بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد صد و هشتاد و سومین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شده و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
کاترین راسل، رئیس صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرد که جنگ در غزه بیش از ۱۳ هزار کودک را کشته و تعداد بی شماری دیگر را زخمی کرده است.
راسل در حساب خود در رسانه ایکس نوشت: خانهها، مدارس و بیمارستانها ویران شده اند. معلمان، پزشکان و فعالان بشردوستانه کشته شده اند. قحطی نزدیک است. سطح و سرعت تخریب تکان دهنده است. کودکان در غزه اکنون به آتش بس نیاز دارند.
حزبالله لبنان در بیانیهای اعلام کرد که نیروهای این گروه موفق شدند که پهپاد مسلح دشمن صهیونیستی را سرنگون کنند.
مقاومت لبنان اعلام کرد که این پهپاد از نوع هرمس ۴۵۰ بوده که بر فراز آسمان لبنان سرنگون شده است.
از سوی حزب الله اعلام کرد که پایگاه «الجرداح» را با موشک «برکان» هدف قرار دادیم که موشک مستقیما به هدف برخورد کرده است.
حزب الله همچنین افزود که با یک پهپاد سیستم پخش پارازیت برای مختل کردن پهپاد را در پایگاه «العاصی» دیگر پایگاه رژیم صهیونیستی هدف قرار دادیم که این پهپاد نیز مستقیما به هدف اصابت کرد.
ارتش رژیم صهیونیستی امروز (شنبه) مدعی شد که چهارشنبه گذشته یک فرمانده ارشد سرویس امنیت داخلی جنبش حماس را ترور کردهاست.
ارتش رژیم صهیونیستی در بیانیهای از ترور «اکرم عبدالرحمن حسین سلامه» فرمانده ارشد سرویس امنیت داخلی حماس در نوار غزه خبر داد.
در بیانیه ارتش این رژیم آمده است که سلامه چند پست کلیدی از جمله نایب رئیس سرویس امنیت داخلی در خان یونس را بر عهده داشته است.
طبق این گزارش، ترور سلامه چهارشنبه گذشته از طریق بمباران جنوب نوار غزه صورت گرفته است.
ارتش رژیم صهیونیستی پیشتر نیز ترور سه فرمانده پلیس فلسطین در نوار غزه با نامهای «محمد البیومی» رئیس پلیس النصیرات، «فایق المبحوح» رئیس عملیات پلیس نوار غزه و «رائد البنا» رئیس بخش تحقیقات پلیسی شمال غزه را اعلام کرده بود.
سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، «رفح» را شهر کودکان خواند و تاکید کرد که صدها هزار کودک گرسنه در آنجا محاصره شده و در معرض حمله نظامیاند.
یونیسف در صفحه خود در شبکه اجتماعی «ایکس» (توییتر سابق)، ویدئویی از «جیمز الدر» سخنگوی این صندوق را منتشر کرد. وی در این ویدئو از کودکانی سخن میگفت که برای زنده ماندن در رفح، زیر حملات رژیم صهیونیستی تلاش می کنند.
الدر در این ویدئو گفت: به کودکان و خانواده های فراری از حملات اسرائیل، اطلاع داده شده است که به رفح بروند و آنها در آنجا در امان خواهند بود. با وجود این، منطقه مذکور به شدت مورد حمله قرار گرفت.
سخنگوی یونیسف افزود: رفح، شهر کودکان است و ۶۰۰ هزار کودک در آن به سر می برند. آنها اما در این منطقه به محاصره درآمده اند و در معرض حمله نظامی هستند. همچنین جایی را ندارند که به آن پناه ببرند.
وی تصریح کرد: پدران و مادران هر روز تلاش می کنند با وجود ترس و گرسنگی به فرزندانشان امید ببخشند.
سخنگوی یونیسف خاطرنشان کرد: «امید» در غزه در معرض حذف از فرهنگ لغت است. هر کسی حس یک پدر و مادری را دارد که نگران فرزندانش است یا به «کودکی» اعتقاد دارد، به این رنج در رفح پایان دهد.
