بین الملل تابناک: هفتصد و پنجاه و چهارمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین با اشاره به حمله پهپادی کییف در یک هزار و ۳۰۰ کیلومتری عمق خاک روسیه گفت که کشورش به مسکو «پاسخهای دوربرد» میدهد.
زلنسکی سهشنبه شب در پیامی ویدیویی بدون اشاره مستقیم به حمله پهپادی اوکراین به منطقه تاتارستان روسیه تاکید کرد، این حملات به اندازه کمک کردن به اوکراینیهایی که از حملات روسیه آسیب دیدهاند، مهم است.
وی افزود: اهمیت دیگر این حملات آن است که تروریستهای روسیه پاسخ حملات خود را دریافت میکند؛ هر بار پاسخی دوربردتر.
سرویس امنیتی جمهوری تاتارستان اعلام کرد که سهشنبه یک هواپیمای بدون سرنشین اوکراینی به چند شرکت در جمهوری تاتارستان حمله کرد.
طبق این گزارش، این حمله به شرکتهایی در شهرهای آلابوگا و نیژنیکامسک انجام شد. در این حملات، ۶ نفر زخمی شدند اما خسارت جدی به این شرکتها وارد نشد.
گفته می شود یک منطقه اقتصادی ویژه در نزدیکی آلابوگا وجود دارد که در آن کارخانههای مرتبط با علوم مهندسی شیمی، مکانیک و تصفیه فلزات قرار دارد. نیژنکامسک نیز یک پالایشگاه بزرگ بنزین دارد.
جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سه شنبه در اظهاراتی بیان کرد که اروپا در جنگ نیست و این وضعیت تغییر نخواهد کرد.
به گزارش " خبرگزاری تاس" بورل ادامه داد که اتحادیه اروپا در جنگ نیست و این وضعیت تغییر نخواهد کرد اما در همین حال مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواستار تقویت قابلیتهای دفاعی این اتحادیه شد.
او در مصاحبه ای با تلویزیون "لا سکتا" گفت: «در اروپای شرقی جنگ جریان است و به نظر نمی رسد که این جنگ به زودی به پایان برسد. اروپایی ها باید بدانند که صلح ایجاد شده بین ما یک استثناست.»
این دیپلمات ادامه داد: این یک دنیای خشن است. ما در جنگ نیستیم و قرار نیست این وضعیت تغییر کند.»
بورل همچنین گفت که اتحادیه اروپا باید به فکر افزایش توان دفاعی خود باشد.
این دیپلمات گفت: اگر در حال جنگ بودیم، باید در مورد جنگ جهانی سوم صحبت می کردیم.
وی همچنین گفت که کشورهای اتحادیه اروپا در سال گذشته بیش از ۴۰ هزار سرباز اوکراینی را آموزش داده اند.
وزیر کشور هلند اعلام کرد سرویس اطلاعاتی این کشور در حال بررسی ادعاهای مطرحشده درباره حمایت مالی روسیه از سیاستمداران اروپایی است.
«هوخو دی یونگ» وزیر کشور هلند اعلام کرد سرویس اطلاعات و امنیت عمومی این کشور در حال تحقیق درباره حمایت مالی ادعایی روسیه از سیاستمداران اروپایی است.
دی یونگ در نامهای به مجلس نمایندگان هلند اظهار کرد اطلاعاتی درباره نفوذ سیاسی ادعایی روسیه از سرویسهای اطلاعاتی جمهوری چک دریافت کرده است.
در این نامه آمده است: «سرویس اطلاعات و امنیت عمومی هلند در این تحقیقات همکاری نزدیکی با سرویسهای مختلف دارد. در صورت لزوم، اطلاعات مضاعفی با سرویسهای اطلاعاتی جمهوری چک مبادله خواهد شد.»
این مقام هلندی گفت جمهوری چک تا این لحظه از ارائه اطلاعات مضاعف در این باره خودداری کرده و همچنین جزئیاتی درباره شهروندان هلندی یا نهادهای این کشور که ممکن است توسط روسیه تامین مالی شده باشند، اعلام نکرده است.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، روسیه مکرراً اتهامات مشابه مقامات غربی را درباره مداخله ادعایی مسکو در دیگر کشورها، رد کرده است.
«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا که به پاریس سفر کرده، امروز (سهشنبه) اظهار داشت: اوکراین در زمان حساس و مهمی در جنگ با روسیه قرار دارد و نیاز فوری به حمایت بیشتر غرب دارد.
آنتونی بلینکن در جریان سفر خود به فرانسه با ابراز تاسف از اینکه بسته نظامی چند میلیارد دلاری برای کییف به علت مخالفت کنگره آمریکا به بن بست رسیده، به خبرنگاران گفت: این موضوع بدون شک ضروری است که آنچه اوکراینیها برای دفاع از خود به آن نیاز دارند، به ویژه مهمات و دفاع هوایی را فراهم کنیم.
وی افزود: این دلیل دیگری است که درخواست بودجه تکمیلی جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا از کنگره [برای ارائه به اوکراین] باید در سریع ترین زمان ممکن برآورده شود.
بر اساس این گزارش، بایدن از مجلس نمایندگان آمریکا که تحت کنترل جمهوریخواهان است درخواست کرده که بسته کمکهای نظامی و مالی را تایید کند، اما مایک جانسون رئیس مجلس نمایندگان ایالات متحده، ماههاست این موضوع را با استناد به اولویتهای داخلی به تعویق انداخته است.
