تصویب تعرفه‌های پزشکی ۱۴۰۳ در دولت/ افزایش ۳۵ درصدی؛ ۱۱ درصد کمتر از مصوبه شورای عالی بیمه!

شورای عالی بیمه پس از کش و قوس‌های بسیار، افزایش ۴۶ درصدی تعرفه‌ها را مصوب کرده بود که این افزایش به نوعی توسط هیات دولت رد شد و در نهایت، افزایش ۳۵ درصدی تعرفه‌های خدمات درمانی و پزشکی به تصویب ایشان رسید؛ افزایشی که به تاکید معاون درمان، «با مصوبه ۴۶ درصدی شورای عالی بیمه فاصله دارد و مراکز درمانی را در تامین هزینه‌های خود با مشکل مواجه خواهد کرد.»
کد خبر: ۱۲۲۸۷۴۶
|
۰۶ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۰ 25 March 2024
|
31825 بازدید
|

تصویب تعرفه‌های پزشکی ۱۴۰۳ در دولت/ افزایش ۳۵ درصدی؛ ۱۱ درصد کمتر از مصوبه شورای عالی بیمه!تعرفه‌های پزشکی ۱۴۰۳ به مانند سال قبل با تاخیر به تصویب رسید؛ تعرفه‌هایی که در روند تصویبشان به مانند ۱۴۰۲، مصوبه شورای عالی بیمه کنار گذاشته شد!

به گزارش «تابناک»؛ از جمله مصوبات امروز هیات وزیران، تعرفه خدمات پزشکی و درمانی برای سال ۱۴۰۳ بود؛ اتفاقی که بنا بر قانون باید پیش از شروع هر سال رقم بخورد، اما امسال هم به مانند سال گذشته این گونه نشد و با تاخیر به تصویب رسید و با توجه به آنکه تا ابلاغ و اجرای آن زمان می‌برد، احتمالا اواخر فروردین ماه اجرایی خواهد شد.

درباره مصوبه نخستین جلسه هیات دولت در سال تازه سخن می‌گوییم که نشان از واقف بودن دولتمردان به اهمیت ماجرا دارد؛ وضعیتی که به تاکید سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در نتیجه تعلل در ابلاغ مصوبه شورای عالی بیمه به هیات دولت رقم خورده است؛ هرچند سکاندار شورای عالی بیمه هم به نوعی دولت و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و در نتیجه، به نوعی دولت در این تاخیر نقش دارد.

تصویب تعرفه‌های پزشکی ۱۴۰۳ در دولت/ افزایش ۳۵ درصدی؛ ۱۱ درصد کمتر از مصوبه شورای عالی بیمه!

نکته قابل تامل‌تر آنجاست که شورای عالی بیمه پس از کش و قوس‌های بسیار، افزایش ۴۶ درصدی تعرفه‌ها را مصوب کرده بود که این افزایش به نوعی توسط هیات دولت رد شد و سرانجام، افزایش ۳۵ درصدی تعرفه‌های خدمات درمانی و پزشکی به تصویب ایشان رسید؛ افزایشی که به تاکید معاون درمان، «با مصوبه ۴۶ درصدی شورای عالی بیمه فاصله دارد و مراکز درمانی را در تامین هزینه‌های خود با مشکل مواجه خواهد کرد.»

وضعیتی که به نوعی تکرار سال گذشته است؛ هم از این رو که تعرفه‌ها با تاخیر (خیلی بیشتر از امسال) به تصویب رسید و ابلاغ شد و هم میزان آن کمتر از مصوبه شورای عالی بیمه بود؛ اقدامی که به تاکید فعالان صنفی، تخلف است، چون شورای عالی بیمه مرجع تصمیم گیری در این خصوص است و دولت تنها می‌تواند مصوبه این شورا را رد یا تایید نماید، نه اینکه در آن دخل و تصرف کرده و کاهشش دهد.

البته کریمی تاکید دارد که دولت با توجه به محدودیت‌های مالی که دارد، مساعدت حداکثری در تصویب عدد ۳۵ درصد را از خود نشان داده و شایسته تشکر است؛ هرچند یادآوری کرده که با این میزان افزایش، مراکز درمانی در تامین هزینه‌های خود به مشکل خواهند خورد و کادر درمان و پزشکان هم مشمول این جاماندگی خواهند بود.

