به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، احد وظیفه عصر سهشنبه در حاشیه برگزاری نخستین همایش ملی دانش سنتی در دانشگاه شهرکرد در جمع خبرنگاران با اشاره به بروز خشکسالی در چند دهه گذشته در کشور گفت: آمایش سرزمینی هم در سطح ملی باید تدوین و از سوی همه بخشهای دولتی و مردمی نیز باید اجرایی شود.
به گفته وی، هماکنون کشاورزی یکی از منابع مهم استفاده از آب است و نیاز است که کشاورزی با استفاده از هوشمندی بیشتری نسبت به گذشته پیش برود.
وی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۱ بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان خسارت سیل و خشکسالی در کشور پرداخت شد، گفت: نزدیک به سه چهارم این مبلغ مربوط به خسارت خشکسالی بود.
وظیفه افزود: برای کاهش خسارت خشکسالی و اثرات آن باید به روشهای بازدارنده بهویژه در بخش کشاورزی توجه ویژه شود و در جانمایی جمعیت و جانمایی صنعت بازنگری شود و توان اقلیمی هر سرزمین مورد توجه قرار گیرد.
به گفته وی، خشکسالی یک پدیده همواره فراگیر در کشور است و در چند دهه اخیر استانی نیست که درگیر پدیده خشکسالی نشده باشد در حالی که خشکسالی و میزان آن در مناطق مختلف متفاوت است.
به گفته وی، در دهههای گذشته در پی وقوع گرمایش زمین و تغییر اقلیم، الگوهای جوی به شدت تحت تاثیر قرار گرفته است و در پنج دهه گذشته بر اساس دادههای ایستگاهی ثبت شده روند نزولی بارندگی و افزایش دما گزارش شده که این وضع نگرانکننده است.
وی با اشاره به اینکه امروز باید زندگی ما با روشهای جدید تطبیق داده شود تا کمترین آسیب را شاهد باشیم، گفت: تغییر رویکرد و تطبیق زندگی با وضعیت جدید یک رویکرد جهانی است تا سطح آسیبها کاهش داده شود.
وظیفه در پایان با اشاره به برپایی نخستین همایش ملی دانش سنتی محیط زیست در چهارمحال و بختیاری گفت: در استان مباحث محیط زیست برای مسوولان استان بسیار مهم است.
گفتنی است، همایش دو روزه دانش سنتی محیط زیست به مدت در دانشگاه شهرکرد در حال اجراست.