بین الملل تابناک: هفتصد و سی و دومین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
دیمیترو کولبا وزیر خارجه اوکراین با بیان اینکه رئیس جمهور روسیه به دنبال بازگرداندن نفوذ اتحاد جماهیر شوروی است، گفت: ولادیمیر پوتین متوقف نخواهد شد بلکه باید وی را متوقف کرد.
به گزارش تارنمای اودسا ژورنال، کولبا با اشاره به اینکه به عقیده وی، اگر روسیه جرأت حمله به لیتوانی، لتونی یا استونی را داشته باشد، در جنگ با ناتو شکست خواهد خورد، یادآور شد: اما شهرهای این کشورها به سرنوشتی شبیه شهرهای باخموت و آودیوکا مبتلا خواهند شد.
وزیر خارجه اوکراین در ادامه سخنان خود تاکید کرد: به باخموت و آودیوکا نگاه کنید، شهرهای کشورهای بالتیک پس از یک درگیری شدید با روسیه اینگونه خواهند بود.
کولبا همچنین با بیان اینکه تنها راه اجتناب از چنین سرنوشتی، کمک به اوکراین است که در حال مبارزه با تجاوز روسیه است، افزود: لیتوانی این موضوع را درک کرده و از اوکراین حمایت میکند اما دیگر کشورهای حوزه بالکان فکر میکنند از چنین تهدیدی در امان هستند.
وزیر خارجه اوکراین در ادامه با اشاره به اینکه پوتین به وضوح نشان داده است که برای چه میجنگد و چه هدفی را دنبال میکند، گفت: مسکو به دنبال بازگرداندن نفوذ اتحاد جماهیر شوروی است زیرا در آن زمان بود که میزان نفوذ روسیه در بالاترین حد خود بود.
کولبا با بیان اینکه رئیس جمهور روسیه فردی است که بازگرداندن نفوذ اتحاد جماهیر شوروی را آخرین ماموریت خود میداند، تاکید کرد: پوتین متوقف نخواهد شد بلکه باید وی را متوقف کرد.
نخستزیر اسلواکی بار دیگر استراتژی غرب در قبال جنگ اوکراین را مورد انتقاد قرار داد و خواستار آغاز مذاکرات میان مسکو و کییف برای برقراری آتشبس فوری شد.
رابرت فیتسو، نخستوزیر اسلواکی با انتقاد از استراتژی غرب برای جنگ اوکراین گفت غرب به شدت از این جنگ حمایت میکند.
وی اظهار داشت: این پیام در سال ۲۰۲۲ منتقل شد، زمانی که برخی از کشورهای غربی اوکراین را از امضای توافقنامه صلح با روسیه منصرف کردند. آنها میگویند «ما از جنگ در اوکراین برای تضعیف روسیه استفاده میکنیم، به اوکراین کمک نظامی و اقتصادی میکنیم و تحریمهایی را علیه روسیه اعمال میکنیم، یعنی تضعیف روسیه در سطح بینالمللی.» از نظر سیاسی، اقتصادی و مالی این کارساز نخواهد بود.
به گفته نخستوزیر اسلواکی، مسکو سرزمینهای بیشتری نسبت به آزادسازی توسط کییف تحت کنترل خود درآورده است. علاوهبراین، هیچ فروپاشی اقتصادی در فدراسیون روسیه رخ نداده است و حمایت از پوتین کاهش نمییابد.
رابرت فیتسو در ادامه خواستار باز شدن موضوع آتشبس فوری و آغاز مذاکرات شد و افزود: به نظر من بهتر است ۱۰ سال سر میز مذاکره بحث کنیم تا اینکه روسها و اوکراینیها را به مدت ۱۰ سال به حال خود بگذاریم تا یکدیگر را بکشند.
بنابر گزارش پایگاه خبری استرانا تودی، وی پیشتر نیز گفته بود که استراتژی اتحادیه اروپا و ایالات متحده برای شکست روسیه جواب نداده و تنها به کشته شدن هزاران اوکراینی و روس منجر شده است.
