هفتصد و پنجاه و پنجمین روز از حمله روسیه به اوکراین

آماده شدن ارتش اوکراین برای حمله به پل کریمه/طرح ناتو برای ارسال مستقیم سلاح به اوکراین

هفتصد و پنجاه و پنجمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
کد خبر: ۱۲۳۰۱۶۵
|
۱۶ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۶ 04 April 2024
|
5921 بازدید

آماده شدن ارتش اوکراین برای حمله به پل کریمه/طرح ناتو برای ارسال مستقیم سلاح به اوکراین

بین الملل تابناک: هفتصد و پنجاه و پنجمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

گفت‌وگوی تلفنی وزرای دفاع فرانسه و روسیه
۱۴۰۳/۰۱/۱۵ - ۲۱:۰۹

سباستین لکورنو، وزیر دفاع فرانسه روز چهارشنبه در تماسی تلفنی با سرگئی شویگو، همتای روسی خود برگزار کرد.

 لکورنو در طی این تماس حمله تروریستی ۲۲ مارس در کروکوس را محکوم کرد.

لکورنو در این تماس به همتای روسی خود گفت که هیچ اطلاعاتی درباره دخالت اوکراین در این حمله تروریستی در اختیار ندارد.

وی همچنین عنوان کرد که این کشور آماده همکاری با روسیه در حوزه مبارزه با تروریسم است.

تقریبا ۲ هفته پیش در جریان حمله تروریستی به سالن کنسرت کروکوس در حوالی مسکو بیش از ۱۳۰ نفر کشته و ۱۵۲ نفر زخمی شدند؛ حمله‌ای که داعش مسؤولیت آن را برعهده گرفت، اما مقامات روسیه بیانیه منتسب به این گروه تروریستی را نپذیرفتند و خواستار تحقیقات بیشتر در این خصوص شدند.

چند تن از مقامات آمریکایی به شرط آنکه نامشان فاش نشود در گفت‌وگو با روزنامه واشنگتن پست ادعا کردند که ۲ هفته پیش از این حمله، ایالات متحده به روسیه هشدار داد بود که داعش در حال آماده‌سازی حمله‌ای است که می‌تواند جان تعداد زیادی از غیرنظامیان را به خطر بیندازد.

کاخ سفید هم ادعا کرد که اطلاعاتی را درباره حمله‌ای احتمالی با مقامات روسیه در میان گذاشته است. «سرگئی ناریشکین» رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه چنین موضوعی را تایید کرد، اما گفت: «آژانس‌های اطلاعاتی ایالات متحده به ما اطلاعاتی دادند، اما آنها بسیار کلی بوده و به ما این امکان را نداد تا تماما مشخص کنیم که چه کسی در این جنایت وحشتناک مشارکت می‌کند.»

طرح ناتو برای ارسال مستقیم سلاح به اوکراین
۱۴۰۳/۰۱/۱۵ - ۲۱:۰۸

برای نخستین‌بار از آغاز جنگ اوکراین، ناتو ممکن است به این کشور سلاح و مهمات بفرستد تا در سایه مخالفت‌های دونالد ترامپ با حمایت از این کشور، به اوکراین کمک کند.

روزنامه تلگراف در گزارشی به تکاپوی مقامات اروپایی در راستای آمادگی برای پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ پرداخته است. به گزارش این روزنامه، بر اساس طرح یک صندوق ۱۰۰ میلیارد دلاری برای اوکراین، اتحاد ناتو مسئولیت کمک‌های تسلیحاتی که پیش‌ازاین هر کشور به‌صورت مجزا به اوکراین می‌فرستاد را بر عهده خواهد گرفت.

به‌احتمال زیاد، کشورهای اروپایی عضو ناتو باید کمک‌های کنونی خود به اوکراین را افزایش داده و تسلیحات بیشتری به این کشور ارسال کنند؛ اقدامی که به باور مقامات اروپایی می‌تواند دونالد ترامپ را آرام‌تر کند.

هم‌حزبی‌های ترامپ در کنگره آمریکا مانع تصویب لایحه بودجه حمایتی کاخ سفید برای اوکراین شده‌اند و این در حالی است که او اعضای ناتو را به عدم تقبل سهم خود در تامین امنیت ناتو متهم می‌کند. مقامات اروپایی نگرانند که در صورت پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، حمایت‌های ایالات متحده از اوکراین قطع شود.

