بین الملل تابناک: هفتصد و شصت و دومین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
وال استریت ژورنال گزارش کرد، پهپادهای آمریکایی در اوکراین عملکرد مناسبی در جنگ نداشته و اثبات شده که بسیار گران هستند.
روزنامه وال استریت ژورنال از قول «آدام بری» مدیر کارخانه تولید پهپاد Skydio نوشت: مشکل اصلی هر نوعی از پهپادهای ایالات متحده در اوکراین این است که آنها به خوبی سایر سیستمها کار نمیکنند. پهپادهای ساخت شرکت ما عملکرد خیلی موفقیت آمیزی در اوکراین و خط مقدم جنگ ندارند.
این روزنامه همچنین نوشت: مقامات اوکراینی پهپادهای عرضه شده توسط ایالات متحده را شکننده و ناتوان از غلبه بر پارازیت روسیه و فناوری خاموش بودن جی.پی.اس میدانند.
این روزنامه افزود، گاهی اوقات حتی این پهپادها نمیتوانستند بلند شود، در فواصل اعلام شده پرواز کنند یا محمولههای قابل توجهی را حمل کنند.
«نیکولای بلسکوف» از یک موسسه خیریه که صدها پهپاد را در اختیار ارتش اوکراین قرار داده به وال استریت ژورنال گفت که پهپادهای کوچک آمریکایی توسعهناپذیر بودهاند.
«گئورگی دوبینسکی»، معاون وزیر تحول دیجیتال اوکراین نیز گفت: آنچه امروز در حال پرواز و عملیات است، فردا نمیتواند پرواز کند.
به گفته وی، اوکراین که به حدود ۱۰ هزار پهپاد در ماه نیاز دارد، به دنبال راهحلهای مقرون به صرفه است چون پهپادهای آمریکایی گران هستند.
سازندگان پهپاد آمریکایی میگویند که انتظار «جنگ الکترونیکی» در اوکراین را نداشتند.
روزنامه وال استریت ژورنال همچنین توضیح داد که بسیاری از پهپادهای ساخت شرکتهای آمریکایی در سال ۲۰۱۹ طراحی شدهاند و محدودیتهای متعدد ایالات متحده در مورد قطعات پهپادها و آزمایشها آنها را محدود میکند که چه چیزی میتوانند بسازند و با چه سرعتی میتوانند این کار را انجام دهند. به ویژه، ممنوعیت ایالات متحده بر روی قطعات چینی، ساخت پهپادهای کوچک را دشوارتر کرده است.
فرمانده نیروهای آمریکا در اروپا روز چهارشنبه به کنگره این کشور گفت که اوکراین بدون حمایت واشنگتن "در مدت کوتاهی" با مشکل مواجه خواهد شد و گلوله های توپخانه و پدافند هوایی به اتمام خواهد رسید و آنها را در برابر شکست جزئی یا کلی آسیب پذیر خواهد کرد.
«کریستوفر کاولی» فرمانده مرکز فرماندهی ارتش آمریکا در اروپا، در خصوص کمیاب بودن برخی از سلاحهای اوکراین، به کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان گفت که روسیه در حال حاضر به ازای هر گلوله شلیک شده توسط نیروهای اوکراینی، پنج گلوله شلیک میکند و این اختلاف ممکن است در هفتههای آینده به ۱۰ گلوله افزایش یابد.
کاولی گفت: "اگر یک طرف بتواند شلیک کند و طرف دیگر نتواند شلیک کند، طرفی که نمی تواند شلیک کند بازنده است. بنابراین خطرات بسیار زیاد است."
او افزود: "آنها امسال واقعاً به ما وابسته هستند و بدون حمایت ما، آنها نمی توانند پیروز شوند."
مایک جانسون، رئیس جمهوریخواه مجلس نمایندگان، از درخواست رأیگیری درباره طرحی که ۶۰ میلیارد دلار بیشتر برای اوکراین فراهم میکند، امتناع کرده است.