در همین حال جمهوری چک دولت اسلواکی را به همکاری با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه متهم کرده و سپس رایزنیهای بین دولتی را به حالت تعلیق درآورده است.
وزیر خارجه لهستان در سخنانی گفت، نظامیان برخی از کشورهای ناتو در حال حاضر هم در اوکراین حضور دارند. این در حالیست که روسیه نسبت به گسترش درگیریها و رویارویی با ناتو هشدار میدهد.
رادوسلاو سیکورسکی، وزیر امور خارجه لهستان در جلسه پارلمان کشورش به مناسبت بیست و پنجمین سالروز عضویت لهستان در ناتو این سخنان را مطرح کرد اما گفت نامی از کشورهای مدنظر نمیبرد.
سیکورسکی با اشاره به اولاف شولتس، صدراعظم آلمان که گفته بود پرسنل نظامی بریتانیایی و فرانسوی در اوکراین هستند که به پرتاب موشکها کمک کنند، گفت: «برخلاف سایر سیاستمداران، من این کشورها را فهرست نمیکنم.»
او در سخنانش مدعی شد: «روسیه با حمله به اوکراین نشان داد که از نظر تمدنی توانایی پذیرش ارزشهای غربی را ندارد و نمیتواند با همسایگان خود به صورت مسالمتآمیز همزیستی کند. ناتو باید به نقش اصلی خود بازگردد.»
پیش از این، سیکورسکی از ایده امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه برای اعزام پرسنل نظامی از کشورهای ناتو به اوکراین حمایت کرده بود.
شبکه سیانان گزارش داد: روسیه استفاده از یک بمب هوایی قدرتمند را آغاز کرده که دفاع اوکراین را از بین برده و تعادل را در خط مقدم نبرد برهم زده است.
روسیه به تازگی استفاده از یک بمب هوایی هدایتشونده قدرتمند را آغاز کرده است که آن را با تبدیل یک سلاح اولیه دوران شوروی به بمبی که میتواند دهانهای به عرض ۱۵ متر ایجاد کند، انجام داده است.
این بمب که FAB-۱۵۰۰ نام دارد، اساساً یک سلاح ۱.۵ تنی است که تقریباً نیمی از آن شامل مواد منفجره قوی است و از بالا توسط جتهای جنگنده از فاصله ۶۰ تا ۷۰ کیلومتری خارج از برد بسیاری از پدافندهای هوایی اوکراین پرتاب میشود. FAB-۱۵۰۰ نمونه دیگری از چگونگی نبرد روسیه در جنگ اوکراین است که نشان میدهد قبل از تلاش برای تصرف قلمرو، ویرانی عظیمی را به بار آورده است.
بنابر گزارش خبری سیانان، ویدئوهای اخیر از خطوط نبرد در منطقه دونتسک، قدرت عظیم این بمبها را در برخورد با نیروگاههای حرارتی، کارخانهها و برجها، مکانهایی که اوکراینیها دفاع خود را از آنجا هماهنگ میکنند، نشان میدهد.
جوزف ترویتیک، کارشناس نظامی در مورد ساخت این بمبها در یادداشتی در وبگاه TheWarZone نوشت که آنها امکان حمله جدید و بسیار مخربتری را برای بسیاری از جتهای تاکتیکی روسیه ارائه میدهند که به خلبانان کمک میکند از دفاع دشمن دورتر بمانند.
سیانان در ادامه گزارش داد: استفاده از بمبهای FAB به یک عنصر حیاتی در حمله روسیه در منطقه دونتسک، به ویژه در با خاک یکسان کردن دفاع اوکراین در داخل و اطراف آودیوکا که به تازگی در فوریه سقوط کرد، تبدیل شده است.
FAB-۱۵۰۰ قویترین بمب در خانواده «بمبهای غیر دقیق» دوران شوروی است که اکنون در کارخانهای در نزدیکی مسکو به نسخه ارزان اما قدرتمند یک موشک تبدیل میشود.
