به دنیای چند بعدی فیس‌بوک خوش آمدید

فیس‌بوک از آن شبکه‌های اجتماعی قدیمی است که با آن که سال‌ها از حضورش در دنیای مجازی می‌گذرد، طرفداران خاص خودش را دارد.
کد خبر: ۱۲۳۰۲۸۷
|
۱۶ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۶ 04 April 2024
|
2556 بازدید

 

 به گزارش تابناک، شمیم شمسایی نوشت: حدود سال ۸۷ بود که به هر محفلی وارد می‌شدیم، همه درمورد شبکه اجتماعی صحبت می‌کردند که می‌توانستیم دوستان خود، حتی دوستان دوران بچگی‌مان را پیدا کنیم یا با دیگران متن و عکس به اشتراک بگذاریم. همه یک به یک به دنیای آبی‌رنگ فیس‌بوک وارد و مسخ آن شدیم. حالا هم که شبکه‌های اجتماعی بسیاری در دسترس مردم است، از محبوبیت فیس‌بوک کم نشده. اگر دوست دارید بدانید چه اتفاقی افتاد که فیس‌بوک به وجود آمد و زاکربرگ و دوستانش چه موانع و مشکلاتی را طی کردند، معرفی فیلم «the social network» را در «فن‌ویک» این هفته از دست ندهید.

 پس از  این فیلم، به معرفی کتابی هم پرداختم که نویسنده آن شریل سندبرگ است. سندبرگ، مدیر ارشد عملیات فیس‌بوک و اولین زنی است که عضو هیئت‌مدیره فیس‌بوک شده است. او در کتاب «تغییر مسیر» درمورد زنان و جایگاه آنها در دنیای مردانه امروزی گفته است. 

در ادامه فن‌ویک این هفته پادکست «آینده نزدیک» را به شما معرفی کرده‌ایم. این پادکست برای ما از تکنولوژی‌ها و اختراعاتی می‌گوید که قرار است در آینده زندگی ما را تحت‌تاثیر قرار دهد.

اگر فرصتی ندارید امروز کتاب‌، پادکست‌، فیلم، خبر و گزارشی را امروز بخوانید یا ببینید، تنها کافی‌ است آدرس آنها را در اپلیکیشن pocket ذخیره کنید تا سرفرصت به سراغ آنها بروید.

 

وقتی در لیست فیلم‌های حوزه فناوری، به دنبال فیلم مناسب برای معرفی می‌گشتم، چشمم به یک اسم معروف و آشنا افتاد؛ «دیوید فینچر». کارگردان که فیلم‌هایی چون seven و باشگاه‌ مشت‌زنی را ساخته است. همین اسم باعث شد تا معرفی این هفته را به فیلم «the social network» اختصاص دهم. فینچر را بیشتر با ساخت فیلم‌های دلهره‌آور و مرموز می‌شناسیم، اما the social network ما را غافلگیر می‌کند. فینچر در هشتمین تجربه کارگردانی خود به سراغ فیلمی در ژانر درام و زندگینامه رفته است. شاید در نگاه اول فکر کنید فیلم در ژانر زندگینامه نمی‌تواند جذاب باشد، اما در این یک مورد اشتباه فکر می‌کنید. در این فیلم، فینچر داستان مارک زاکربرگ، موسس فیس‌بوک را روایت می‌کند. این فیلم براساس داستان کتاب «accidental  billionaires» اثر بن مزریچ ساخته شده است.

داستان فیلم از پاییز سال ۲۰۰۳ در دانشگاه هاروارد آغاز می‌شود. زمانی که پسری به اسم مارک به دنبال یک کل‌کل عجیب تصمیم می‌گیرد در خوابگاه خود یک شبکه اینترنتی ایجاد کند. شبکه اینترنتی به اسم «فیس‌بوک» که سال ۲۰۰۴ با ۴۰ میلیون دلار ساخته شد. در حال حاضر هم ماهانه ۳.۰۴۹ میلیارد کاربر فعال دارد و تحول بزرگی را در شبکه‌های اجتماعی ایجاد کرده است.

در این فیلم فینچر پشت پرده شکل‌گیری و پیشرفت فیس‌بوک را به تصویر می‌کشد. در عین‌حال شما می‌توانید حقایق و فراز و نشیب‌های بسیاری که مارک زاکربرگ و دوستانش برای ساخت این شبکه اجتماعی پشت سر گذاشتند را هم مشاهده کنید.

