌عنوان تنها پالایشگاه گاز کشور با ظرفیت تولید ۲۲ میلیون متر مکعب در روز فعالیت می‌کرد.

اوجی با تأکید بر اینکه با وجود برخی ادعاها، اما تولید نفت ایران پیش از انقلاب هیچ‌گاه ۷ میلیون بشکه در روز نبود، افزود: با وجود میدان‌های نفتی پرفشار، تولید به عدد ۵.۵ میلیون بشکه در روز نیز نمی‌رسید.

عرضه ۱۴ میلیارد دلار ارز پتروشیمی در سامانه نیما

وی با بیان اینکه به همت متخصصان این صنعت امروز شاهد تولید بیش از یک میلیارد متر مکعب گاز در ۲۳ پالایشگاه گازی هستیم، تصریح کرد: اکنون ۱۰ پالایشگاه نفتی و بیش از ۷۰ مجتمع پتروشیمی در کشور فعالیت می‌کنند و پارسال ۱۴ میلیارد دلار از محل صادرات محصولات پتروشیمی در سامانه نیما عرضه شد.

وزیر نفت با اشاره به اینکه اکنون تولید نفت کشور ۳ میلیون و ۴۵۰ هزار بشکه در روز است، اعلام کرد: این در حالی است که هیچ مستشار خارجی در صنعت نفت ایران حضور ندارد و در این صنعت چه در بخش بالادست توسعه میدان‌های نفت و گاز و چه در پایین‌دست آن در ساخت پالایشگاه و پتروشیمی به خودکفایی رسیده‌ایم.

اوجی تاکید کرد: تنها در عسلویه در تولید گاز و ساخت مجتمع‌های پتروشیمی، تاکنون بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری انجام شده و این منطقه به قطب انرژی کشور تبدیل شده است و بیش از ۷۰ درصد گاز کشور از این میدان مشترک تأمین می‌شود.

وی افزود: اکنون سقف تولید گاز ایران از قطر بیشتر است و عمده بخش گاز در بخش صنعت، نیروگاه‌ها و مجتمع‌های پتروشیمی تبدیل به ارزش افزوده می‌شود.

تولید انواع گرید پتروشیمی در کشور

وزیر نفت با تاکید بر اینکه یکی از مراکز مهم در فناوری‌های سطح بالا در کشور، مجتمع‌های پتروشیمی هستند، ادامه داد: همه گرید‌ها و محصولات پتروشیمی امروز در ۷۰ مجتمع کشور تولید می‌شود و از ۹۵ کاتالیست مورد نیاز در صنعت پتروشیمی و پالایش ایران، ۹۲ کاتالیست در کشور تولید می‌شود.

اوجی تصریح کرد: افزون بر خودکفایی در صنعت نفت، صدور خدمات فنی و مهندسی نیز از کشور انجام می‌شود و تنها در یک پالایشگاه در ونزوئلا با  ورود متخصصان ایرانی بازسازی و نوسازی آغاز شد.

وی با اشاره به اینکه هیچ کجای دنیا تحریم‌ها مانند تحریم‌های ایران نیست، گفت: با وجود همین تحریم‌ها صنعت نفت ایران به خودکفایی رسیده است.  

وزیر نفت با اشاره به اینکه زمانی که تحریم‌های نفتی ونزوئلا آغاز شد همه کارشناسان نفتی در آن صنعت آمریکایی بودند، افزود: این در حالی است که ونزوئلا با دارا بودن ۳۳۰ میلیارد بشکه نفت، بیشترین ذخایر نفتی دنیا را دارد.

احیای ظرفیت پالایشی ونزوئلا با صدور خدمات فنی و مهندسی ایران

اوجی با بیان اینکه وقتی مستشاران آمریکایی از ونزوئلا رفتند عمده فعالیت‌های صنعت نفت این کشور متوقف شد، ادامه داد: تولید نفت ونزوئلا از ۳.۸ میلیون بشکه در روز به ۴۰۰ هزار بشکه کاهش یافت، همچنین ظرفیت پالایشی آن کشور از روزانه ۲.۵ میلیون بشکه به ۵۰۰ هزار بشکه رسید.

وی تأکید کرد: با ورود متخصصان ایرانی در حوزه‌های مختلف امروز ظرفیت اسمی تولید تنها در یک پالایشگاه که ۱۴۰ هزار بشکه بود و با رفتن آمریکایی‌ها به ۵ هزار بشکه کاهش یافت، به ۱۱۰ هزار بشکه رسیده است که برای این اقدام بیش از ۳ میلیون قطعه به همت ایران ساخته و ارسال شده است.

وزیر نفت با اشاره به اینکه در زمان آغاز به‌کار دولت سیزدهم در شهریور سال ۱۴۰۰، تولید نفت ۲.۲ میلیون بشکه در روز و صادرات هم ۴۰۰ هزار بشکه بود، گفت: در آستانه زمستان آن سال،  چالش ۲۵۰ تا ۲۷۰ میلیون ناترازی گاز داشتیم و سطح ذخایر سوخت مایع نیز ۲۵ درصد کمتر بود بنابراین هم ناترازی انرژی داشتیم و هم صادرات پایین بود.

