به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا (رئیس پنتاگون) روز سه شنبه به وقت محلی در کمیته نیروهای مسلح سنای این کشور تاکید کرد: آمریکا اقدامات خود را بر «تضعیف تهدیدات ایران علیه ناوبری دریایی» متمرکز کرده است.
رئیس پنتاگون بدون اشاره به حمایت های واشنگتن از گروههای تروریستی در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) هزاران کیلومتر دورتر از خاک این کشور ادعا کرد: «جاهطلبیهای هستهای تهران و گروههای شبهنظامی نیابتی خطرناک ایران و حمایت آن از تروریسم امنیت منطقه را تضعیف میکند.»
ژنرال «چارلز براون» رئیس ستاد کل ارتش آمریکا نیز در این نشست مدعی شد: «حمایت تهران از حملات به نیروهای آمریکایی و مشارکت ایران در چنین حملاتی به بیثباتی بیشتر در منطقه دامن میزند.»
رئیس ستاد ارتش ایالات متحده آمریکا در ادامه هراس واشنگتن از برنامه هسته ای تهران ادعاهای بی اساس مبنی بر تلاش برای دستیابی به سلاح هسته ای را تکرار کرد و مدعی شد: گروههای شبهنظامی نیابتی ایران از حملات ۷ اکتبر بهعنوان فرصتی برای حمله به نیروهای آمریکایی در سوریه، عراق و دریای سرخ استفاده کردند.
ادعاهای ضد ایرانی مقامات نظامی آمریکا در حالی است که دولت جو بایدن در جنگ غزه با حمایت های همه جانبه از اسرائیل، برغم ادعاهای بشردوستانه نه تنها اسرائیل را برای توقف کشتار مردم بیگناه فلسطینی متوقف نکرده بلکه همچنان تل آویو را حمایت می کند.
این ادعاها همزمان در حالی است که ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا موسوم به سنتکام مدعی شد که سلاح های توقیف شده ایران به سوی یمن را به اوکراین ارسال کرده است.
سنتکام مدعی شد که تسلیحات توقیف شده از جمله آرپیجی-۷، اسنایپر، کلاشنیکف و مقدار زیادی مهمات به نیروهای مسلح اوکراین منتقل کرده است.
فرماندهی مرکزی آمریکا مدعی است که این تسلیحات به اوکراین برای دفاع از خود در برابر روسیه کمک خواهد کرد.
ارتش آمریکا ادعا کرد که این تسلیحات از مه ۲۰۲۱ تا فوریه ۲۰۲۳ هنگام ارسال از سوی ایران برای یمنیها ضبط شده است.
این در حالی است که سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل متحد در نامهای به شورای امنیت در خصوص ادعای آمریکا پیرامون ارسال سلاح به یمن گفته است: ایران این اتهامات بیاساس را قاطعانه رد میکند و آنها را بهانهای میداند که ایالات متحده از آن برای توجیه و مشروعیت بخشیدن به اقدامات غیرقانونی و تجاوز نظامی خود به یمن استفاده میکند.
به گزارش ایرنا، پایگاههای نظامی ایالات متحده آمریکا در عراق و سوریه از ۱۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۲۵ مهرماه ۱۴۰۲) هدف حملات پهپادی، راکتی و موشکی قرار گرفته اند. گروههای مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) از جمله در عراق و سوریه و نیز نیروهای یمنی به دنبال اقدام رژیم اسرائیل در تلافی عملیات طوفان الاقصی و بمباران نوار غزه و حمایت واشنگتن از این حملات، به ایالات متحده هشدار داده اند که پایگاههای آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار خواهند داد.
ارتش یمن در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی اسرائیلی یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ و تنگه بابالمندب هدف قرار داده است و می گوید نیروهای ارتش این کشور متعهد شدهاند تا زمانی که رژیم اسرائیل، حملات خود به غزه را متوقف نکند، حملات به کشتیهای این رژیم یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.
نیروهای ارتش یمن در عین حال تاکید کردهاند که کشتیرانی در خیلج عدن و دریای سرخ برای سایر کشتی ها آزاد است و آنها از امنیت کامل برخوردار هستند.
آمریکا و انگلیس با همراهی ۸ کشور دیگر، ۲۱ دی ماه جاری برابر با ۱۱ ژانویه ۲۰۲۴ در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، به مواضع انصارالله یمن حمله کردند.
شورای امنیت سازمان ملل ۲۰ دی ماه ۱۴۰۲ برابر با ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴، قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا و ژاپن را با شماره ۲۷۲۲ علیه انصارالله یمن درباره حملات در دریای سرخ بدون اشاره به دلیل اصلی این حملات و حمایتهای واشنگتن از رژیم اسرائیل در بمباران غزه، تصویب کرد.
وزارت خزانهداری آمریکا ۱۶ فوریه (۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۲) اعلام کرد تحریمهایی که ایالات متحده آمریکا به دلیل حملات حوثی ها (انصارالله) یمن به کشتیهای تجاری در دریای سرخ علیه این گروه اعمال کرده است، از امروز وارد مرحله اجرایی شد.
وزارت امور خارجه آمریکا نیز ۱۷ فوریه (۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۲) در پی اجرای دور جدید تحریم ها علیه انصارالله یمن از سوی وزارت خزانه داری این کشور، این جنبش را گروه تروریستی جهانی اعلام کرد.
دولت «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا در سال ۲۰۲۱ و با هدف تسهیل در مذاکرات صلح یمن، نام جنبش انصارالله را از فهرست تروریستی واشنگتن خارج کرده بود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.