وی با تاکید بر این که «تعرفه‌ها معادل دستمزد پزشکان نیست»، می‌گوید: تعرفه‌های خدمات تشخیصی درمانی، معادل دستمزد پزشکان نیست و اجزای تعرفه شامل جزء حرفه‌ای و جزء فنی، ویزیت، تعرفه پرستاری، دارو و ملزومات پزشکی، خدمات آزمایشگاه و تصویربرداری و جزء هتلینگ بیمارستانی است که هر یک دارای وزن‌های هزینه‌ای مختلف و دارای فرمول‌های پیچیده محاسباتی هستند.

معاون درمان وزارت بهداشت با بیان این که دستمزد کادر درمان حدود یک سوم وزن تعرفه‌های پزشکی را شامل می‌شود، می‌افزاید: مقایسه افزایش ۳۵ درصدی تعرفه‌های خدمات تشخیصی و درمانی پزشکی با میزان افزایش حقوق کارگران و کارمندان محترم مقایسه‌ای نادرست است؛ برای نمونه، جزء حرفه‌ای در بخش خصوصی از سال ۱۳۹۰ که ۳۶ هزار تومان بوده، تا سال ۱۴۰۲ به ۶۹.۷ هزار تومان رسیده و طی ۱۲ سال حتی رشد دو برابری را هم تجربه نکرده، در حالی که افزایش حداقل حقوق سایر گروه‌ها در این باره زمانی بیش از ده برابر بوده است.

عقب ماندگی شدیدی که در تعرفه‌های پزشکی و درمانی وجود دارد و باید رفع شود، به ویژه آنکه یکی از عوامل مهاجرت کادر درمان، ریشه در این مساله دارد؛ مساله‌ای که مسئولان وزارت بهداشت هم بر آن تاکید داشتند و از این روی، انتظار می‌رفت که افزایش ۴۶ درصدی مصوب شورای عالی بیمه در هیات وزیران به تصویب برسد، اما این گونه نشد تا به نظر برسد، اظهارات مسئولان درباره ضرورت جبران عقب ماندگی‌های این تعرفه، شعاری بیش نبوده است.

البته هنوز تعرفه‌های مصوب در هیات وزیران ابلاغ نشده و در دسترس نیست و لذا نمی‌توان گفت کدام بخش‌های تعرفه چه میزان رشد داشته است، اما آن گونه که رضا لاری‌پور، معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی خبر داده، ظاهرا بالاترین میزان افزایش در تعرفه‌ها در بخش‌های مربوط به پزشکان از جمله حق ویزیت در نظر گرفته شده و این افزایش چشمگیر هم بوده، تا جایی لاری پور گفته: «عددی نزدیک به ۵۰ درصد خواهد بود.»

به گفته وی، «همچنین نرخ جزء فنی و جزء حرفه‌ای از گلوبال سرجمع افزایش تعرفه‌ها نزدیک به ۴۰ درصد پیش‌بینی می‌شود تا به این ترتیب مراکز درمانی در سال ۱۴۰۳ با این نرخ تعرفه‌ای ادامه حیات حداقلی داشته باشند، اما همچنان این عدد تکافوی مراکز درمانی و جامعه پزشکی را نمی‌دهد» و لذا «لازم است نرخ "تعدیل" که در مراکز استانی و مراکز کمتر برخوردار ممکن است توسط استانداران اعمال شود، حتما برداشته و حتی در برخی مناطق کمتر برخوردار، نرخ بالاتری از نرخ تعرفه مصوب به منظور ماندگاری جامعه پزشکی در نظر گرفته شود.»