اوجی تصریح کرد: در سال ۱۳۹۹ مجموع فروش نفت و گاز ایران ۷ میلیارد دلار بود، اما در ۱۰ ماه امسال، ۳۰ میلیارد دلار فروش نفت، گاز و میعانات گازی انجام شده است و از همین رو در تامین منابع ارزی کشور مشکلی وجود ندارد و همه نیاز‌های ارزی در تامین کالا‌های اساسی، صنعت و ... با ارزآوری صنعت نفت همراه است.

وی با بیان اینکه به دلیل ناتوانی تامین امنیت انرژی کشور در سال ۱۳۹۹ در زمستان برای نخستین بار خاموشی داشتیم، ادامه داد: با اقدام‌های انجام‌شده در دولت سیزدهم، در زمستان سال ۱۴۰۱ با وجود آنکه بیش از ۲۰ استان کشور دمای زیر صفر را تجربه کردند، به جز شهرستان تربت جام، در هیچ نقطه‌ای از کشور قطعی گاز اتفاق نیفتاد و با تقویت خطوط شبکه در شرکت ملی گاز ایران در زمستان امسال هم با وجود پایداری سرما در کشور، هیچ کجا قطعی گاز نداشتیم.

وزیر نفت با تاکید بر اینکه در دولت سیزدهم افزایش تولید روزانه ۵۰ میلیون متر مکعبی گاز را شاهد هستیم، گفت: در آغاز این دولت به سراغ پروژه‌های نیمه‌تمام رفتیم که تکمیل برخی از آن‌ها ۱۴ سال طول کشیده بود و تنها ۵۰ درصد پیشرفت داشت.

تکمیل ۱۳۲ پروژه نیمه‌تمام نفتی به ارزش ۲۸ میلیار دلار در دولت سیزدهم

اوجی با اشاره به شناسایی ۱۳۲ پروژه نیمه‌تمام در دولت سیزدهم افزود: در سال ۱۴۰۰ توانستیم ۱۷ پروژه را به بهره‌برداری برسانیم، در سال ۱۴۰۱ نیز ۴۷ پروژه و امسال ۶۷ پروژه افتتاح شد و در مجموع ۱۳۲ پروژه به‌منظور رشد تولید نفت، گاز، میعانات گازی، فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی به ارزش ۲۸ میلیارد دلار به بهره‌برداری رسیدند.

وی به تعریف ۵۰ پروژه تازه و مهم نفتی همسو با رشد تولید در دولت سیزدهم اشاره کرد و ادامه داد: با اجرای این طرح‌ها، افزون بر ارزش افزوده و اشتغالزایی، درآمد‌های ارزی نیز ایجاد خواهد شد و مشکل ناترازی انرژی برطرف می‌شود.

وزیر نفت ارزش این ۵۰ پروژه را ۴۸ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: یکی از این پروژه‌ها، توسعه فاز ۱۱ میدان مشترک پارس جنوبی بود که ۲۰ سال با قرارداد‌های مختلف با شرکت‌هایی مانند توتال، شل، سی‌ان‌پی‌سی و پتروناس معطل مانده بود.

اوجی با اشاره به اینکه فاز ۱۱ پارس جنوبی یکی از مرزی‌ترین فاز‌ها با ضخامت بالای لایه گازی بود، افزود: با توجه به مشترک بودن میدان پارس جنوبی، با برداشت نکردن گاز از سمت ایران، قطر تولید بیشتری داشت.

وی تاکید کرد: در این دولت با کار کارشناسی و جابه‌جا کردن سکوی فاز ۱۲ به موقعیت فاز ۱۱، پروژه حدود ۳ سال زودتر با حضور رئیس‌جمهوری به بهره‌برداری رسید و اکنون روزانه ۱۵ میلیون متر مکعب از این فاز برداشت می‌شود که با حفاری چاه‌های بیشتر و تکمیل این فاز برداشت گاز به ۵۰ میلیون متر مکعب در روز می‌رسد. این در حالی است که کل مصرف گاز در استان خراسان رضوی روزانه ۵۰ میلیون متر مکعب است.

وزیر نفت به بهره‌برداری از پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی و فاز ۲ پالایشگاه آبادان نیز اشاره و اظهار کرد: در تولید نفت نیز اقدام‌های مهمی انجام شد تا تولید از ۲.۲ میلیون بشکه در شهریور ۱۴۰۰ امروز به ۳ میلیون و ۴۵۰ هزار بشکه در روز برسد.

جمع‌آوری گاز‌های همراه نفت تا پایان سال ۱۴۰۴

اوجی با تاکید بر اینکه ظرفیت پالایش گاز کشور نیز ۶۰ میلیون متر مکعب در روز افرایش یافته است، افزود: در جمع‌آوری گاز‌های همراه چه در پالایشگاه و چه در میدان‌های نفتی و گازی، اقدام‌های مهمی انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه در مجموع ۴۰ میلیون متر مکعب گاز غنی در مشعل‌ها می‌سوزد، ادامه داد: سوزاندن این گاز‌ها افزون بر آلودگی محیط زیست، سرمایه ملی را هدر می‌دهد.

