بین الملل تابناک: هفتصد و شصت و پنجمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
آلمان اعلام کرد که دولت برلین یک سامانه دفاع هوایی «پاتریوت» دیگر به اوکراین میفرستد تا کییف ارتش تحت فشار خود را تقویت کند.
به گزارش تارنمای خبری بارونز، در بیانیه روز شنبه وزارت دفاع آلمان آمده است: با توجه به افزایش حملات هوایی روسیه علیه اوکراین، دولت برلین تصمیم گرفته است تا دفاع هوایی اوکراین را بیشتر تقویت کند.
این وزارتخانه اعلام کرد که تحویل سامانه جدید پاتریوت از انبارهای نظامی آلمان [به اوکراین] بیدرنگ آغاز میشود.
بر اساس این گزارش، در حالی که این سومین سامانه پاتریوتی خواهد بود که برلین در اختیار کییف قرار میدهد، وزارت دفاع آلمان اعلام کرده که این تصمیم به درخواست دولت اوکراین و با هماهنگی متحدان اتخاذ شده است.
وزیر دفاع لیتوانی از توسعه فعالیتهای نظامی این کشور برای داشتن آمادگی برای جنگ خبر داد.
«وریناس کاسیوناس» وزیر دفاع لیتوانی درجمع خبرنگاران اعلام کرد که لیتوانی در حال ایجاد مراکز آموزش نظامی دائمی است که در سراسر کشور برای آماده سازی نیرو برای خدمت در طول جنگ فعالیت خواهند کرد.
وزیر دفاع لیتوانی گفت که در مجموع ۲۷ ستاد فرماندهی که قرار است در سال آینده به طور کامل عملیاتی شود، در شهرهای بزرگ این کشور ایجاد خواهد شد و هدف آن تلاش برای آماده ساختن مردم برای اقدامات بازدارنده در برابر دشمن است.
وزارت دفاع کشور لیتوانی در نظر دارد چنین پستهای فرماندهی به ارتباط بین نیروهای مسلح لیتوانی و شهروندانی که در صورت وقوع جنگ میتوانند با سلاح از کشور دفاع کنند، کمک کند.
فرمانده سابق فرماندهی نیروهای مشترک ارتش انگلیس هشدار داد که اوکراین در سال ۲۰۲۴ (سال جاری میلادی) در برابر روسیه شکست خواهد خورد.
اوکراین که اساسا با کمبود تجهیزات نیرو و تسلیحات مواجه شده است، همچنان اصرار میورزد که میتواند با ضدحمله دیگری روسیه را شکست دهد اما برخی مقامات این کشور ضمن اذعان نسبت به خستگی نیروهای اوکراینی در میدان نبرد، چندان امیدی به پیشروی نیروهایشان در خط مقدم ندارند.
«ریچارد بارونز» فرمانده سابق فرماندهی نیروهای مشترک ارتش انگلیس طی مصاحبهای با تلویزیون بیبیسی عنوان کرد: «دلیلی که اوکراین با شکست مواجه خواهد شد، این است که آنها احتمالا احساس میکنند که قادر به پیروزی نیستند.»
او در ادامه تصریح کرد: «آنها وقتی به چنین نقطهای برسند، پرسش خواهند کرد که چرا مردم میجنگند و کشته میشوند و از موارد غیر قابل دفاع و غیر قابل توجیه دفاع میکنند؟»
این مقام سابق انگلیسی با اذعان به مزیت و برتری روسیه در میدان نبرد، تاکید کرد: «شکل حمله روسیه که در راه است کاملا واضح است. ما شاهد عملکرد بهتر روسیه در خط مقدم هستیم و این کشور در حوزه مهمات و توپخانه در نسبت پنج به یک برابری دارد و نیروهای اضافی دارد که از تازهترین تسلیحات استفاده میکنند. ما در فصل تابستان منتظر مشاهده یک حمله بزرگ توسط روسیه هستیم و این کشور احتمالا با هدفهای بیشتر نظیر شکست خطوط اوکراین، حملاتی خواهد داشت.»
وی در ادامه هشدار داد: «و اگر چنین اتفاقی رخ دهد، ما در معرض خطر نفوذ نیروهای روسی و سپس بهرهبرداری از مناطقی از اوکراین هستیم که نیروهای مسلح اوکراین نمیتوانند آنها را متوقف کنند. جنگ در سال ۲۰۲۴ به نفع روسیه تغییر پیدا خواهد کرد و امسال خطر جدی مبنی بر شکست اوکراین وجود دارد.»
تلفات سنگین در حمله اوکراین به نیروگاه هسته ای زاپروژیا
فرماندار زاپروژیا از افزایش تلفات حمله اخیر ارتش اوکراین به منطقه زاپروژیا خبر داد.
به گزارش تاس، با ادامه عملیات امداد و جستجو، شمار کشته های حمله اوکراین به زاپروژیا به ۱۰ تن افزایش یافت.
