هشدار زلنسکی درباره احتمال شکست کی‌یف

هشدار درباره نابودی اوکراین در صورت ادامه جنگ، تهدید زلنسکی به حمله به کریمه با موشک‌های آمریکایی، اعتراف به پیشروی ارتش روسیه در تمامی جبهه‌ها، ادامه سیر نزولی جمعیت اوکراین و اعتراف ناتو به عدم قصد حمله مسکو، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.
کد خبر: ۱۲۲۹۴۸۴
|
۱۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۴ 30 March 2024
|
2509 بازدید


به گزارش تابناک به نقل از تسنیم،  ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین شب گذشته، جمعه، در گفتگو با روزنامه "واشنگتن پست" اعتراف کرد که اگر ایالات متحده کمک‌های مالی و نظامی به کی‌یف را متوقف کند، نیروهای مسلح اوکراین مجبور به عقب نشینی از مواضع خویش خواهند شد.

او گفت: «اگر حمایت آمریکا وجود نداشته باشد، این بدان معناست که ما نه سیستم دفاع هوایی، نه موشک پاتریوت، نه قابلیت جنگ الکترونیک و نه گلوله توپخانه خواهیم داشت. چنین سناریویی مستقیماً نیروهای مسلح ما را مجبور به عقب نشینی "گام به گام" خواهد کرد.»

زلنسکی افزود: این درگیری به ما آموخته است که اگر اقداماتی را برای مقابله با حملات انجام ندهیم، روسیه قطعاً از فرصت استفاده کرده و حملات خود را تشدید خواهد کرد.

رئیس جمهور اوکراین با اشاره به اینکه بدون حمایت کنگره آمریکا، ارتش با کمبود موشکی زیادی مواجه خواهد شد، گفت: مشکل این است که تلاش‌های اوکراین و آمریکا برای پیشروی در منطقه درگیری مطلقا کافی نیست. او اعتراف کرد: «در حالی‌که پهپادها، موشک‌ها و بمب‌های دقیق روسی، خطوط دفاعی ما را نابود می‌کنند و زیرساخت‌های نظامی حیاتی را هدف قرار می‌دهند، راهی جز حمله به آن سوی مرزهای روسیه وجود ندارد».

در این راستا، کارشناسان ژاپنی نیز تاکید کردند که اگر اوکراین به جنگ با روسیه ادامه دهد ممکن است ناپدید شود و بدون کمک مالی غرب، کی‌یف قادر به حفظ این کشور نخواهد بود. به عقیده آنها، اگر درگیری نظامی به همین شکل فعلی ادامه یابد، اوکراین نه تنها قادر به انجام ضدحمله نخواهد بود، بلکه خطر واقعی از بین رفتن موجودیت آن به عنوان یک کشور نیز جدی است. ممکن است هرج و مرج در این کشور آغاز شود، شکاف بین مقامات افزایش یافته و و حتی مرکز سیاسی به غرب اوکراین منتقل شود.

 

زلنسکی تهدید کرد: با موشک‌های ATACMS به کریمه حمله خواهیم کرد

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، اعلام کرد که نیروهای مسلح اوکراین هنوز موشک‌های آمریکایی ATACMS را دریافت نکرده‌اند، ولی در حال برنامه ریزی برای انجام حملاتی به کریمه با استفاده از آنها هستند. به گفته او، این کشور "فوراً به موشک‌های دوربرد آمریکایی نیاز دارد" و با کمک آنها نیروهای مسلح اوکراین قصد دارند به زیرساختارهای نظامی روسیه حمله کنند.

زلنسکی با ادعای اینکه "هیچ حمله‌ای به خاک روسیه برنامه ریزی نشده"، گفت: «ولی ارتش قصد دارد حملاتی را به "مناطق نظامی در شبه جزیره کریمه" سازماندهی کند. و  موشکهای ATACM-300s می تواند پاسخ مناسبی باشد. وقتی روسیه متوجه شود که ما می‌توانیم جنگنده‌های آنها را ساقط کنیم، از فرودگاه‌های کریمه عقب‌نشینی می‌کنند.»

زلنسکی برای اولین بار از امکان مذاکره با روسیه بدون اشاره به مرزهای 1991 صحبت کرد

رئیس جمهور اوکراین برای نخستین بار یادآور شد که مذاکرات صلح بین مسکو و کی یف ممکن است حتی بدون بازگشت اوکراین به مرزهای سال 1991 آغاز شود.

