به گزارش تابناک اقتصادی؛ بسیاری از کارشناسان حرایم بهداشتی را مانع سرمایه گذاری در حوزه دامداری و مرغداری میدانند. به زعم آنان، ضوابط مربوط به این موضوع با جهش تولید تضاد دارند، زیرا از ورود عده زیادی از متقاضیان به کسب و کارهای مربوط به دامپروری ممانعت میکنند.
کارشناسان اعتقاد دارند که باید ضوابط مربوط به حرایم بهداشتی به نحوی تغییر کنند که بیشترین امکان برای مشارکت مردم در زمینه دامپروری در کشور به وجود بیاید. به ویژه، آنان به این موضوع اشاره میکنند که طی ده سال اخیر بازبینیای در حرایم بهداشتی دامپروری نداشته ایم و نیاز است با توجه به پیشرفتهای علمی در کشور در این زمینه مصوبات جدیدی داشته باشیم. موضوع دیگر این است که ضوابط مورد بحث باید به تصویب هیئت وزیران برسد که تا کنون این اقدام صورت نگرفته است.
با توجه به عزم جدی دولت سیزدهم در راستای مقابله با سوءاستفادهها و فسادها، انتظار میرود هر چه سریعتر بازبینی در ضوابط مربوط به حرایم صورت بگیرد و شاهد تسهیل صدور مجوزها در این زمینه باشیم. واقعیت این است که بر اثر این ضوابط، عده زیادی از متقاضیان از ورود به این حوزه بازمانده اند.
نظرات حسن نوروزی، عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس را در خصوص لزوم بازبینی در ضوابط مربوط به حرایم بهداشتی دامپروری با هدف تسهیل صدور مجوزها و حداکثری سازی مشارکت مردم در اقتصاد این بخش میخوانید.
از نوروزی در خصوص حرایم بهداشتی دامپروری که طی ده سال گذشته به روز نشده اند و به تصویب هیئت وزیران نرسیده اند، سوال کردیم و وی در پاسخ گفت: باید بررسیهای کارشناسانه در خصوص حرایم بهداشتی دامپروری صورت بگیرد. اگر امکانی برای تغییر این فواصل وجود دارد باید اعمال شود و در راستای تسهیل امور گام برداریم.
وی ادامه داد: هر سیاست گذاریای که در کشور صورت میگیرد، باید در راستای تحقق شعار سال مبنی بر جهش تولید و مشارکت مردم باشد. به منظور دستیابی به این هدف باید به تسهیل مجوزها بپردازیم و موانع پیش روی فعالان اقتصادی را از بین ببریم.
عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس خاطرنشان کرد: رئیس جمهور و وزرا بر لزوم تسریع امور و تسهیل صدور مجوزها تأکید دارند، اما متاسفانه برخی کارشناسان و مدیران میانی عادت کرده اند که پیش پای فعالان اقتصادی سنگ بیندازند و مشکل آفرینی کنند. دولت باید با جدیت در مقابل این افراد ایستادگی کند و زمینه را برای حضور حداکثری مردم در اقتصاد به وجود بیاورد.
نوروزی در خصوص این موضوع که بیش از ۴ هزار متقاضی راه اندازی واحد دامپروری به خاطر حرایم بهداشتی موفق به دریافت مجوز نشده اند، تصریح کرد: باید تقویت صنعت دامپروری و کشاورزی در کشور با جدیت در دستور کار قرار بگیرد. به جای اینکه برای متقاضیان مشکل آفرینی کنیم، باید به فکر بسترسازی برای فعالیت حداکثری آنها باشیم. اگر میخواهیم پیشرفت کنیم و جهش اقتصادی رخ دهد، باید حمایت از فعالان اقتصادی را در دستور کار قرار دهیم.
نوروزی گفت: در زمینه تسهیل صدور مجوزها و فراهم کردن بستر برای فعالیت متقاضیان در حوزههای مختلف نیاز به دستور رئیس جمهور داریم. وزرا نیز باید خارج از شبکه وزارتخانهای تلاش خود را به کار بگیرند تا این امر تحقق یابد. تزریق جوانان به بدنه وزارتخانهها میتواند در تغییر شرایط و تسهیل امور موثر باشد.
وی ادامه داد: کسی انتظار ندارد که اصول بهداشتی زیر پا گذاشته شود و یا به دور از عقلانیت تصمیم گیریای صورت بگیرد. لازم است با بررسیهای کارشناسانه در مورد حرایم و فواصل بهداشتی دامپروری تصمیم گیری شود. به نحوی که ضمن رعایت موازین بهداشتی، زمینه برای مشارکت مردم در این حوزهها به صورت حداکثری فراهم شود.
وی ادامه داد: تسهیل مجوزها و تصمیم گیریهای صحیح در مورد حرایم بهداشتی دامپروری میتواند جلوی سوءاستفادههای احتمالی را بگیرد. مواردی همچون امضاهای طلایی اصلاً به نفع کشور نیست و باید حذف شوند و مسیر تحقق شعار سال در حوزه صنعت دام، با اصلاح حرایم بهداشتی به وقوع خواهد پیوست