هیاتی از جنبش حماس فردا (یکشنبه) با هدف بررسی تحولات مربوط به آتشبس و آغاز دور جدید مذاکرات به قاهره سفر میکند.
هیاتی از جنبش حماس به ریاست «خلیل الحیه» بنا به دعوت مسوولان مصر به قاهره سفر میکند.
حماس همچنین بر پایبندی به مواضع و مطالبات خود تاکید کرد و افزود که خواستههای این جنبش برای پایان تجاوزگری رژیم صهیونیستی طبیعی است و از آن چشمپوشی نخواهد کرد.
این جنبش اعلام کرد که خواستههای ملت فلسطین مبنی بر برقراری آتشبس دایمی، عقبنشینی رژیم اشغالگر از غزه، بازگشت آوارگان، آزادی تردد فلسطینیان و انجام تبادل اسرا، جدی است.
پیشتر یک منبع جنبش حماس اعلام کردهبود که طی چند ساعت گذشته تماسهای زیادی بین «اسماعیل هنیه» و میانجیگران درباره ازسرگیری مذاکرات در قاهره، برقرار شده است.
هنیه در این تماسها تاکید کرده است که دور جدید مذاکرات بایستی بر اساس اصل برقراری آتشبس دایمی، باشد.
وزارت بهداشت فلسطین ظهر امروز (شنبه) اعلام کرد که شمار شهدای نوار غزه به ۳۳ هزار و ۱۳۷ نفر رسیده است.
به گزارش الجزیره، وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی در ۴ مورد جنایت در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۴۶ شهروند فلسطینی را شهید و ۶۵ نفر دیگر را زخمی کرد.
به گزارش این وزارتخانه، با احتساب این شهدا، شمار شهدای فلسطینی از آغاز تجاوزگری ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه در هفتم اکتبر (۱۵ مهر) به ۳۳ هزار و ۱۳۷ نفر و شمار زخمی ها به ۷۵ هزار و ۸۱۵ نفر رسیده است.
گردان های شهید «عزالدین القسام» امروز (شنبه) سه تانک مرکاوای نظامیان اشغالگر صهیونیست را در شرق خان یونس هدف قرار داده و منهدم کردند.
به نقل از خبرگزاری فلسطینی شهاب، گردان های القسام شاخه نظامی جنبش حماس اعلام کرد که رزمندگانش سه تانک مرکاوای نظامیان اشغالگر را در منطقه الزنه در شرق خان یونس در جنوب نوار غزه با راکت های ضد زره «الیاسین ۱۰۵» هدف قرار دادند.
القسام تأکید کرد: نیروهای کمکی اشغالگران پس از این حمله به منطقه اعزام شدند که پس از گرفتار شدن در میدان مین، ۶ تن از آنها به هلاکت رسیدند و شمار دیگری از آنها زخمی شدند.
این جنبش مبارز فلسطینی اضافه کرد که عملیات همچنان ادامه دارد.
ساعاتی پیش نیز نیروهای شهید «عمر القاسم» شاخه نظامی جبهه دموکراتیک برای آزادی فلسطین اعلام کرد که سه خودروی نظامی صهیونیستی را منهدم کرده است.
این گروه مقاومت فلسطینی همچنین افزود که با عملیات مشترک به همراه گردانهای «سرایاالقدس» (شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی) پایگاههای صهیونیستی در مناطق مختلف نوار غزه را هدف قرار دادهاند.
سرایاالقدس نیز در بیانیه ای اعلام کرد که به وسیله بمب «ثاقب» یک دستگاه تانک مرکاوای ارتش رژیم صهیونیستی را در شرق شهر دیرالبلح در مرکز نوار غزه منهدم کرده است.
