به گزارش تابناک از شرکت مدیریت منابع آب ایران، فیروز قاسم زاده افزود: مقایسه وضعیت برف کشور بر اساس دادههای ماهواره ای نشانگر آن است که آب معادل برف در شرایط مشابه متوسط ۲۰ ساله قرار دارد اما نسبت به سال گذشته دارای کاهش هفت درصدی است.
وی ادامه داد: سال گذشته بارش برف مناسب در بهمن ماه باعث بهبود وضعیت ذخایر برفی کشور شده بود.
سخنگوی صنعت آب خاطرنشان کرد: البته این وضعیت در سطح حوضههای آبریز کشور متفاوت است و حوضههایی نظیر زاینده رود و کارون بزرگ نسبت به سال گذشته با کاهش جدی ذخایر برفی مواجه هستند.
قاسم زاده گفت: حوضههایی نظیر ارس و سفید رود بزرگ نسبت به سال گذشته در شرایط بهتری قرار دارند.
وی افزود: به دلیل تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین سهم بارشهای برف در سالهای اخیر کاهش داشته است و بررسی روند عمومی پوشش برفی کشور در ۱۰ سال گذشته، نشانگر روند نزولی در این بخش است. سخنگوی صنعت آب ادامه داد: البته در برخی سالها مانند سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸، افزایش برف نیز وجود داشته است.
سخنگوی صنعت آب خاطرنشان کرد: حدود ۷۰ درصد بارش ایران در فصول زمستان و پاییز انجام میشود بنابراین بارش برف در این فصول بهعنوان یک ذخیره آبی از فصلهای پربارش برای فصول گرم و کم بارش به حساب میآید.
قاسم زاده درباره تبعات کاهش پوشش برفی در کشور هم گفت: کاهش پوشش برف، بیشتر دارای تبعاتی مثل کاهش آورد جریانات رودخانهای در فصول گرم، کاهش آبدهی چشمهها، عدم امکان ذخیرهسازی و تنظیم مناسب جریان در مخازن سدها، اختلال در عملکرد آنها نسبت به اهداف تعیین شده، کاهش تغذیه منابع آب زیرزمینی و غیره خواهد بود.