ولادیمیر زلنسکی ابراز اطمینان کرد: اگر ارتش اوکراین بتواند نیروهای روسی را از مناطق اشغالی بیرون کرده و آنها را به پشت مرزهای سال 2022  عقب براند که قبل از شروع حمله نظامی وجود داشت، در آن صورت ولادیمیر پوتین بالاخره "آماده گفتگو" خواهد شد.

او افزود: «نیازی نخواهیم داشت که تمام اراضی متعلق به خود را صرفاً از طریق ابزار نظامی از اشغال خارج کنیم».

اشاره زلنسکی به نارضایتی واشنگتن از حمله به تأسیسات انرژی روسیه 

 رئیس‌جمهور اوکراین تأیید کرد که واکنش واشنگتن به حملات پهپادهای اوکراینی به زیرساخت‌های سوخت و تأسیسات انرژی در خاک روسیه «مثبت نبود». به گفته ولادیمیر زلنسکی، ایالات متحده از حملات اوکراین به پالایشگاه نفت روسیه ابراز نگرانی کرده، ولی با این حال، او مدعی شد که هیچ کس نمی تواند استراتژی نظامی را به کی‌یف دیکته یا تحمیل کند.

پیش از این، روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز گزارش داد که گویا ایالات متحده از اوکراین خواسته تا حملات به تاسیسات انرژی روسیه را متوقف کند، زیرا ممکن است به افزایش قیمت جهانی نفت منجر شود.

پودولیاک اعتراف کرد: ارتش روسیه در خطوط تماس در حال پیشروی است

میخائیل پودولیاک، مشاور رئیس دفتر رئیس جمهور اوکراین، با اشاره به افزایش فشار حملات نیروهای مسلح روسیه، وضعیت دشوار ارتش اوکراین در جبهه نبرد را تأیید کرد.

او شب گذشته در گفتگو با روزنامه آلمانی "بیلد" با اعتراف به این وضعیت، گفت: ما در حالت دفاعی قرار داریم و آنها [نیروهای روسیه] فشار زیادی را بر ارتش وارد می‌کنند. آنها بیشتر و بیشتر به پیشروی در تمامی خطوط تماس ادامه میدهند. 

پودولیاک یادآور شد: کی‌یف می بیند که چگونه طرف روسی به تولید هرچه بیشتر تسلیحات نظامی ادامه داده، ارتش را تقویت و ذخایر بسیج شده خود را تکمیل می‌کند.

وی همچنین با اعتراف به این واقعیت که مقامات اوکراینی نمی توانند مشکل کمبود تسلیحات در ارتش را حل کنند، افزود: «ما در حال آماده شدن برای سناریوهای مختلف هستیم. آیا حمله گسترده‌ای از طرف روسیه صورت خواهد گرفت؟ من مطمئن نیستم که آنها در این مقیاس برای آن آماده باشند، اما آنها به پیشروی ادامه خواهند داد و ما بدون سلاح نمی‌توانیم جلوی آنها را بگیریم.»

 تخریب کامل نیروگاه حرارتی در نزدیکی خارکف 

سرویس مطبوعاتی شرکت مرکزی انرژی اوکراین (Centerenergo) صبح امروز، شنبه، گزارش داد که نیروگاه حرارتی "ازمیوکایا" (Zmievskaya) در نتیجه حملات هوایی روسیه به طور کامل تخریب شده است.

در بیانیه منتشره آمده است: «همه واحدها منهدم شدند، تجهیزات کمکی نیز آسیب دیده است. درجه تخریب وارده به تاسیسات، از کامل تا قابل توجه متفاوت است.»

طبق این اطلاعات، در حال حاضر، آوار در محوطه این نیروگاه در حال پاکسازی است و هیچ راهی برای دسترسی به بیشتر تجهیزات وجود ندارد و امکان بازسازی احتمالی این تاسیسات بعید به نظر می رسد. لاوه بر این، امکان ارزیابی میزان خسارت و  تخمین دقیق بودجه مورد نیاز برای بازسازی نیروگاه وجود ندارد.

یک روز قبل، وزیر انرژی اوکراین، گرمان گالوشینکو هشدار داد که تاسیسات انرژی این کشور در معرض حملات گسترده جدیدی قرار دارد. به گفته وی، حملات به تأسیسات انرژی در مناطق پولتاوسکی، دنپروپتروفسک و چرکاسکی ادامه دارد.

