بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد صد و شصت و یکمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز گشته و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه از حملات ارتش اشغالگر صهیونیستی به پنج مرکز توزیع کمکهای بشردوستانه در این باریکه در ۲ روز گذشته خبر داد.
دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه با صدور بیانیه ای اعلام کرد که ارتش رژیم اشغالگر اسرائیل در ۲ روز گذشته پنج مرکز توزیع کمکهای بشردوستانه در این باریکه را بمباران کرده است.
بر اساس این گزارش، در این حملات ۵۶ فلسطینی به شهادت رسیدند و ۳۰۰ نفر دیگر زخمی شدند.
مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در روزهای اخیر در سخنانی جنجال برانگیز رژیم صهیونیستی را به استفاده از «گرسنگی بهعنوان سلاح» در جنگ غزه متهم کرده، هشدار داد که این رژیم در حال قتلعام مردم غزه است.
جوسپ بورل در گفتوگو با شبکه آمریکایی پیبیاس از تغییر نگاه افکار عمومی نسبت به جنگ غزه و کاهش حمایت جهانی از رژیم صهیونیستی سخن گفت و افزود: مردم بیشتری نگران چیزی هستند که من مطمئناً میتوانم آن را قتل عام بنامم. حدود ۳۰ هزار غیر نظامی کشته شدهاند و این رقم بسیار بالایی است.
مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: ما در اتحادیه اروپا اولویتهایی را (درباره قضیه فلسطین) تعریف کردهایم. یکی از اولویتها این است که به دنبال راهحل دو دولتی باشیم و به فلسطینیها این حق را بدهیم که سرزمین و دولت خودشان را داشته باشند. مطمئناً ما ترجیح می دهیم (در اسرائیل) رهبری رویکار باشد که با این رویکرد سازگار باشد.
وی در پاسخ به این سوال که «به نظر می رسد شما فکر نمی کنید بنیامین نتانیاهو با این رویکرد سازگار است»، اظهار داشت: نتانیاهو میگوید که او قاطعترین مخالف این راهحل است.
اسرائیل با کنترل مرزها مانع ورود کمکهای امدادی میشود
بورل در ادامه این مصاحبه، به بحران انسانی در غزه پرداخت و تاکید کرد که رژیم صهیونیستی از گرسنگی به عنوان سلاح در جنگ استفاده میکند.
وی ادامه داد: صدها هزار نفر به معنای واقعی کلمه از گرسنگی می میرند، از جمله بسیاری از کودکانی که بر اثر سوء تغذیه جان خود را از دست داده اند.
بورل با طرح این پرسش که چرا در غزه گرسنگی وجود دارد؟، توضیح داد: زیرا کمکهای امدادی کافی وارد غزه نمی شود و اسرائیل با کنترل مرزها مانع آن شده است. بنابراین این نتیجهگیری (که اسرائیل از گرسنگی به عنوان سلاح در جنگ استفاده میکند) منطقی است، این طور نیست؟ شما از آمدن حمایت های بشردوستانه جلوگیری می کنید و مردم از گرسنگی می میرند، آیا این علت و معلول منطقی نیست؟
مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ادعای رژیم صهیونیستی درباره مقصر خواندن آژانسهای سازمان ملل متحد برای انتقال کمکهای امدادی به غزه را رد کرد و گفت: شواهد زیادی وجود دارد که کنترلهای مرزی مانع از ورود حمایتها میشود. به نظرم اسرائیل نمیتواند بگوید که هر کاری برای حمایت از ورود کمکها به غزه انجام میدهد.
رئیس جمهوری مصر در سخنانی بر تداوم تلاشهای قاهره برای دستیابی به توافق آتشبس در نوار غزه تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهوری مصر در این باره تاکید کرد: ما درحال تلاش برای دستیابی به آتشبس در غزه و افزایش ورود کمکهای بشردوستانه به این باریکه هستیم.
وی اظهار داشت: ما همچنین تلاش میکنیم که به آوارگان جنوب نوار غزه اجازه دهیم به سمت شمال این باریکه حرکت کنند.
رئیس جمهوری مصر درباره تهدیدهای مقامات رژیم صهیونیستی به حمله زمینی به «رفح» در جنوب نوار غزه نیز تاکید کرد: ما نسبت به خطر حمله اسرائیل به رفح هشدار میدهیم.
