سازمان ملل اعلام کرد؛

شکاف درآمدی در ایران کمتر از ترکیه، مالزی و برزیل

جدیدترین برآورد سازمان ملل نشان می‌دهد متوسط ضریب جینی ایران بدون تغییر در سطح ۴۰.۹ واحد باقی مانده و ایران از نظر شکاف درآمدی در وضعیت بهتری نسبت به کشورهایی مثل ترکیه، مالزی و برزیل قرار داشته است.
کد خبر: ۱۲۲۹۰۴۹
|
۰۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۵ 27 March 2024
|
3333 بازدید

به گزارش ایرنا، سازمان ملل در جدیدترین گزارش خود از سلسله گزارش‌های توسعه انسانی ضریب جینی ۱۵۶ کشور جهان از جمله ایران را اعلام کرده است. ضریب جینی ارقامی بین ۰ تا ۱۰۰ را در برمی‌گیرد که هرچه این رقم بیشتر باشد دلالت بر شکاف و نابرابری درآمدی بیشتر در یک کشور دارد.

سازمان ملل در گزارش توسعه انسانی جدید خود متوسط ضریب جینی ایران بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۲ را ۴۰.۹ اعلام کرده است. در گزارش پیشین سازمان ملل نیز ضریب جینی ایران همین رقم اعلام شده بود که بنابراین تغییری نداشته است. ایران در میان ۱۵۶ کشوری که در این گزارش مورد بررسی قرار گرفته‌اند از نظر میزان ضریب جینی در رتبه ۱۱۴ قرار گرفته است.

شکاف درآمدی ترکیه، مالزی و برزیل بیشتر از ایران

از جمله کشورهایی که شکاف درآمدی بیشتری نسبت به ایران دارند عبارتند از: شیلی با ضریب جینی ۴۴.۹، ترکیه با ۴۱.۹، آرژانتین با ۴۲، مالزی با ۴۱.۲،مکزیک با ۴۵.۴، و برزیل با ۵۲.۹. آفریقای جنوبی نیز با ضریب جینی ۶۳ بیشترین شکاف درآمدی را در بین کشورهای جهان طی سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۲ داشته است.

اسلواکی با ضریب جینی ۲۳.۲ به عنوان کشوری شناخته شده که کمترین شکاف درآمدی را طی سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۲ داشته است.

بر اساس این گزارش در سال ۲۰۲۱ یک درصد جمعیت ثروتمند ایران ۱۸.۱ درصد از کل درآمد کسب شده در این سال را به خود اختصاص داده است. همچنین ۱۰ درصد جمعیت ثروتمند ایران طی سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۲ بالغ بر ۳۱.۷ درصد از کل درآمد کسب شده در این دوره را به دست آورده‌اند. میزان درآمد ۴۰ درصد جمعیت فقیر جامعه طی سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۲ نیز تنها ۱۶.۳ درصد از کل درآمد کسب شده در این دوره برآورد شده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