به گزارش تابناک، بهادری جهرمی در آغاز نشست خبری امروز سهشنبه (۱۵ اسفند ۱۴۰۲) از حضور مردم در انتخابت مجلس شورای اسلامی و خبرگان تقدیر کرد. وی در ادامه ضمن ابراز همدردی با مردم سیستان و بلوچستان در زمینه سیل رخ داده افزود: خوشبختانه این حادثه تلفات جانی نداشت و جبران خسارات مالی آن در حال بررسی است.
جهرمی توضیح داد: بلافاصله پس از برگزاری انتخابات، مقامات کشور به این استان سفر و مشکلات مردم را پیگیری کردند. البته از آنجایی که استاندار سیستان و بلوچستان اختیار تام برای تصمیم گیری در این زمینه را داشت، رسیدگی به بسیاری از چالشها از همان ابتدا پیگیری شد.
وی ادامه داد: ۶۴ روستا مشکل قطعی برق در اثر سیل داشتند که همه این ۶۴ روستا برق آنها وصل شد. بخشی از مشکل آبرسانی روستاها هم برطرف شده و ادامه دارد. همچنین هزار خانوار در چادرها اسکان یافتند وراهداری هم در حال بازگشایی بخشی از محورهای بازگشایی نشده است که تنها ۱۰ محور مسدود باقی مانده است، اقلام خوراکی در اختیار سیل زدگان قرار گرفته است.
سخنگوی دولت در ادامه به چشمانداز محیط زیستی دولت برای کاشت یک میلیارد درخت طی یک دوره چهارساله خبر داد و افزود: تاکنون حدود ۲۵۰ میلیون اصل نهال تولید شده و انشاءالله طی سالهای آینده به هدف مذکور نزدیک خواهیم شد.
وی همچنین به تشکیل اولین جلسه ستاد نوروزی از آغاز هفته اشاره کرد گفت: ۲۴ دستگاه با محوریت وزارت میراث فرهنگی درحال برنامهریزی برای خدمترسانی به مردم شریف ایران در سفرهای نوروزی هستند. مصداق آن برگزاری جلسه اخیر هیات وزیران با وزیر راه و شهرسازی بود که در راستای بهسازی و نوسازی جادهها بود ودر دستور کار قرار گرفت.
بهادری جهرمی در پاسخ به سوال تابناک مبنی بر اینکه، در آستانه سال جدید تکلیف افزایش حقوق کارگران چیست؟ پاسخ داد: تعیین و تکلیف افزایش حقوق کارگران بر عهده شواری عالی کار است و یک سوم از اعضای این شورا را دولت تشکیل میدهد.
وی ادامه داد: رویکرد دولت همچون روال گذشته جبران هزینه قشر زحمتکش کارگران است و در عین حال شرایط کارفرمایان را به لحاظ توان اقتصادی، تحقق رشد اقتصادی و استمرار ظرفیت تولیدی و اشتغالزایی برای کارگران را در نظر دارد. یعنی هم جبران هزینه تورمی برای کارگران باشد و در عین حال عاملی برای رشد تورم نباشد. با این حساب امیدواریم برای سال آینده تصمیم مناسبی بابت افزایش حقوق کارگران داشته باشیم.
بهادری جهرمی خاطرنشان کرد: نرخ تورم نقطه به نقطه بهمن ماه به ۳۵ درصد کاهش یافته که کاهش حدودا ۲۵ درصدی از ابتدای دولت دارد و اثر آن در کاهش تورم سالانه هم دیده خواهد شد.
وی تصریح کرد: در حوزه تامین و تخصیص ارز هم آمار گمرک نشان دهنده رکوردشکنی تخصیص ارز و شکسته شدن رکورد تجارت خارجی است. افزایش حجم تجارت خارجی و درآمدهای ارزی و تخصیص ارز را داشته ایم. تخصیص ارز به سمت مواد اولیه تولید بود. در پاییز بالای ۲۰ درصد نرخ رشد اقتصادی داشتیم که در فصول مختلف به ۷ درصد هم رسید. نرخ های رشد اقتصادی در اکثر فصول بالای ۳ و نیم تا ۴ درصد بود.
