بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد صد و بیست و نهمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز گشته و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
سرویس اطلاعاتی نروژ اعلام کرد که در جنگ اوکراین، روسیه به علت تعداد نیروها و تجهیزات نظامی بیشتر موقعیت بهتری دارد.
سرویس اطلاعاتی نروژ امروز دوشنبه هشدار داد که روسیه در جنگ اوکراین به دلیل تعداد بیشتر نیروها و تجهیزات نظامی بیشتر دست بالا دارد.
علیرغم کمکهای فراوان نظامی و سیاسی آمریکا و کشورهای غربی از ارتش و دولت اوکراین، نیلز آندریاس استنسونس، رییس واحد اطلاعات نظامی نروژ، با ارائه گزارش ریسک سالانه خود به همراه سایر سرویسهای امنیتی نروژ اعلام کرد کییف برای تغییر وضعیت به کمک نظامی «گسترده» غربی نیاز دارد.
وی که در جمع خبرنگاران صحبت میکرد در ادامه گفت: «در این جنگ، روسیه در حال حاضر در موقعیت قویتری نسبت به یک سال گذشته قرار دارد و در حال کسب برتری است».
ساعاتی پیش سرویس اطلاعات خارجی روسیه نیز با انتشار بیانیهای اعلام کرد آمریکا و انگلیس در حال متقاعدکردن سایر کشورهای گروه ۷ (G7) برای ایجاد منصبِ «نماینده ویژه» برای اوکراین هستند.
طبق اعلام سرویس خارجی روسیه این شخص دائماً به زلنسکی دسترسی خواهد داشت و از اقدامات مقامات اوکراین که با آمریکا و انگلیس هماهنگ نیستند، جلوگیری می کند.
گفته می شود که غرب ممکن است استولتنبرگ، دبیرکل فعلی ناتو را به عنوان فرستاده ویژه در اوکراین منصوب کند که پس از پایان ماموریت فعلی خود، مایل است بر نظم در کی یف نظارت داشته باشد.
به نوشته اسپوتنیک، تعیین چنین مقامی در غرب به این دلیل مورد بحث قرار می گیرد که آنها از خیانت نخبگان اوکراینی هراس دارند که ممکن است پیش دستی کنند و به سمت برندگان آینده بروند.
پنجشنبه گذشته «رستم اومروف» وزیر دفاع اوکراین اعلام کرد که «والری زالوژنی» فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین برکنار شده است. همزمان اسپوتنیک نیز گزارش داد «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین، «الکساندر سرسکی» را به عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین منصوب کرده است.
پیش از این راشاتودی گزارش داده بود که زلنسکی نه تنها در نظر دارد والری زالوژنی، فرمانده کل نیروهای مسلح این کشور را برکنار کند، بلکه رئیس ستاد کل ارتش اوکراین نیز نفر بعدی فهرست وی برای برکناری است. این ۲ فرمانده پس از تهاجم ناموفق تابستانی کییف علیه روسیه، با زلنسکی اختلاف نظر داشتند. بعد از حملههای تابستانی اوکراین علیه روسیه، زالوژنی با توجه به کاهش حمایت حامیان غربی کییف، وضعیت میدان نبرد را «بنبست» توصیف کرد، در حالی که زلنسکی به شدت این ارزیابی را رد کرد.
برخی از گزارشها حاکی از این است که زالوژنی در ماههای اخیر در راهبردهای جنگی با آمریکا و انگیس هماهنگ نبود و اصلیترین دلیل برکناری او نیز همین مساله بود.
روزنامهنگار آمریکایی که اخیرا با رئیسجمهور روسیه مصاحبه کرده، میگوید با طولانی شدن درگیری در اوکراین، شانس صلح میان دو کشور از بین میرود.
به گزارش رویترز، روزنامهنگار مشهور آمریکایی گفت رئیسجمهور روسیه آماده مذاکرات صلح با اوکراین است.
«تاکر کارلسون» روزنامه نگار آمریکایی، که اخیراً با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه مصاحبه کرده، گفت که رئیسجمهور روسیه آماده توافق صلح با اوکراین است.
این روزنامه نگار آمریکایی، در جریان سخنرانی در اجلاس سران دولت جهانی در دوبی یادآور شد که هر چه درگیری میان اوکراین و روسیه طولانی تر شود، پوتین انگیزه کمتری برای پذیرش شرایط غرب برای صلح خواهد داشت.
کارلسون، که مصاحبه او با پوتین بسیار مورد توجه قرار گرفته، افزود پتانسیل صنعتی کشور روسیه بسیار بیشتر از آن چیزی است که تصور می شد. روسیه در ساخت موشک، راکت و گلوله های توپخانه توانمند است، در حالی که این موضوع درباره ناتو صدق نمی کند.
رئیسجمهور جدید فنلاند میگوید دولت او در زمینه حمایت از اوکراین از سیاست دولت قبل پیروی میکند.
«الکساندر استاب» رئیس جمهور جدید فنلاند روز دوشنبه اعلام کرد که دولت وی به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد.
استاب، که به تازگی به عنوان رئیس جمهور فنلاند انتخاب شده، در یک کنفرانس مطبوعاتی در درباره موضع خود در مورد اوکراین گفت که قصد دارد رویه «سائولی نینیستو» رئیس جمهور پیشین فنلاند را در این باره ادامه دهد.
فنلاند از سال ۲۰۲۲ و آغاز جنگ، از اوکراین به اشکال مختلف از کمکهای بشردوستانه گرفته تا بستههای کمکهای نظامی به ارزش ۱.۸ میلیارد یورو، حمایت کرده است.
