بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد صد و پنجاه و سومین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز گشته و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
یکی از رهبران جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) اعلام کرد که احتمالا پیش از ماه مبارک رمضان، آتشبس حاصل نشود.
حسام بدران، یکی از رهبران جنبش حماس خاطرنشان کرد: احتمالا قبل از ماه مبارک رمضان شاهد حصول توافق آتشبس در غزه نباشیم.
به گزارش خبرگراری فلسطینی «وفا»، حسام بدران تصریح کرد که مواضع منفی رژیم صهیونیستی مانع حصول توافق آتشبس در غزه شده است.
وی در ادامه تاکید کرد که جنبش حماس رایزنیهای گستردهای را در سطح داخلی با هدف مشخص کردن آینده این توافق انجام خواهد داد.
این مقام جنبش حماس با بیان اینکه این جنبش هرگز از خواسته بازگشت آوارگان به منازل خود و توقف جنگ کوتاه نمیآید، اظهار کرد: از مذاکرات قاهره بازگشتیم بدون اینکه از شروط و خواستههای خود کوتاه بیاییم.
پیشتر شبکه الجزیره از پایان بینتیجه مذاکرات قاهره برای دستیابی به توافق آتشبس و تبادل اسرا میان حماس و رژیم صهیونیستی خبر داده بود.
رسانههای مصری نیز گزارش داده بودند گفتوگوها برای دستیابی به آتشبس در غزه قبل از ماه رمضان ادامه دارد. هیئت حماس قاهره را ترک کرد و مذاکرات هفته آینده از سر گرفته میشود.
طبق گزارش رسانههای مصر، هیئت حماس برای رایزنی درباره شرایط آتشبس در غزه قاهره را ترک کرد.
طبق این گزارش، میانجیگران در قاهره تلاش کردند شکاف میان حماس و رژیم صهیونیستی را ترمیم کنند، اما تلاش های آنها به نتیجه نرسید.
یکشنبه هفته جاری اولین روز از مذاکرات آتشبس غزه در قاهره با حضور هیئت حماس انجام شد.
گفته می شود که هنوز حدود ۱۳۴ نفر در داخل غزه توسط حماس نگهداری می شوند، اگرچه وضعیت همه آنها مشخص نیست.
نیروهای مقاومت فلسطین دقایقی پیش شهرک های صهیونیستی واقع در شمال نوار غزه را هدف حمله موشکی قرار دادند.
گروهان های قدس در این باره با برعهده گرفتن این حمله موشکی، اعلام کرد که شهرکهای مجاور و اطراف غزه را با موج موشکی هدف قرار دادیم.
این گروه مقاومت بدون اشاره به تلفات احتمالی این حملات، اعلام کرد که این عملیات در پاسخ به جنایت رژیم صهیونیستی صورت گرفته است.
رسانه های رژیم صهیونیستی همچنین از شلیک سه موشک از غزه به سمت شهر سدیروت خبر دادند که یکی از موشکها در یک منطقه باز فرود آمده است.
رسانههای رژیم صهیونیستی دقایقی پیش از به صدا درآمدن آژیر خطر راکت و موشک در شهرک سدیروت خبر دادند.
از سوی دیگر حزبالله لبنان پنجشنبه شب اعلام کرد که محل استقرار نظامیان رژیم صهیونیستی در شمال سرزمینهای اشغالی را درهم کوبید.
در بیانیه این گروه آمد که نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی در بلندیهای «الکرنتینا» هدف دو فروند پهپاد قرار گرفتند.
حزب الله اعلام کرد که این پهپادها با دقت به هدف اصابت کرده است.
این گروه مقاومت لبنانی عصر امروز پنجشنبه نیز اعلام کرد مقر تازه تأسیس فرماندهی نظامیان اشغالگر در منطقه لیمان واقع در الجلیل غربی در شمال فلسطین اشغالی را با آتش توپخانه هدف قرار داده است که بر اثر آن، خسارت جانی مستقیم به نظامیان اشغالگر وارد شد.
شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز درباره تحولات شمال فلسطین اشغالی اعلام کرد: حزب الله لبنان با شلیک چندین موشک از داخل خاک آن کشور، پایگاه نظامی رأس ناقوره در شمال الجلیل غربی را هدف قرار داد.
روزنامه عبری معاریو نیز تأکید کرد: حداقل ۱۰ موشک از خاک لبنان به طرف رأس الناقوره شلیک شدند.
در مقابل، توپخانه اشغالگران مناطق یارون و عیتا الشعب در داخل خاک لبنان را هدف قرار داد.