بدین ترتیب با توجه به افزایش ۵۰ درصدی ویزیت و ۴۰ درصدی جزء حرفه‌ای و دیگر تعرفه‌های مربوط به پزشکان و با در نظر گرفتن این نکته که میانگین افزایش تعرفه‌ها ۳۵ درصد شده است، می‌توان نتیجه گرفت که تعرفه‌های دیگر بخش‌های درمانی، افزایشی به مراتب کمتر از ۳۵ درصد داشته و در نتیجه وضعیت نه چندان خوش مراکز درمانی در بهترین حالت بدون تغییر باقی خواهند ماند و در سال پیش روی هم امیدی به بهبود آن نمی‌توان داشت.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۷
در انتظار بررسی: ۱۴
انتشار یافته: ۵۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۶
شهر هرت همین است افزایش حقوق 20 درصد ولی برای برخی ها تا 45 درصد
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۰۷:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۷
برای تاکسی هابیش از۴۵ درصد برای خوراکیها ۱۰۰ درصد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۷
باید بگونه ای افزایش یابد که پزشکان مهاجرت نکنند
آن وقت ما می مانیم و یک عده پزشک سهمیه ای یا سنتی
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۶
بسیاری از پزشکان متخصص زیرمیزی میگیرند هیچکی هم کارشون نداره چون اکثرا اقازاده و سهمیه ای هستند . در ثانی چرا کارگران و کارمندان و نظامیان و پرستارها افزایش حقوق ناچیز داشته باشن ولی پزشکان اقازاده هرسال افزایش تعرفه زیادتر داشته باشن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۷
خب اون متخصص هست، اگه بهش پول ندن یا نصرفه خب میره، ولی قشر عادی زیاده
عرفان
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۷
طی ۱۰ سال اخیر امسال تنها سالی است که افزایش تعرفه پزشکان بالاتر از کارمندها بوده
یکبار متن رو میخوندی بد نبود
طی این مدت تعرفه اکثر مشاغل ۱۰ برابر شده اما پزشکی دوبرابر هم نشده
مشکل از شماست که به این موضوع زیاد حساس هستی والا ....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۶
وای چه دولت عدالت محوری
چون حداقل دستمزد، دقت کنید فقط حداقل دستمزد 35 درصد زیاد شده این هم خواستن 35 درصد باشه
واقعا ممنونیم
مردیم از عدالت
مردیم از خوشی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۵:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۷
من پزشک نیستم بدون توجه به فاصله طبقاتی یک نکته توجه کنیداین تعرفه فقط دستمزد نیست تورم اجناس کرایه مطب و .... هم هست
مثلاً میتونیم بگیم همه تورمشون باید همین ۲۰ درصد باشه
آیا یک آرایشگر نهایتا ۲۰ درصد روی قیمت خدمتش کشیده؟
بله عدالت این بود که تورم کمتر از ۲۰ درصد باشه ولی
نیست
کلیپی که در همین تابناک منتشر شد نشون میده یک ناخن کار بین ۲۵ تا ۳۵ میلیون درآمد داره بقیه تخصص ها را هم گفتند تا ۳۰۰ یا بیشتر
میدونید یک پزشک عمومی تازه کار الان درآمد کمتر از ۱۵ هست
فکر میکنید اگر وضعیت پزشکهای تازه کار اینقدر خوب بود چرا آمار خودکشی توی اینها اینقدر زیاده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۷
نظر اول رو من منتشر کردم و کاری به پزشکان و کارگران عزیز و زحمتکش ندارم
غرض سیاه بازی دولت بود و عدد یکسان 35 درصد
ناشناس
|
Canada
|
۲۲:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۶
ایکاش حضرات حقوقهای نجومی خودشان را هم با حقوق کارگران متناسب میکردند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۶
با وجد اینکه قیمت همه چیز بالا می رود ولی خوشبختانه تورم نزولی و اقتصاد در حال رونق گرفتن و رشد اقتصادی بالای 15 درصد می باشد و مردم به طور متوسط درسال 1402تقریبا 100کیلو گوشت مصرف کرده اند و برای جلوگیرری از چاقی بیشاز حد مردم کمی تورم را بالا می بریم و البته کنترل شده لذا نگران نباشید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۶
چه لطف بزرگی افزایش حقوق کارگر ۲۰٪ پزشکان ۳۵٪ یعنی اینکه قشر پایین جامعه علاوه بر پرداخت مالیات از حقوق ناچیز باید از شکمش بزنه برای هزینه درمان تا پزشکان بدون مالیات ثروتمندتر بشوند
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۰۷:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۷