استاب در دور دوم انتخابات فنلاند در ۱۱ فوریه به عنوان سیزدهمین رئیس جمهور این کشور انتخاب شد. استاب اول مارس به عنوان رئیس جمهور جدید فنلاند آغاز به کارخواهد کرد.
ابوعبیده سخنگوی نظامی گردانهای القسام (شاخه نظامی جنبش حماس فلسطین) خبر داد که سه نفر از هشت اسیر فلسطینی که روز گذشته زخمی شده بودند، امروز جان خود را از دست دادند. این اسرا در حملات جنگندههای صهیونیستی زخمی شدند.
خبرگزاری سما به نقل از ابوعبیده گزارش داد: اسامی و تصاویر اسرای کشته شده را طی روزهای آینده اعلام خواهیم کرد تا سرنوشت سایر [اسرای] زخمی نیز مشخص شود».
گردانهای القسام دیروز یکشنبه اعلام کردند که در حملات ۹۶ ساعت اخیر ارتش رژیم اشغالگر به نوار غزه، ۲ اسیر اسرائیلی کشته شدند و هشت نفر از آنان هم زخمی شدهاند.
شاخه نظامی حماس در بیانیه خود تصریح کرد که مسئولیت کامل جان این مجروحان در سایه ادامه حملات و بمبارانها متوجه دشمن صهیونیستی است.
وزارت امور خارجه مصر ادعای وزیر دارایی رژیم صهیونیستی مبنی بر دست داشتن این کشور در آغاز عملیات طوفان الاقصی توسط مقاومت فلسطین را تکذیب و تأکید کرد که مصر به طور کامل بر مرزهایش کنترل دارد.
وزارت امور خارجه مصر در این باره اعلام کرد: اظهارات وزیر دارایی «اسرائیل» در این باره به طور کامل مردود و غیر قابل قبول است و مصر، به طور کامل بر مرزهایش کنترل دارد.
وزارت امور خارجه مصر افزود: ادامه اظهارات بزالل اسموتریچ مبنی بر تمایل شدید وی به کشتار و ویرانی، مایه تأسف است.
وزارت امور خارجه مصر همچنین تأکید کرد که مصر همواره به توافق سازش با «اسرائیل» پایبند بوده است و تا زمانی که تل آویو به تعهداتش پایبند باشد، مصر نیز به آنها پایبند خواهد بود.
شمار قربانیان حمله بامدادی امروز دوشنبه (۱۲ فوریه) رژیم صهیونیستی به رفح به بیش از صد شهید و دهها مجروح رسیده است. امری که موید نگرانی سازمان ملل و نهادهای بین المللی و منطقهای، درباره حمله زمینی نظامیان اسرائیلی به این شهر مملو از آوارگان فلسطینی است که به اجبار همین نظامیان از مناطق مختلف غزه به این منطقه پناه آوردهاند.
حمله ناگهانی بامداد امروز رژیم صهیونیستی به رفح واقع در جنوبیترین منطقه نوار غزه و در مرز مصر، سکوت شکننده این شهر را در هم شکست و وحشت ساکنان و آوارگان فلسطینی ساکن این شهر را برانگیخت. آنها با صدای جنگندههای اسرائیلی که محله «الشابوره» واقع در مرکز و چندین منطقه در شرق شهر را هدف قرار دادند، بیدار شدند. پس از آن بود که صدای تیراندازی شدید به گوش رسید، امری که نشاندهنده درگیری شدید نیروهای مقاومت با نظامیان اسرائیلی بود که قصد پیشروی در داخل شهر را داشتند.
این نخستین حمله اسرائیل به رفح پس از تهدیدهای مکرر چند هفتهای نخستوزیر رژیم صهیونیستی بنیامین نتانیاهو علیه این شهر بود. شهری که در حال حاضر میزبان حدود ۱.۴ میلیون نفر (نیمی از جمعیت ۲.۲ میلیون نفری نوار غزه) است. آوارگان فلسطینی که به اجبار نظامیان اسرائیلی به رفح پناه بردهاند در جای جای این شهر خیمه زدهاند و برخی نیز در پناهگاهها و سرپناههای موقت ایجاد شده در شهر، ساکنند.
اسعد، آواره فلسطینی که بیش از یک ماه پیش از شمال نوار غزه به رفح پناه آورده، میگوید: «کجا می خواهیم برویم؟ روبروی ما خان یونس است، پشت سر ما دریا است. اینجا هم مرز مصر است».
وی که قبل از رفح به همراه خانوادهاش در اردوگاه «النصیرات» در مرکز غزه بود، چند هفته پیش، به اجبار نظامیان اسرائیلی به رفح پناه آورد و مانند بسیاری دیگر از آوارگان در یک چادر پلاستیکی در یکی از خیابانهای غربی این شهر ساکن است.
یکی دیگر از این آوارگان به نام محمد ابوحطب که دو هفته پیش از خانیونس به این شهر آمده میگوید: «از ما خواستند که خانیونس را تخلیه کنیم.به رفح آمدیم، حالا امروز آنها نیز به رفح حمله کردند. بسیار خب، دیگر کجا برویم؟».
وی در ادامه به وحشتی که خود و خانوادهاش پس از آوارگی اجباری از خان یونس تجربه کرده و نیز اجسادی که در خیابانهای شهر افتاده بود و عملیات تک تیراندازان اسرائیلی علیه ساکنان شهر و بازداشت شماری از شهروندان در ایستهای بازرسی نظامی در غرب این شهر اشاره میکند.
روزنامه القدس العربی، امروز با انتشار گزارشی در این خصوص نوشت که ساکنان نوار غزه اعتمادی به وعدههای سران رژیم اشغالگر و در رأس آنها نتانیاهو که ادعا میکردند قبل از شروع عملیات علیه رفح «مسیری امن» را برای ساکنان فراهم میکنند، ندارند. زیرا همین وعدهها را زمانی که از خانیونس و شمال غزه خارج میشدند، میشنیدند اما در عمل دیدند که چگونه نظامیان اسرائیلی آوارگان فلسطینی در حال عبور از «کریدورهای امن» را اعدام میکردند.