پیش از این هم سرایا القدس از سرنگون کردن یک پهپاد ارتش رژیم صهیونیستی در شهر خان یونس جنوب نوار غزه خبر داده بود.
یک عضو ارشد جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) از سفر فردا یکشنبه هیات مذاکره کننده این جنبش به ریاست «خلیل الحیه» به مصر برای مذاکره درباره برقراری آتش بس در نوار غزه خبر داد و گفت: اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس تاکید کرده است که هرگونه مذاکره ای باید شامل برقراری آتش بس دائم و عقب نشینی کامل اشغالگران از غزه باشد.
این عضو ارشد حماس در گفت و گو با شبکه الجزیره افزود: در چند ساعت گذشته، تماس های گسترده ای میان «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس و میانجی ها برای ازسرگیری مذاکرات در قاهره انجام شد.
این عضو ارشد حماس که شبکه الجزیره به نامش اشاره ای نکرد، تصریح کرد: هنیه به میانجی ها تاکید کرد که هر گونه مذاکره ای باید شامل برقراری آتش بس دائم، عقب نشینی کامل اشغالگران از نوار غزه و بازگشت بدون قید و شرط آوارگان به مناطق خود باشد.
هیات های حماس و رژیم صهیونیستی اواسط اسفند گذشته مذاکره درباره برقراری آتش بس در نوار غزه و مبادله اسیران در قاهره پایتخت مصر آغاز کردند.
این مذاکرات پنجشنبه ۱۷ اسفندماه بدون هیچ نتیجه ای به پایان رسید.
"بیزنس اینسایدر" افشا کرد که کشورهای اروپایی در نتیجه حمله رژیم صهیونیستی به امدادگران سازمان خیریه موسوم به آشپزخانه مرکزی جهانی، تحت فشار فزاینده برای تعلیق فروش تسلیحات به این رژیم هستند.
این رسانه نوشت: کلماتی که از طرف نزدیک ترین متحدان (رژیم) اسرائیل ابراز می شود حیرت انگیز بوده است؛ آنها نگران و خشمگین هستند و می گویند دیگر توجیهی وجود ندارد.
بر اساس این گزارش، حمله نظامی رژیم اسرائیل به هفت امداد رسان در غزه، انتقادهای بی سابقه ای را از طرف رهبران اروپایی برانگیخته است؛ آنها خواستار آتش بس در غزه و در برخی موارد، توقف فروش سلاح به این رژیم در سایه افزایش تلفات جنگ شده اند.
این گزارش افزود: حمله به کاروان امدادی سازمان آشپزخانه مرکزی جهانی سردرگمی سیاستمداران اروپایی را تشدید کرده است و آنها تحت فشار ادامه حمایت از متحد نزدیک خود و افزایش فشار عمومی برای توقف جنگی هستند که کنترل چندانی بر آن ندارند.
شبکه تلویزیونی سیانان در مطلبی، کشتار گسترده فلسطینیان در غزه را عامل اصلی انزوای روزافزون رژیم صهیونیستی در صحنه بینالمللی دانست و نوشت: با گذشت ۶ ماه از جنگ، صبر متحدان رو به پایان است، زیرا اسرائیل فاقد هرگونه راهبردی برای خروج از این درگیری است.
به گزارش این شبکه خبری آمریکایی، با گذشت ۶ ماه از جنگ غزه، صبر متحدان اسرائیل رو به پایان است. به ویژه اینکه با افزایش تلفات انسانی در این منطقه، بیش از پیش مشخص شده است که اسرائیل هیچ برنامه قابل قبولی برای پایان جنگ و آینده ندارد.
این شبکه خبری آمریکایی اذعان کرد: با تداوم حملات صهیونیست ها به غزه باوجود پیامدهای دهشتناک انسانی، اسرائیل به شیوه ای فزاینده در صحنه جهانی منزوی شده و ساختار سیاسی آن از همه طرف با فشار زیادی روبرو است.
