به گزارش تابناک، سرگرد مجتبی زنگویی روز دوشنبه در حاشیه بازدید نماینده منتخب مردم گناباد و بجستان از پلیس راه گناباد در گفت و گو با ایرنا افزود: تعدادی از این افراد در برخی جاده های دو بانده و از جمله جاده دوبانده گناباد به قاین کشته شدند و برخی از این متوفیان هم رانندگان و سرنشینان خودروهای حمل سوخت قاچاق بودند.
وی بیان کرد: جاده گناباد - قاین با توجه به وضعیت فعلی و دوطرفه بودن، حادثه خیزترین جاده شهرستان گناباد است، به طوریکه بخش زیادی از سوانح جرحی و حتی منجر به فوت پارسال در این مسیر اتفاق افتاده است، لذا توجه بیشتر مسوولان به سرعت بخشی تکمیل اعتبار دوبانده سازی این جاده مورد تاکید است.
رییس پلیس راه گناباد افزایش سرعت و سبقت غیرمجاز را از جمله عوامل بروز حوادث در جاده های این شهرستان برشمرد و تصریح کرد: گشتهای پلیس راه در تمام طول شبانه روز و حتی شب در محورهای ۲ طرفه حضور پرنگ دارند و با متخلفان سرعتهای غیر مجاز برخورد و در موارد لزوم خودروهای آنها به دستور مراجع قضایی توقیف می شود.
زنگویی ادامه داد: افزایش سوانح جاده ای خودروهای حامل سوخت قاچاق به معضلی اساسی در این شهرستان تبدیل شده است و مسوولان ذیربط باید با حساسیت بیشتری با این معضل برخورد کنند.
وی گفت: با توجه به قرار گرفتن گناباد در نقطه ورودی استان خراسان رضوی از مسیر استانهای جنوبی و مسیر دسترسی به استان سیستان و بلوچستان، معضل تردد خودروهای قاچاق سوخت از این مسیر دامان این شهرستان را نیز گرفته است.
رییس پلیس راه گناباد بدون توضیح بیشتر در این زمینه افزود: با توجه به همزمانی تعطیلات نوروز سال جاری با ماه مبارک رمضان، میزان سفرهای نوروزی در جاده های شهرستان گناباد کاهش یافته است و از ابتدای این تعطیلات چهار سانحه جرحی در جاده های گناباد رخ داده است.
وی با بیان اینکه پنج نفر در تصادفهای جاده ای تعطیلات نوروزی سال گذشته در شهرستان گناباد جان خود را از دست دادند، گفت: از ابتدای تعطیلات نوروزی امسال تاکنون حادثه منجر به فوت در محورهای این شهرستان گزارش نشده است.
تعریض و ۲ بانده سازی جاده های گناباد و بجستان اولویت است
نماینده منتخب مردم گناباد و بجستان نیز به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به موقعیت گناباد و بجستان از نظر قرار داشتن در نقطه ورودی استان خراسان رضوی از استانهای جنوبی و مرکزی کشور برخی ازجاده های این شهرستانها از جمله حد فاصل گناباد به بجستان و گناباد به قائن دوطرفه است و با توجه به بروز سوانح جاده ای بازنگری در تعریض و سرعت بخشی در دوبانده شدن آنها باید اولویت مسوولان قرار گیرد.
هادی محمدپور گفت: دوبانده سازی این جاده ها و از جمله گناباد به قاین در مصوبه های سفر استانی رییس جمهور و هیات دولت در اردیبهشت ماه سالجاری مورد توجه قرار می گیرد تا با تخصیص اعتبار لازم شاهد سرعت بخشی در تکمیل آن باشیم.
وی خاطر نشان کرد: همچنین جاده گناباد به خواف و دوغارون با وجود افزایش تردد وسائل نقلیه و به خصوص وسائل نقلیه سنگین و تریلی های حمل بار جاده ای دوطرفه و روستایی است و باید این جاده به جاده اصلی ارتقاء یابد و تعریض شود.
محمدپور تصریح کرد: جاده گناباد به خواف و دوغارون از شاهراههای مهم اقتصادی و جاده های مهم منطقه است، در صورت بهسازی ۱۰۰ کیلومتر این مسیر کاهش خواهد یافت.
مسوول اورژانس پیش بیمارستانی و حوادث دانشگاه علوم پزشکی گناباد هم پیش از این به خبرنگار ایرنا گفته بود: تصادفهای جاده ای و مناطق روستایی، ۴۳ درصد مجموع ماموریتهای اورژانس گناباد و بجستان واقع در جنوب استان خراسان رضوی را در سال ۱۴۰۲ شامل شده است.
محمد حسین اسماعیل زاده افزود: از مجموع ۱۶ هزار و ۸۱۶ ماموریت اورژانس در شهرستانهای تابعه (گناباد و بجستان) هفت هزار و ۳۲۲ ماموریت مربوط به خدمات رسانی در تصادفهای جاده ای و محورهای روستایی بود.
شهرستان گناباد واقع در جنوبیترین ناحیه استان خراسان رضوی، که نقطه ورودی این استان از استانهای جنوبی و مرکزی است، در مسیر تردد تعداد زیادی از زائران، مسافران و وسائل نقلیه سبک و سنگین قرار دارد.
به گزارش خبرنگار ایرنا از مجموع هزار و ۴۵۰ کیلومتر جاده های اصلی و فرعی گناباد برخی از مسیرهای این شهرستان به دلیل حادثه خیزی، در بیشتر مواقع سال شاهد وقوع حوادث دلخراش جرحی و فوتی است که از جمله آنها می توان به جاده دوطرفه گناباد - قاین در حدفاصل استان های خراسان رضوی و جنوبی اشاره کرد.
۳۲ نفر در حوادث جاده ای شهرستان جان خود را از دست دادند و تنها در یک مورد بر اثر برخورد یک دستگاه پژو ۴۰۵ با یک دستگاه تریلی در جاده گناباد به قاین پنج نفر از اعضای یک خانواده کشته شدند.
از مجموع طول ۱۹۳ کیلومتری جاده گناباد به قاین، تنها ۳۱ کیلومتر در محدوده استان خراسان رضوی قرار دارد که دوطرفه است و بیشتر حوادث نیز در همین محدوده روی می دهد.
این جاده به دلیل قرار گرفتن در مسیر مشهد مقدس محل عبور روزانه بیش از سه هزار دستگاه وسیله نقلیه سبک و سنگین است که این میزان در فصل پرتردد تابستان به ۲ برابر هم افزایش می یابد.
مرکز شهرستان گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد و جنوب استان خراسان رضوی واقع است.