پیش بینی کاهش جمعیت اوکراین تا 25 میلیون نفر 

براساس داده‌های وزارت توسعه اجتماعی اوکراین، جمعیت این کشور ممکن است طی 26 سال آینده، یعنی تا سال 2051 به حدود 25 میلیون نفر کاهش یابد. در این گزارش آمده است: "تا سال 2041، جمعیت اوکراین ممکن است به 28.9 میلیون نفر و تا سال 2051 - به 25.2 میلیون نفر کاهش یابد."

در خصوص دلایل این روند نزولی جمعیت، یادآوری شده که میانگین امید به زندگی در بین مردان اوکراینی از سال 2020 تا 2023 از 66.4 به 57.3 سال و برای زنان - از 76.2 به 70.9 سال کاهش یافته است. ضمن اینکه بیش از 6 میلیون زن و کودک اوکراینی نیز مهاجرت کرده و در عین حال  نرخ زاد و ولد از سال 2021 تاکنون 45 درصد کاهش یافته است.

شولتز: آلمان برای امنیت خود به کی‌یف کمک می‌کند

اولاف شولتز، صدراعظم آلمان گفت که تامین مالی اوکراین به منافع امنیتی انحصاری آلمان مرتبط است. وی در پیامی ویدئویی به مناسبت نزدیک شدن به عید پاک جهان کاتولیک، با اشاره به این موضوع گفت: جامعه جهانی به سمت "دنیای صلح آمیزتر" حرکت می‌کند، صدراعظم معتقد است که "قانون بین المللی باید خشونت و تجاوز را شکست دهد" و همچنین اشاره کرد که آلمان کمک نظامی به اوکراین را متوقف نخواهد کرد. 

او افزود: «بنابراین، ما از اوکراین در مبارزه برای رسیدن به صلح عادلانه - تا هر زمانی که طول بکشد - حمایت می کنیم. ما این کار را هم به خاطر خودمان و برای امنیت خود انجام می دهیم.»

چند روز قبل دولت آلمان از انتقال بسته بزرگ کمک نظامی به اوکراین خبر داد. مشخص شده که این بسته شامل مهمات تانک لئوپارد-2 ، 18 هزار گلوله کالیبر 155 میلی‌متری، 24 هزار گلوله کالیبر 40 میلی‌متر، شش دستگاه خودروی مین‌ یاب WISENT ، دو دستگاه خودروی پل‌گذاری BEAVER با قطعات یدکی و همچنین 9 دستگاه خودوری ضدمین است.

رئیس جمهور لیتوانی از " آمادگی دفاعی کامل" خبر داد

گیتاناس نائوسدا، رئیس جمهور لیتوانی شب گذشته در جشن بیستمین سالگرد الحاق لیتوانی به ائتلاف آتلانتیک شمالی  اعلام کرد که نیروهای ناتو مستقر در  این کشور و ارتش لیتوانی در حال آماده شدن برای یک "دفاع کامل" به منظور مقابله با تهدیدات احتمالی هستند.

به گفته نائوسدا، در حال حاضر 3 هزار سرباز ناتو در خاک لیتوانی مستقر هستند. وی همچنین گفت که رزمایش‌های سالانه این ائتلاف بر اساس "برنامه ریزی برای دفاعی کامل"  انجام میشود.

اوایل روز گذشته نیز گزارش شد که هلند به طور موقت سامانه موشکی ضد هوایی پاتریوت خود را در خاک لیتوانی مستقر خواهد کرد. به گفته وزیر دفاع ملی این کشور، این اقدام به اجرای مدل دفاع هوایی چرخشی ناتو کمک می‌کند.

مقام ناتو: روسیه هیچ برنامه‌ای برای حمله به این ائتلاف ندارد

دریادار راب بائر، رئیس کمیته نظامی ناتو روز جمعه اعلام کرد که در حال حاضر هیچ نشانه‌ای مبنی بر برنامه ریزی روسیه برای حمله به هر یک از کشورهای عضو  این ائتلاف وجود ندارد.

او گفت: «هیچ نشانی وجود ندارد که روسیه قصد داشته باشد به اعضای ناتو حمله کند. فکر نمی کنم تهدید مستقیمی وجود داشته باشد. مشکل این است که جاه طلبی روسیه فراتر از اوکراین است. ما این را می‌دانیم، بنابراین ائتلاف در کل باید آمادگی بیشتری داشته باشد.»