وزیر نفت با بیان اینکه برای جمع‌آوری همه گاز‌های مشعل برنامه‌ریزی شده است، گفت: اکنون روزانه ۱۱.۵ میلیون متر مکعب از این گاز‌ها جمع شده و تا پایان امسال این عدد به ۱۴.۵ میلیون متر مکعب در روز می‌رسد و تا پایان ۱۴۰۴ همه گاز‌ها را جمع می‌کنیم که خوراک پتروشیمی‌ها می‌شوند و با جلوگیری از خام‌فروشی، درآمد ارزی نیز برای کشور ایجاد خواهد کرد.

اوجی اعلام کرد: در بحث میدان‌های مشترک هم باید گفت که هیچ میدان مشترک بلاتکلیفی نداریم و یا در حال توسعه یا افزایش تولید هستند.

رشد ۱۳ درصدی ظرفیت پالایشی ایران در دولت سیزدهم

وی ادامه داد: در دولت سیزدهم از میدان‌های مشترک نفتی رشد ۴۸  هزار بشکه‌ای و در میدان‌های مشترک گازی ۵۴ میلیون مترمکعب در روز رخ داد و تولید گاز کشور از ۶۵۰ میلیون مترمکعب به ۷۰۴ میلیون متر مکعب در روز رسیده است.

وزیر نفت با اشاره به اینکه ظرفیت پالایش نفت کشور نیز از ۲.۱ میلیون بشکه در ابتدای دولت سیزدهم به روزانه ۲ میلیون و ۳۷۰ هزار بشکه رسیده است، گفت: در این بخش رشدی ۱۳ درصدی را شاهد هستیم.

اوجی با بیان اینکه با ساخت پالایشگاه به تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر جلوگیری از خام‌فروشی عمل می‌شود، افزود: با این حال در دولت پیشین اعتقادی به پالایشگاه‌سازی وجود نداشت و این در حالی است که با توسعه پالایشگاه‌ها و تولید فرآورده‌های نفتی، افزون بر دور زدن تحریم‌ها، ارزش افزوده بالاتری نصیب کشور می‌شود.   

افزایش ۲۲ درصدی تولید بنزین

وی ادامه داد: در تولید بنزین نیز متوسط تولید در سال ۱۴۰۰ حدود ۹۱ میلیون لیتر در روز بود که این عدد اکنون با رشدی ۲۲ درصدی به ۱۱۴ میلیون لیتر رسیده است، تولید محصولات پتروشیمی در طول دولت سیزدهم تاکنون از ۶۸ میلیون تن در سال به ۷۶ میلیون تن رسید.

وزیر نفت با تاکید بر آمار‌های اقتصادی منتشرشده از سوی بانک مرکزی و مرکز آمار تصریح کرد: در ۳ ماه دوم امسال در بخش نفت و گاز رشد ۲۵.۷ درصدی ثبت شد که این رشد ثمره سرمایه‌گذاری و شناسایی و تکمیل پروژه‌های کلیدی در دولت سیزدهم است. درواقع رشد تولید در بخش نفت و گاز سبب رشد اقتصادی در کشور شد و در طول این مدت نیز همواره رشد اقتصادی با نفت بیشتر از رشد اقتصادی بدون نفت بوده است.

اوجی ادامه داد: در دهه فجر امسال هم ۱۵ پروژه در صنعت نفت به ارزش ۲.۵ میلیارد دلار در بالادست و پایین‌دست بهره‌برداری شد که روزانه ۱۵۰ هزار بشکه به ظرفیت تولید نفت و ۲۸ میلیون مترمکعب در روز به تولید گاز کشور افزوده کرد.

وی با اشاره به انتقاد رهبر معظم انقلاب از روند برگزاری مناقصات میدان‌های نفت و گاز کشور، توضیح داد: در دولت پیشین این روند ۵۰ ماه زمان می‌برد، اما با ارائه راهکارهایی، امضای قرارداد به زیر یک سال کاهش می‌یابد.

وزیر نفت تاکید کرد: تا پایان امسال قرارداد توسعه ۸ میدان نفتی و گازی که مذاکرات آن از سال ۱۴۰۱ با شرکت‌های ایرانی و خارجی انجام شده، به ارزش ۱۴ میلیارد دلار امضا خواهد شد.

اوجی یادآور شد: یکی از این میدان‌ها، میدان مشترک آزادگان است که اکنون تولید نفت از آن بیش از ۲۰۰ هزار بشکه است و طبق برنامه‌ریزی تولید به ۵۴۰ هزار بشکه در روز می‌رسد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۲
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۰
کاش همیشه دهه فجر و انتخابات بود آقای وزیر محترم نیرو می فرمایند در صنعت آب و برق خودکفا شده ایم تولید بنزین افزایش می یابد و....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۰
فرمودن درآمد نفتی چند برابر شده . خب تاثیرش نباید دیده بشه؟
البته منظورم داخل کشوره
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