بر اساس این گزارش، با نگاهی سریع به نقشه نوار غزه میتوان دید که در حال حاضر ارتش اشغالگر آن را به «بلوکهایی» تقسیم کرده و دیگر چیزی در نوار غزه باقی نمانده است، به جز یک منطقه جغرافیایی بسیار باریک برای همه ساکنان غزه که شامل شهر رفح، برخی از مناطق المواصی در غرب شهر خان یونس، و شهر دیرالبلح در مرکز نوار غزه است. هرچند که این مناطق نیز در معرض حملات خونین ارتش اشغالگر قرار دارند و انتظار میرود که روزانه دهها نفر در آنها شهید شوند.
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی امروز اعلام کرد که در عملیات مشترک ارتش، شاباک و پلیس ویژه در رفح دو گروگان اسراییلی نزد حماس به نامهای فرناندو سیمون کرمان ۶۰ ساله و پلیس خیر ۷۰ ساله را که در هفت اکتبر به اسارت گرفته شده بودند، آزاد کرده است.
به اعلام رسانه های اسراییلی در جریان این عملیات ویژه، نیروهای اسراییلی به یک ساختمان در اردوگاه الشابپره یورش بردند و پس از کشتن سه نیروی مسلح مسؤول حفاظت این اسرا در طبقه دوم، آنها را آزاد کردند.پس از آن نیروی هوایی برای منحرف کردن توجه نیروهای مقاومت، اقدام به بمباران رفح کرد تا این دو اسیر از مسیری امن از رفح خارج شوند.
وزیر دارایی رژیم صهیونیستی در ادامه تلاش مقامات این رژیم برای فرار از مسوولیت شکست در مقابل مقاومت، کشور مصر را مقصر عملیات طوفان الاقصی دانست.
به گزارش خبرگزاری سما، «بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی در سخنانی در این باره اظهار داشت: مصر مسوولیت بزرگی را در قبال آنچه در هفتم اکتبر رخ داد بر عهده دارد و حماس از طریق این کشور مسلح شد.
اسموتریچ گفت: از بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل میخواهم فشارهای واشنگتن را نادیده بگیرد و فردا هیاتی را برای مذاکرات بر سر دستیابی به توافق برای مبادله اسرا به قاهره نفرستد.
وی در انتقاد از مذاکرات غیر مستقیم با جنبش حماس با میانجیگری مصر، قطر و آمریکا نیز تصریح کرد: مناسبترین راه حل برای بازگشت اسرای اسرائیلی، ادامه عملیات نظامی در غزه است و رئیس شاباک باید به جای رفتن به مصر برای گفتوگو، به رفح فرستاده شود تا همه اعضای حماس را نابود کند.
اسموتریچ ادامه داد: رئیس موساد نیز به جای رفتن به قطر، باید برای از بین بردن رهبران حماس در سراسر جهان تلاش کند.
مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز (دوشنبه) از ایالات متحده خواست تا به دلیل تلفات بالای غیرنظامیان در جنگ غزه، ارائه تسلیحات به رژیم صهیونیستی را قطع کند.
جوسپ بورل پس از نشستی در بروکسل به خبرنگاران گفت: اگر باور دارید که افراد زیادی [در غزه] کشته میشوند، شاید باید اسلحههای کمتری ارائه کنید تا از کشته شدن تعداد زیادی از مردم جلوگیری کنید.
این مقام اتحادیه اروپا ضمن درخواست از آمریکا برای تجدید نظر در ارائه کمکهای نظامی به اسرائیل، تاکید کرد: اگر جامعه بینالمللی معتقد است که این یک کشتار است و افراد زیادی کشته میشوند، شاید باید در خصوص تامین سلاحها تامل کنیم.
به نوشته رویترز، آمریکا مهمترین تامینکننده تسلیحات خارجی اسرائیل است و سالانه ۳.۸ میلیارد دلار کمک نظامی به اسرائیل ارائه میکند که این اقلام نظامی از جتهای جنگنده تا بمبهای قدرتمند را شامل میشود و واشنگتن تاکنون به هیچ درخواستی برای قطع این کمکها توجه نکرده است.
مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا افزود: این اقدامی متناقض است که کشورها به طور مکرر اعلام کنند اسرائیل تعداد زیادی غیرنظامی را در غزه میکشد، اما هیچ اقدام مشخصی برای جلوگیری از این کشتار انجام نمیدهد.
بورل همچنین به شدت از بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل انتقاد کرد و گفت که وی به درخواستها برای انجام اقدامات بیشتر برای محافظت از غیرنظامیان گوش نمیدهد.
این سیاستمدار کهنهکار اسپانیایی با اشاره به اینکه «نتانیاهو خواستار تخلیه غیرنظامیان فلسطینی از منطقه رفح غزه شد»، این سوال را مطرح کرد که چگونه و به کجا میتوان این کار را انجام داد؟
وی همچنین یادآور شد که جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا هفته گذشته گفت که پاسخ اسرائیل به حمله هفتم اکتبر (۱۵ مهر) حماس «بیش از حد» بوده است و مقامهای آمریکایی بارها گفتهاند که تعداد زیادی غیرنظامی در غزه کشته میشود.
بورل همچنین خاطرنشان کرد که دادگاه هلند امروز به دولت این کشور دستور داد تا صادرات قطعات جنگنده «F-۳۵» به اسرائیل را به دلیل نگرانیهایی درباره استفاده از آنها و نقض قوانین بینالمللی در جنگ غزه، متوقف کند.
