به گزارش خبرنگار« تابناک»مسلما تمامی بانکهای کشور برای مشتریان خود تسهیلات و سپردههای مختلفی را ارائه میدهند در این میان بانک ایران زمین نیز از این مقوله مستثنی نبوده و همیشه در تلاش بوده خدمات بهتری را برای مشتریان خود ارائه دهد.
در این گزارش سعی برآن داریم که انواع سپرده بانک ایران زمین را برای علاقهمندان معرفی کنیم.
سپرده های سرمایه گذاری کوتاه مدت
سپرده های سرمایه گذاری مدت دار
مفقودی،سرقت و یا معدوم شدن برگ سپرده سرمایه گذاری
در صورت مفقودی یا سرقت برگ سپرده سرمایه گذاری بلند مدت صاحب حساب میتواند به شعبه بانک مراجعه و نسبت به تنظیم اقرارنامه اقدام و شعبه نیز یک برگ سپرده را با همان شماره حساب و با مشخصات قبلی صادر و پس از مهر المثنی به صاحب حساب تحویل می نماید.
سپرده قرض الحسنه جاری
سپرده قرض الحسنه جاری یکی از مهمترین ابزارها در مبادلات پولی و بازرگانی میباشد.که بانک بر اساس قرار داد منعقده با متقاضی ، به منظور قبول سپرده قرض الحسنه جاری افتتاح می نماید. برداشت و یا انتقال از این حساب می تواند از طریق چک، کارت های الکترونیکی و یا سایر ابزارهای مجاز انجام پذیرد. بانک ایران زمین با توجه به شرایط افتتاح این حساب برای مشتریان خود نسبت به افتتاح حساب جاری اقدام می نماید و دسته چک به آنها تحویل میدهد. صاحبان حساب جاری در بانک ایران زمین می توانند در شعب بهم متصل در سراسر کشور بوسیله برگ چک ، پرداختهای خود را در وجه خود یا دیگران انجام و یا وجوه خود را به این حساب واریز کنند.
شرایط افتتاح حساب برای شخص حقیقی
داشتن حداقل 18 سال تمام شمسی یا صدور حکم رشد از دادگاه صالحه، نداشتن سابقه چک برگشتی،حصول اطمینان از رعایت مفاد ماده 21 قانون صدور چک،نداشتن بدهی غیر جاری،معرفی فردی به عنوان وکیل برای شخص خاص از عمده مواردی است که بانک می تواند هنگام افتتاح حسای جاری برای شخص حقیقی انجام دهد. همچنین برای شخص حقیقی خارجی علاوه بر موارد فوق، داشتن گذرنامه معتبر به همراه اجازه (پروانه) اقامت دائم و یا اشتغال الزامی است.
شرایط افتتاح حساب برای شخص حقوقی
دارا بودن شرایط افتتاح حساب جاری برای اشخاص حقیقی عضو هیات مدیره و اشخاص حقیقی که به نمایندگی از سایر اشخاص حقوقی در هیات مدیره عضو هستند و همچنین اشخاص حقیقی که به نمایندگی از شخص حقوقی مجاز به امضا هستند، به شرح مندرج در شرایط افتتاح حساب جاری برای شخص حقیقی شخص حقوقی باید در داخل کشور و در مرجع ثبت شرکت ها به ثبت رسیده و یا شرکت در شرف تاسیس باشد.
ارائه مستندات مثبته در خصوص تاسیس و همچنین اختیارات و وظایف قانونی صاحبان امضای مجاز شخص حقوقی که به موجب قوانین خاص ایجاد شده و نیاز به ثبت در مرجع ثبت شرکت ها ندارد. همچنین ارائه تائیدیه از وزارت خارجه برای سفارت خانه ها ، سازمان ها و نهادهای بین المللی، نداشتن سابقه چک برگشتی، حصول اطمینان از رعایت مفاد ماده 21 قانون صدور چک و نداشتن بدهی غیر جاری از دیگر شرایط افتتاح حساب برای شخص حقوقی است.
شرایط افتتاح حساب سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت
حساب سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت به نام اشخاص حقیقی یا حقوقی با مدارک مورد نیاز و با حداقل مبلغ یکصد هزار یال افتتاح می شود.
هرشخص حقیقی که به سن 18 سال تمام رسیده باشد یا حکم رشد وی از طرف دادگاه صالحه صادر شده باشد می تواند به نام خود در بانک، سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت افتتاح کند.
افتتاح حساب سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت با حق برداشت از حساب توسط مادر به نام فرزند صغیر خود در صورتی مجاز است که مادر، وصی و یا قیم فرزند صغیر خود باشد.
افتتاح حساب سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت توسط اشخاص (غیراز ولی، وصی و قیم) به نام خودشان و همچنین مادر به نحوی که پدر نتواند از موجود حساب افتتاح شده استفاده کند، با تنظیم قرارداد وکالت و وصایت در قالب عهد و یا هبه امکان پذیر است.
شرایط افتتاح حساب سپرده سرمایه گذاری بلند مدت
هرشخص حقیقی (18 سال تمام) یا حقوقی می تواند با ارائه مدارک مورد لزوم و حداقل مبلغ پانصد هزار ریال اقدام به افتتاح حساب سپرده سرمایه گذاری بلند مدت 1 تا 5 ساله کند.
چنانچه سپرده گذار قبل از سررسید نسبت به دریافت قسمتی یا تمام سپرده اقدام نماید، مبلغ سود، حسب مدت با کسر نیم درصد نرخ سود سپرده متناظر در تاریخ افتتاح سپرده، پرداخت خواهد شد. سایر شرایط مطابق سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت است.
سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت و بلند مدت مشترک
شخص یا اشخاص حقیقی می توانند به صورت مشترک، حساب های سپرده سرمایه گذاری افتتاح کنند. بنابراین در حساب های مشترک لازم است نحوه و چگونگی برداشت از حساب به صورت انفرادی و یا مشترک تعیین و اعلام شود. همچنین نحوه و ترتیب استفاده از حساب و سود آن (برای سپرده های بلند مدت) مشخص شود. از طرف دیگر میزان سهم هریک از صاحبان حساب تعیین شود.
افتتاح حساب از طریق وکیل، قیم و وصی
قیم میتواند به نام صغیر، حساب سپرده افتتاح و با اجازه کتبی از اداره امور سرپرستی دادگستری میتواند از حساب برداشت کند.
در افتتاح حساب توسط قیم، وصی و یا از طریق وکالت، وکیل می تواند با ارائه وکالت نامه رسمی (ثبتی) موکل حساب سپرده به نام موکل خود در بانک افتتاح کند. همچنین وصی میتواند براساس وصیت نامه و به حکم دادگاه برای وارث صغیر، حساب سپرده افتتاح کند.