انگلیس و اوکراین امروز (چهارشنبه) برای همکاری در حوزه دفاعی و تولید سلاح، توافق همکاری امضا کردند؛ توافقی که بخشی از آن به اقدامات لازم برای تداوم جنگ در اوکراین اختصاص مییافت.
دولت انگلیس امروز اعلام کرد: امضای توافق که در کییف انجام شد، در جریان سفر یک هیات متشکل از اعضای ۲۹ شرکت انگلیسی به اوکراین شکل گرفته است.
«اولکساندر کامیشین» وزیر صنایع راهبردی اوکراین پس از امضای توافق، گفت: این اولین توافق میاندولتی برای همکاری است. امروز شرکتهای انگلیسی با شرکتهای اوکراینی همکاری میکنند و به دنبال فرصتهایی برای تولید سلاحهای بیشتری به طور مشترک هستند.
بیش از ۲ سال از آغاز جنگ در اوکراین میگذرد و کییف در مقابل روسیه که تجهیزات بهتر و ارتش بزرگتری دارد، به لحاظ نیرو و سلاح در میدان جنگ کم آورده است.
درحالیکه نگرانیها در مورد کاهش کمکهای نظامی به اوکراین از سوی شرکای غربی افزایش یافته است، دولت کییف به دنبال تولید سلاح از طریق ایجاد تاسیسات تولید با کمک غرب در کشور خود است.
شرکت انگلیسی «بیاِیای سیستمز» (BAE Systems) یکی از تولیدکنندگان تسلیحات نظامی غربی، توافقی با وزارت دفاع این کشور برای نگهداری و تعمیر سلاحهای سبک در اوکراین امضا کرده است.
صدراعظم اتریش معتقد است که صلح در اروپا به حضور روسیه نیازمند است.
«کارل نهامر» صدراعظم اتریش روز چهارشنبه در مصاحبه ای با یک رسانه آلمانی گفت: روسیه همچنان بخشی از اروپا است و این بدان معناست که غرب باید به دنبال راه هایی برای همزیستی مسالمت آمیز با این کشور باشد.
صدراعظم اتریش تاکید کرد که بدون روسیه صلح شکل نمی گیرد.
نهامر یادآور شد: ما نمی توانیم روسیه را از اروپا کنار بگذاریم. این بدان معناست که پس از جنگ باید راه های جدیدی برای همزیستی با یکدیگر پیدا کنیم. البته این به معنای انعطاف روسیه نیز است.
صدراعظم اتریش همچنین گفت که هرگونه مذاکره با روسیه نباید بدون اوکراینی ها انجام شود.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی بر ضرورت جلوگیری از حمله به نیروگاه هستهای زاپروژیا تاکید کرد.
«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز چهارشنبه اعلام کرد که حمله پهپادی روز سهشنبه به مرکز آموزشی نیروگاه هستهای زاپروژیا نشانه آمادگی برای حملات جدید به این نیروگاه است.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ادامه گفت که حادثه گزارش شده امروز هر چند در خارج از محدوده نیروگاه رخ داده، اما یک تحول شوم است زیرا نشان دهنده آمادگی برای ادامه این حملات است.
گروسی تاکید کرد که این حملات هر چند خطرات شدیدی ایمنی و امنیت هستهای ایجاد میکنند و درخواستهای مکرر آژانس برای خویشتن داری نظامی رخ میدهد.
مدیر کل آژانس افزود که هر کسی که پشت آنها باشد، با آتش بازی میکنند. حمله به یک نیروگاه هستهای بسیار غیرمسئولانه و خطرناک است و باید متوقف شود.
گروسی گفت هفته آینده در سخنرانی خود در شورای امنیت سازمان ملل، جدیت وضع مربوط به حملات به نیروگاه زاپروژیا را مطرح کند.
رئیسجمهور اوکراین با ابراز نگرانی درباره سرنوشت کمکهای نظامی غرب و آمریکا برای کییف در نبرد با روسیه گفت: اوکراین یک برنامه برای ضدحمله علیه روسیه دارد و این ضدحمله باید نتایجی به ما بدهد.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین در گفتوگو با نشریه آلمانی «بیلد» با بیان اینکه «فناوری نظامی غرب میتواند کییف را قادر به انجام یک ضد حمله جدید علیه روسیه کند» گفت، در حالیکه نیروهای اوکراینی در حال حاضر در میدان نبرد عقب رانده میشوند، کییف امیدوار است به لطف کمکهای غرب، این روند را تغییر دهد.
