بین الملل تابناک: هفتصد و بیست و هشتمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
رییس سرویس اطلاعات خارجی روسیه گفت که انگلیس و آمریکا در انفجار خطوط لوله گازی نورد استریم دست داشتند.
«سرگئی ناریشکین» رییس سرویس اطلاعات خارجی روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد که واشنگتن و لندن در انفجارهایی دست داشتند که دو خط لوله گاز نورد استریم را منهدم کرد.
رییس سرویس اطلاعات خارجی روسیه تاکید کرد که روسیه سرنخهای غیرمستقیم دارد که چه کسی این کار را انجام داده است. این شواهد غیرمستقیم توسط خود عاملان به جا مانده است.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که ارتش اوکراین در محورهای مختلف درگیری متحمل تلفات نظامی سنگین شد.
به گزارش اسپوتنیک، وزارت دفاع روسیه از انهدام یک تانک آبرامز ساخت آمریکا در جریان نبردهای جدید با اوکراین خبر داد.
وزارت دفاع روسیه روز چهارشنبه در گزارش روزانه خود اعلام کرد که در درگیری در محور آودیوکا، ۴۶۰ نظامی اوکراینی کشته شدند. دراین محور نیروهای روسیه ۳ حمله ارتش اوکراین را دفع کردند. یک تانک آبرامز ساخت آمریکا و همچنین سامانه موشکی «بوک» اوکراین هم منهدم شد.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که ۳ حمله ارتش اوکراین در محور کوبیانسک دفع شد. در این محور ۱۶۵ نظامی اوکراینی کشته شدند و یک تانک و یک دستگاه هویتزر «ام ۱۹۸» ارتش اوکراین هم منهدم شد.
بنا به این گزارش، دو حمله ارتش اوکراین در محور دونتسک دفع شد و ۲۶۰ نظامی اوکراینی هم دراین محور کشته شدند.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که نیروهای این کشور موفق شدند موقعیت خود را در محور دونتسک جنوبی بهبود بخشند و در نتیجه درگیری ها در این محور ۲۱۰ نظامی اوکراینی کشته شدند.
خبرگزاری ریانووستی گزارش داد: یک عضو کمیسیون انتخابات ریاستجمهوری روسیه در بردیانسک - از مناطق الحاق شده به این کشور - در یک حمله تروریستی جان باخت.
بنا بر گزارش این رسانه روس، یک بمب دست ساز روز چهارشنبه ۱۶ اسفندماه ۱۴۰۰ زیر خودروی این بانوی عضو کمیسیون انتخابات روسیه در نزدیکی خانهاش در خیابانی در بردیانسک جاسازی شده بود که پس از سوار شدن وی به ماشین، منفجر شد. وی بر اثر شدت جراحات وارده در مرکز درمانی جان باخت.
بنا بر اعلام مقامات محلی، پرونده جنایی با موضوع «حمله تروریستی» تشکیل شده و عملیات شناسایی عاملان این اقدام و بازجویی از شاهدان عینی آغاز شده است.
یوگنی بالتسکی سرپرست فرمانداری منطقه زاپروژیا، این حادثه را یک تراژدی خواند و خاطرنشان کرد: بانوی جانباخته مادر و همسر و فرد وطنپرستی بود که در مرکز شهر بردیانسک به کودکان در زمینه خلاقیت، آموزش میداد.
پیشتر رئیس جنبش عمومی منطقه ای "ما با روسیه هستیم" که در زمینه ادغام مناطق جدید به روسیه نیز مسئولیت دارد، با اعلام خبر این حمله تروریستی گفته بود: مواد منفجره قرار گرفته در زیر خودروی متوفی حدود یک و نیم کیلوگرم تی.ان.تی بوده است.
ولادیمیر روگوف اظهار داشت: تروریستها با ارتکاب چنین جنایاتی سعی در ارعاب غیرنظامیان و اخلال در انتخابات ریاست جمهوری در این منطقه را دارند.
انتخابات ریاست جمهوری روسیه قرار است روزهای ۲۵ تا ۲۷ اسفندماه ۱۴۰۲ برگزار شود، انتخاباتی که در آن ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری کنونی این کشور و سه نامزد دیگر حضور دارند.
حمله موشکی روسیه به نزدیکی محل دیدار زلنسکی و نخست وزیر یونان
همزمان با دیدار رییس جمهور اوکراین و نخست وزیر یونان در شهر بندری «اودسا»، یک موشک روس، نزدیکی محل ملاقات را هدف گرفت.
به گزارش ایبیسینیوز، به ادعای منابع، یک موشک نزدیکی محل ملاقات ولودیمیر زلنسکی، رییس جمهور اوکراین با کریاکوس میتسوتاکیس، نخست وزیر یونان در شهر بندری اودسا را هدف قرار داد.
این منبع با تایید این خبر گفت: این موشک در فاصله چند صد متریِ ما و در حالی که جلسه در جریان بود، فرود آمد.
به گفته وی، صرف نظر از زمانی که زلنسکی با حضور در خط مقدم جبهه، با نیروهای اوکراینی دیدار میکند، این «نزدیکترین حادثهای بود که از آغاز جنگ» برای رییس جمهور این کشور رخ میدهد.
با این حال، این منبع گفته که احتمالاً زلنسکی هدف این حمله نبوده و روسیه صرفاً به سوی اهداف معمول موشک شلیک کرده است. همچنین در این حادثه هیچ یک از مقامات آسیب ندیدهاند، ولی دست کم پنج تن کشته شدند.