 این فیلم از فینچر، بارها توسط منتقدان به‌عنوان یکی از بهترین فیلم‌های دهه ۲۰۱۰ و قرن ۲۱ شناخته شده است. البته از منظر بسیاری از منتقدان نقش آرون سورکین، فیلم‌نامه‌نویس را هم نباید در موفقیت این فیلم فراموش کرد. چون سورکین در ایجاد فضای فیلم و تبدیل زاکربرگ به شخصیتی جذاب نقش مهمی داشت.

در کنار منتقدان، مردم هم این فیلم را یک موفقیت بزرگ برای فینچر و آرون سورکین و حتی جسی آیزنبرگ (شخصیت مارک زاکربرگ) می‌دانند. به خاطر اینکه این فیلم خلاف بسیاری از فیلم‌های امروزی، شخصیت‌ها را چندبعدی و پیچیده نشان می‌دهد نه اینکه وانمود کند شخصیت‌های اصلی‌اش بی‌نقض هستند و می‌توانند کارهای پیچیده انجام دهند. این فیلم همچنین جوایز بسیاری مانند جایزه گلدن گلوب برای بهترین فیلم، بهترین کارگردان، بهترین موسیقی متن و بهترین فیلم‌نامه و دریافت اسکار برای بهترین موسیقی، بهترین فیلم‌نامه اقتباسی و بهترین تدوین را دریافت کرده است.

 

سالیان سال است که زنان برای حقوق خود در محیط کار و جامعه می‌جنگند و حتی آمارها در توسعه‌یافته‌ترین کشورها نشان می‌دهد که هنوز هم تا رسیدن به نقطه مطلوب راه طولانی در پیش دارند. شریل سندبرگ هم زنی‌ است که در جامعه آمریکایی با موانع بسیاری دست و پنجه نرم کرد و با فعالیت‌های مختلف در شرکت‌های بزرگی چون والت‌دیزنی، استارباکس، گوگل و فیس‌بوک به یکی از زنان مشهور در دنیای فناوری و یکی از زنان ثروتمند جهان تبدیل شده است.

او محقق، روزنامه‌نگار یا جامعه‌شناس نیست، او فعال اجتماعی و مدیر ارشد عملیات فیس‌بوک است. سندبرگ حتی تا به حال به این فکر نکرده بود کتابی بنویسد، اما بعد از صحبت با صدها زن و گوش‌دادن به مشکلات آنها، درمیان‌گذاشتن مشکلات خود و رسیدن به این نتیجه که دستاوردهایشان ناکافی و حتی اشتباه‌اند، تصمیم گرفت بی‌پروا در کتاب خود به نام «تغییر مسیر؛ زنان، شغل و میل به رهبری» در مورد آنها سخن بگوید. 

سندبرگ این کتاب را برای زنانی نوشته که می‌خواهند شانس خود را برای پیشرفت و دستیابی به اهداف‌شان‌ افزایش دهند؛ چه در شغل و چه در زندگی شخصی و این شامل تمام زنان در تمام مراحل زندگی و کار می‌شود؛ زنانی که تازه به دنبال کار هستند، آنها که شاغلند و کسانی که بعد از مدتی وقفه خواهان برگشت به موقعیت شغلی خود هستند.

البته اشتباه نکنید، این کتاب شرح‌حال زندگی سندبرگ نیست، حتی در حوزه مدیریت شغلی یا بیانیه‌ای فمینیستی هم نیست، بلکه در فصل اول به برخی از مشکلات بغرنج زنان می‌پردازد و در فصل‌های بعدی بر سازگاری یا تفاوت‌هایی تمرکز می‌کند که ما زن‌ها می‌توانیم ایجاد کنیم مانند افزایش اعتماد به نفس، اجتناب از معیارهای دست‌نیافتنی و ... .

همانطور که سندبرگ دراین کتاب بیان می‌کند این کتاب را همچنین برای مردانی می‌نویسد که قصد درک مشکلات یک زن (در مقام همکار، همسر، مادر یا دختر) را دارند تا بتوانند نقش خود را در ساختن دنیایی برابر ایفا کنند. این کتاب سال ۲۰۱۳ منتشر شد و درصدر فهرست‌ پرفروش‌های بین‌المللی قرار گرفت.

این کتاب با ترجمه سارا ارجمند و مصطفی طرسکی توسط نشر نوین منتشر شده است و شما می‌توانید از فیدیبو، طاقچه، کتابراه و نشر نوین آن را تهیه کنید.