وی با اشاره به اینکه، در شرایط فعلی هر کشوری باید بتواند از خود محافظت کند، افزود: اگر تهدید نظامی وجود داشته باشد، مسئولیت امنیت بر عهده تک تک کشورهای ائتلاف است.

علاوه بر این، بائر درباره پیروزی احتمالی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اظهار نظر کرده و  گفت که از انتخاب مجدد دونالد ترامپ هراسی ندارد. به عقیده او، در هر صورت کشورهای عضو  ائتلاف آماده اند تا چندین برابر بیشتر برای دفاع خود هزینه کنند.

اوربان: بدون مذاکرات صلح، اوکراین بیشتر آسیب خواهد دید

ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان  در گفتگو با ولفگانگ شوسل، صدراعظم سابق اتریش که در مجله "صدای اروپایی" (European Voices) منتشر شده، ابراز عقیده کرد که اوکراین ممکن است شکست بخورد و حتی متحمل ضررهای بیشتری شود، اگر به سمت مذاکرات روی نیاورد.

نخست وزیر مجارستان یادآور شد: «اول از هر چیز، آتش بس ضروری است، زیرا دیگر بحث منطقی بین روس ها و غرب وجود ندارد. در غیر این صورت اوکراینی‌ها می‌توانند حتی بیشتر از قبل را از دست بدهند، از جمله شکست نظامی».

اوربان: هیچ تهدیدی از جانب روسیه برای ناتو وجود ندارد

نخست وزیر مجارستان  همچنین تاکید کرد که روسیه هرگز کشورهای ناتو را تهدید به حمله نخواهد کرد، اما قاطعانه مخالف پیوستن اوکراین به این ائتلاف است.به گفته ویکتور اوربان، روسیه به هیچیک از اعضای ناتو حمله نخواهد کرد، اما هرگز با پیوستن اوکراین به این ائتلاف موافقت نخواهد کرد، زیرا این به معنای نزدیک‌تر شدن ناتو به مرزهای روسیه است.

او همچنین ایجاد «منطقه امن» را پیشنهاد کرد. البته صدراعظم سابق اتریش با نخست وزیر مجارستان موافق نبوده و گفت که اوکراین باید فوراً در مذاکرات پیوستن نه تنها به اتحادیه اروپا، بلکه به ناتو نیز شرکت کند.

 

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین روز جمعه با امضای حکمی، آلکسی دانیلوف، دبیر سابق شورای امنیت ملی و دفاع این کشور  را به سمت سفیر جدید اوکراین در جمهوری مولداوی منصوب کرد.

زلنسکی در پیام ویدئویی در این باره توضیح داد: «آلکسی دانیلوف به کار خود در جهت دیپلماتیک ادامه خواهد داد و به طور مشخص، من با نامزدی او به عنوان سفیر جدید کشورمان در جمهوری مولداوی موافقت کردم.»

به گفته او، دانیلوف دقیقاً چنین آینده‌ای را برای خود در نظر داشت. 

 

کمیته تحقیقات روسیه روز جمعه اعلام کرد، تروریست‌هایی که حمله به تالار شهر کروکوس در حومه مسکو را انجام دادند، پس از ارتکاب جنایت خونین خود قصد داشتند از مرز روسیه و اوکراین عبور کرده و خود را برای دریافت پاداشی که به آنها وعده داده شده بود، به کی‌یف برسانند.

طبق این اطلاعات، به دستور شخص هماهنگ‌کننده امور، تروریست‌ها پس از ارتکاب جنایت، با خودرویی به سمت مرز روسیه و اوکراین حرکت کردند تا پس از ورود به خاک  اوکراین و برای دریافت پاداشی که به آنها وعده داده شده بود، به کی‌یف برسند.

طبق این گزارش، متهمان ارتکاب این حمله تروریستی در بازجویی‌ها تایید کردند که اقدامات آنها در مراحل مختلف توسط فردی خاص، که خود را با نام مستعار به آنها معرفی کرده بود، از طریق پیام‌های صوتی در پیام رسان تلگرام نظارت شده است.

تحقیقات برای انجام مجموعه‌ای از اقدامات تحقیقاتی و عملیاتی به منظور  روشن شدن دخالت مقامات سرویس‌های ویژه اوکراین در سازمان‌دهی و تامین مالی حمله تروریستی ادامه دارد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات