بین الملل تابناک: هفتصد و پنجاهمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
الکساندر سیرسکی که به تازگی به ریاست ستاد مشترک ارتش اوکراین منصوب شد، گفت: روسیه شش برابر نیروهای اوکراینی در خط مقدم قدرت آتش دارد و این برتری قدرت نظامی باعث تلفات نیروها و از دادن مواضع ما میشود.
به گزارش"دیفنس پست"سیرسکی به خبرگزاری "اوکرینفورم" گفت: چند روز پیش، برتری دشمن از نظر قدرت آتش حدود شش به یک بود.
وی با بیان اینکه وضعیت در برخی مناطق خط مقدم "بحرانی" است، هشدار داد: "نیروهای دفاعی اوکراین اکنون در سراسر خط مقدم گسترده، با سلاح و مهمات کم یا بدون هیچ گونه مهماتی وظایف خود را انجام می دهند. "
سیرسکی در ماه فوریه پس از برکناری والری زالوژنی، از سوی ولودیمیر زلنسکی رییس جمهور اوکراین به عنوان رییس ستاد مشترک آغاز به کار کرد.
وی افزود که در ماهها و هفتههای اخیر، روسیه «بهطور قابلتوجهی عملیات هوایی خود را با استفاده از بمبهای هوایی هدایتشونده که مواضع ما را تخریب میکنند، افزایش داده است.»
اوکراین از کنگره آمریکا خواسته است تا بسته کمک نظامی ۶۰ میلیارد دلاری برای کی یف را تصویب کند.
سیرسکی گفت: ما امیدواریم که از شرکای خود سامانههای دفاع هوایی و مهمتر از همه موشکهای بیشتری دریافت کنیم. اگر این کمکها سریعتر و به مقدار کافی برسد، ما حتی بیشتر سپاسگزار خواهیم بود.
رئیس ستاد مشترک ارتش اوکراین افزود که کی یف با «تعداد کافی سامانههای دفاع هوایی و گلولههای توپخانه»، «بیتردید» مواضع خود را حفظ خواهد کرد.
سیرسکی توضیح داد: باید بپذیریم که نتوانستیم در طول حمله خارکف به موفقیت بیشتری دست یابیم، زیرا منابع کافی نداشتیم.
وزیر دفاع بلژیک اعلام کرد که این کشور قرار است ۱۰۰ میلیون یورو (۱۰۷ میلیون دلار) را برای نگهداری از جتهای F-۱۶ که قرار است غرب به کییف بفرستد، به اوکراین اختصاص دهد.
لودیوین ددوندر، وزیر دفاع بلژیک در این رابطه گفت: شورای وزرا در روز جمعه بیست و پنجمین بسته کمکی نظامی به اوکراین را تایید کرد. بر این اساس ۱۰۰ میلیون دلار به نگهداری از جتهای F-۱۶ اختصاص داده خواهد شد.
ددوندر همچنین پیشتر اعلام کرده بود که کشورش قصد دارد تا از ۲۰۲۵ ارسال جنگندههای اف-۱۶ به اوکراین را آغاز کند.
وی تاکید کرده بود که کشورش علاوه بر ارسال این جنگنده به اوکراین، به دنبال ادامه آموزش خلبانهای اوکراینی است.
گرهارد شرودر، صدراعظم سابق آلمان میگوید هنوز میتواند تصور کند که دوستیاش با ولادیمیر پوتین میتواند به پایان دادن به جنگ در اوکراین کمک کند.
گرهارد شرودر در گفتوگویی با شبکه خبری DPA گفت: ما سال ها با هم کار کردیم. شاید این دوستی و همکاری بتواند به یافتن راهی برای راه حلی قابل مذاکره بینجامد. من بجز این راه دیگری سراغ ندارم.
شرودر از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۵ با پوتین دوست بود و به همکاری برای اکثر شرکتهای روسی که در زمینه خطوط لوله نورد استریم از طریق دریای بالتیک فعالیت دارند، ادامه میدهد. اگرچه صدراعظم سابق آلمان حمله روسیه به اوکراین را «اشتباهی مهلک» توصیف کرده، اما از پوتین انتقادی نکرده است.
شرودر در پاسخ به این سوال که چرا با وجود جنگ روسیه در اوکراین دوستی خود را با پوتین حفظ میکند، پاسخ داد: این یک طرف قضیه است. ما نباید دیگر ابعاد مثبتی را که بین ما در سیاست و در گذشته اتفاق افتاده، فراموش کنیم.
صدراعظم سابق آلمان همچنین خاطرنشان کرد که طرفدار تلاش جدیدی برای میانجیگری در مناقشه اوکراین و روسیه در سطح دولتی است. فرانسه و آلمان باید ابتکار عمل را در دست بگیرند. بدیهی است که جنگ نمیتواند با شکست کامل یک طرف یا طرف دیگر خاتمه یابد.