در بخش مسکن امسال موفق شدیم، وارد رشد مثبت شویم. در نفت و گاز هم رکودزنی کردیم. در برخی حوزه ها هم مانند کشاورزی خشکسالی اجازه نداد به اهداف برسیم؛ با این حال افزایش ۱۲۲ درصدی نرخ خرید تضمینی گندم از ابتدای این دولت را شاهد بودیم.
سخنگوی دولت با اشاره به کاهش رشد نقدینگی بیان کرد: هدف گذاری امسال، کاهش نرخ رشد نقدینگی به ۲۵ درصد بود. آخرین آمار بانکمرکزی هم این نرخ را ۲۵.۴ درصد اعلام کرده که نشان دهنده اثرگذار بودن اقدامات دولت و کاهش ۱۷ درصدی نرخ رشد نقدینگی است.
وی درباره کنترل قیمت ها گفت: در بخش نظارت بر بازار، نگاه اصلی دولت تشکیل وزارت بازرگانی است که هنوز در مجلس به نتیجه نرسیده است. در دولت همه صلاحیت های بازرسی در اختیار قائممقام وزارت صمت قرار گرفته تا امکان کنترل مؤثر بازار داشته باشد. سازمان حمایت و سایر نهادهای تابعه جهاد و همچنین مقامات استانی هم در این فرآیند نظارت دارند. طرح کالابرگ الکترونیکی با استقبال خوبی مواجه شده و بیش از ۸۰ درصد افراد مشمول از این طرح استقبال کرده اند و رضایت عمومی در پی داشت و تا ۳ ماه ادامه دارد، این طرح در تعطیلات نوروز هم پابرجا خواهد بود.
سخنگوی دولت بیان کرد: شب گذشته ریس جمهور با نخست وزیر پاکستان گفتوگوی تلفنی داشت و از رییس جمهور دعوت شد سال آینده به این کشور برود. موضوع خط لوله گاز ایران به پاکستان عموم مذاکرات دو کشور است و امیدواریم هر چه سریعتر تعهدات مشترک نهایی شده و امکان بهره برداری از خط لوله گاز فراهم شود.
وی خاطرنشان کرد: سیاست اصلی دولت در زمینه گوشت افزایش تولید داخل و احیای دام های مولد است؛ بنابراین، قراردادهایی با عشایر برای تولید گوشت پیش بینی شده و نهاده های دامی هم پیش بینی و ذخیره سازی شده است. با این حال برای رفع کمبودها دولت مجوزهایی برای واردات به وزارت جهاد داده تا زمانی که بتوانیم از برنامه های سیاست رشد تولید داخل بهره برداری کنیم، واردات گوشت تحت نظارت سازمان دامپزشکی ادامه خواهد داشت.
بهادری جهرمی درباره سیاست دولت در کنترل بازار ارز افزود: دولت و بانک مرکزی برنامه های مختلفی ایجاد کردند؛ از جمله آن تامین ارز با تخصیص ارز دارو و مواد اولیه تولید بود. در زمینه افزایش منابع ارزی هم با استفاده از دیپلماسی اقتصادی این منابع افزایش قابل قبولی داشته اند. در خصوص بهبود انتظارات جامعه نیز تلاش شده تا انتظارات تورمی مهار شود. جنگی که دشمن در زمینه اقتصاد راه انداخته، دامن زدن به انتظارات تورمی است. دشمن می گفت نرخ ارز در پایان ۱۴۰۰ به فلان عدد می رسد که نشد و مرتب می گویند چند ماه دیگر به فلان عدد می رسد، ولی شکست خوردند. مردم هم نرخ های رسمی بانک مرکزی را ملاک قرار دهند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.