رسانه آمریکایی با اشاره به ضعف اوکراین در تامین مهمات و سربازگیری برای ارتش، مطرح کرد امکان پیشرویهای اساسی در خط مقدم برای روسیه بسیار محتمل به نظر میرسد.
رسانه آمریکایی با اشاره به اینکه ارتش روسیه قادر به پیشروی بیشتر در خط مقدم است، مطرح کرد که موقعیت نیروهای مسلح اوکراین بدون افزایش کمکهای نظامی غرب و تغییر در راهبرد کییف تا تابستان پیش رو، بدتر خواهد شد.
مجله فارن افرز در بخشی از گزارشی در این باره نوشت: «با توجه به ضعف اوکراین در تامین مهمات و بسیج بیشتر نیروهای نظامی، پیشروی اساسی ارتش روسیه در خط مقدم، بسیار محتمل به نظر میرسد».
رسانه آمریکایی نوشت کییف در همان بحرانی قرار دارد که روسیه پس از اولین شکستها در اوکراین تجربه کرد اما کییف و غرب برخلاف روسیه، نتوانستند صنایع نظامی خود را به حالت آمادهباش دربیاورند و تجهیزات نظامی بیشتری را تدارک ببینند.
فارن افرز معتقد است روسیه در حال حاضر، برای ادامه ندادن حملات «دلایل کمی دارد». از سوی دیگر، معدود مناطقی در کنترل نیروهای مسلح اوکراین است که به خوبی آودیوکا از آن دفاع شود. این یعنی، حملات روسیه ممکن است در آینده آسانتر شوند.
به گزارش این نشریه، روسها بیشتر فشار میآورند و در تلاش هستند که پیش از گرمای بهاری کار را به سرانجام برسانند. آنها همچنین از نبود مهمات توپخانهای و استحکامات نیز بهره برده و پیش از آن که نظامیان اوکراینی فرصت خندق کندن و پناه گرفتن پیدا کنند، حملات را آغاز میکنند.
در ادامه این مطلب آمده است: «این نشانه بدی برای اوکراین و حامیان آن است. این حملات، احتمالا،در صورت مطمئن نبودن کرملین از امکان موفقیت آن تایید نمیشد. به بیان دیگر، روسیه پیروزیهای بیشتری را در میدان پیش روی خود میبیند».
راهبرد روسیه انجام دادن حملاتی چندجانبه به منظور تحلیل بردن نظامیان نیروهای مسلح اوکراین است. اهداف فعلی روسیه رسیدن به «پوکروفسک» در دونتسک به منظور تامین امنیت شبکههای مهم مواصلاتی جادهای و ریلی و حمله به نیروهای اوکراینی در نزدیکی «کراماتورسک» و «اسلاویانسک» است.
همچنین احتمال دارد که ارتش روسیه تلاش کند در منطقه «زاپوریژیا» به منظور خنثی کردن اثرات ضد حملات نیروهای مسلح اوکراین در «اوخوف» پیشروی کند و در شمال نیز به «کوپیانسک» نزدیکتر شود.
در بخش دیگری از این مطلب اشاره شد که اوکراین، افزون بر تزریق فوری کمکهای غرب و ساخت استحکامات، نیازمند تقویت سربازگیری برای ارتش است.
روسیه: می توانیم زلنسکی را ترور کنیم
معاون اول نماینده روسیه در سازمان ملل متحد میگوید که مسکو هیچ قصدی برای ترور رییس جمهور اوکراین ندارد.
دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده روسیه در سازمان ملل تاکید کرد مسکو هیچ برنامهای برای حذف ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین ندارد.
پولیانسکی تاکید کرد: واقعاً فکر میکنید که اگر میخواستیم تیم اسکورت زلنسکی را هدف بگیریم، نمیتوانستیم؟ سعی کنید به سوال پاسخ دهید اما صادقانه!
وی که در نشست شورای امنیت درباره اوکراین صحبت میکرد، افزود: به ویژه اینکه همه شما به خوبی میدانید که در حملهای مشابه (به تأسیسات نظامی در اودسا)، خط تولید شهپاد اوکراین تخریب شد که قطعات وارداتی از انگلیس را مونتاژ میکرد. این هدف برای ما به مراتب مهمتر از زلنسکی بود که مدام در خط مقدم پرسه میزند و در شهرها قبل از آنکه بهدست روسیه آزاد شوند، سلفی میگیرد.