به گزارش تلگراف، «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو به‌صورت محرمانه به اعضای این اتحاد اعلام کرده است که به یک تغییر اساسی در سیاست حمایتی این اتحاد لازم است تا از جریان کمک‌های ارسالی به اوکراین در برابر تحولات سیاسی حفاظت شود؛ اظهاراتی که نشان می‌دهد حمایت آمریکا از اوکراین تضمین‌شده نیست.

از جزئیات این طرح اطلاعاتی در دست نیست، اما مقامات اروپا انتظار دارند بروکسل با تقبل بخش اعظم بسته‌های حمایتی طولانی‌مدت موافقت کند.

اما طرح ارسال مستقیم سلاح از ناتو به اوکراین گامی است که احتمالاً تنش‌های این اتحاد با روسیه را افزایش خواهد داد، زیرا یکی از انگیزه‌های روسیه از آغاز جنگ اوکراین در ابتدای امر مقابله با گسترش ناتو و نزدیک‌شدن اوکراین به این اتحاد بود.

در گزارش این روزنامه انگلیسی آمده است: «مسئله ارسال مستقیم سلاح کشنده به اوکراین پیش‌ازاین یک خط‌قرمز محسوب می‌شد و رهبران برخی کشورهای ناتو با این طرح پیشنهادی مخالفت کرده‌اند.»

به گزارش تلگراف، یکی از طرح‌های مطرح‌شده این است که آمریکا ۱۶ درصد از کمک‌های ارسالی به اوکراین را تامین کند و از میان کشورهای اروپایی نیز آلمان (۱۶ درصد) انگلیس (۱۱ درصد) و فرانسه (۱۱ درصد) بخش اعظم این کمک‌ها را تامین کنند.

در انتهای این گزارش با اشاره به طولانی‌مدت بودن کمک‌های اروپا به اوکراین آمده است: «حال که اوکراین در حال ازدست‌دادن مواضع خود در طول خط مقدم ۶۰۰ مایلی (تقریباً ۱۰۰۰ کیلومتری) است، مقامات ناتو باور دارند باید با افزایش حمایت از کی‌یف نشان دهند که کمک‌هایی اهدایی در گذشته بی‌فایده نبوده است.»

سن سربازگیری در اوکراین کاهش یافت
۱۴۰۳/۰۱/۱۵ - ۲۱:۰۷

رئیس جمهور اوکراین با امضای قانونی سن مشمولیت افراد برای سربازگیری در ارتش این کشور را کاهش داده و از ۲۷ سال به ۲۵ سال رساند.

 «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین روز سه‌شنبه لایحه‌ای را امضا کرد که به موجب آن حداقل سن مشمولیت برای سربازگیری را دو سال کاهش داد.

به نوشته پایگاه «راشا تودی»، کی‌یف مشغول اجرای روند اصلاحات در بخش خدمت نظامی این کشور به ویژه در زمینه جذب سربازان جدید است. بخش‌هایی از این طرح اصلاحات همچنان در پارلمان اوکراین در دست بحث‌ و بررسی قرار دارد. تا پیش از این طبق قوانین اوکراین مردان رده سنی ۲۷ تا ۶۰ سال مشمول فراخوان برای سربازگیری این کشور می‌شدند. ماه مه گذشته لایحه متممی که حداقل سن مشمولیت برای سربازگیری را از ۲۷ به ۲۵ سال کاهش می‌داد در پارلمان اوکراین تصویب شده و برای امضا به دفتر زلنسکی فرستاده شد.

«لیندسی گراهام»، سناتور جنگ‌طلب آمریکایی در جریان سفرش در ماه گذشته میلادی به اوکراین از کی‌یف به خاطر آنکه سن سربازگیری مردان را کاهش نداده انتقاد کرده و گفت: «من نمی‌توانم باور کنم که حداقل سن، ۲۷ سال باشد. شما در حال جنگیدن برای زندگی خود هستید بنا بر این نباید در سن ۲۵ یا ۲۷ شروع به خدمت کنید. ما نیاز به افراد بیشتری در خط مقدم داریم.»

زلنسکی همچنین یک بخش دیگر از اصلاحات نظامی را شامل یک سامانه الکترونیکی که از طریق آن شهروندان در سنین مشمولیت برای رزم ملزم به گزارش کردن داده‌های شخصی خود هستند، امضا کرد.