وزارت خارجه سوریه در بیانیهای تصمیم رژیم صهیونیستی برای حمله زمینی به «رفح» در جنوب نوار غزه را محکوم کرد و آن را تهدیدی برای امنیت و ثبات منطقه دانست.
به گزارش خبرگزاری سانا، در بیانیه وزارت خارجه سوریه آمده است: سوریه درباره عواقب فاجعه بار هرگونه حمله اسرائیل به شهر رفح روی زندگی غیرنظامیان به ویژه کودکان و زنان و سایر فلسطینیها که به دلیل اقدامات وحشیانه اسرائیل مجبور شدهاند به جنوب نوار غزه پناه ببرند، هشدار میدهد.
وزارت امور خارجه سوریه اضافه کرد: دمشق تأکید میکند که اجازه آمریکا به اسرائیل برای اجرای طرحهای خطرناک و غیرانسانی در نوار غزه، تهدیدی بزرگ برای امنیت و ثبات در منطقه خواهد بود.
در ادامه این بیانیه تاکید شده است: سوریه مجددا درخواست خود را از همه کشورها و نهادهای جهان به ویژه دیوان بینالمللی دادگستری برای وادار ساختن اسرائیل به توقف نسلکشی علیه فلسطینیها و بازخواست رهبران فاشیست اسرائیل تکرار میکند.
وزارتخانه یادشده افزود: تصمیم اسرائیل برای حمله نظامی به غیرنظامیان فلسطینی نقض جدی قواعد حقوق بینالملل، حقوق انسانی بینالمللی و ابتداییترین حقوق بشر بوده و همچنین آوارگی مجدد فلسطینیها از نظر اخلاقی محکوم است و جامعه بینالمللی باید از آنها محافظت کند.
«کارولین گنز» وزیر توسعه همکاری بلژیک روز دوشنبه در سخنانی تاکید کرد که هیچ جایگزینی برای آنروا در غزه وجود نداشته و باید حمایت از غیرنظامیان در نوار غزه در اولویت قرار داشته باشد.
وی در ادامه سخنانش تاکید کرد: «باید خشونت شدید در غزه متوقف شده و هرگونه حمله بیشتر در باریکه غزه به کشته و مجروح شدن افراد بیشتری منجر خواهد شد».
وزیر توسعه همکاری بلژیک اضافه کرد: «حقوق بشردوستانه باید رعایت شود و تصمیمات دیوان بینالمللی دادگستری نیز باید مورد رعایت قرار بگیرد».
نیروهای عزالدین القسام (شاخه نظامی جنبش حماس فلسطین) امروز دوشنبه خبر دادند که در جریان درگیری با نظامیان صهیونیست در جنوب نوار غزه، 10 سرباز اسرائیلی را کشتهاند. این درگیریها در منطقه «عبسان الکبیرة» واقع در شرق خانیونس رخ داده است.
خبرگزاری شهاب گزارش داد، نیروهای القسام در یک عملیات دیگر، یک بسته ضد نفر را در میان نظامیان اسرائیلی حاضر در شرق خانیونس منفجر کردند که در پی آن هم چند اسرائیلی کشته و زخمی شدند. هنوز آمار دقیقی از تلفات این حادثه در دست نیست.
القسام خبر داد که طی چهار روز بمباران اخیر صهیونیستها در نوار غزه، دو اسیر اسرائیلی کشته و هشت نفر دیگر هم زخمی شدند که وضعیت آنان به شدت وخیم است. القسام میگوید که به خاطر نبود دارو، اسرائیل مسئول جان اسرای زخمی صهیونیست است.
وزیر خارجه انگلیس دیوید کامرون امروز دوشنبه بعد از حملات هوایی اسرائیل به شهر رفح در جنوب غزه که آخرین پناهگاه بیش از یک میلیون غیرنظامی آواره فلسطینی است، گفت اسرائیل باید قبل از هر اقدام بیشتر به شکل جدی فکر کند.
به گفته مقامهای محلی، ۶۷ فلسطینی در حملات هوایی رژیم صهیونیستی به رفح کشته و دهها نفر زخمی شدهاند؛ حملاتی که حتی ابراز نگرانی حامیان جنایات اسرائیل در غزه از جمله انگلیس و اتحادیه اروپا را در پی داشته است.
کامرون در پاسخ به سوالی درباره وضعیت رفح و این که آیا اسرائیل از قوانین بینالمللی فراتر رفته است، به خبرنگاران گفت «این که ببینیم چطور در بین این مردم میشود جنگید، فکر میکنم غیرممکن است. آنها جایی برای رفتن ندارند».
کامرون ضمن بیان این که «بسیار نگران وضعیت هستیم» و درخواست برای توقف اقدامات اسرائیل در رفح، گفت «اما مهمتر از همه، آنچه میخواهیم، وقفه فوری جنگ و ختم شدن آن به آتشبس است».
دفاع مدنی در جنوب لبنان، عصر امروز (دوشنبه)، در پی حملات هوایی اسرائیل به جنوب این کشور بیانیهای صادر کرد.
جنگندهها و پهپادهای اسرائیلی، صبح و ظهر امروز، چند خانه و خودرو را در مناطق جنوبی لبنان مورد هدف قرار دادند.
دفاع مدنی لبنان اعلام کرد در پی حملات هوایی اسرائیل به دو خانه در منطقههای «طیر حرفا» و «مارون الراس» ۴ نفر به شهادت رسیدهاند.
یک پهپاد اسرائیلی نیز ظهر امروز خودرویی را در منطقه «بنت جبیل» در جنوب لبنان هدف حمله قرار داد که به دنبال این اقدام، تعدادی مجروح شدند.