وی همچنین گمانهزنی درباره اینکه پوتین شاید جنگ هستهای را علیه کشوری از عضو ناتو در جبهه شرقی آغاز کند، کاملا بی پایه و اساس خواند و تاکید کرد: برای جلوگیری از تشدید تنش به سمت چنین سناریوهایی و جلوگیری از نگرانی بیشتر مردم، باید علاوه بر حمایت از اوکراین، به راه حلی برای مناقشه فکری جدی بپردازیم.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز با استقبال از گفتههای شرودر گفت: روابط سازنده و خوب شخصی بین پوتین و صدراعظم سابق آلمان بود که به حل مشکلاتی کمک کرد. اما آنهایی که اکنون در راس قدرت در برلین هستند، تمایلی به پایان جنگ اوکراین ندارند.
وزیر خارجه اوکراین به هند تاکید کرد تا در کنار کییف بماند و گفت، روابط نزدیک دهلی با روسیه بر اساس میراث شوروی است که در حال نابودی است.
هند از قدیم روابط دفاعی و اقتصادی نزدیکی با روسیه داشته و از انتقاد از مسکو بابت حمله ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ به اوکراین نیز اجتناب کرده و بجایش در خرید نفت از روسیه رکورد زده است.
به نوشته روزنامه فایننشال تایمز، دیمیترو کولبا وزیر امور خارجه اوکراین که در سفری دو روزه که از پنجشنبه آغاز شده با هدف پیشبرد مسیر صلح اوکراین و تقویت روابط با هند، به این کشور آسیایی سفر کرده است.
وی افزود: هدف از این سفر دستیابی به توسعه تجارت و روابط فناوری با هند است. ما علاقهمند به واردات برخی از اقلام ماشین آلات سنگینی هستیم که هند تولید می کند. اوکراین به دنبال احیای روابط تجاری با هند از جمله تولیدات و محصولات کشاورزی مانند روغن آفتاب گردان و سایر کالاهای هند هستیم.
وزیر خارجه اوکراین همچنین به کارخانجات هند پیشنهاد کرد که نقشی در بازسازی اوکراین پس از جنگ داشته باشند و خاطرنشان کرد: همکاری مشترک بین هند و روسیه بر اساس میراث شوروی است اما این میراثی نیست که بشود برای چندین قرن آن را نگه داشت چون در حال نابودی است.
کولبا همچنین در یک مصاحبه با روزنامه تایمز هند گفت، اوکراین مخالف همکاری بین دهلی و مسکو نیست اما همکاری بین کییف و دهلی از آغاز جنگ رشد داشته است. وظیفه ما ارسال پیامی برای دهلی است. وقتی تصمیم دارید تا با مسکو همکاری کنید، لطفا بدانید که خط قرمز برای اوکراین کمک مالی به ماشین جنگ روسیه است.
زلنسکی در مصاحبهای مدعی شد که ارتش روسیه میتواند به اروپا برود و افزود، در این صورت آمریکا باید از کشورهای اروپایی محافظت کند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین در مصاحبهای با شبکه خبری سی.بی.اس گفت: موشکهای روسیه میتوانند به هر کشوری برسند. ارتش ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه میتواند به اروپا بیاید و سپس شهروندان ایالات متحده، سربازان ایالات متحده، باید از اروپا محافظت کنند زیرا آنها اعضای ناتو هستند.
این ادعا از سوی زلنسکی در حالی مطرح شده که پوتین پیشتر گفته بود روسیه برنامهای برای حمله به ناتو ندارد.
مسکو همچنین گفته که تامین تسلیحاتی غرب برای اوکراین سازش صلح آمیز را مخدوش میکند و باعث دخالت مستقیم کشورهای عضو ناتو در جنگ اوکراین میشود.
زلنسکی در ادامه گفت، نیروهای اوکراین موفق شدهاند از پیشرویهای روسیه در بدترین ماههای زمستان جلوگیری کنند و افزود: ما شرایط را تثبیت کردهایم. بهتر از دو سه ماه پیش بود که کمبود مهمات توپخانه و انواع سلاح داشتیم.
رئیسجمهور اوکراین با بیان این ادعا که حملات روسیه در حال کاهش است، گفت: ما اکنون نیاز به کمک داریم.
وی در ادامه اذعان کرد که حملات نیروهای روسیه و موشکها و گلولههای بی پایان آنها باعث تخریب برخی از روستاهای اوکراین شده ست.
رئیسجمهور اوکراین گفت آنچه که بیش از همه مورد نیاز است سامانههای دفاع موشکی پاتریوت آمریکایی و توپخانه بیشتر است. در حالی که او از میلیاردها دلار حمایت ایالات متحده که کشورش قبلا دریافت کرده است قدردانی کرد اما گفت که ماهیت بودجه اختصاص داده شده توسط آمریکا برای کمک به اوکراین باید مورد توجه قرار گیرد.