این اصلاحات زمینه اعلام جریمه برای کسانی که از خدمت نظامی فرار کرده‌اند فراهم کرده و الزامی قانونی را برای اوکراینی‌ها به منظور معرفی خود برای خدمت نظامی در زمان صدور فراخوان از طریق همین سامانه ایجاد می‌کند.

در سیستم فعلی اجرا شده در اوکراین افسران بخش سربازگیری احضاریه‌های مربوط به فراخوان افراد را به صورت کاغذی صادر کرده و حضوری تحویل آن‌ها می‌دهند بنا بر این آن‌هایی که بخواهند از خدمت فرار کنند می‌توانند خود را مخفی کنند.

این اصلاحات همچنین شامل سخت‌گیری بیشتر در زمینه صدر معافیت‌های پزشکی نیز می‌شود. در صورت تصویب این اصلاحات نیز کسانی که قبلا از سوی کارشناسان معافیت پزشکی برای خدمت نظامی دریافت کرده بودند باید برای یک معاینه مجدد احضار شده و با ریسک لغو شدن معافیت‌های پزشکی خود مواجه می‌شوند.

اوکراین دچار کمبود شدید نیروهای داوطلب برای اعزام به جنگ با روسیه بوده و مجبور به اتکا به سربازگیری اجباری برای جبران کمبود سرباز در ارتشش شده است.

«ولادیمیر پانیوتو» رئیس انستیتوی بین‌المللی جامعه‌شناسی کی‌یف، یکی از شرکت‌های ارشد افکارسنجی اوکراین، اعلام کرده که تنها هشت درصد اوکراینی‌ها مایل به سلاح به دست گرفتن برای جنگ هستند.

وزارت دفاع روسیه در هفته جاری برآورد کرد کی‌یف بالغ بر ۸۰۰۰۰ سربازش را از ماه ژانویه تا کنون از دست داده است. مسکو، آمریکا، متحد اصلی اوکراین را متهم به تحت فشار گذاشتن کی‌یف برای جنگیدن «تا آخرین اوکراینی» و مانع‌تراشی برای مذاکرات صلح کرده است.

دبیرکل ناتو: مسکو بداند که برنده جنگ اوکراین نیست
۱۴۰۳/۰۱/۱۵ - ۲۱:۰۶

 «ینس استولتنبرگ» دبیر کل ناتو دقایقی پیش و در آغاز نشست وزیران خارجه کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) گفت: مسکو باید بداند که قادر به پیروزی در صحنه نبرد اوکراین نیست، وی خواستار حمایت بلند مدت مالی و نظامی اعضای ناتو از «کی‌یف» شد.

ینس استولتنبرگ در کنفرانس خبری که توسط رویترز بطور زنده پخش شد به خبرنگاران گفت که کشورهای عضو ناتو به حمایت های مالی و نظامی خود از اوکراین ادامه می‌دهند.

استولتنبرگ افزود: چنانچه در حمایت و تامین تسلیحات نظامی اوکراین تعلل ورزیده شود آنکه شاهد پیامدهای آن در صحنه نبرد خواهیم بود، این امنیت منطقه ای (اروپایی) نیست، بلکه به امنیت جهانی باز می گردد.

وی در ادامه مدعی شد: کره شمالی و جمهوری اسلامی ایران همچنان به تامین مهمات و تسلیحات به مسکو می پردازند.

دبیرکل ناتو با اشاره به اینکه ناتو بالاترین میزان کمک ها به اوکراین را تاکنون داشته، افزود: نیازمند تامین مالی حتی تامین مالی جدید برای اوکراین هستیم.

وی بر طولانی بودن این حمایت از اوکراین تاکید ورزید.

استولتنبرگ آنگاه گفت : حمایت اعضای ناتو از اوکراین پیامی است به روسیه و اینکه مسکو باید بداند که نمیواند برنده این جنگ باشد.

نشست وزیران خارجه کشورهای عضو ناتو از سوم تا چهارم آوریل ۲۰۲۴ برابر با ۱۵و ۱۶ فروردین ماه ۱۴۰۳ در بروکسل پایتخت بلژیک برگزار می شود.

قرار است در این نشست به نیازهای اوکراین درادامه این جنگ پرداخته شود.