یک نماینده مصری با اشاره به حملات رژیم صهیونیستی به شهر رفح تاکید کرد که ارتش این کشور به حالت آمادهباش درآمده است.
«مصطفی بکری» نماینده پارلمان مصر در صفحه کاربری خود در شبکه ایکس نوشت که بعد از عملیات نظامی شب گذشته رژیم صهیونیستی در شهر رفح واقع در جنوب غزه، ارتش این کشور به حالت آماده باش درآمده است.
وی افزود: حملات هوایی، زمینی و دریایی علیه مردم در رفح آغاز شده است؛ صدها نفر شهید ومجروح شدند و آتش شعلهور شده است.
بکری ادامه داد: کودکان هیچ پناهگاهی ندارند و مرگ در هر نقطهای از شمال تا جنوب آنها را دنبال میکند. ارتش ما برای مقابله با هر رویدادی به حالت آماده باش درآمده است.
این نماینده مصری تاکید کرد: امنیت ملی و مرزهای مصر خط قرمز ما است، تمام ملت مصر از ارتش و فرمانده کل آن حمایت میکند، خاک ما مقدس است.
وی اضافه کرد: ما بر روی غرب و آمریکا حساب باز نکردیم، ما برای محافظت از خاک خود و مقابله با از بین رفتن مساله فلسطین روی خود و ارتش بزرگ خودمان حساب باز کردیم.
بکری نوشت: آنچه در غزه رخ میدهد، هولوکاستی است که تاریخ ما شبیه آن را به خود ندیده است. این رویداد لکه ننگی بر پیشانی تمام دنیاست. این اتفاق به معنای بیاعتبار شدن تمام موسسات و معاهدات بینالمللی است.
رسانههای لبنانی، ظهر امروز (دوشنبه)، از حمله هوایی اسرائیل به یک خانه و خودرو در جنوب این کشور خبر دادند.
براساس گزارش منابع لبنانی، یک پهپاد اسرائیلی خودرویی را در منطقه «بنت جبیل» در جنوب لبنان هدف حمله قرار داده است.
خبرگزاری لبنان لحظاتی بعد از انتشار این خبر در منابع محلی گزارش داد در این حمله تعدادی مجروح شدهاند.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در دیدار با امیر قطر تأکید کرد حمله به رفح منجر به یک فاجعه انسانی میشود و هدف آن کوچاندن مردم فلسطین است.
محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در دیدار با تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر در دوحه درباره آخرین تحولات اوضاع فلسطین و تلاشهای صورت گرفته برای توقف جنگ غزه صحبت کرد.
به نقل از خبرگزاری سما، وی نسبت به خطرات جدی حمله ارتش رژیم صهیونیستی به شهر رفح که بیش از یک و نیم میلیون فلسطینی از شمال و مرکز غزه به آنجا پناه بردهاند، هشدار داد.
محمود عباس بر لزوم مداخله جامعه بینالمللی به ویژه دولت آمریکا برای ملزم کردن رژیم صهیونیستی به توقف جنگ غزه و توقف حمله به شهر رفح تأکید کرد و گفت: این حمله منجر به فاجعه انسانی و کشتارهای شنیعی میشود که هدف آن کوچاندن ملت فلسطین از سرزمین و وطن خود است و این تکرار نکبت سالهای ۱۹۴۸ و ۱۹۶۷ است اما ما هرگز اجازه تکرار آن را نخواهیم داد.
محمود عباس گفت: ساکنان کرانه باختری از جمله قدس شرقی در معرض جنایتهای قتل و پاکسازی نژادی و تبعیض توسط ارتش و شهرک نشینان هستند و این مسئله باید فورا متوقف شود. همچنین باید اموال بلوکه شده فلسطین توسط مقامات اسرائیلی آزاد شود.
محمود عباس و تمیم بن حمد آل ثانی درباره تلاشهای کشورهای عربی برای توقف جنگ غزه و آماده سازی برای حل سیاسی و پایان دادن به اشغالگری رژیم صهیونیستی و تشکیل کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس شرقی و عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل صحبت کردند.
محمود عباس از تلاشهای قطر برای توقف تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه و ارائه کمکهای بشردوستانه به مردم غزه قدردانی کرد.
وی بر هماهنگی مشترک میان دو طرف برای آتش بس فوری و حمایت از موضع رسمی فلسطین برای پایان اشغالگری بر اساس قوانین بینالمللی تأکید کرد.
در بحبوحه تداوم جنگ غزه، روزنامه گاردین از ارسال نامه ۳۰ سازمان مستقر در بریتانیا برای وزیر خارجه انگلیس برای تعلیق صادرات سلاح به اراضی اشغالی فلسطین خبر داد.
۳۰ سازمان در انگلیس نامهای را برای دیوید کامرون، وزیر خارجه این کشور فرستاده و در آن خواستار تعلیق صادرات سلاح به اراضی اشغالی فلسطین و رسیدن آن به دست رژیم صهیونیستی شدند.
در این نامه آمده است: دولت انگلیس باید از دستورات دیوان بینالمللی دادگستری حمایت کرده و سیاست خود را از طریق تعلیق ارسال سلاح برای اسرائیل تغییر دهد.
بر اساس گزارش روزنامه گاردین، نامه این ۳۰ سازمان و نهاد که از جمله آنها گروههای حقوقی هستند، به دست وزیر خارجه انگلیس رسیده است.
در این نامه که بهتازگی ارسال شده، آمده است: دولت انگلیس به عنوان یکی از کشورهای امضاکننده توافق منع نسلکشی ملزم است که اطمینان حاصل کند در نقض این توافقنامه دست ندارد.
