به گزارش تابناک، نگاهی به آمار داوطلبان کنکور نشان میدهد که در مجموع یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ ثبتنام کردهاند که ۶۳ درصد آنها زن و ۳۷ درصد مرد هستند. پیشتازی ۲۶ درصدی دختران داوطلب ورود به دانشگاه نسبت به پسران در حالی اتفاق میافتد که وقتی تعداد داوطلبان گروه علوم تجربی از ۲ گروه علوم انسانی و علوم ریاضی فاصله گرفت وزیر علوم این موضوع را رشد کاریکاتوری شخصیت علمی کشور برشمرد و با اعلام زنگ خطر برای آموزش عالی، اعلام کرد که توزیع داوطلبان در گروههای آموزشی باید نرمال باشد.
نگاهی به جدول تعداد خانمها و آقایان شرکتکننده در آزمون سراسری چند سال اخیر نشان میدهد که آمار شرکت خانمها در کنکور در حال بیشتر شدن است.
بررسی ابعاد کاهش رغبت پسران به مدرک دانشگاهی از نگاه کارشناسی
مهدی گلشنی عضو سابق شورایعالی انقلاب فرهنگی و استاد دانشگاه، کاهش تعداد پسران در کنکور را نشان دهنده نقص در آموزش عالی میداند و میگوید که اعتدال خوب است و اگر در چند سال آینده روند به همین صورت باشد و اعتدال ایجاد نشود حتی تبعات اجتماعی به همراه دارد.
به گفته وی، باید از افراد خبره و شایسته برای مشورت بهره بگیرند که این عدم اعتدال پیش نیاید. سیدجلال موسوی معاون نظارت و راهبری ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی، اما این آمار را در حال حاضر منفی نمیداند و میگوید که این آمار نشان دهنده اصلاح فرهنگ مهارت محوری در کشور ماست.
وی معتقد است که تمایل به سمت تحصیل آکادمیک در کشور ما کم شده، در کشورهای دیگر هم همینطور است، اما در ایران تمایل به مدرک زیاد بود که چند سالی است فرهنگ ما به سمت مهارت محوری و اشتغال محوری جایگزین شده است. به گفته موسوی، بحث اشتغال برای آقایان مهمتر است و به همین دلیل اولویت اول آقایان تحصیلات آکادمیک نیست.
بنابراین این آمار خیلی هم منفی نیست، اما باید بررسی شود که در چند سال آینده پررنگتر نشود، چرا که پررنگ شدن این موضوع آسیبزاست. خبرگزاری فارس، این موضوع را از مسؤولان آموزش عالی کشور نیز پیگیری میکند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.