آماده شدن ارتش اوکراین برای حمله به پل کریمه

روزنامه گاردین به نقل از منابع آگاه در اوکراین گزارش داد سرویس اطلاعاتی این کشور قصد دارد در نیمه نخست‌ ۲۰۲۴ به پل کریمه حمله کند.

 رسانه انگلیسی به نقل از منابع آگاه گزارش داد که اداره اصلی اطلاعات اوکراین قصد دارد برای سومین بار به پل کریمه در تنگه «کرچ» حمله کند، پلی که روسیه را به شبه‌جزیره کریمه متصل می‌کند و تنها راه زمینی روسیه برای رسیدن به این شبه‌جزیره است.

به گزارش گاردین، این پل برای روسیه نماد الحاق شبه‌جزیره کریمه در ۲۰۱۴ و یک پیروزی بزرگ سیاسی است. از سوی دیگر، کی‌یف این پل را نماد از دست‌دادن این شبه‌جزیره می‌داند و تخریب آن ممکن است با افزایش روحیه نظامیان اوکراینی، به پس‌گرفتن این شبه‌جزیره توسط نیروهای مسلح اوکراین کمک کند.

روسیه در سال ۲۰۱۴ شبه‌جزیره کریمه در جنوب اوکراین را به خاک خود ضمیمه کرد، اما هیچ راه زمینی میان سرزمین اصلی روسیه و این شبه‌جزیره وجود نداشت. ازاین‌رو، مسکو به فکر ساخت پلی در تنگه کرچ افتاد. این پل در سال ۲۰۱۸ توسط شخص «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه افتتاح شد و گفته می‌شود که هزینه ساخت آن ۳.۶ میلیارد دلار بوده است.

از سوی دیگر، بندر سواستوپول در شبه‌جزیره کریمه، محل استقرار ناوگان دریای سیاه نیروی دریایی بوده و این پل شاهراهی برای انتقال سوخت، مواد غذایی و دیگر محصولات به این منطقه است. کرچ همچنین یک مسیر ارتباطی حیاتی برای انتقال نیروهای روسیه در آغاز حمله به اوکراین بود و در تصرف مناطق خرسون و زاپوریژیا نقشی اساسی ایفا کرد.

مجارستان: اعزام نیروی غربی به اوکراین غیرقابل قبول است

 پیتر سیجارتو وزیر خارجه مجارستان تاکید کرد اعزام نیروهای غربی به اوکراین غیرقابل قبول است و کشورش با ارسال تسلیحات به کی‌یف مخالف است.

 سیجارتو سه‌شنبه در سفر به نیکوزیا اظهار کرد: مجارستان همچون قبرس سلاح به اوکراین ارسال نمی‌کند. ما همچنین قویا مخالف اظهارات درباره احتمال اعزام نیرو به اوکراین هستیم.

وی پیشتر هشدار داده بود که استقرار نیروهای غربی در اوکراین احتمال آغاز جنگ جهانی سوم را افزایش می دهد.

در همین حال، ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان با تاکید بر اهمیت مذاکره مستقیم روسیه و اتحادیه اروپا درباره جنگ اوکراین، گفت: روسیه ناتو را تهدید نمی‌کند اما باید منطقه حائل در اوکراین وجود داشته باشد.

امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه چندی پیش پس از میزبانی نشستی که با حضور سران و مقام‌های بلندپایه ۲۰ کشور در پاریس برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر، اجماعی برای اعزام نیرو به میدان نبرد وجود ندارد.

وی افزود، اما «هیچ چیزی را نمی‌شود، رد کرد. ما هر کاری که لازم باشد، انجام می‌دهیم تا روسیه پیروز نشود.»

از سوی دیگر، استفان سژورنه وزیر خارجه فرانسه گفت: در مورد احتمال حمایت طولانی‌مدت ما از اوکراین تردید وجود دارد.

سباستین لکورنو وزیر دفاع فرانسه نیز گفت که در حال حاضر هیچ طرحی برای اعزام نیروی نظامی به اوکراین وجود ندارد.

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین درباره اظهارات مکرون گفت: تا زمانی که اوکراین مقاومت می‌کند، ارتش فرانسه می‌تواند در قلمرو فرانسه بماند.

کشورهای مختلف از جمله انگلیس، اسلواکی، رومانی و ایتالیا اعزام نیروی نظامی ناتو به اوکراین را رد کرده‌اند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