در این نامه تأکید شده است: در سایه نتایجی که دیوان لاهه به آن رسیده است، یک خطر واضح درباره معیارهای صادرات سلاح وجود دارد و آن این است که سلاح و تجهیزات نظامی انگلیس که برای اسرائیل ارسال میشود، احتمالا برای تسهیل یا ارتکاب نقض توافق منع نسلکشی و نقض قوانین بینالمللی استفاده شود.
مالزی امروز دوشنبه حملات گسترده رژیم صهیونیستی به رفح را که میلیونها غیرنظامی آواره در آنجا به دنبال پناهگاه هستند، به شدت محکوم کرد.
به گزارش خبرگزاری برناما، وزارت امور خارجه مالزی گفته است که این حمله غیرانسانی، وضعیت فاجعه انسانی کنونی را بدتر، تنشها را در منطقه تشدید میکند و تلاشها را برای توقف فوری جنگ و آتش بس دائمی از بین میبرد.
در این بیانیه آمده است: مالزی از اسرائیل میخواهد فوراً با پایبندی به تعهدات خود نسبت به حقوق بین الملل از حملات خود دست بکشد.
این وزارتخانه تأکید کرد که این عملیات نظامی شنیع هدف اصلی رژیم صهیونیستی برای از بین بردن فلسطینیان در سرزمین خود را به وضوح تایید میکند.
همچنین بی توجهی آشکار رژیم صهیونیستی به اصول اساسی حقوق بین الملل و بی توجهی آشکار به احکام دیوان بین المللی دادگستری(ICJ) در ۲۶ ژانویه سال جاری میلادی(۶ بهمن) را به وضوح نشان میدهد.
وزارت امور خارجه مالزی بیان کرد: جامعه بین المللی نباید اجازه دهد این اقدام متخاصمانه یکی از اعضای آن بدون مجازات ادامه پیدا کند.
به گفته این وزارتخانه، مالزی با فراخوانهای دبیرکل سازمان ملل برای توقف فوری این نقشه خبیثانه همراهی میکند و از شورای امنیت سازمان ملل(UNSC) میخواهد که اقدامات سریع و قاطعانهای برای جلوگیری از نسل کشی رژیم صهیونیستی انجام دهد.
در این بیانیه همچینین آمده است: این همچنین شامل وادار کردن اعضای مسئول جامعه بین المللی به متوقف کردن حمایت خود از رژیم صهیونیستی است.
وزارت امور خارجه مالزی گفته است حمایت قاطع و همبستگی این کشور با مردم فلسطین در راستای حق تعیین سرنوشت، ایجاد کشوری مستقل به نام فلسطین بر اساس مرزهای پیش از سال ۱۹۶۷ همراه با بیت المقدس شرقی به عنوان پایتخت آن و پذیرش آن در عضویت کامل سازمان ملل، پایدار و همیشگی است.
سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین در غزه گفت: وضعیت انسانی و بهداشتی در رفح به شدت فاجعهبار است و همچنان شمار زیادی از شهدا زیر آوار قرار دارند.
« اشرف القدره » در گفت وگو با شبکه الجزیره قطر افزود: تعداد شهدای بمباران شب گذشته رژیم صهیونیستی علیه رفح، از ظرفیت بیمارستانها و مراکز درمانی این شهر بیشتر است، پیکر بسیاری از شهدا زیر آوار قرار دارد و در تلاش هستیم تا آنها را خارج کنیم.
وی با اشاره به کمبود امکانات درمانی در رفح گفت: به دلیل ضعف زیرساخت های بهداشتی و درمانی در این شهر، تخت مورد نیاز برای پذیرش مجروحان وجود ندارد و این افراد در حالی که بر روی زمین قرار دارند، توسط کادر درمان معاینه می شوند.
وزارت بهداشت غزه از شهادت ۱۶۴ فلسطینی در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد و اعلام کرد که شمار شهدای فلسطینی از آغاز تجاوز علیه نوار غزه، به ۲۸ هزار و ۳۴۰ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری «الجزیره» قطر، وزارت بهداشت غزه در تازه ترین آمار خود اعلام کرد که رژیم صهیونیستی طی ۲۴ ساعت گذشته، ۱۹ جنایت علیه ملت فلسطین انجام داده که در نتیجه آن ۱۶۴ فلسطینی شهید و ۲۰۰ نفر دیگر زخمی شدند.
بر اساس این گزارش، شمار شهدا از آغاز تجاوز علیه غزه از ۷ اکتبر (۱۵ مهر) تاکنون به ۲۸ هزار و ۳۴۰ و شمار زخمی ها هم به ۶۷ هزار و ۹۸۴ نفر رسید.
«رهبران حماس محمد الضیف و یحیی السنوار دیگر تاثیری در جنگ ندارند، با این وجود باید آنها را از بین ببریم». این را رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی هرتزی هالوی در روز یکشنبه (۱۱ فوریه) در حالی بر زبان آورد که صد و بیست و هشت روز از جنگ غزه گذشته و ارتش اشغالگر با وجود حمله زمینی و هوایی به مناطق مختلف نوار غزه، هنوز نتوانسته حتی اسرای اسرائیلی را که نزد حماس هستند، بیابد.
وی در نشست کابینه اسرائیل به طور ضمنی از نخستوزیر بنیامین نتانیاهو برای اظهارنظر درباره عملیات قریبالوقوع در رفح انتقاد کرد و گفت: «سخن گفتن به طور کلی درباره جنگ درست نیست و باید از ارائه جزئیات در مراحل مختلف جنگ خودداری کرد».
به نوشته «روسیا الیوم»، رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی دلیل ناکامی در یافتن سران حماس پس از بیش از ۱۲۰ روز جنگ بیامان در نوار غزه را به گردن رسانهها انداخت و گفت «ما از طریق رسانهها به السنوار اطلاع میدهیم که تا دو دقیقه دیگر کجا خواهیم بود. هر قدمی را که برمی داریم به او میگوییم و به او اجازه می دهیم تا برای ورود ما آماده باشد. مدیریت یک نبرد به این شکل دشوار است».