السیسی یادآور شد که زیربنای نوار غزه ویران شده است و به همین دلیل سالهای مورد نیاز برای بازسازی غزه طولانی خواهد بود و مصر در تلاش است تا کمکهای بیشتری را وارد این باریکه کند.
وی ادامه داد: جنگ غزه در ششمین ماه خود ادامه دارد و این یک مدت طولانی است. مصر با تمام توان تلاش میکند حملات به نوار غزه را متوقف کند تا بتوانیم از آن محافظت کنیم و مردم غزه را نجات دهیم.
روزنامه یدیعوت آحارونوت به نقل از برآوردهای امنیتی رژیم صهیونیستی نوشت هنوز بین ۴ تا ۶ هزار مبارز حماس در مرکز و شمال نوار غزه حضور دارند.
برآوردهای صهیونیستی هشدار داد که کاهش نیروهای اشغالگر در غزه و نبود نیرویی برای پر کردن این خلأ منجر به کنترل مجدد نظامی و اداری حماس بر نوار غزه خواهد شد.
در فوریه گذشته، روزنامه هاآرتص از منابع نظامی، رسانهای و سیاسی رژیم صهیونیستی نوشت که گزارشها در روزهای اخیر در مورد از سرگیری درگیریها در شهر غزه و مناطق شمالی نوار غزه افزایش یافتهاست که اشاره دارد به اینکه حماس و بقیه گروههای فلسطینی توانایی خود را در آن مناطق تجدید کردهاند.
این روزنامه افزود: حماس در تلاش است تا درگیریها را در این مناطق که اسرائیل مدعی است کنترل آن را تشدید کردهاست، افزایش دهد تا این جنبش بتواند تواناییهای سازمانی و عملیاتی خود را نشان دهد و در عین حال فشار نظامی اسرائیل بر جنوب نوار غزه را کاهش دهد.
گردانهای القسام، شاخه نظامی جنبش حماس، در ویدئویی به تاریخ هفت مارس پرتابگر جدیدی را با نام شهیدان خیری علقم و عدی التمیمی رونمایی کرد.
سرلشکر فایز الدویری، کارشناس نظامی به الجزیره تاکید کرد که آنچه در این ویدئو نشان داده میشود این است که ممکن است شبیه سازی موشک کاتیوشا ۱۲۲ میلی متری باشد، به این معنی که برد آن به ۱۴ کیلومتر میرسد و آن به این معنی است که تمام شهرکهای غلاف غزه در تیررس آن خواهند بود.
این پرتابگر هشت موشک حمل میکند و به گفته الدویری که گفته بود از طریق مهندسی معکوس ساخته شده است، ممکن است یکی از دستاوردهای نبرد فعلی باشد.
وی معتقد است که رونمایی از سلاح جدید در این زمان و پنج ماه پس از جنگ به این معنی است که القسام همچنان نبرد را مدیریت و سیستم فرماندهی را کنترل میکند و پس از این مدت نبرد چیزی برای ارائه دارد.
قدرت موشکی
در اوایل ماه فوریه، رادیو ارتش اشغالگر گزارش داد که نیروهای اسرائیلی هنوز تا رسیدن به هدف خود برای از بین بردن تواناییهای موشکی جنبش حماس فاصله دارند و تاکید کرد که این مأموریت طبق برآوردها بین یک تا ۲ سال زمان نیاز دارد.
این رادیو گزارش داد که بسیاری از سکوهای پرتاب موشک در نوار غزه در زیر زمین مدفون هستند که یافتن آنها را برای نیروهای اسرائیلی دشوار میکند.
این رادیو افزود که برآوردها نشان میدهد که حماس هنوز حدود ۱۰۰۰ موشک در اختیار دارد که بیشتر آنها در سکوهای مدفون در زیر زمین قرار دارند.
محققان بخش اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی در فوریه گذشته گفتند که حماس قادر است به عنوان یک سازمان مسلح که قادر به راه اندازی یک جنگ چریکی است، به حیات خود ادامه دهد.
آنها در گزارش خود توضیح دادند که ارتش اشغالگر ممکن است در از بین بردن جنبش حماس به عنوان یک سیستم حاکم موفق شود، اما طبق آنچه کانال ۱۲ عبری در ماه گذشته گزارش داد، نمیتواند به موجودیت آن به عنوان یک سازمان مسلح پایان دهد.