زلنسکی تصریح کرد: روسیه مردان بیشتر و سلاحهای بیشتری دارد اما غرب دارای سیستمهای تسلیحاتی مدرن است. اگر ما مجوزهای [تولید] را از شرکای خود دریافت کنیم، آنگاه دیگر به تعداد افراد مربوط نمیشود، این به کیفیت سلاحها مربوط میشود.
وی با اشاره به اینکه «کییف از قبل یک برنامه برای ضد حمله جدید علیه روسیه دارد» که نشان میدهد این امر به از سرگیری کمکهای نظامی آمریکا به کشورش و به طور کلی غرب بستگی دارد تا به اوکراین برای افزایش تولیدات نظامی داخلی کمک کند.
رئیسجمهور اوکراین در بخش دیگری از این گفتوگو طرح صلح با روسیه را که شامل امتیازات ارضی است و گفته میشود توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا طراحی شده بود، رد کرد.
رئیسجمهور پیشین آمریکا بارها گفته است که در صورت پیروزی در انتخابات نوامبر و بازگشت به کاخ سفید، ظرف ۲۴ ساعت به خصومتها پایان میدهد اما او از توضیح جزئیات برنامهاش خودداری کرده است.
زلنسکی در مصاحبه خود با بیلد گفت ترامپ باید به کییف سفر کند تا وضعیت را با چشمان خود ببیند و نتیجهگیری کند. اوکراین به استدلالهای قوی نیاز دارد تا ثابت کند که ایده او «واقعی» است، نه «فوقالعاده.»
وی در ادامه تاکید کرد تا زمانی که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه باقی بماند، مذاکره با مسکو غیرممکن است.
رئیسجمهور اوکراین همچنین در گفتوگویی با نشریه «پالتیکو» هشدار داد که نفوذ روسیه بر سیستم سیاسی آمریکا رسوخ پیدا کرده است و این ایده را رد کرد که اوکراین میتواند تنها با دادن امتیازات بزرگ ارضی به سرعت به جنگ پایان دهد.
زلنسکی گفت که بهطور خصوصی از طریق واسطهها از دونالد ترامپ خواسته است تا به اوکراین سفر کند و ترامپ نیز ابراز علاقه کرده اما هنوز متعهد به انجام این سفر نشده است. وی خاطر نشان کرد که آماده شنیدن پیشنهادهای ترامپ برای جنگ است، اما به وضوح اظهار داشت که بسیار بدبین است.
وی در اظهارات خود، بارها بین ابراز نارضایتی نسبت به اینکه متحدان غربی به اندازه کافی کمکهای نظامی ارائه نکردهاند و اعتراف به اینکه اوکراین تحت فشار قابلتوجهی برای نشان دادن پیشرفتهای جدید در جنگ است، تغییر جهت داد اما به صراحت آلمان را برای آن مقصر دانست.
با توجه به اینکه تصویب بسته کمکهای ایالات متحده به کییف نیز در مجلس نمایندگان آمریکا در حالت بلاتکلیف قرار دارد، ولودیمیر زلنسکی پیشبینی کرد که اگر ارتش روسیه در جنگ پیروز شود، پوتین شهرهای اوکراین را ویران خواهد کرد و صدها هزار نفر را خواهد کشت.
به نوشته پالتیکو، در هفتههای اخیر مایک ترنر از اوهایو و مایک مککال از تگزاس، دو قانونگذار جمهوریخواه که از کمک به اوکراین حمایت میکنند، ادعا کردند که تبلیغات حامیان روسیه در افکار برخی از اعضای کنگره نفوذ کرده است.
زلنسکی در پاسخ به سوالی درباره این ادعا گفت که این ادعا، مشکل نفوذ روسیه در دموکراسیهایی مانند ایالات متحده را دستکم گرفته است.
