در گفت‌وگو با تابناک اقتصادی مطرح شد؛

ضرورت اصلاحات مالیاتی لازم در جهت تقویت تولید/ چگونه سرمایه‌های خرد مردمی به سمت بخش مولد اقتصاد جذب می‌شود؟

کارشناس اقتصادی گفت: لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم از طریق اعطای مشروط و هدفمند معافیت‌های مالیاتی و همچنین کاهش چشم‌گیر مالیات تولید به دنبال جذب سرمایه‌های خرد مردمی به سمت بخش تولیدی و رشد اقتصادی بیشتر است.
کد خبر: ۱۲۲۸۹۰۹
|
۰۷ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۰ 26 March 2024
|
4786 بازدید
|
۹

ضرورت اصلاحات مالیاتی لازم در جهت تقویت تولید/ چگونه سرمایه‌های خرد مردمی به سمت بخش مولد اقتصاد جذب می‌شود؟

محمد امیر زاده کمند؛ به گزارش تابناک اقتصادی؛ اجرای موفقیت‌آمیز اقدامات اصلاحی در حوزه مالیاتی ـ که در لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم ترسیم شده است ـ می‌تواند پیامد‌های عمیقی بر چشم‌انداز اقتصادی ایران و توانایی آن در جذب سرمایه‌گذاری، تحریک نوآوری و رشد پایدار داشته باشد.

در همین زمینه، پیرامون اهمیت و محوریت تحقق مسیر جذب و جلب مشارکت مردم در جهش تولید و ارتباط آن با قوانین حوزه مالیاتی به خصوص در زمینه هدفمند کردن مشوق‌های مالیاتی، با ارسلان محمدی کارشناس اقتصادی به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند.

ارسلان محمدی در گفت‌وگو با تابناک اقتصادی با اشاره به جلب مشارکت مردم در جهش تولید با تکیه بر اصلاحات مهم در قوانین مالیاتی و ارتباط آن هدفمند کردن مشوق‌های مالیاتی گفت: مسیر سرمایه‌گذاری مولد، رشد اقتصادی و توسعه پایدار در ایران به بکارگیری استراتژیک مشوق‌های مالیاتی برای ایجاد انگیزه در نوآوری، کارآفرینی و خلق ارزش وابسته است. طرح‌های جسورانه اصلاحات مالیاتی دولت سیزدهم با هدف کاهش نرخ‌های مالیات بر تولید، ارائه مشوق‌های هدفمند برای توسعه زنجیره ارزش و ارائه معافیت‌های استراتژیک برای شرکت‌های صادرات‌محور، نشان‌دهنده رویکردی آینده‌نگر برای ایجاد فضای مساعد برای رشد اقتصادی و توسعه صنعتی است. از طریق ترکیبی از مشوق‌های مالیاتی هدفمند، معافیت‌های هدفمند، به کارگیری از ظرفیت نظام مالیاتی در جهت ترغیب و تقویت جریان مالی منتهی به تولید و در نهایت ایجاد سازوکاری جذاب برای جلب مشارکت مردم در بخش مولد اقتصاد، کشور این فرصت را دارد که قدرت تغییردهنده سیاست مالیاتی را برای هدایت سرمایه‌گذاری، نوآوری و رشد پایدار به سرانجام برساند. دولت سیزدهم در این زمینه با استفاده از مشوق‌های مالیاتی به عنوان ابزاری برای ترویج سرمایه‌گذاری مولد، تحریک ایجاد شغل و تولید ثروت، می‌تواند ایران را به‌عنوان یک بازیگر رقابتی در اقتصاد جهانی معرفی کند و پویایی اقتصادی، تنوع صنعتی و توسعه فراگیر را تسریع کند که به نفع همه بخش‌ها باشد.