«یوگنی بالیتسکی» فرماندار زاپروژیا روز شنبه اعلام کرد که تعداد کشتهشدگان حمله روز جمعه اوکراین به شهر توکماک در این منطقه به ۱۰ نفر افزایش یافته است.
این مقام پیشتر گفته بود که هشت نفر در این حمله کشته شده اند.
فرماندار زاپروژیا درپیامی در کانال تلگرامی خود نوشت: تعداد کشته شدگان حمله تروریستی اوکراین به توکماک به ۱۰ نفر افزایش یافت، زیرا امدادگران اجساد یک بزرگسال و یک کودک را از زیر آوار بیرون آورده اند. دو نفر دیگر مفقود هستند.
به گفته فرماندار زاپروژیا عملیات جستجو و نجات در محل وقوع این حمله ادامه دارد.
نیروهای ارتش اوکراین بامداد امروز شنبه مناطق مسکونی و غیرنظامی این منطقه را گلولهباران کردند.
اذعان واشنگتنپست به پیشروی ارتش روسیه
روزنامه آمریکایی گزارش داد که کشورهای اروپایی با نادیدهگرفتن درخواستهای کییف برای دریافت سامانه پدافند هوایی پاتریوت، کییف را ناامید کردهاند.
نادیده گرفتن درخواستهای مکرر اوکراین برای دریافت سامانههای پدافند هوایی از سوی غرب، کییف را ناامید کرده و این در حالی است که حملات موشکی و پهپادی روسیه تشدید شده است. عدم تمایل کشورهای اروپایی به ارسال سامانههای پدافند هوایی خود، از جمله سامانه آمریکایی «پاتریوت» به اوکراین، نشاندهنده محدودیتهای استراتژیک و تردیدهای ژئوپلیتیک بلوک غرب بوده و اوکراین را مقابل حملات روسیه به زیرساختهای حیاتی آن آسیبپذیر میکند.
به گزارش روزنامه فایننشال تایمز، بمبارانهای اخیر روسیه علیه اوکراین تاسیسات انرژی این کشور را متحمل خسارات سنگینی کرده و این در حالی است که اوکراین در تامین برق و گرمایش مورد نیاز خود مخصوصا در فصول سرد سال با مشکلاتی دست و پنجه نرم خواهد کرد.
«ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین حامیان غربی خود را بهدلیل «چشمبستن» بر وضعیت اسفناک کییف مورد انتقاد قرار داده، اما بااینحال، حمایتها کاهش یافته است. زلنسکی در سخنرانی خود در اجلاس «سه دریا» در لیتوانی، اظهار کرد که از روند رنج دائمی که بر اثر حملات روسیه متوجه اوکراین شده ناراضی است و از وعدههای توخالی متحدان غربی خود انتقاد کرد.
فایننشال تایمز برای اثبات این عدمتمایل غرب به حمایت از اوکراین، به اظهارات اخیر «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا اشاره کرد که گفت غرب صدها سامانه پدافند هوایی پاتریوت را در اختیار دارد، اما حاضر نیست ۷ سامانه را به درخواست اوکراین، به این کشور ارسال کند.
دیپلمات اروپایی در این باره گفت: من چند روز پیش با کولبا (وزیر خارجه اوکراین) صحبت کردم و او عاجزانه برای محافظت از خود (اوکراین) هفت دستگاه پاتریوت درخواست کرد. ارتشهای غربی حدود ۱۰۰ پاتریوت در اختیار دارند اما غیر قابل باور است که نمیتوانیم همین هفت سامانه را هم برای آنها تهیه کنیم.
آلمان که دو دستگاه از این سامانهها را در گذشته به اوکراین فرستاده، با ارسال سامانههای مضاعف مخالفت کرده و بر لزوم حفظ توانایی دفاعی خود تاکید کرده است. موضع وزارت دفاع آلمان با درخواستهای اوکراین برای دریافت این سامانههای مهم در تقابل قرار گرفته و نشاندهنده این است که مقامات اروپایی تا چه حد منافع ملی خود را به حمایت از اوکراین ترجیح میدهند.
به گزارش این روزنامه، دیگر کشورهای اروپایی هم در وضعیت مشابهی قرار داشته و سعی دارند میان تامین بودجههای دفاعی خود و حمایت از اوکراین توازن برقرار نمایند. رئیسجمهور این کشور در اجلاس سه دریا گفت لهستان در حال توسعه سامانههای پاتریوت خود بوده و سامانه اضافهای برای ارسال به اوکراین در اختیار ندارد.
فایننشال تایمز گزارش داد که این وضعیت محاسبات استراتژیک حاکم بر حمایت نظامی در جهان را توجه قرار داده است. رهبران اروپایی در سخنرانیهای علنی خود از اوکراین حمایت میکنند، اما آمادگی واقعی آنها برای ارائه کمکهای نظامی مانند سامانه پدافند هوایی کمتر از انتظارات بوده است؛ امری که بر توانایی اوکراین در جنگ و حفظ خدمات حیاتی در میان حملات روسیه سایه افکنده است.