مصطفی گودرزی
به گزارش خبرنگار تابناک، صبح روز دوشنبه (14 اسفند ماه) نشست خبری با حضور امیرحسین راد مدیر عامل، وحید شامخی معاون توسعه کسب و کار و مهدی سیلاوی مدیر محصول نوبیتکس و خبرنگاران و اصحاب رسانه به مناسبت ششمین سال تاسیس نوبیتکس برگزار شد.
در ابتدا وحید شامخی، معاون توسعه و کسب و کار نوبیتکس در خصوص رمزارزها گفت:حدود 10 سال از ورود رمزارزها به دنیا بطور جدی میگذرد و در این ۱۰ سال تقریبا هر سال به تعداد کاربران این حوزه افزود شده است، کاربرانی که به نحوی دارنده رمز ارز هستند.
وی گفت: ما در نوبیتکس رشدی که تجربه کردیم حتی از نمودار رشد دنیا بیشتر بود، در سال ۲۰۲۲ که بازار به اصطلاح بازار سختی بود ۸ درصد در دنیا رشد اتفاق افتاد اما ما در نوبیتکس رشد 26 درصد را داشتیم و در سال 2023 که دنیا در بحث کاربران رشد 24 درصدی داشت ما رشد ۳ درصدی بیشتری در بحث کاربران را داشتیم.
شامخی افزود: تعداد کاربران ما در انتهای سال 2023 به عدد بیش از ۵ میلیون و760 هزار رسید البته در ۱۶ بهمن ماه تعداد کاربران ما از مرز 6 میلیون هم عبور کرد و در مقایسه با سال ۲۰۲۲ تعداد کاربران آن ۲۸ درصد رشد داشته است.
بخشِ دیگری از این گزارش نمایانگر این است که سایت نوبیتکس در سال ۲۰۲۳ بیش از ۹۹ میلیون بار بازدید شده، در حالی که اپلیکیشن آن در همین مدت، بیش از ۲۹۰ میلیون بار بازدید داشته است.
همچنین کاربران به ترتیب در استانهای تهران، خراسان رضوی، اصفهان، فارس، آذربایجان شرقی و خوزستان بیشترین دارایی رمزارزی را در کشور در اختیار دارند. همچنین این گزارش نشان میدهد تهرانیها بیش از نصف سپردههای بانکی کشور را در اختیار دارند، اما در مورد دارایی رمزارزی سهم تهرانیها حدود یک سوم کل دارایی رمزارزی در کشور است.
این پلتفرم در ادامه از روند پاسخگویی به کاربران خود گفته است. میانگین زمان انتظار کاربران نوبیتکس برای پاسخگویی در گفتوگوی متنی آنلاین ۶۹ ثانیه است. این عدد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۹ ثانیه بهبود پیدا کرده است. میانگین زمان انتظار برای تماسهای مرتبط با احراز هویت به مراتب کوتاهتر است و به ۳۵ ثانیه میرسد. این یعنی کاربرانی که قصد ورود به دنیای رمزارزها را دارند قرار نیست زیاد معطل شوند.
بر اساس این گزارش طولانیترین مکالمه تلفنی برای راهنمایی یک کاربر ۵۳ دقیقه و کوتاهترین زمان از ثبت تا پاسخگویی به تیکت یک کاربر ۱۵۰ ثانیه بوده است. نوبیتکس میگوید هیچ سؤالی بدون پاسخ نمانده و در این سال یک میلیون ۶۰۰ هزار پاسخگویی بهروش گفتوگوی متنی، ۴۳۰هزار مورد بهروش تلفنی و تعداد تیکت پاسخ دادهشده ۲۴۵ هزار مورد بوده است.
در ادامه مهدی سیلاوی مدیر محصول نوبیتکس گزارشی از سال 2023 مطرح کرد و گفت: امنیت دارایی و برآورده کردن نیازهای کاربر از یک بازار مالی را میتوان از مهمترین مسئولیتهای یک پلتفرم رمزارز نسبت به کاربران دانست. پلتفرم رمزارز باید چندین پارامتر را برای نگهداری امن دارایی و اطلاعات کاربران رعایت کند. نگهداری داراییها به شکل کاملاً سرد (cold storage) و ایمن بودن داراییها در برابر حملات، ذخیرهسازی همه اطلاعات مشتریان بهصورت رمزنگاریشده، ارزیابیهای مداوم امنیتی، استقرار سرورها در ایران، تغییر دورهای آدرس کیفپولها، ساختار چندامضایی برای انتقال داراییها و پشتیبانی از بلاکچین اختصاصی توکنهای لیستشده، نکاتی هستند که از سمت پلتفرم باید بهدقت مد نظر قرار گیرند.