وی درباره معافیت‌های هدفمند برای شرکت‌های صادرات محور و وضعیت هدفمند کردن معافیت‌های مناطق آزاد گفت: گنجاندن معافیت‌های هدفمند برای شرکت‌های صادرات‌محور و مناطق آزاد در اصلاحات مالیاتی، بر قصد راهبردی دولت برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی، ترویج رشد صادرات محور و افزایش رقابت‌پذیری بخش صنعتی ایران در بازار جهانی تاکید دارد. اصلاحات با تشویق شرکت‌های صادرات محور با رشد فروش سالانه ۳ درصدی برای بهره مندی از معافیت‌های مادام العمر، به دنبال تحریک تولید صادرات محور، افزایش درآمد‌های ارزی و تسریع توسعه صنعتی هستند. هدف از هدفمند کردن معافیت‌های مناطق آزاد ایجاد فضای سرمایه‌گذاری جذاب برای سرمایه‌گذاران خارجی، تسهیل تجارت و افزایش تولید صادرات محور در مناطق اقتصادی تعیین‌ شده است.

محمدی ادامه داد: تمرکز بر شرکت‌های صادرات محور نیز به‌عنوان محرک‌های کلیدی توسعه اقتصادی، بر چشم‌انداز استراتژیک دولت برای استفاده از تجارت بین‌المللی، سرمایه‌گذاری خارجی و ارتقای صادرات به‌عنوان کاتالیزور برای رشد صنعتی، پیشرفت فناوری و یکپارچه‌سازی بازار‌های جهانی تاکید می‌کند. اصلاحات با ایجاد یک فضای کسب و کار مطلوب که انگیزه فعالیت‌های صادرات محور است، ایران را بازیگر رقابتی در اقتصاد جهانی معرفی می‌کند.

از آنجایی که ایران پیچیدگی‌های اصلاحات اقتصادی و توسعه صنعتی را دنبال می‌کند، تعهد به مشوق‌های مالیاتی مؤثر، شفاف و پاسخ‌دهنده که با اهداف رشد همسو هستند، رقابت‌پذیری بازار را ارتقا می‌دهند و نوآوری را تقویت می‌کنند، در شکل‌دهی آینده اقتصادی شکوفا و پایدار برای کشور حیاتی خواهد بود؛ بنابراین، با پذیرش رویکردی جامع به سیاست مالیاتی که مشوق بهره‌وری، نوآوری و سرمایه‌گذاری است، ایران می‌تواند پتانسیل خود را به‌عنوان یک محیط زیست پویا، انعطاف‌پذیر و رقابتی در سطح جهانی به‌ کار گیرد.

وی با اشاره به رویکرد مهم تغییرات قوانین و معافیت‌های مالیاتی با هدف جلوگیری از خام فروشی، حرکت به سمت صادرات بیشتر و جلب مشارکت مردم در توسعه و رشد اقتصادی کشور اظهار کرد: با تغییر به سمت مالیات بر سرمایه و دارایی به جای اخذ مالیات از کار و تولید، هدف قرار دادن انگیزه‌های سرمایه گذاری و ارائه معافیت‌ها برای شرکت‌های صادرات محور و تقویت کننده نقش ایران در زنجیره ارزش جهانی، لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم  نشان دهنده رویکرد آینده نگر به سیاست مالیاتی است که انگیزه‌های مالی را با اهداف رشد همسو می‌کند، پویایی بازار را ارتقا می‌دهد و رقابت و انعطاف پذیری را تقویت می‌کند. هدف از اصلاحات با تشویق سرمایه‌گذاری مولد، ایجاد ثروت و ارتقای صادرات، بازگشایی پتانسیل کامل چشم‌انداز اقتصادی ایران، تسریع نوآوری، ایجاد شغل و توسعه پایدار است که به نفع همه اقشار جامعه است.