این شبکه ادامه داد که رئیس قسمت تحقیقات در بخش اطلاعات نظامی اشغالگر این یافتهها را در ارتش به مقامات دولت رژیم صهیونیستی ارائه کرد و در پیامی هشدار داد که جنبش حماس با وجود جنگ ویرانگر غزه همچنان از حمایت واقعی برخوردار است.
اخیراً در رسانههای غربی و عبری صحبتهایی مبنی بر ناتوانی رژیم اشغالگر در شکست و یا از بین بردن بعد نظامی حماس شنیده میشود و آنها این را ایدهای غیرواقعی میدانند.
وزارت بهداشت غزه امروز (جمعه) از افزایش شمار شهدای تجاوزات رژیم صهیونیستی به این باریکه به ۳۱ هزار و ۴۹۰ نفر خبر داد.
وزارت بهداشت غزه در یکصد و شصت و یکمین روز از حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه، اعلام کرد که رژیم صهیونیستی طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۳ جنایت جدید در مناطق مختلف نوار غزه انجام داد که منجر به شهادت ۱۴۹ نفر شد و ۳۰۰ زخمی نیز برجای گذاشت.
در این بیانیه آمده است: با احتساب شهدای جدید، شمار شهدای تجاوزات رژیم صهیونیستی به منطقه نوار غزه از هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) تا به امروز به ۳۱ هزار و ۴۹۰ نفر افزایش یافته است.
وزارت بهداشت غزه همچنین آخرین آمار مجروحان این جنایات را ۷۳ هزار و ۴۳۹ تن اعلام کرد.
این وزارتخانه در ادامه اعلام کرد که پیکر شماری از شهدا در زیر آوار مانده و برخی دیگر نیز در کنار جادهها رها شده است و به دلیل تجاوزات مستمر صهیونیستها، نهادهای امداد رسان قادر به انتقال آنها نیستند.
استرالیا اعلام کرد که کمکهای خود به آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (آنروا) را از سر میگیرد.
به گزارش رویترز، وزارت خارجه استرالیا اعلام کرد که این کشور از سرگیری کمکهای مالی خود به آژانس آنروا وابسته به سازمان ملل را پس از گذشت ۲ ماه از تعلیق آن، اعلام میکند.
استرالیا نیز مانند چندین کشور دیگر از جمله آمریکا، انگلیس، سوئد و آلمان به دنبال اتهام زنی رژیم صهیونیستی به آنروا مبنی بر همکاری ۱۲ تن از کارکنان آن با جنبش حماس در زمینه انجام عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر (۱۵ مهر)، کمکهای خود به این نهاد امدادرسان را به حالت تعلیق درآورد، اقدامی که با خوشحالی و استقبال صهیونیستهای اشغالگر و اعتراض فلسطینیان همراه بوده است.
مخالفت نتانیاهو با پیشنهاد آتش بس حماس
دفتر نخستوزیر رژیم صهیونیستی در بیانیهای اعلام کرد که بنیامین نتانیاهو با نمایندههای خانوادههای اسرای این رژیم در غزه دیدار کرده و گفته که کابینه او متعهد به بازگرداندن همه اسراست.
به گزارش خبرگزاری شهاب فلسطین، دفتر نتانیاهو در بیانیهای اعلام کرد که نخست وزیر رژیم صهیونیستی با نمایندههای خانوادههای اسرا دیدار و تأکید کرده که کابینه او به بازگرداندن تمامی اسرا متعهد است.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی همچنین مدعی شده است که حماس هنوز بر خواستههای غیرمنطقی خود در مذاکرات مبادله اسرا اصرار دارد.
پیشتر جنبش حماس در اطلاعیهای اعلام کرده بود که دیدگاه خود درباره مذاکرات آتشبس را به طرفهای میانجیگر ارائه کرده است.
حماس اعلام کرد: در چهارچوب پیگیری مذاکرات آتش بس از طریق برادران ما در مصر و قطر، برای توقف تجاوز نظامی به مردم غزه و کمک رسانی و بازگشت آوارگان به غزه و خروج نیروهای اشغالگر از این باریکه، جنبش دیدگاه جامع خود را که مبتنی بر این اصول و مبانی است و برای توافق ضروری است، به میانجیگران ارائه کرد.
