عید فطر مبارک؛ مبادا در این روز خجسته، خاطرهای تلخ برای خودتان و اطرافیانتان رقم بزنید!
به گزارش «تابناک»، از جمله آسیبهایی که رونق گرفتن بانکداری الکترونیک متوجه جامعه کرده، خطر کلاهبرداریهای آنلاین است. خطری که اغلب کوچک انگاشته میشود و در نتیجه، با بی دقتی بسیاری از کاربران مواجه میشود و به شکل گیری صف بزرگ مال باختگان منجر میشود. کلاهبرداریهایی که در بازههایی خاص از سال شدت میگیرد.
از جمله این بازههای خاص، ساعات و روزهای پیش رو است که در پایان ماه مبارک رمضان، عید سعید فطر از راه رسیده و پرداخت زکات فطره موعد مناسبی است که کلاهبرداران از کنار آن ساده نمیگذرند و به اشکال مختلف میکوشند از این فرصت نهایت بهره را برده و به پولی که میبایست به نیازمندان برسد، دستبرد بزنند.
البته خطری که پیش روی کاربران پرشمار فضای مجازی قرار دارد، فراتر از این حرف هاست و ممکن است مبالغی بسیار فراتر از مبلغ فطریه را از دست داده و به جیب این سودجویان و کلاهبرداران روانه کنند چراکه در برخی انواع کلاهبرداری مانند فیشینگ، تمامی اطلاعات کارت بانکی افراد در اختیار کلاهبرداران قرار میگیرد و در نتیجه، قادر به خالی کردن حساب بانکی افراد به دام افتاده در فیشینک هم هستند.
خطر بزرگی که ممکن است با یک اشتباه ساده گریبانگیر افراد شود. مثلا با کلیک روی لینکی که در انتهای یک پیامک جعلی قرار گرفته و ضمن تبریک عید از طرف یک نهاد حمایتی یا خیریه، از مومنان خواسته تا با کلیک روی لینک نسبت به پرداخت آنلاین فطریه و یا حتی مبلغ کفاره اقدام نمایند. لینکی که به یک سایت ناامن یا درگاه جعلی متصل است و به منظور سرقت از حسابهای بانکی افراد طراحی شده است.
پدیدهای که در بازههای مختلف سال به اشکال گوناگون تکرار میشود و در نتیجه آن شمار زیادی از مردم مبالغ زیادی از داراییهای خود را از دست داده اند. پولهایی که به شیوه الکترونیک از حسابهای ایشان به حسابهای دیگر منتقل میشود و به سرعت در فرایندهایی مشابه پول شویی قرار میگیرد و از دسترس خارج میشود و ردزنی و رهگیری و در نهایت بازگشت آنها کار چندان سادهای برای نهادهای مسئول و دستگاه قضایی نیست.
البته این دست کلاهبرداریها منحصر به ایامی مانند عید فطر نیست و یک نمونه رایج آن در کشورمان، پیامکهای جعلی مربوط به دستگاه قضایی است که حاوی لینکهای مخرب و ناامن است و در نتیجه بی اطلاعی بسیاری از مردم از خطری که تهدیدشان میکند، به از دست رفتن مبالغ زیادی از دارایی کاربران ناآگاه منجر میشود. پیامکهایی که تجربه نشان داده در بازههای منتهی به تعطیلات به تعداد انبوهتر ارسال میشوند تا سودجویان بتوانند از فرصت تعطیلی نهادهای مسئول، بهترین بهره را برده و با طیب خاطر فرایند پولشویی شان را اجرایی کنند.
درست مشابه فرصتی که در نتیجه تعطیلات این عید در اختیار سودجویان قرار دارد و از این رو، هشدار به مردم در این خصوص اهمیت بیشتری دارد. هشداری که پلیس هم کوشیده به مردم بدهد و تاکید نماید که فطریه و کفاره را تنها به ارگانهای رسمی مانند کمیته امداد یا خیریههای معتبر بپردازند و به هیچ وجه به پیامکهای مرتبط با این پرداختها اعتماد نکرده و روی لینکهای ارسالی کلیک نکنند.
هشداری که بهتر است در رساندن آن به دیگران سهیم شده و بکوشیم در این خصوص به اطرافیان و عزیزانمان آگاهی دهیم تا مبادا این عید مبارک و پرداخت فطریه و کفاره که دیگر مثل گذشته نقدی و با اسکناس صورت نمیگیرد و عمدتا با کارتهای بانکی و با استفاده از پوزها یا درگاههای پرداخت انجام میشود، به مال باخته شدن ایشان و تشکیل پروندههای قضایی منجر شود.