او درباره روسیه گفت: آنها در همه جا لابیهای خود را دارند؛ در ایالات متحده، در کشورهای اتحادیه اروپا، در انگلیس، در آمریکای لاتین، در آفریقا. روسیه موفق شده است زمینه اطلاعات جهان را منحرف کند.
زلنسکی بدون ذکر نام، مدعی شد که شهروندان آمریکایی عملا کار روسیه را در رسانههای آمریکایی انجام میدهند.
با این حال، زلنسکی گفت پیشبینی میکند بخش جدیدی از کمکهای آمریکا در نهایت به کشورش برسد. رئیسجمهور اوکراین در پاسخ به این که آیا به این چشمانداز خوشبین است یا خیر، گفت: بله، البته. مجبورم که باشم.
او با اذعان به اینکه «ضدحمله اوکراین علیه روسیه در تابستان گذشته موفق نبوده است» اظهار داشت: تلاش بعدی برای حمله به روسیه پیشرفت بیشتری را نشان خواهد داد. ضدحمله بعدی اوکراین باید نتایجی به ما بدهد. اما اگر متحدان اوکراین از تعهد خود به تلاشهای جنگی عقبنشینی کنند، اشتباه بزرگی خواهد بود.
رئیسجمهور اوکراین ابراز نگرانی کرد که «تفکر غیرمنطقی و خیالپردازیهای توهمآمیز، ممکن است سایر متحدان غربی را به اشتباهات مخرب سیاسی و دیپلماتیک سوق دهد.»
سخنگوی کرملین به اظهارات دبیرکل سازمان ملل درباره حفظ تمامیت ارضی اوکراین واکنش نشان داد و تاکید کرد: باتوجه به تغییر واقعیتهای ژئوپلتیک در اوکراین، اکنون روسیه بخشهای جدید دارد که باید در نظر گرفته شود.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ ریاست جمهوری روسیه (کرملین) امروز (چهارشنبه) در واکنش به اظهارات اخیر دبیرکل سازمان ملل درباره لزوم حفظ تمامیت ارضی اوکراین پس از جنگ خاطر نشان کرد: واقعیتهای ژئوپلتیک در جنگ اوکراین تغییر کرده است و روسیه اکنون مناطق جدیدی در اختیار دارد. این، باید در نظر گرفته شود.
پسکوف در جمع خبرنگاران گفت: اکنون واقعیتهای ژئوپلیتیکی در اوکراین کاملاً متفاوت است و شما میدانید که این در روسیه متفاوت است. روسیه بزرگتر شده است، چهار منطقه جدید دارد و این باید در نظر گرفته شود.
سخنگوی کرملین همچنین درباره تحولات جدید در رابطه با ارمنستان تاکید کرد که ارمنستان شریک و متحد نزدیک روسیه است و اهمیت روابط دوجانبه میان دو کشور را به سختی میتوان نادیده گرفت.
بنابر گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان پیشتر گفته بود که روابط بین ارمنستان و روسیه روزهای سختی را پشت سر میگذارد، اما اهمیت آن برای کشور، حاکمیت و امنیت به سختی قابل ارزیابی است.
دیمیتری پسکوف افزود: همانطور که میدانید ارمنستان شریک نزدیک ما است، متحد ما است. کشوری که ما با بسیاری از فرمتهای همگرایی و البته روابط تاریخی دوجانبه، روابط بشردوستانه با آن متحد شده ایم که اهمیت آن را نمیتوان بیش از حد ارزیابی کرد. البته در چنین گروابط نزدیکی ممکن است مشکلاتی پیش بیاید.
وی در ادامه اظهار داشت: مسکو امیدوار است که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و نخست وزیر ارمنستان بتوانند در آیندهای قابل پیشبینی در مورد روابط دوجانبه گفتوگو کنند و رایزنیها در سطح کاری ادامه دارد.
پسکوف گفت: روسیه همچنین امیدوار است که همه مسائل دشوار در روابط مسکو و ایروان که اخیراً به وجود آمده است، حلوفصل شود.