چندین سازمان بینالمللی هشدار دادهاند که اسرائیل احتمالا در جنگ جاری مرتکب نسل کشی شده و حتی نزدیکترین متحدان آن اکنون آشکارا از بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم اسرائیل انتقاد میکنند. علاوه بر این، درخواست ها برای توقف ارسال تسلیحات به اسرائیل در آمریکا و انگلیس رو به افزایش است.
در این میان اعتراضات در سرزمین های اشغالی به سیاست های دولت نتانیاهو نیز بار دیگر از سر گرفته شده و معترضان به خیابان ها بازگشته اند.
این شبکه خبری یادآوری کرده است که پس از حمله ۷ اکتبر حماس به سرزمین های اشغالی، اسرائیل دو هدف را برای آغاز جنگ معرفی کرد: نابودی حماس و بازگرداندن اسرا، اما اکنون با گذشت ۶ ماه از این جنگ هیچ یک از این دو هدف محقق نشده اند.
نگارنده خاطرنشان می کند که اگرچه صهیونیست ها اعلام کرده اند که هزاران جنگجوی حماس را کشتهاند، اما اکثر رهبران ارشد این گروه از جمله یحیا سنوار همچنان در غزه به فعالیت های خود ادامه می دهند و سایر رهبران سیاسی این گروه مقاومت فلسطینی در خارج از کشور بسر می برند. علاوه بر این نزدیک به ۱۳۰ اسیر در دست حماس باقی مانده اند.
در این میان، موضوعی که بیش از هر چیز دیگر توجه جامعه جهانی را به خود معطوف کرده، تلفات گسترده انسانی است. براساس اعلام وزارت بهداشت غزه، تاکنون بیش از ۳۳ هزار نفر از جمله هزاران کودک کشته، نزدیک به ۷۴ هزار نفر مجروح و بیش از یک میلیون نفر دیگر در آستانه قحطی قرار دارند.
این شبکه خبری یادآوری کرده است: درحالیکه نتانیاهو در پی اولتیماتوم جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا وعده ورود کمک های بیشتر را به غزه داده بود، همچنان در برابر انتقادهای فزاینده داخلی و خارجی مقاومت کرده و درخواستها برای آتشبس بشردوستانه و بازنگری در طرح حمله به رفح را رد کرده است.
خالد الجندی مدیر برنامه فلسطین در اندیشکده موسسه خاورمیانه در همین زمینه به سیانان گفت: اسرائیل هیچ برنامه قابل اجرایی برای آینده غزه و حتی برای امروز آن هم ندارد. هیچکس نمیداند که این جنگ کی و چگونه پایان مییابد.
چندین کارشناس در مصاحبه با سیانان اعلام کردند که اسرائیل با وضعیت غیرممکنی روبرو است. به عقیده کارشناسان هدف دولت صهیونیست برای نابودی حماس دست نیافتنی است، زیرا این گروه مقاومت در داخل از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است.
ناتان ترال کارشناس مسائل اعراب و اسرائیل مستقر در بیت المقدس در این خصوص به سیانان گفت: اسراییل نمی تواند به هدف اعلام شده خود برای از بین بردن حماس دست یابد، زیرا این گروه بخشی جدایی ناپذیر از جامعه فلسطین در کرانه باختری و غزه بوده و محبوبیت آن به ویژه در چند ماه گذشته افزایش یافته است.
وی افزود: پس از آنکه اسرائیل اعلام کرد حماس را در شمال غزه شکست داده است، هر هفته شاهد کشته شدن سربازان اسرائیلی در این منطقه هستیم. بنابراین واضح است که چه اسرائیل به رفح حمله کند و چه نکند، حماس پس از این جنگ به حیات خود ادامه خواهد داد.
ترال در ادامه گروه مقاومت حماس را یک قدرت بزرگ در میدان دانست که حتی پس از پایان جنگ هم از توان آن کاسته نمی شود. این کارشناس اسرائیلی با اذعان به این موارد تاکید کرد: به همین دلیل است که رهبران اسرائیلی راهی برای خروج از جنگ کنونی ندارند.