اجباری کردن شناسه دوعاملی برای ورود و برداشت رمزارز از حساب، ارسال کد آنتیفیشینگ برای برداشت دارایی از سوی کاربر، تماس تصویری با کاربر هنگام درخواست برداشت حجم بالای رمزارز برای اطمینان از اینکه خود کاربر اقدام به برداشت کرده است، هشدارهای امنیتی به کاربر برای جلوگیری از افتادن در دام کلاهبرداران و طرحهای فیشینگ، مسدود کردن آدرسهای مرتبط با پروژههای کلاهبرداری و قمار و… از دیگر اقداماتی هستند که پلتفرمها باید برای ارتقای امنیت دارایی کاربر و جلوگیری از سوءاستفادههای احتمالی مجرمان انجام بدهند.
سیلاوی افزود: به طور کلی یک پلتفرم مبادلاتی رمزارز توصیهای به خریدوفروش یک رمزارز خاص یا استفاده از یک شاخص خاص برای تحلیل ازجمله اندیکاتورهایی که به آنها اشاره کردید نمیکند، اما باید زیرساختهای لازم را برای استفاده از این ابزارها و انواع تحلیلها فراهم کند، به طوری که کاربران بتوانند تحلیلهای خودشان را اعمال کنند و حتی آموزش این تحلیلها میتواند مفید باشد. البته درباره مفید و مؤثر بودن هر یک از این شاخصها در سطح دنیا اختلاف نظر وجود دارد، اما نوبیتکس امکان تحلیل را از طریق چارتهای معاملاتی روی قیمتهای نوبیتکس و قیمتهای جهانی هم به تومان و هم به تتر دارد. همچنین نمودارهای دیگری ازجمله عمق بازار و نقشه بازار در اپلیکیشن و سایت ارائه میدهد که روی آنها انواع شاخص را میتوان به طور همزمان اعمال کرد تا کاربر بر اساس آنها تصمیم بگیرد. در عین حال توصیهای به استفاده از یک شاخص خاص نداریم و کاربران را به یادگیری بیشتر تشویق میکنیم. هرچه تحلیلها عمیقتر باشند نهایتاً تصمیمی که برای سرمایهگذاری گرفته میشود تصمیم بهتری است. در کنار این موارد، تحلیلهای فاندامنتال هم برای سرمایهگذاری بلندمدتتر در بحث رمزارزها مفید است.
در پایان این نشست، امیرحسین راد، مدیرعامل نوبیتکس از سرعت استقبال مردم ایران از صنعت کریپتو گفت: سال ۲۰۲۳ بیش از هر زمانی برای نوبیتکس معنای بلوغ و رشدی مسئولانه داشته است و در این مدت علاوهبر توسعه کسبوکار در راستای تقویت صنعت هم تلاش شده است و حالا باید امید داشت که مسیری متناسب با توسعه صنعت رمزدارایی در ایران و بهرهبرداری از فرصتهای توسعهای حوزه به نفع اقتصاد نوآور و جامعه ایران اتفاق بیفتد تا روزگاری بشود از ایجاد شغل و افزایش تولید ناخالص ملی از طریق صنعت رمزارز و رقابت نزدیک با منطقه سخن گفت.
وی تاکید کرد: چشمانداز این صرافی، تبدیل شدن به یکی از سه شرکت برتر ارائهدهنده خدمات مالی بلاکچین در سطح خاورمیانه تا سال ۲۰۳۰ است.
مدیرعامل نوبیتکس با بیان اینکه اگر بخواهیم تحولی ایجاد کنیم به نظر میرسد که با رویه فعلی نتوان از فرصتهایی که پیش روی ما قرار دارد، استفاده کنیم، گفت: نیازمند سیاست شفاف با نگاه توسعهگرایانه در قوانین و سیاستگذاریها هستیم. از این منظر اگر از این فرصت استفاده شود، میتواند نتایجی برای اقتصاد دیجیتال کشور داشته باشد که بتوانیم سهمی در آینده اقتصاد دنیا داشته باشیم.
راد یادآور شد: حمایت از پلتفرمهای بومی تبادل رمزدارایی و توسعه کسبوکار در این حوزه، در کنار اشتغالزایی برای نخبگان، منجر به جلوگیری از خروج سرمایه و همچنین نگهداری دارایی ایرانیها در فضایی امنتر بهجای انتقال به بسترهای ناشناس و خارجی میشود که در صورت برخوردن به مشکل، امکان پیگیری قانونی نیز در آنها وجود ندارد.
در پایان این نشست مدیران نوبیتکس به سوالات خبرنگاران پیرامون مسائل مختلف پاسخ دادند.