 

پیش‌بینی‌ها برای آینده گاهی عجیب و بعید به نظر می‌رسد، اما غیرممکن نیست. حتی برخی از آنها امروزه به حقیقت پیوسته است. حالا بابک معمار در پادکست «آینده نزدیک» برای ما درباره تکنولوژی یا اختراع صحبت می‌کند که امکان دارد در آینده نزدیک، زندگی ما انسان‌ها را تحت‌تاثیر قرار دهد.

البته امکان دارد تکنولوژی‌هایی که معمار در مورد آنها صحبت می‌کند، در مراحل اولیه توسعه باشند، اما این اختراع‌ها و تکنولوژی‌ها، در آینده به ابزار کارآمد برای همه ما تبدیل خواهد شد. معمار یک روای عالی برای این پادکست است. او به سادگی و بسیار روان برای ما تکنولوژی‌های آینده را روایت می‌‌کند، تکنولوژی‌هایی مانند ماشین خودران، تراشه‌های مغزی، تلفن‌همراه، لنز هوشمند، خانه هوشمند،گردشگری فضایی، نانوربات‌ها و ... .

درمورد بابک معمار اطلاع زیادی در دست نیست؛ اما همانطور که در سایت «حامی‌باش» آمده است، معمار با عشق، علاقه و کنجکاوی تولید پادکست را آغاز کرده است و الان هم ادامه دارد.

این پادکست در کست‌باکس ۴.۱ هزار دنبال‌کننده دارد و ۴۱.۴ هزار بار شنیده شده است. ۸۹۰ نظر هم در مورد این پادکست ثبت شده و بیشتر نظرات مثبت است و بسیاری از آنها از محتوای «آینده نزدیک» استقبال کردند. تاکنون ۲۰ اپیزود از این پادکست منتشر شده است. آخرین اپیزود هم مربوط به ۲۱ سپتامبر ۲۰۲۳ است. پادکست «آینده نزدیک» را می‌توانید از کست‌باکس، ناملیک ،پادبین و اپل‌پادکست گوش کنید.

 

در طول روز در شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های اینترنتی می‌گردیم و به مطالب مختلف برخورد می‌کنیم. شاید بخواهیم برخی از آنها را مطالعه کنیم، اما وقت کافی نداریم. راه‌حل آن استفاده از اپلیکیشن «pocket» است. شما می‌توانید مطالب مورد علاقه خود را در این اپلیکشن ذخیره و هرزمان که وقت داشتید، مطالعه کنید. دراین اپلیکیشن به طور خودکار مطالب با موبایل، تبلت و کامپیوتر همگام‌سازی می‌شود و هر زمان و هرکجا که خواستید بدون نیاز به اتصال اینترنت به آن محتوا دسترسی خواهید داشت.

در ابتدا برای استفاده از این اپلیکیشن باید با ایمیل ثبت‌نام کنید. حالا فرقی نمی‌کند که در سایتی متن بخوانید یا از یوتیوب ویدیویی تماشا کنید، تنها کافیست با انتخاب گزینه‌ به اشتراک‌گذاری (Share) مطلب مورد نظرتان را به اپلیکیشن پاکت اضافه کنید.

در بخش پایینی اپلیکیشن، گزینه home را مشاهده می‌کنید که در این صفحه لیست مقالاتی که قبلا ذخیره کردید، مقاله‌های پیشنهادی پاکت و مطالب مربوط به موضوعات مختلف را می‌بینید. در انتهای صفحه موضوعات دیگری هم مانند آموزش، غذا ، سیاست، ورزش، تجارت، سلامت و بازی و غیره موجود هستند که با انتخاب آنها مطالب مربوط به این موضوعات هم برای شما به نمایش درمی‌آید.

کنار گزینه home، saves را می‌بینید که تمام مطالب ذخیره‌ شما در آن جمع شده است و می‌توانید همه آنها را مرور کنید. پس از مرور آنها، با انتخاب سه نقطه کنار مقالات قادر خواهید بود، مطلب موردنظر را آرشیو کنید، حذف کنید، به عنوان خوانده شده انتخاب کنید. در بخش تنظیمات هم شما می‌توانید تم و نحوه دانلود مطالب با وای فای یا بسته موبایل و غیره را انتخاب کنید.

این اپلکیشن در کافه‌بازار و گوگل‌استور امتیاز ۴.۶ از ۵ را دریافت کرده است. نظرهای مردم هم که تجربه استفاده از این اپلیکیشن را دارند، مثبت است. شما می‌توانید پاکت را از کافه‌بازار، مایکت و گوگل‌استور دریافت کنید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