این کارشناس اقتصادی در پایان گفت: لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم از طریق اعطای مشروط و هدفمند معافیت‌های مالیاتی و همچنین کاهش چشم‌گیر مالیات تولید، به دنبال جذب سرمایه‌های خرد مردمی به سمت بخش تولیدی و رشد اقتصادی بیشتر است. تمرکز بر بهره‌وری، رشد و رقابت در شکل‌دهی آینده‌ای اقتصادی مرفه و پایدار برای ایران بسیار مهم خواهد بود. از طریق مشوق‌های مالیاتی هدفمند، ایران می‌تواند با کمک مشارکت مردم به سمت یک اقتصاد با محوریت تولید و عصر جدیدی از پویایی اقتصادی، نوآوری، خلق ثروت و شکوفایی حرکت کند.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۷
با این قوانین دست و پاگیر و همچنین پیچیده و متعدد و جرایم سنگین مالیاتی تولید کننده ورشکسته ای بیش نیست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۷
مهم نظر و دستورات آقای ریسی می باشد که درحال اجرا می باشد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۷
رئیسی شباهتهای مالیاتی با نادرشاه افشارداره
فکرکرده عهدبوقه که بخواد فقط مالیات از مردم بگیره و مملکتو اداره بکنه
درحالیکه این برنامه مالیاتیش اوضاع کاروکاسبی را وارد برزخ کرده و روبه موته
فرزاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۷
سال گذشته به ناحق از کسبه ها مالیات گرفتن چطور؟؟؟؟ ستون بدهکار حساب بانکی شما ملاک درآمد شما برای ممیزین نامحترم مالیاتی هست و وقتی به این موضوع اشاره میکنی میفرمایند که یعنی من بشینم دونه دونه تراکنشات شمارو بررسی کنم که آیا این درآمد بوده یا نه؟؟؟ این چیزی هست که در سیستم ناقص مالیات به عمد داره اجرا میشه و از اصناف به ناحق مالیات ستانده میشه!!1 ممیزین نامحترم چه قانونی به شما دستور داده که هزینه کسبه رو از میزان ستون بدهکار جهت سود واقعی و مالیات عادلانه در نظر نگیری!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۷
اون ژاپنی ها و مدیریت پویای آنها بود که دهها سال قبل با پولهای کوچک مردم کارخانه زامیاد را راه اندازی کردند و تولیدات خود را به سراسر جهان صادر کردند . اینجا از این خبرها نیست .
موسوی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۷
در تمام دنیا برای تولید و تولیدکننده انواع معافیتهای مالیاتی و تمشوقهای مالیاتی وضع می کنند . اما در کشور ما تمام مالیاتها را می خواهند از تولید کننده بگیرند به این دلیل بیکاری بیداد می کند چون کسی سراغ تولید نمی رود و همه دلال شده اند . آیا مسئولین نمی دانند فقط در بخش مسکن بیش از 200 رسته نان می خورند و کمبود مسکن در کشور چه معزلی شده است .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۷
من الان شخصی را می شناسم که دانشجوی پزشکی بود بایک پول نسبتا کم شروع کرد حواله ماشین می خرید و بعد می فروخت و کم کم سودهای کلانی کرد و پزشکی را ول کرد الان میگه هرکی بخواد بره 7 سال پزشکی بخونه و بعد طرح و سربازی و تخصص این آدم دیوانه است تا در عرض دو سه سال با دلالی می تونی به درامدی برسی که پزشک متخصص بعد از 45 50 سالگی شاید به اون نزدیک بشه و تا اون موقع شما با دلالی به ثروتی رسیدی که اون پزشک متخصص تو خوابش هم نمیبینه این از پزشکی رشته های دیگه که واویلا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۸
چرا مداحان و روحانیون مالیات نمی پردازند؟
متذکر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۸
نبود مدیریت کارآمد در کشور مانع اصلی تولید و رشد اقتصادی در کشور است و حداکثر توان مدیریتی مسئولان در حد حرف درمانی، آمارسازی و وعده های محقق نشدنی است! فلسفه وجودی بانکها در درجه اول محرک و رشد تولید است نه خرید مسکن برای افزایش کاذب قیمت آن جهت بدست آوردن سود بیشتر و یا پرداخت وام های غیر مولد! اگر بانکها سرمایه مردمی را بسمت تولید هدایت کنند بیشتر مشکل اقتصادی کشور حل میشود!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