سخنگوی کاخ کرملین در پاسخ به سوالی درباره تصمیم اتحادیه برای لغو تحریمهای شخصی علیه پتر آون و میخائیل فریدمن، تاجران روسی تصریح کرد: تجار میتوانند تحریمهای اعمالشده توسط اتحادیه اروپا را به چالش بکشند و از این حق استفاده میکنند. ناگفته نماند که نمایندگان شرکتهای بزرگ فرصتهایی برای به چالش کشیدن این تصمیمات تحریمی علیه خود در دادگاه دارند و آنها از این فرصتها بهره میبرند.
وی همچنین درباره روابط مسکو و واشنگتن در زمینه استفاده صلحآمیز از فضا گفت که همکاری روسیه و ایالات متحده در این رابطه ادامه دارد و این تعامل بسیار حائز اهمیت است.
نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی هشدار داد که حملات به نیروگاه هستهای زاپوریژیا تحت کنترل روسیه میتواند منجر به فاجعه هستهای شود.
این اظهارات جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مورد مجموعهای از حملات انجام شده توسط پهپادهای کامیکازه (انتحاری) به نیروگاه هستهای در شهر انرگودار در منطقه راپوریژیا مطرح شد.
روز یکشنبه چندین پهپاد اوکراینی مملو از بمب به بخشهایی از این مجتمع از جمله رستوران و محوطه بار حمله کردند. به گفته سرویس مطبوعاتی این نیروگاه، یک پهپاد بالای گنبد راکتور شش سرنگون شد. روز سهشنبه، پهپاد دیگری به مرکز آموزشی نیروگاه حمله کرد، جایی که تنها شبیهساز سالن رآکتور در مقیاس کامل جهان در آن قرار دارد.
این دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا سهشنبه در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: حمله بیپروای هواپیماهای بدون سرنشین به نیروگاه اتمی زاپوریژیا خطر حادثه هستهای خطرناک را افزایش میدهد. چنین حملاتی باید متوقف شود. روسیه باید از نیروگاه اتمی زاپوریژیا خارج شود.
بزرگترین نیروگاه هستهای اروپا در سال ۲۰۲۲ و در اوایل درگیری با اوکراین تحت کنترل مسکو قرار گرفت. آژانس انرژی اتمی روسیه (روساتم)، اداره نیروگاه هستهای را پس از الحاق منطقه زاپوریژیا به روسیه پس از همهپرسی در پاییز ۲۰۲۲ بر عهده گرفت.
به گزارش راشا تودی، کییف بارها ادعا کرده است که مسکو تسلیحات سنگین را در محوطه این نیروگاه نگه میدارد. روسیه هم اوکراین را به گلولهباران این تاسیسات و تحریک یک حادثه هستهای بزرگ متهم کرده است.
در رابطه با دور تازه حملات اوکراین به زاپوریژیا، سخنگوی رسمی وزارت خارجه روسیه درباره واکنش غرب به حمله نیروهای مسلح اوکراین به این نیروگاه اتمی گفت: احمقانه است که بگوییم حملات به نیروگاه اتمی زاپوریژیا مربوط به رژیم کییف نیست، اما کشورهای غربی نمیتوانند به این امر بدیهی اعتراف کنند.
حمله مرگبار پهپادی اوکراین به کورسک روسیه
فرماندار کورسک اعلام کرد که در حمله پهپادی روز چهارشنبه اوکراین به یک خودرو در این منطقه سه نفر کشته شدهاند.
فرماندار کورسک در کانال تلگرامی خود اعلام کرد: «پهپاد اوکراینیدر روستای اپاناسوکا یک وسیله منفجره بر روی یک خودروی غیرنظامی انداخت که در جریان آن سه نفر کشته شده که دو تن از آنها کودک بودند.»
«ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین در اکتبر ۲۰۲۲ سندی قانونی را امضا کرد که به موجب آن، مذاکره اوکراین با روسیه تا زمانی که «ولادیمیر پوتین» عهدهدار سمت ریاستجمهوری این کشور باشد، ممنوع خواهد بود.