دیپلمات روس تصریح کرد: اگر برخی از شما امیدوارید که با این روش از شر رهبر رژیم کییف خلاص شوید، باید ناامیدتان کنم چون این کار جزو نقشههای ما نیست.
انگلیس اعزام نیروی خارجی به اوکراین حتی برای ماموریتهای آموزشی را رد کرد
دیوید کامرون وزیر خارجه انگلیس با اعزام نیروی خارجی به اوکراین حتی برای انجام ماموریتهای آموزشی نظامی مخالفت کرد.
کامرون در مصاحبهای با روزنامه آلمانی «زوددویچه سایتونگ» که شنبه منتشر شد، گفت که اعزام نیروی خارجی به اوکراین باعث میشود که روسیه اهداف تازهای برای آماج قرار دادن پیدا کند و حتی ماموریتهای نظامی آموزشی باید در خارج از این کشور انجام شود.
وزیر خارجه انگلیس افزود که لندن تاکنون ۶۰ هزار نظامی اوکراین را در خارج از کشورشان آموزش داده است.
کامرون اظهار کرد که اوکراین به سلاحهای دوربرد بیشتری نیاز دارد و انگلیس آماده است تا برای ارسال موشکهای دوربرد تاروس آلمان به اوکراین، با برلین همکاری کند.
امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه اخیرا پس از میزبانی نشستی که با حضور سران و مقامهای بلندپایه ۲۰ کشور در پاریس برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر، اجماعی برای اعزام نیرو به میدان نبرد وجود ندارد.
وی افزود، اما «هیچ چیزی را نمیشود، رد کرد. ما هر کاری که لازم باشد، انجام میدهیم تا روسیه پیروز نشود.»
رئیس جمهوری فرانسه در سخنان دیگری نیز از کشورهای اروپایی به عنوان متحدان کییف خواست که نسبت به موضوع جنگ اوکراین بزدلانه عمل نکنند.
از سوی دیگر، استفان سژورنه وزیر خارجه فرانسه گفت: در مورد احتمال حمایت طولانیمدت ما از اوکراین تردید وجود دارد.
وی همچنین درباره ادامه حمایت آمریکا از اوکراین اظهار کرد: ابهام در مورد انتخابات آمریکا این سوال را ایجاد میکند که آیا بعد از آن واشنگتن با ما خواهد بود یا خیر.
سباستین لکورنو وزیر دفاع فرانسه نیز جمعه گفت که در حال حاضر هیچ طرحی برای اعزام نیروی نظامی به اوکراین وجود ندارد.
کشته شدن حدود 1000 نیروی ارتش اوکراین
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که طی 24 ساعت گذشته ۹۷۵ سرباز اوکراینی کشته و یک فروند هواپیمای میگ ۲۹ و شماری پهپاد دشمن سرنگون شدند.
وزارت دفاع روسیه در گزارش روزانه خود در مورد عملیات نظامی در اوکراین افزود: نیروهای روسی طی ۲۴ ساعت گذشته دو خودروی نظامی اوکراینی، یک سکوی توپخانه “گووزدیکا” و یک خمپاره را در محور کوپیانسک منهدم کردند.
براساس این گزارش ، دو خودروی زرهی رزمی نیروهای اوکراینی، هفت خودروی نظامی، یک تفنگ صحرایی و یک انبار مهمات ، یک نفربر زرهی ساخت آمریکا، دو سکوی توپخانه M۷۷۷، یک سکوی توپخانه ساخت فرانسه، و یک ایستگاه جنگ الکترونیکی در محور دونتسک منهدم شد.
بر اساس گزارش وزارت دفاع روسیه یک سامانه موشکی “اس-۳۰۰” اوکراینی منهدم شد و سه موشک “هیمارس” و یک بمب هوایی هدایت شونده رهگیری شدند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.