وی در ادامه گزینه های واقع بینانه پیش روی اسرائیل را اینگونه برشمرد: یک راه حل آن است که اشغال غزه به صورت نامحدود ادامه پیدا کند که اکثر اسرائیلی ها تمایلی به آن ندارند و یا آنکه از غزه خارج شوند که در این صورت هم حماس قوی ترین قدرت میدان می شود.
الجندی نیز در بخشی دیگر از مصاحبه خود با سیانان اضافه کرد: «نابودی حماس هرگز هدف واقع بینانه ای نبوده است. وی گفت: من فکر میکنم که حتی مقامات آمریکایی نیز این موضوع را هرچند با تاخیر متوجه شده اند. آنها می دانند این هدف یک جنون کامل است».
این کارشناس مسائل فلسطین خاطرنشان کرد: حتی اگر اسرائیل به این هدف دست پیدا کند، در ازای ان چه چیزی به دست خواهد آورد؟ با برجای گذاشتن ۳۰ هزار کشته و هزاران کودک یتیم. در این شرایط، نظر جامعه بین الملل نسبت به اسرائیل چگونه خواهد بود؟
هارل چورف محقق ارشد مرکز مطالعات خاورمیانه ای و آفریقای موشه دایان در دانشگاه تل آویو در این خصوص به سیانان گفت که اسرائیل به دلیل نبود برنامه ای مشخص برای جنگ کنونی، به روابط خود با متحدان به طور فزاینده ای آسیب می زند.
وی در این زمینه تشریح کرد: متحدان ما در درجه اول در آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه به دولت اعتماد ندارند، زیرا می دانند رهبران ما کار درست را انجام نمی دهند.
نخست وزیر اسرائیل در اواخر فوریه از طرح خود برای آینده غزه پرده برداری کرد و خواستار «غیر نظامی کردن کامل» این منطقه و بستن مرزهای جنوبی با مصر و همچنین بازنگری در سیستمهای آموزشی و مدیریت شهری غزه شد. وی همچنین در برابر فشار جامعه جهانی برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین ایستاد، هرچند بسیاری از این پیشنهادات با مخالفت مستقیم بازیگران کلیدی از جمله آمریکا، مصر و امارات مواجه شد.
الجندی نیز با اشاره به همین طرح اسرائیل و فقدان برنامه ای مشخص برای آینده غزه گفت: به احتمال زیاد، آنچه اتفاق خواهد افتاد این است که اسرائیل یک حضور نظامی نامحدود در این باریکه خواهیم داشت. در این منطقه شاهد بی قانونی و جنگ سالاری بیش از پیش خواهیم بود.
وی سپس اضافه کرد: «غزه به مکانی تبدیل شده که واقعا قابل زندگی نیست. اگر کسی معتقد است که این وضعیت امنیت را برای اسرائیلیها به ارمغان میآورد، این کاملا توهمآمیز است».
دکتر اچ.ال هیلیر از اعضای اندیشکده پرنفوذ کارنگی در مصاحبه ای با سیانان نیز ضمن رد پیشنهاد اسرائیل برای کنترل امنیتی غزه گفت: اگر اسرائیل بخواهد بپذیرد که یک قدرت اشغالگر است باید عقب نشینی کند، همانطور که تقریبا کل جامعه بین المللی اصرار دارند.
وی سپس با اشاره به نیروهای حافظ صلح به رهبری ناتو در کوزوو گفت: یک نیروی بین المللی باید مسئولیت این سرزمین را برعهده گیرد.
موشک باران محل تجمع نظامیان اسرائیل توسط حزب الله
مقاومت اسلامی لبنان باردیگر مرکز تجمع نظامیان صهیونیست را در شمال فلسطین اشغالی هدف قرار داد.
به گزارش المیادین، حزب الله لبنان حمله جدیدی به مواضع نظامیان صهیونیستی انجام داد.