زلنسکی در نوامبر ۲۰۲۲ ابتکار ۱۰ مادهای به اصطلاح صلح خود موسوم به «فرمول صلح» را معرفی کرد. این طرح شامل تبادل کامل زندانیان با روسیه، تضمینهای امنیتی برای اوکراین و بازگشت به مرزهای پیش از ۲۰۱۴ بود.
مسکو بارها گفته است که از مذاکرات صلح مادامی که کییف مرزبندیهای تصرفات ارتش روسیه از آغاز این جنگ را به رسمیت بشناسد، حمایت میکند.
بازدید زلنسکی از خارکیف
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین سهشنبه از استحکامات ارتش این کشور در منطقه خارکیف در شمال شرق این کشور بازدید و بر لزوم تقویت استحکامات دفاعی این منطقه در برابر حملات روسیه تاکید کرد.
به گزارش اوکراین اینفو، زلنسکی در جریان این بازدید با بیان اینکه تقویت این منطقه بسیار مهم است، گفت: روسها باید ببینند که خارکیف در حال قویتر شدن است.
رئیس جمهور اوکراین پس از این بازدید در نشستی که در آن چند تن از وزیران خود، میکولا اولشچوک فرمانده نیروی هوایی اوکراین، اوله سینهوبوف استاندار خارکیف و سایر مقامهای این استان حضور داشتند حاضر شد و با آنها درباره استقرار سامانههای پدافند هوایی اضافی و سایر اقدامات دفاعی در این استان گفت وگو کرد.
زلنسکی در ادامه این نشست با تصویب طرحهایی برای مقابله با حملات ارتش روسیه به این استان، موافقت کرد.
کمک ۱۳۸ میلیون دلاری اضطراری آمریکا به اوکراین
وزارت امور خارجه آمریکا به فروش اضطراری ۱۳۸ میلیون دلاری نظامی برای اوکراین به منظور انجام تعمیرات اساسی و تامین قطعات یدکی سامانههای موشکی «هاوک» چراغ سبز نشان داد.
آمریکا اعلام کرد که اوکراین نیاز فوری به پشتیبانی برای نگهداری از این سیستمهای موشکی دارد تا بتواند از آنها استفاده کند.
به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این چراغ سبز برای تامین قطعات یدکی و تعمیر موشکهای ذکر شده در پی تایید یک بسته ۳۰۰ میلیونی تامین مهمات از سوی پنتاگون در ماه گذشته میلادی صورت گرفته است. هم وزارت خارجه و هم وزارت دفاع آمریکا به دنبال راههایی برای ادامه حمایتها از اوکراین هستند و این درحالیست که بسته کمک ۶۰ میلیارد دلاری برای اوکراین همچنان در انتظار تایید کنگره است.
سیستمهای موشکی هاوک موشکهای میان برد سطح به هوایی هستند که به تامین دفاع هوایی میپردازند و یکی از نیازهای اولیه امنیتی برای کییف محسوب میشوند.
وزارت خارجه آمریکا در یادداشتی درباره تایید فروش اضطراری نوشت: اوکراین به افزایش ظرفیتهایی برای دفاع علیه حملات موشکی روسیه و ظرفیتهای هوایی نیروهای روسی نیاز دارد. نگهداری و حفظ فعالیت این سیستمهای تسلیحاتی ظرفیتهای اوکراین را برای دفاع از مردم و دفاع از زیرساختهای ملی حساس تقویت خواهد کرد.
در این میان، لوید آستین وزیر دفاع آمریکا روز سه شنبه در جلسه استماع کنگره گفت، آمریکا میترسد که اوکراین بدون کمک و حمایت به دست روسیه بیفتد.
وی افزود: اوکراین مهم است و نتیجه این جنگ در اوکراین پیامدهای جهانی برای امنیت ملی ما نیز خواهد داشت. اگر کییف سقوط کند، میتواند همسایگان اوکراینی حوزه بالتیک که عضو ناتو هستند را به خطر بیندازد و به طور بالقوه نیروهای ایالات متحده را وارد یک جنگ طولانی در اروپا کند.