زلنسکی در ادامه صحبتهایش گفت: برای پوتین، اوکراین یکی از اقمار فدراسیون روسیه است. در حال حاضر ما هستیم اما بعدا قزاقستان، کشورهای حوزه بالتیک، لهستان و بعدش آلمان یا دست کم نیمی از این کشور است.
زلنسکی ادامه داد: آمریکا به ما کمک میکند و ما بابت این کمک، قدردان هستیم با این حال آمریکا نمیخواهد این جنگ ادامه داشته باشد اما این جنگ به اروپا و آمریکا میرسد. این جنگ خیلی سریع میتواند به آمریکا برسد.
زلنسکی در ادامه گفت که یک حمله جدید از سوی روسیه در راه است و اوکراین برای آن آماده نیست.
وی همچنین تقصیر شکستهای آتی برای ارتش اوکراین را بر گردن حامیان غربی کییف انداخت و ادامه داد: غرب از ثبات نسبی در خط مقدم راضی شده و آماده است تا به هر تغییری تنها پس از وقوع حمله، واکنش نشان دهد.
رئیس جمهور اوکراین افزود، حمله جدید روسیه به اوکراین در ژوئن یا مه اتفاق میافتد.
مخالفت قاطع روسیه با طرح صلح اوکراین
لاوروف در مصاحبهای که امروز (جمعه) منتشر شد، گفته که طرح صلح پیشنهادی اوکراینی از آن جهت بی معناست که بر اساس گزینههای غیرقابل قبولی چون خروج روسیه از مناطق تحت کنترلش بنا شده است.
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در گفتوگو با روزنامه ایزوستیا گفت، یک نشست صلح پیشنهادی تا وقتی که اصول اساسی و اصلی شان شامل اجازه حضور روسیه در آن تغییر نکند، موفق نخواهد بود.
وی ادامه داد: ما در هر صورت آماده مذاکره هستیم، اما نه بر اساس «فرمول صلح» ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین. چگونه یک سیاستمدار در واشنگتن، بروکسل، لندن، پاریس یا برلین میتواند بگوید که هیچ جایگزینی برای فرمول زلنسکی وجود ندارد؟
وزیر خارجه روسیه همچنین مفاد این طرح را که خواستار خروج روسیه از اراضی تحت کنترلش از جمله کریمه و احیای مرزهای اوکراین پس از شوروی در سال ۱۹۹۱ است، غیرقابل قبول خواند و همچنین خواستار ابزاری برای پاسخگویی روسیه به تهاجم فوریه ۲۰۲۲ است.
زلنسکی هرگونه مذاکره با مسکو بر مبنایی غیر از طرح صلح را رد میکند.
لاوروف همچنین گفت، با مقامات و دیپلماتهای سوئیس ملاقات کرده است. آنان به او اطمینان دادهاند، نشست صلحی که برن پذیرفته میزبانی آن باشد، شامل مشارکت روسیه و بر اساس شرایط واقعبینانه خواهد بود.
وی همچنین خاطرنشان کرد، مقامات سوئیسی به او گفتهاند درک میکنند که هیچ چیز بدون مسکو حل نمیشود و این ناعادلانه است و هنگامی که این طرح به نتیجه برسد، از روسیه دعوت میشود.
سقوط هواپیمای نظامی روسیه در دریای سیاه
میخائیل رازوژایف فرماندار منطقه سواستوپل اعلام کرد که یک هواپیمای نظامی روسیه روز پنجشنبه در دریای سیاه در نزدیکی سواستوپل سقوط کرده است.
به گزارش اسپوتنیک، فرماندار منطقه سواستوپل با بیان اینکه خلبان این هواپیما قبل از سقوط موفق شد از هواپیما خارج شود، گفت: خلبان این هواپیمای نظامی آسیب ندیده و در سلامت کامل است.
رازوژایف در ادامه سخنان خود یادآور شد: در پی این حادثه، حمل و نقل دریایی مسافران در این منطقه به حالت تعلیق درآمده است.
هنوز اطلاعاتی درباره علت سقوط این هوایپمای نظامی روسیه منتشر نشده است.
به نوشته اسپوتنیک، اواخر اسفند هم وزارت دفاع روسیه اعلام کرده بود که یک فروند هواپیمای ایلیوشین -۷۶ متعلق به ارتش این کشور، اندکی پس از برخاستن، در منطقه «ایوانوفو» سقوط کرد.
بر اساس اعلام وزارت دفاع روسیه، این هواپیما در هنگام سقوط ۱۵ سرنشین داشته است.
برخی از رسانههای برخط روسیه مدعی شدند، هیچ یک از سرنشینان هواپیمای مذکور از آن سانحه جان سالم به در نبردند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.