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با ابراز نگرانی شدید از وخامت اوضاع در شهر رفح، درباره عواقب خطرناک حمله رژیم صهیونیستی به این منطقه هشدار داد و گفت: شاید باید اقدامی بیشتر از ابراز نگرانی صورت دهیم.
جوسپ بورل روز دوشنبه به خبرنگاران گفت: ما بشدت نگران وضعیت مرز غزه با مصر هستیم، جایی که عملیات نظامی جدیدی توسط ارتش اسرائیل صورت گرفته است. (بنیامین) نتانیاهو خواستار تخلیه یک میلیون و ۷۰۰ هزار فلسطینی شده است بدون اینکه اشاره کند این افراد کجا بروند؟ اوضاع در این منطقه وخیم است و ما بشدت نگران هستیم.
وی با بیان اینکه مقامهای اروپایی تحولات این منطقه را دنبال میکنند تصریح کرد: شاید باید اقدامی بیشتر از ابراز نگرانی صورت دهیم.
بورل ادامه داد: حتی جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا هم دیروز اعلام کرد که عملیات نظامی اسرائیل متناسب نیست، شدید است و شمار تلفات غیرنظامیان قابل تحمل نیست. او به اسرائیلیها هشدار داد که به این اقدامات ادامه ندهند. اما سوال من این است که فراتر از حرف چه اقدامهای دیگری باید صورت داد؟
وی افزود: اتحادیه اروپا هم معتقد است که شمار تلفات غیر نظامی خیلی زیاد است، اما آیا راهی برای کاهش آمارها وجود دارد؟
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بخش دیگری از اظهارات خود افزود که رایزنیها برای توقف جنگ در غزه ادامه دارد. «دوست و همکار من آنتونی بلینکن چندین بار به اسرائیل (فلسطین اشغالی) سفر کرده و به آنها التماس کرده که دست از کشتار مردم بردارند. همکار من در آلمان هم بیانیه مشابهی را صادر کرده است»
بورل ادامه داد: ما باید به فشار روی اسرائیل ادامه دهیم. اما وقتی آنها به یک منطقه پرجمعیت حمله میکنند، افزون بر یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر جایی برای فرار ندارند. فلسطینی ها در حالی بمباران میشوند که راه گریزی ندارند.
جنبش جهاد اسلامی فلسطین تاکید کرد که حمله رژیم صهیونیستی به رفح تهدیدی برای امنیت ملی عربی و اسلامی است.
به گزارش خبرگزاری شهاب، جنبش جهاد اسلامی فلسطین در بیانیهای تاکید کرد که پافشاری رژیم اشغالگر برای تداوم جنایتهای خود به ویژه جنایت شب گذشته در رفح نشان دهنده تمرکز این رژیم بر نسلکشی برنامه ریزی شده علیه ملت فلسطین است.
در این بیانیه آمده است: این پافشاری ثابت میکند که کابینه رژیم صهیونیستی تمام معاهدات و قوانین بینالمللی به ویژه معاهدات دیوان بین المللی دادگستری، سازمان ملل و جامعه بینالمللی را زیرپا گذاشته است.
جنبش جهاد اسلامی تاکید کرد: این جنایتها بیشک بر این مساله تاکید دارد که کابینه نازیسم و جنایتکار رژیم صهیونیستی هیچ اهتمامی به افکار عمومی بینالمللی و هم پیمانان سازشگرش قائل نیست.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: به تمام دنیا به ویژه کشورهای عربی هشدار میدهیم که حمله اشغالگران به رفح با هدف کوچاندن مردم فلسطین از خاک خود و از بین بردن مساله فلسطین انجام میشود و این امر تهدیدی برای امنیت ملی عربی و اسلامی است.
در پایان این بیانیه تاکید شد: مسئولیت تداوم نسلکشیهای رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین برعهده دولت بایدن است، این دولت حمایت مالی و نظامی از اشغالگران میکند و با پوشش سیاسی باعث میشود که رژیم صهیونیستی از بازجویی و مجازات فرار کند.
رهبران حزب الله لبنان و جنبش جهاد اسلامی فلسطین با یکدیگر دیدار کردند.
به گزارش پایگاه خبری «فلسطین الیوم»، «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب الله لبنان امروز میزبان «زیاد النخاله» دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین بود.
دو طرف در این دیدار آخرین تحولات میدانی، مردمی و سیاسی در نوار غزه و کرانه باختری، شرایط جبهه های پشتیبانی و همچنین کمک های محور مقاومت در میدان های مختلف را بررسی کردند.
سید حسن نصرالله و النخاله همچنین احتمالات و تحولات ممکن در سطح میدانی و عرصه سیاسی را بررسی و بر ضرورت استواری و ادامه مقتدرانه فعالیت ها تا تحقق پیروزی وعده داده شده تاکید کردند.
جزئیات بیشتری در این باره منتشر نشده است.
حمله هوایی شدید و هولناک اسرائیل به رفح
منابع خبری از حملات شدید هوایی ارتش رژیم صهیونیستی به مناطقی در شمال رفح، در جنوبی ترین بخش نوار غزه، در مرز مصر خبر دادهاند.
شبکه الجزیره گزارش داد که درگیری شدیدی در نزدیکی بیمارستان کویتی در رفح میان نظامیان ارتش اشغالگران و فلسطینی ها نیز وجود دارد. این در حالی است که صدها آواره که به رفح پناه بردهاند، از ترس بمباران هوایی به بیمارستان کویتی گریختهاند.