کارمندان وکارگران همگی بیمه دارندیاتامین اجتماعی که میتوانندبه بیمارستانهای خوب مختص بیمه شدگان تامین اجتماعی مراجعه کنند ویا خدمات درمانی به بیمارستانهای مجهز دولتی پس زیادخودتان رابرای افزایش تعرفه پزشکان خصوصی وآزاد ناراحت نکنید شما که همه امکانات رادارید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۶
اینکه پزشکان نخبه جامعه هستند و زحماتی زیادی کشیدند جای هیچ بحثی نیست ولی چگونه است که بدون پرداخت مالیات دو برابر کارگران افزایش تعرفه دارند؟!
پاسخ ها
محسن
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۵:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۷
پزشکان بیشترین مالیات رو پرداخت میکنن.از ۱۰ درصد تا ۳۵ درصد
فرزاد
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۵:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۷
آیا مهندسین و کارکنان زیادی که از بهترین دانشگا های ایران فارغ التحصیل شده اند، نخبه نیستند؟ هستند و بلکه بیشتر. اما آیا سطح درآمد آنها متناسب است؟ ای کاش پزشکان این همه شاکی و همیشه مدعی هستند، کمی به کیفیت خدماتشون و اصلاح نگاهشون فکر می کردند، جای مقایسه همیشگی با همدیگر
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۷
اگر همه مقاله را خوانده باشید گفته که در ۱۲ سال گذشته کمترین افزایش تعرفه ها را داشتند بطوریکه از سال ۱۳۹۰ همه مشاعل ۱۰ برابر ولی انها ۲ برابر شده. این مربوط به حق ویزیت هست که بیشتر برای پزشکان عمومی و برهی تخصصها عیرجراحی مهم هست وگرنه عملهای جراحی با زیر میزیها مشکلی ندارند.
ولی اگثر پزشکان عمومی بدلیل همین تعرفه پایین که از جیب بیمه پرداخت میشد نه جیب ملت، مهاجرت کرده یا در شرف ان هستند. خاطرم هست سال ۹۰ درامد پزشک عمومی حداقل ۵ برابر یک شغل دولتی عادی بود ولی الان نزدیک نرخهای برابری رسیده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۶
ب همه مقدسات عالم قسم اکثریت مردم حتی برای یک درصد افزایش قیمت کالا و خدمات ،کاسه چ کنم چ کنم دست گرفتن.عدد ۳۵ درصد افزایش خدمات پزشکی یعنی هول دادن و بردن سلامت تن و روان افراد جامعه به پرتگاه درد و مرض و روان پریشی.جامعه ایی که بخاطر گرانی و تورم افرادش نتوانند خود را درمان نمایند ب زودی از هم خواهد پاشید
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۰۶:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۷
آخی مگه بیمه نداری اینهمه بیمارستان دولتی رایگان شماراویزیت میکنند مجبورنیستی مطب پزشک خصوصی برید وبیخوی پول ویزیت بدهید اگرمیخواهید نام ده ها بیمارستان دولتی خوب بابهترین متخصصان را برایتان بیاوریم ازبیمارستان امام گرفته تابسیاری دیگرحتی روستائیان هم بیمه دارند شما بجای غصه خوردن برو دنبال بیمه ات انرادرست کن درضمن تا دهک ۷ هم بیمه رایگان میشوی غصه نخور
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۷
اون دوستی که گفته در صورت دهک ۷ بیمه واست رایگان میشه میتونه بیشتر توضیح بده چجوریه؟ من یه کارگر سادم. با دهک شش. هر ماه از حقوقم داره حق بیمه کم میشه. و همینطور بیمه تکمیلی. باز میرم دکتر و پولشم از بیمه تکمیلی میگیرم یه مقداری هم به عنوان فرانشیز از جیبم میدم. میشه منو راهنمایی کنی؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۷
خطاب به مرفه آمریکا نشین،اولا هیچ بیمارستان دولتی رایگان نیست،دوما بیمارستان امام تهران کلا هزارتا تخت داره ک جوابگو یک منطقه تهرانم نیست،امیدوارم یکبارم شده مجبور شی ب اون بیمارستان بر ی تا رایگان درمان شی!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۶
چن روز پیش که شما پیشاپیش خبر ۴۶ درصد چاپ کردین تو همین نظرات مردمی گفتم ۳۰ درصد تصویب میشه یه منتی هم رو مردم میزارن....مثل خودرو مثل لبنیات مثل لوازم خانگی و مثل سایر گرانی ها...اول یه درصد بالاتری میگن بعدم دولت منتی رو مردم میزاره و یه چن درصدی کم میکنه و تصویب میکنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۶
ممنون كه ١١ درصد كم كرديد
ولي راستي
موقع تصويب افزايش ٣٥ درصدي تعرفه پزشكي ، يادتون نبود كه حقوق كارگر و كارمتد را چند درصد افزايش داديد !؟

حالا توقع داريد ازتون تشكر كنيم بخاطر اين اقدام شجاعانتون ؟
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