به گزارش تابناک، یک کارشناس بازار سرمایه گفت: سال گذشته بیش از ۹۰ هزار میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سرمایه خارج شد.
فردین آقابزرگی در گفتگو با ایلنا درباره میزان خروج سرمایه از بورس پس از ماجرای نشت اطلاعات محرمانه در اردیبهشت ماه سال گذشته اظهار داشت: در سال ۹۹ علیرغم تمام فراخوانهای عمومی ۲۵ هزار میلیارد تومان وارد بورس شد و در سال ۱۴۰۰ از این بازار ۴۰ هزار میلیارد تومان خارج شد. همچنین در سال ۱۴۰۱ شاهد خروج حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان سرمایه از بورس بودیم، اما متاسفانه در سال ۱۴۰۲ میزان خروج پول حقیقی از بورس به بیش از ۹۰ هزار میلیارد تومان رسید.
وی تاکید کرد: یکی از نشانههای اینکه حمایتهای مسئولان از بازار سرمایه ظاهری بوده، میزان بازدهی شاخص کل بورس در سال گذشته است. به طوریکه متاسفانه شاخص کل در سال ۱۴۰۲ کمتر از ۱۰ درصد ثبت شد و در کنار آن باید به میزان خروج پول حقیقیها از بازار به میزان بیش از ۹۰ هزار میلیارد تومان اشاره کرد.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: این دو مولفه نشان میدهند که دولت نتوانست برای جذب سرمایه به بورس اعتماد عمومی را جلب کند و ۹۰ هزار میلیارد تومانی که از بورس خارج شد به سمت بازارهای سوداگرانه و سفته بازی مانند ارز و طلا رفت.
آقابزرگی با بیان اینکه پس از ماجرای اردیبهشت ماه سال گذشته و دسترسی عدهای به رانت اطلاعات بورسی، مردم قید بورس را زدند، گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا ۱۷ اردیبهشت ماه سال گذشته سقف شاخص تاریخی بورس شکسته شد و به میزان ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار رسید و همچنین بازار بازدهی ۳۰ درصدی را تجربه را کرد و در ۴۰ روز کاری این بازدهی ۳۰ درصدی در شاخص کل و بازدهی ۵۱ درصدی در شاخص هموزن را تجربه کردیم.
وی افزود: در حالی که بازار به قوت پیش میرفت انفعال سازمان بورس و ارکان بورس و بیتفاوتی آنها نسبت به وظیفه احقاق حقوق سهامداران خرد باعث فرار سرمایه از بورس شد.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: دولت در سال گذشته با اقداماتی از جمله تصمیمات درباره نرخ خوراک پالایشی و پتروشیمیها، نرخ بهره، قیمت گذاری دستوری و ... باعث شد تا سازمان بورس خاصیت و جایگاه خود را از دست بدهد و همین اقدامات و انفعال سازمان بورس، زمینه بیاعتمادی مردم را فراهم کرد که این بیاعتمادی مردم در سال جدید هم ادامه خواهد داشت، هرچند که شرایط بازار مستعد جذب نقدینگی است.
منبع: ایلنا