در بیانیه حزب الله لبنان آمده است: در راستای حمایت از ملت استوار فلسطین در غزه و یاری مقاومت شجاع و شریف آن، رزمندگان مقاومت در ساعت ۲ بامداد امروز شنبه ششم مارس ۲۰۲۴ مرکز تجمع نظامیان صهیونیست را در رامیا زیر آتش توپخانه قرار دادند.
از سوی دیگر، خبرنگار النشره به تشریح روند اوضاع در جنوب لبنان پرداخت و گفت که ساکنان منطقه امروز صبح با پرواز گسترده پهپادهای ارتش رژیم صهیونیستی از نوع «ام کا» از خواب بیدار شدند.
این رسانه لبنانی از تبادل آتش توپخانه ای و موشکی میان رزمندگان حزب الله لبنان و نظامیان صهیونیست خبر داد و اینکه نیروهای مقاومت اسلامی لبنان مراکز نظامی رژیم صهیونیستی را هدف قرار دادند.
النشره همچنین به پروازهای جاسوسی رژیم صهیونیستی بر فراز حاصبیا و مزارع شبعا اشاره کردند.
مذاکرات آتشبس در غزه به زودی از سرگرفته خواهد شد
یک منبع وابسته به مقاومت فلسطین از آغاز دوباره و قریب الوقوع مذاکرات مربوط به برقراری آتش بس در نوار غزه، در شهر قاهره پایتخت مصر خبر داد.
یک منبع وابسته به مقاومت فلسطین به شبکه المیادین اعلام کرد که مذاکرات درباره برقراری آتش بس در غزه در قاهره از سرگرفته خواهد شد.
این منبع بیان کرد: هیاتی از جنبش حماس به زودی برای ازسرگیری مذاکرات مربوط به برقراری آتش بس، راهی قاهره میشود.
منبع یاد شده اعلام کرد که مذاکرات در قاهره در سایه تداوم شکاف میان حماس و رژیم صهیونیستی از سرگرفته خواهد شد.
این منبع اضافه کرد: آمریکا فشار زیادی به میانجی گران مصری و قطری و نیز اشغالگران وارد آورده تا توافق آتش بس حاصل شود.
دو روز قبل «اسامه حمدان» از رهبران جنبش حماس اعلام کرد که این جنبش موضع خود در مذاکرات را به اطلاع میانجی گران رسانده و بر موضع اعلام شده خود تاکید دارد.
وی با اشاره به کارشکنی رژیم صهیونیستی، آن را عامل ناموفق بودن مذاکرات دانسته و گفته بود که موضع مقاومت، پایان جنگ، خروج نیروهای اشغالگر از غزه و بازگشت آوارگان به خانه هایشان به ویژه در مناطق شمالی غزه و افزایش امدادرسانی و شروع بازسازی غزه است.
این درحالی است که جان کربی سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید پیش تر گفت که «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا روز پنجشنبه در تماسی تلفنی به بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی گفته که به مذاکرهکنندگان خود اختیارات بیشتری بدهد تا در اسرع وقت به توافق برسند.
یک مقام آمریکایی نیز در این باره گفت که بایدن معتقد است آتشبس باید بخشی از توافقنامه آزادی اسرا باشد، از این رو، بایدن در تماس با نتانیاهو این پیام را مخابره کرد که نخست وزیر رژیم صهیونیستی اقدامات کافی برای توافق در مورد اسرا را انجام نمیدهد و وی باید انعطافپذیری بیشتری نشان دهد.
در همین حال، تارنمای آمریکایی «آکسیوس» نیز گزارش داده بود که بر اساس طرح فعلی که در حال مذاکره است، احتمال دارد که آتش بسی ۶ هفتهای برقرار شده و ۴۰ نفر از اسرای صهیونیست شامل زنان و مردان بالای ۵۰ سال، نظامیان زن و مردانی که در شرایط پزشکی وخیمی هستند، آزاد شوند.