دیوید کامرون در یک کنفرانس خبری با آنالنا بائربوک همتای آلمانی خود اعلام کرد که غزه روزانه به ۵۰۰ کامیون کمک نیاز دارد.
به گزارش "الجزیره انگلیسی", وی گفت: اگرچه انگلیس در حال بررسی گزینههای هوایی و دریایی برای ارسال کمکهای حیاتی به نوار غزه است، اما مؤثرترین راه برای کاهش فوری رنج فلسطینیان ارسال کمک به غزه از طریق مسیر زمینی است.
کامرون به خبرنگاران گفت: « ما نباید این واقعیت را فراموش کنیم که اگر میخواهیم از قحطی و بیماری جلوگیری کنیم و به مردم غزه کمک کنیم، به ۵۰۰ کامیون در روز نیاز داریم.»
او خواستار رفع اختلافات میان سازمان های امدادرسان و ارتش اسرائیل برای جلوگیری از حمله به کاروان ها در غزه شد.
«تور ونسلند» هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل در امور صلح خاورمیانه، تصمیم جدید رژیم اسرائیل مبنی بر احداث بیش از ۳ هزار و ۴۰۰ واحد مسکونی جدید برای شهرکنشینان صهیونیست در کرانه باختری اشغالی را محکوم کرد.
به گزارش سازمان ملل، تور ونسلند، هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل متحد برای روند صلح خاورمیانه روز پنجشنبه به وقت محلی با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: «من پیشبرد طرح مقامات اسرائیلی در مورد ساخت بیش از ۳ هزار و ۴۰۰ واحد مسکونی در شهرک های کرانه باختری اشغالی را محکوم می کنم.»
این مقام ارشد سازمان ملل تصریح کرد: «گسترش شهرکسازی اسرائیل همچنان عامل درگیری ها در کرانه باختری اشغالی است و اشغال را بیشتر تثبیت میکند و حق فلسطینیها برای تعیین سرنوشت و تشکیل کشور مستقل را تضعیف میکند.»
ونسلند افزود: «من مجددا تاکید می کنم که همه شهرک ها بر اساس قوانین بین المللی غیرقانونی هستند و از مقامات اسرائیل می خواهم که تمام شهرک سازی را متوقف کنند و از اقدامات تحریک آمیز خودداری کنند.»
رسانههای اسرائیلی ۱۶ اسفند اعلام کردند اسرائیل مصوبه ای را برای ساخت حدود ۳۵۰۰ واحد مسکونی جدید در قالب شهرک های صهیونیست نشین در کرانه باختری تصویب کرده که قرار است در شهرکهای «معالیه ادومیم»، «افرات» و «کیدار» احداث شوند.
«بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی تندرو رژیم اسرائیل در این باره اعلام کرد که بیشتر این واحدها در شهرک معالیه ادومیم ساخته خواهند شد که اخیراً شاهد یک عملیات ضد صهیونیستی بود و در جریان آن چند اسرائیلی کشته شدند.
بر اساس گزارش های رسانه های اسرائیلی ز زمانی که اسموتریچ به عنوان وزیر دارایی این رژیم منصوب شده، طرح ساخت ۱۸ هزار و ۵۱۵ واحد مسکونی جدید در شهرکهای صهیونیست نشین در کرانه باختری اشغالی به تصویب رسیده است.
این اقدامات رژیم اسرائیل در حالی است که شورای امنیت سازمان ملل اول اسفند ۱۴۰۱ (۲۰ فوریه ۲۰۲۳ ) با صدور بیانیهای رسمی، طرح رژیم اسرائیل برای گسترش شهرکسازیها در اراضی اشغالی فلسطین را محکوم کرد؛ اقدامی که پس از ۶ سال از آخرین قطعنامه این شورا صورت گرفت و آمریکا نیز در نقش مخالف متحد دیرینهاش ظاهر شد.
رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا معتقد است که اقدامات رژیم صهیونیستی در نوار غزه این احتمال را مطرح میکند که اهداف این رژیم فراتر از نابودی جنبش حماس است.
«جوزپ بورل» رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به کشتار فلسطینیان منتظر دریافت آرد در میدان «النابلسی» شهر غزه تاکید کرد: حمام خونی که ۲۹ فوریه در میدان النابلسی غزه رخ داد، نتیجه مستقیم کاهش کمکهای بشردوستانه به جمعیتی است که از گرسنگی رنج میبرند.