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا تاکید کرده است هر بسته کمکهای نظامی و بشردوستانه بینالمللی باید شامل اقداماتی برای رسیدگی به امنیت در مرز ایالات متحده با مکزیک باشد.
این درحالی است که ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین گفته است که اگر کییف این کمکها را دریافت نکند، نیروهایش باید قدم به قدم «در گامهایی کوچک» عقبنشینی کنند.
بلینکن برای گفتوگو با مقامات ارشد فرانسه از جمله امانوئل مکرون به پاریس رفته است. وی پیش از دیدار با مکرون، با استفان سژورنه وزیر امور خارجه فرانسه گفتوگو خواهد کرد.
به نوشته رویترز، رئیسجمهوری فرانسه در بحبوحه ترس از ضعیف شدن اوکراین در جنگ به ویژه با کاهش حمایت ایالات متحده، در هفتههای اخیر موضع جنگطلبانهتری در قبال روسیه اتخاذ کرده است.
در همین حال، وزیر دفاع فرانسه به تازگی اعلام کرد که پاریس محمولهای شامل موشکهای ضدهوایی آستر ۳۰ و صدها خودروی زرهی را به عنوان بخشی از بسته کمک دفاعی جدید خود به اوکراین ارسال خواهد کرد.
دبیر شورای امنیت روسیه امروز (سهشنبه) با بیان اینکه «سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در واقع یکی از طرفین درگیری اوکراین است»، گفت: آمریکا و ناتو قصد دارند اوکراین را به عنوان سرزمینی ضدروسیه به طور کامل تحت کنترل خود نگه دارند.
«نیکولای پاتروشف» در مصاحبهای اظهار داشت: از آنجایکه ایالات متحده و ناتو قصد دارند اوکراین یا حداقل بخشی از آن را به عنوان سرزمینی ضد روسیه به طور کامل تحت کنترل خود نگه دارند که متمرکز بر تامین منافع بلوک آتلانتیک شمالی باشد، هدف مسکو از غیرنظامی کردن کییف همچنان در دستور کار است.
وی خاطرنشان کرد: این ناتو است که «تصمیمات گروهی در مورد تحویل سلاحهای جدید با قابلیتهای فنی و بردی بلندتر» میگیرد و مزدوران و خرابکاران را برای عملیات ضد روسی آموزش میدهد.
دبیر شورای امنیت روسیه تاکید کرد که «در چنین شرایطی، اهداف غیرنظامی کردن اوکراین در دستور کار قرار دارد.»
این مقام روس ادامه داد: ناتو از سال ۱۹۹۵ رزمایشهایی را در خاک اوکراین برگزار کرده و کییف از سال ۲۰۰۴ به این ائتلاف نظامی دسترسی آزاد به خاک خود را داده است.
ساقط شدن پهپاد فوق پیشرفته روسیه در دریای سیاه
ایلیا یولاش، رئیس روابط عمومی نیروی هوایی ارتش اوکراین در بیانیهای اعلام کرد که پدافند هوایی این کشور یک پهپاد فوق مدرن روسیه را بر فراز دریای سیاه سرنگون کرده است.
به گزارش تارنمای خبری اینترفکس، یولاش با اشاره به اینکه هزینه تقریبی تولید این پهپاد روسی ۷ میلیون دلار است، یادآور شد: نیروهای پدافند هوایی اوکراین کار بزرگی انجام دادند و موفق شدند یکی از گرانقیمتترین پهپادهای فوق مدرن روسیه را سرنگون کنند.
وی با بیان اینکه این پهپاد روسی توسط تیپ موشکی ضد هوایی اودسا بر فراز دریای سیاه سرنگون شد، تاکید کرد: این پهپاد فوق پیشرفته به اندازهای بزرگ است که نه تنها در عملیات شناسایی از آن استفاده میشود، بلکه حتی میتوان آن را با دو موشک یا سایر سلاحهای تهاجمی مجهز کرده و از آن در عملیات تهاجمی نیز استفاده کرد.
روسیه: مواد منفجره ارسال شده از اوکراین را توقیف کردیم
سرویس امنیت فدرال روسیه با همکاری گمرک فدرال این کشور، شبکه قاچاق و تحویل مواد منفجره از اوکراین به روسیه را که از طریق کشورهای اتحادیه اروپا صورت می گرفت، توقیف کرد.
به گزارش تارنمای «اسپوتنیک»، سرویس امنیت روسیه (FSB) اعلام کرد که دهها کیلوگرم مواد منفجره ارسال شده از اوکراین را کشف کرده که در نمادهای مذهبی مسیحیان ارتدوکس پنهان و از اتحادیه اروپا منتقل میشد.
سرویس اطلاعاتی روسیه در بیانیه ای اعلام کرد که این توقیف پس از بازرسی محموله ای در منطقه پسکوف در نزدیکی مرز لتونی صورت گرفت.
این سازمان روسی تاکید کرد که این بخشی از حمل و نقل فرامرزی مواد منفجره از اوکراین از طریق اتحادیه اروپاست.
گفته می شود که این محموله از رومانی، مجارستان، اسلواکی، لهستان، لیتوانی و لتونی عبور کرده است.
محموله توقیف شده شامل ۷۰ کیلو (۱۵۴ پوند) مواد منفجره دست ساز است که در نمادهای مذهبی مخفی شده بود.
سرویس امنیت فدرال روسیه اضافه کرد: سازمان دهندگان و همدستان انتقال مواد منفجره از اوکراین به روسیه، از جمله خارجی ها، تحت تعقیب قرار خواهند گرفت و به دادگاه سپرده خواهند شد.