جنبش حماس افزوده است که این دیدگاه شامل مبادله اسرا نیز میشود و جنبش به حقوق و دغدغههای مردم فلسطین پایبند است.
سناتور آمریکایی، خواستار توقف ارسال سلاح به رژیم صهیونیستی شد
الیزابت وارن، سناتور آمریکایی خواستار توقف ارسال تسلیحات آمریکایی به رژیم صهیونیستی شد.
به گزارش الجزیره، وارن سناتور آمریکایی در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: دولت افراطی بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر (رژیم) اسرائیل به عمد از رسیدن کمکهای بشردوستانه به غزه جلوگیری میکند.
وی با بیان اینکه بسیار وحشتناک است، فلسطینیهایی که نیاز به دریافت کمکهای فوری دارند، بر اثر گرسنگی جان خود را از دست میدهند، تاکید کرد: ایالات متحده نباید به ارسال بمبها و تجهیزات و ادوات نظامی به این رژیم ادامه دهد.
همچنین کریس ون هولن دیگر سناتور آمریکایی با بیان اینکه قحطی در غزه، نتیجه یک فاجعه طبیعی نیست بلکه به دلیل سیاستهای رژیم صهیونیستی ایجاد شده است، خواستار این شد که ایالات متحده شرایط خود را برای ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه به تلآویو تحمیل کرده و ادامه ارسال تجهیزات نظامی به این رژیم را منوط به همکاری (رژیم) اسرائیل در ارسال هر چه بیشتر کمکهای بشردوستانه به این منطقه کند.
وی در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: ادامه فعالیت آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در غزه یک موضوع حیاتی است؛ اما بنیامین نتانیاهو و متحدان افراطی وی قصد دارند آن را از پایه نابود کنند.
سناتور ایالت مریلند با بیان اینکه آنروا، عامل اصلی توزیع کمکهای بشردوستانه در غزه بوده و قابل برچیدن نیست، خاطرنشان کرد: (رژیم) اسرائیل تاکنون هیچ مدرکی دال بر مشارکت کارکنان آنروا در حملات ۷ اکتبر (۱۵ مهر) ارائه نکرده و ادعاهای آنها در مورد همکاری آنروا با حماس دروغ است، بنابراین جو بایدن باید حمایت خود از آنروا را از سر گیرد.
سناتور کریس ون هولن پیشتر نیز به رژیم صهیونیستی هشدار داده بود که در صورت حمله نظامیان این رژیم به شهر رفح در جنوب غزه، آمریکا فروش تسلیحات به این رژیم را متوقف خواهد کرد.
وی در بیانیهای تصریح کرد: اگر نخستوزیر رژیم صهیونیستی حمله گستردهای به رفح برنامهریزی کند، توقف فروش تسلیحات به این رژیم روی میز خواهد بود.
همحزبی نتانیاهو: واشنگتن به دنبال توقف جنگ در غزه است
جدعون ساعر نماینده «کِنست» (پارلمان رژیم صهیونیستی) از حزب لیکود و عضو کابینه امنیتی این رژیم در اظهاراتی گفت که آمریکا به دنبال توقف جنگ در غزه است.
به گزارش خبرگزاری سما فلسطین، ساعر عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی افزود که میترسد واشنگتن مایل به توقف جنگ در نوار غزه باشد؛ موضوعی که رژیم صهیونیستی آن را نمیپذیرد.
از سوی دیگر، ایتمار بن گویر، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی نیز در واکنش به تحریم شهرک نشینان صهیونیست از سوی آمریکا در اظهاراتی گفت که تحریم خزانه داری آمریکا دلیل دیگری است، بر اینکه دولت جو بایدن بین دوست و دشمن تفاوت قائل نیست.
وی در ادامه مدعی شد: شهرک نشینان بهترین فرزندان ما هستند که امنیت را برای ما به ارمغان میآورند و شایسته قدردانی هستند.
پیشتر وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرده بود، این کشور سه شهرک نشین صهیونیست و دو سایت شهرک سازی این رژیم در کرانه باختری را تحریم کرده است.