طبق گزارش شبکه الجزیره، بورل افزود: با وجود مخالفت کابینه بنیامین نتانیاهو، جامعه بینالملل در موضوع راهحل «۲ دولتی» متحد است و باید به سرعت برای اجرای آن اقدام کند.
بورل تاکید کرد: واضح است که نیروهای اسرائیلی در حفاظت از غیرنظامیان و زیرساختهای غیرنظامی موفق عمل نکردهاند و کمکهای بشردوستانه وارد شده به غزه کافی نیست.
به گفته چند مقام آگاه از گفتوگوها، مذاکرات میان رژیم صهیونیستی و حماس بر سر آزادی دهها اسیر صهیونیست که در غزه به سر میبردند، متوقف شده و امیدها برای دستیابی به توافق پیش از آغاز ماه رمضان در چند روز آینده را کمرنگ کرده است.
مذاکرهکنندگان در مورد پیشنهادی برای آتشبس اولیه شش هفتهای بحث میکردند که طی آن حماس حدود ۴۰ نفر از جمله زنان، افراد سالخورده و بیمار و پنج سرباز زن رژیم صهیونیستی را در مقابل تعداد قابل توجهی از اسرای فلسطینی آزاد میکرد.
این گفتوگوها شامل شروطی برای آزادی حداقل ۱۵ زندانی محکوم فلسطینی بود که با سربازان زن مبادله میشدند. مقامات گفتند این شرایط همچنین تصریح میکرد که رژیم صهیونیستی صدها زندانی یا بازداشتی دیگر را آزاد میکند؛ به طور متوسط به ازای هر غیرنظامی صهیونیست، ۱۰ فلسطینی آزاد میشد.
به گزارش نیویورکتایمز، مقامات آمریکایی ابراز امیدواری کردند که برای آزادی تعدادی از اسرا به توافق برسند و درگیریها را قبل از ماه رمضان که احتمالا از یکشنبه آغاز شود، متوقف کنند. پیشتر هم جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا مدعی شده بود که توافق در دسترس است.
اما طی روزهای گذشته باسم نعیم، یکی از مقامات ارشد حماس به رویترز گفت که این گروه پیشنهادهای خود را برای توافق آتشبس طی دو روز گفتگو به میانجیگران ارائه کرد و اسراییلیها که در مذاکره حضور نیافتند پاسخی ندادهاند. نعیم گفت: بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل نمیخواهد به توافق برسد.
جان کربی، یکی از مقامات ارشد شورای امنیت ملی آمریکا چهارشنبه گفت در حالی که ایالات متحده از دستیابی به توافق ناامید شده است، مذاکرهکنندگان همچنان به پارامترهای توافقی که به مذاکره کمک کردهاند، اطمینان دارند.
کربی گفت: «در مورد جزئیات، تعامل قوی وجود داشت، اما این واقعیت که ما هنوز به آن نرسیدهایم، نشانهای از این است که هنوز روی همه جزئیات کار نشده است.»
یکی از مقامات در این منطقه گفت نقطه اصلی اختلاف همان چیزی است که هفتهها بر مذاکرات سایه افکنده است؛ اینکه حماس از رژیم صهیونیستی میخواهد که اکنون به آتشبس دائمی در طول یا پس از سه مرحله از آزادی اسرا متعهد شود، در حالی که تلآویو از انجام آن امتناع میورزد.
رژیم صهیونیستی میخواهد فقط بر توافقی برای شرایط مرحله اول تمرکز کند، موضعی که ایالات متحده از آن حمایت میکند. تاکنون، بحثها در مورد مرحله اول بر روی آزادی احتمالی آن ۴۰ نفر از حدود ۱۰۰ اسیر صهیونیست باقیمانده متمرکز بوده است.
این مقام مطلع در این منطقه گفت، علاوه بر آتشبس دائمی، حماس همچنین بر خروج نیروهای رژیم صهیونیستی از شمال غزه پس از مرحله سوم آزادسازی اسیران و کمکهای بیشتر به غزه تاکید دارد.
به گزارش نیویورکتایمز، افرادی که در جریان گفتوگوهای مصر قرار گرفتند، با اشاره به ماهیت شکننده مذاکرات، از معرفی نام و ملیت خودداری کردند. یکی از مقامات حماس هم به درخواست برای اظهار نظر پاسخ نداد.
ارتش رژیم صهیونیستی امروز (پنجشنبه) اعلام کرد که از هفتم اکتبر تا کنون دهها فرمانده ارشد این رژیم به هلاکت رسیدهاند.