الجزیره همچنین گزارش داده که جنگندههای اسرائیلی چندین خانه و مسجد را در مناطق پرجمعیت رفح بمباران کردهاند.
خبرنگار الجزیره از ورود خودروهای شهری و آمبولانس های حامل شهدا و مجروحان حملات رژیم صهیونیستی به بیمارستان کویت گزارش داد و میگوید که دست کم یک کودک در میان آنها بوده است.
حملات رژیم صهیونیستی به رفح در شرایطی است که بیش از یک و نیم میلیون آواره فلسطینی که از مناطق شمالی و مرکزی غزه گریختهاند به آن پناه آوردهاند.
اسرائیل پیش از این رفح را یکی از مناطق امن برای فرار فلسطینیان خوانده بود.
هلال احمر فلسطین نیز با تایید حملات سنگین رژیم اشغالگر در مناطق مختلف استان رفح از شهادت دست کم ۵۲ تن و مجروح شدن ده ها تن از جمله چندین کودک در این حملات خبر داد.
رئیس سیا برای رایزنی درباره توافق آتش بس غزه به مصر میرود
منابع آمریکایی از سفر ویلیام برنز رئیس سازمان سیا به مصر در روز سه شنبه خبر دادهاند.
یک مقام ارشد دولت آمریکا به شبکه ان بی سی نیوز گفته جو بایدن، رئیس جمهور این کشور، ویلیام برنز را برای رایزنی در زمینه توافق آتش بس که به آزاد شدن اسرای اسرائیلی در بند حماس منتهی خواهد شد، به قاهره میفرستد.
طبق گفته این مقام آمریکایی، اگر توافق شود، برآورد میشود که ۱۳۶ اسیر اسرائیلی که در غزه نگهداری میشوند، آزاد شوند.
همزمان با افزایش فشارها علیه رژیم صهیونیستی در زمینه هرگونه عملیات نظامی در رفح، مقامات آمریکایی می گویند که پس از تماس تلفنی جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، واشنگتن معتقد است که پیشرفت های عمده ای در زمینه توافق آزادی اسرای اسرائیلی در هفته جاری میلادی امکان پذیر است و این موضوع میتواند اوایل هفته حل شود.
با وجود این، گفته شده که اختلافات درباره جزئیات توافق همچنان زیاد است.
ارتش اسرائیل به کشته شدن دو نظامی دیگر خود اعتراف کرد
ارتش اسرائیل، بامداد امروز (دوشنبه)، از کشته شدن دو نظامی دیگر خود در نوار غزه خبر داد و اعلام کرد که این دو نظامی در نبرد زمینی با نیروهای مقاومت فلسطین در جنوب نوار غزه کشته شدهاند. منابع اسرائیلی میگویند، این دو نظامی که در ساختمانی در منطقه خان یونس در جنوب نوار غزه مخفی شده بودند، دیشب در پی شلیک یک راکت ضدزره کشته شدند.
رسانههای اسرائیلی همزمان با انتشار این بیانیه خبر دادند، سه نظامی این رژیم در جنوب نوار غزه مجروح شدهاند که وضعیت آنها «خطرناک» توصیف شده است، در حالی که ارتش اسرائیل چند روز پیش نیز از کشته شدن یک افسر دیگر خود در درگیری با نیروهای مقاومت فلسطین در شمار نوار غزه خبر داده بود.
هشدار حماس درباره وقوع فاجعه انسانی در غزه
حماس در توضیح وضعیت اسفناک مردم فلسطین در غزه عنوان کرده است که فلسطینیان در شمال نوار غزه، هیچ آذوقهای برای خوردن ندارند.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، اسماعیل الثوابطه، مدیر کل دفتر رسانههای غزه گفته است، فلسطینیهای ساکن نوار غزه تحت تاثیر کمبود مواد غذایی در بحبوحه جنگ ویرانگر رژیم صهیونیستی علیه غیرنظایان با خطر بزرگی مواجه هستند و آن عدم امکان رفع نیاز گرسنگیشان است.
الثوابطه در این رابطه گفته است خانواده های فلسطینی هر دو روز یک بار نیم وعده غذا می خورند. وی همچنین گفته است: ساکنان نوار غزه تحت تاثیر جنگ ویرانگری هستند که اسرائیل ماه هاست علیه مردم این منطقه به راه انداخته است، آنها حتی علوفهای برای خوردن پیدا نمیکنند.
الثوابطه با اشاره به اینکه وضعیت انسانی در شمال نوار غزه مدتهاست که از مرحله فاجعهبار گذشته، گفته رژیم صهیونیستی مانع از رسیدن کامیون های بشردوستانه به مناطق شمالی نوار غزه میشود.
وی در همین رابطه خواستار توقف حملات اشغالگران به غیرنظامیان، پایان دادن به جنگ و فشار بر اسرائیل جهت شکستن محاصره نوار غزه شده است.
ارتش رژیم صهیونیستی ۵۴ میلیون دلار از بانکی در غزه سرقت کرد
رسانههای رژیم صهیونیستی بامداد دوشنبه گزارش دادند، ارتش این رژیم در یورش به بانکی در شهر غزه بیش از ۵۴ میلیون دلار سرقت کرده است.
روزنامه عبری زبان معاریو گزارش داد، ارتش رژیم صهیونیستی یک هفته پیش پس از یورش به بانک «فلسطین» در شهر غزه، بیش از ۵۴ میلیون دلار را ضبط کرده است.
پیشتر نیز گزارشهایی از سرقت داراییهای فلسطینیان از سوی نظامیان صهیونیست در غزه منتشر شده بود.
نظامیان صهیونیست به تازگی نیز اجساد ۳۵۰ فلسطینی را در غزه ربوده بودند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.