زلنسکی در نشست مطبوعاتی مشترک با نخست وزیر یونان گفت: همه حمله امروز را دیدیم. دیدید که با چه کسی سروکار داریم. برای آنها مهم نیست که کجا را هدف قرار میدهند. میدانم که این حمله قربانی داشت اما از جزییات اطلاعی ندارم.
تردید فرانسه در توانایی اروپا برای حمایت طولانیمدت از اوکراین
استفان سژورنه وزیر خارجه فرانسه در مورد احتمال حمایت کشورهای اروپایی از اوکراین در طولانیمدت ابراز تردید کرد.
سژورنه در مصاحبه با شبکه فرانسوی LCI که بامداد چهارشنبه پخش شد، گفت: در مورد احتمال حمایت طولانیمدت ما از اوکراین تردید وجود دارد.
وی همچنین درباره ادامه حمایت آمریکا از اوکراین اظهار کرد: ابهام در مورد انتخابات آمریکا این سوال را ایجاد میکند که آیا بعد از آن واشنگتن با ما خواهد بود یا خیر؟!
وی موضع احزاب چپ و ملیگرای اروپا درباره توقف حمایت از اوکراین را «موضعی اشتباه» خواند و افزود که حمایت از اوکراین «بخاطر حفاظت از اروپاییها» و ضروری است.
امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه هفته گذشته پس از میزبانی نشستی که با حضور سران و مقامهای بلندپایه ۲۰ کشور در پاریس برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر، اجماعی برای اعزام نیرو به میدان نبرد وجود ندارد؛ اما «هیچ چیزی را نمیشود، رد کرد. ما هر کاری که لازم باشد، انجام میدهیم تا روسیه پیروز نشود.»
رئیس جمهوری فرانسه امروز سهشنبه نیز در تازهترین اظهارنظرهایش درباره جنگ اوکراین از کشورهای اروپایی به عنوان متحدان کییف خواست که نسبت به این موضوع بزدلانه عمل نکنند.
وی از شرکا و متحدان اوکراینی خواست تا با نزدیک شدن اروپا به مقطع حساسی که جایی برای بزدلی نیست، شجاعت نشان دهند.
مکرون گفت: جنگ به خاک ما بازگشته است، قدرتهایی که غیرقابل توقف شدهاند، تهدید را گسترش میدهند و هر روز بیشتر ما را تهدید میکنند.
مجارستان: اعزام نیروهای غربی به اوکراین، خطر وقوع جنگ جهانی سوم را افزایش میدهد
«پیتر سیجارتو» وزیر امورخارجه مجارستان موافقت برخی رهبران اروپایی برای ارسال نیرو به اوکراین را نقض تصمیم اجماع ناتو دانست و خاطرنشان کرد چنین اقدامی، احتمال وقوع جنگ جهانی سوم را افزایش میدهد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، وزیر امورخارجه مجارستان در گفتوگو با خبرگزاری ریانووستی گفت: استقرار نیروهای غربی در اوکراین که مجارستان با آن مخالف است، نقض اجماع مشترک ناتو است. باید به شما بگویم که یک تصمیم ناتو وجود دارد که ما از آن حمایت میکنیم و براساس آن هیچ نیروی زمینی در اوکراین مستقر نشود.»
سیجارتو خاطرنشان کرد که موافقت اکثریت قریب به اتفاق رهبران اروپایی، از جمله امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه برای اعزام نیرو با مخالفت ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو روبرو شده که خود به نوعی قوت قلب است. وی سپس تاکید کرد که استقرار نیروهای غربی در اوکراین احتمال آغاز جنگ جهانی سوم را افزایش می دهد.
کرملین نیز اعلام کرده است که استقرار نیروهای ناتو در اوکراین، جنگ میان این ائتلاف نظامی و روسیه را اجتناب ناپذیر می کند. مسکو همچنین در واکنش به اظهارات مکرون با اشاره به اینکه نسل جدید سیاستمداران اروپایی غریزه کنترل ندارند، اعلام کرد که روسیه باید هشیار بماند.
رئیس جمهوری فرانسه هفته گذشته گفت که رهبران غربی در مورد امکان اعزام نیرو به اوکراین گفتوگو کرده اند، اما در این مورد به اجماع نرسیده اند؛ هرچند این احتمال را رد نکرده اند.
واشنگتن در پی این اظهارنظر مکرون، احتمال اعزام نیروهای آمریکایی برای جنگ در اوکراین را رد کرد.
سیجارتو در پاسخ به سوالی درباره مکالمه افشا شده میان افسران ارتش آلمان در مورد حمله احتمالی موشک های تاروس آلمانی به پل کریمه با استفاده از یک جت جنگنده فرانسوی گفت: ما باید تمام تلاش خود را به کار بگیریم تا از هر نوع درگیری مستقیم بین ناتو و روسیه جلوگیری کنیم.
هفته گذشته رسانه های روسی مکالمه بین چهار افسر ارتش آلمان را منتشر کرد که تاریخ آن مربوط به ۱۹ فوریه (۳۰ بهمن) بود. آلمان صحت این مکالمه را تایید کرده است.
اولاف شولتس صدراعظم آلمان روز شنبه در واکنش به انتشار این مکالمه، ضمن رد احتمال ارسال موشک های دوربرد تاروس به اوکراین، گفت که دولت در حال بررسی این مکالمه فاش شده است.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز در همین زمینه گفت که محتوای فایل صوتی منتشر شده، حاکی از دخالت مستقیم غرب در مناقشه اوکراین است.