رادیو ارتش رژیم صهیونیستی در این باره اعلام کرد که طی این بازه زمانی چهار فرمانده تیپ، ۶ معاون فرمانده تیپ، ۳۹ فرمانده دسته، ۱۳ فرمانده گروهان و ۲ افسر عملیات به هلاکت رسیدهاند.
ارتش رژیم صهیونیستی همچنین اذعان کرد که هفت فرمانده در میان نیروهای ذخیره از هفتم اکتبر تا کنون به هلاکت رسیدهاند و ارتش در تلاش برای پرکردن شکاف به وجود آمده در سطح فرماندهی است.
منابع رسانهای صهیونیستی از اقدام ناامیدانه ارتش رژیم اشغالگر برای یافتن اسرای خود در نزد مقاومت با جستجو و در میان پیکر شهدای فلسطینی پرده برداشتند.
سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی در این باره فاش کرد: ارتش اسرائیل حدود ۴۰۰ جسد پیدا شده در بیمارستان ناصر در شهر خان یونس را بررسی کرد.
برپایه این گزارش، پس از بررسیها و انجام معاینات مشخص شد که اسرای صهیونیست در میان آنها نبودند.
شماری از اسیران صهیونیست نزد مقاومت به خاطر بمباران جنگندههای رژیم صهیونیستی به نوار غزه یا در جریان عملیاتهای ناکام برای آزاد کردن آنها، جان خود را از دست دادهاند.
تاکنون، هیچ کدام از اسرای صهیونیست، از طریق عملیات نظامی آزاد نشدهاند، اما در جریان تبادل اسرا با مقاومت فلسطین در ماه گذشته، ده ها اسیر صهیونیست آزاد شدند.
وزارت بهداشت غزه ظهر امروز (پنجشنبه) از افزایش شمار شهدای تجاوزات رژیم صهیونیستی به این باریکه به ۳۰ هزار و ۸۰۰ نفر خبر داد.
وزارت بهداشت غزه در یکصد و پنجاه و سومین روز از جنگ، اعلام کرد که رژیم صهیونیستی طی ۲۴ ساعت گذشته ۹ جنایت جدید در مناطق مختلف نوار غزه انجام داد که منجر به شهادت ۸۳ نفر شد و ۱۴۲ زخمی نیز برجای گذاشت.
در این بیانیه آمده است: با احتساب شهدای جدید، شمار شهدای تجاوزات رژیم صهیونیستی به این باریکه از هفتم اکتبر تا به امروز به ۳۰ هزار و ۸۰۰ نفر افزایش یافته است.
وزارت بهداشت غزه همچنین آخرین آمار مجروحان این جنایات را ۷۲ هزار و ۲۹۸ تن اعلام کرد.
این وزارتخانه در ادامه اعلام کرد که پیکر شماری از شهدا در زیر آوار مانده و برخی دیگر نیز در کنار جادهها رها شده است و به دلیل تجاوزات مستمر صهیونیستها، نهادهای امداد رسان قادر به انتقال آنها نیستند.
وزیر امور خارجه چین جنگ در غزه را «ننگ تمدن» و یک «غمنامه» (تراژدی) برای بشریت خواند و درخواست آتش بس فوری را تکرار کرد.
وانگ یی وزیر امور خارجه چین روز پنجشنبه (۱۷ اسفند) در حاشیه نشست سالانه مجلس قانونگذاری چین در نشستی مطبوعاتی، جنگ اسرائیل در غزه را «ننگ تمدن» خواند و درخواستهای پکن برای «آتش بس فوری» را تکرار کرد.
وی تصریح کرد: «این یک تراژدی برای بشریت و یک ننگ برای تمدن است که امروز، در قرن بیست و یکم، نمی توان جلوی این فاجعه انسانی را گرفت.
وانگ یی گفت: اشغال طولانی سرزمین های فلسطینی واقعیتی است که دیگر نباید نادیده گرفته شود و دیگر نباید آرزوی دیرینه فلسطینیان برای داشتن کشوری مستقل را نادیده گرفت و مهمتر از آن، بی عدالتی تاریخی در حق فلسطینیان نباید مجاز باشد ونسلی به نسل دیگر ادامه یابد.
وی ادامه داد: بازگرداندن عدالت به مردم فلسطین و اجرای راه حل دو دولتی تنها راه پایان این درگیری هاست.
شبکه الجزیره امروز (پنجشنبه) از پایان بینتیجه مذاکرات قاهره برای دستیابی به توافق آتشبس در غزه خبر داد.