سازمان ملل: حوادث غزه انسانیت جمعی ما را زیر سوال برده است
مدیر بخش هماهنگی دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل در گزارشی به شورای امنیت به تشریح وضعیت فاجعهبار نوار غزه در نتیجه حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به این باریکه پرداخت.
«رامش راجاسینگهام» مدیر بخش هماهنگی دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل در جریان نشست شورای امنیت درباره وضعیت خاورمیانه گفت: شش ماه جنگ اسرائیل علیه غزه انسانیت جمعی و اولویتهای ما را زیر سؤال برده است.
طبق گزارش روزنامه العربی الجدید، راجاسینگهام گفت: هزاران نفر مفقود و بسیاری از آنها زیر آوار مدفون شدهاند. علاوه بر این حدود ۱۷ هزار کودک بدون همراه یا جدا از خانواده خود به تنهایی در میان ویرانی و در وحشت به سر میبرند.
وی افزود: ۱.۷ میلیون فلسطینی در داخل نوار آواره شدهاند که حدود ۷۵ درصد از کل جمعیت آن را تشکیل میدهد. بسیاری از آنها مجبور به زندگی در چادرها، سرپناههای شلوغ یا در خیابان هستند و از ابتداییترین مایحتاج زندگی برخوردار نیستند و همچنین حدود ۶۰ درصد ساختمانها آسیب دیده یا ویران شده است.
راجاسینگهام گفت: کاملا مشخص است که هیچ حفاظتی برای غیرنظامیان در غزه وجود ندارد. اگر آنها از خطرات درگیری مسلحانه در غزه در امان نباشند، باید به آنها اجازه داده شود که در جای دیگری از آنها محافظت کنند. برخی از فلسطینیهای غزه قبلاً از طریق مصر این باریکه را ترک کردهاند و تعداد بیشتری نیز چنین تمایلی دارند.
وی ادامه داد: رویدادهای هفته گذشته به تنهایی شاهدی بر وحشیگری باورنکردنی این درگیری است. بمباران شدید و عملیات زمینی اسرائیل همچنان ادامه دارد و همچنین نبردهای خشونت آمیز میان نیروهای اسرائیلی و گروههای مسلح فلسطینی در بیشتر مناطق نوار غزه صدها کشته و زخمی دیگر برجای گذاشته است.
این مقام سازمان ملل در ادامه نسبت به عواقب احتمالی حمله زمینی رژیم صهیونیستی به رفح در جنوب نوار غزه هشدار داد.
راجاسینگهام در خصوص عقب نشینی نیروهای رژیم صهیونیستی از مجاورت مجتمع پزشکی الشفا در غزه پس از محاصره و تخریب آن، خاطرنشان کرد: بیمارستان الشفا بزرگترین بیمارستان غزه است و پیش از این به بیش از ۲۵۰ هزار نفر خدمات رسانی کرده بود.
وی همچنین به تخریب سیستم بهداشتی رو به وخامت، در بحبوحه افزایش چشمگیر نیازهای بهداشتی و درمانی در نوار غزه اشاره کرد.
این مقام سازمان ملل در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به کشته شدن هفت امدادگر سازمان آشپزخانه مرکزی جهانی در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به کاروان آنها اضافه کرد: این افراد به تازگی بیش از ۱۰۰ تن کمکهای بشردوستانه حیاتی را از دومین محموله کمکهای دریایی در انباری در دیرالبلح تخلیه کرده بودند. آنها ارتش اسرائیل را از تحرکات خود مطلع کرده بودند.
وی ادامه داد: نمیتوان گفت که این حمله غمانگیز تنها حادثه در این درگیری بوده است. آنها به بیش از ۲۲۰ نفر از همکاران ما ملحق شدند که در حملات اسرائیل کشته شدهاند و ۱۷۹ نفر از آنها کارکنان سازمان ملل بودند.