شبکه الجزیره به نقل از منابع مطلع اعلام کرد: مذاکرات آتشبس در قاهره بدون دستیابی به توافق پایان یافت و اسرائیل درخواست حماس برای آتشبس دائمی، خروج از نوار غزه و بازگشت بی قید و شرط آوارگان فلسطینی به خانههایشان را نپذیرفت.
منابع الجزیره گفتند: میانجیگران در قاهره تلاش کردند اختلافات میان حماس و اسرائیل را رفع کنند، اما تلاشهای آنها بینتیجه بود.
در همین راستا، یک مقام جنبش حماس به رویترز اعلام کرد که رژیم صهیونیستی تمامی تلاشهای میانجیگران را ناکام گذاشت.
منابع رسانه ای مصر نیز اعلام کردند که مذاکرات هفته آتی ازسرگرفته خواهد شد.
طی روزهای اخیر دور جدیدی از مذاکرات باهدف دستیابی به توافق آتشبس پیش از ماه مبارک رمضان در قاهره آغاز شد.
«سامح شکری» وزیر خارجه مصر دوشنبهشب در این باره گفته بود که مذاکرات میان رژیم صهیونیستی و حماس هنوز به مرحله توافق برای برقراری آتشبس نرسیده است.
وزیر خارجه مصر با بیان اینکه ادامه وضعیت کنونی در غزه میتواند به گسترش دامنه درگیری منجر شود، گفت: قاهره با قطر تلاش میکنند به آتشبس جزیی دست پیدا کنند که منجر به آتشبس کامل و آزادی اسرا شود.
سخنگوی آنروا در غزه: رژیم صهیونیستی به دنبال حذف این آژانس است
عدنان ابوحسنه مشاور آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در غزه با رد ادعاهای (رژیم) اسرائیل در مورد همکاری کارکنان این آژانس با حماس، تاکید کرد: تلآویو با طرح چنین ادعاهایی به دنبال حذف این آژانس در غزه است.
به گزارش الجزیره، ابوحسنه با اشاره به حملات وحشیانه ارتش رژیم صهیونیستی به مردم بی دفاع فلسطین در غزه، خاطرنشان کرد: در راستای اعمال فشار هرچه بیشتر به فلسطینیان نوار غزه، اسرائیل با طرح ادعاهای واهی به دنبال حذف آنروا در این منطقه است.
وی با اظهار حیرت از مطالبی که در خصوص گشایش یک گذرگاه دریایی برای ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه مطرح میشود، یادآور شد: وقتی که رژیم صهیونیستی حتی از ورود این کمکها از طریق گذرگاههای زمینی جلوگیری کرده و بر سر راه رسیدن آنها به مردم فلسطین سنگاندازی میکند، چگونه برخی از ایجاد گذرگاه آبی برای ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه سخن میگویند؟
ابوحسنه همچنین با تاکید بر اینکه اسرائیل با اقدامات وحشیانه خود از جلوگیری عامدانه از ورود کمکهای بشردوستانه به غزه گرفته تا گشودن آتش بر روی غیرنظامیانی که تنها برای دریافت این کمکها اجتماع کرده بودند، فقط به دنبال اعمال فشار حداکثری جسمی و روحی بر روی فلسطینیان نوار غزه است، هشدار داد: بر اثر همین جنایات رژیم صهیونیستی، در حال حاضر اکثر ساکنان غزه از آسیبهای روانی رنج میبرند.
5 شرط حماس برای توافق با اسرائیل
محمود مرداوی از رهبران جنبش حماس در اظهاراتی گفت که برای هر توافقی با رژیم صهیونیستی پنج شرط اصلی وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری شهاب فلسطین، محمود مرداوی گفت: این درست نیست که گفته میشود مقاومت فقط میخواهد کمک رسانی به غزه را افزایش دهد بلکه پنج شرط اصلی برای هر توافق با رژیم صهیونیستی وجود دارد که عبارت است از آتش بس، عقب نشینی از غزه، بازگشت آوارگان، رفع محاصره، کمک رسانی به شهروندان و مبادله شرافتمندانه اسرا.
وی افزود: چارچوب نشست پاریس ۲ مبنایی برای مذاکرات نبود بلکه مذاکرات بر اساس پیشنهادات جدید صورت گرفت.
این عضو ارشد حماس اضافه کرد: اشغالگران با نشر اکاذیب و درز اطلاعات دست به اقدامات گمراهکنندهای می زنند مثلاً هرگز از طریق مذاکره اسامی اسرای زنده را درخواست نکردند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.