به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، مدیرکل محیط زیست سیستان و بلوچستان از آبگیری بخشی از تالاب جازموریان محدوده این استان در پی بارندگیهای اخیر خبر داد.
محمدرضا علیمرادی روز جمعه از آبگیری بخش قابل توجهی از تالاب هامون جازموریان خبر داد و اظهار کرد: در پی بارشهای فرا نرمال جنوب استان سیستان و بلوچستان حدود ۴۰ هزار هکتار از پهنه آبگیر تالاب هامون جازموریان از طریق رودخانه بمپور آبگیری شد.
وی افزود: تالاب جازموریان با ۱۰۸ هزار هکتار مساحت از طریق آورد سالانه رودخانههای هلیل رود استان کرمان و بمپور استان سیستان و بلوچستان آبگیری میشود و سالهاست که به عنوان یکی از کانونهای اصلی گرد و غبار جنوب شرق کشور شناخته شده است.
مدیرکل محیط زیست سیستان و بلوچستان تصریح کرد: خوشبختانه پیرو بارندگیهای سیل آسای چند روز اخیر جنوب شرق کشور، پس از دو سال خشکسالی، هم اکنون جان دوباره گرفت.
به گزارش ایرنا تالاب زیبای جازموریان یکی از زیباترین تالابهای ایران است که به دلیل وسعت و گستردگی زیاد میان ۲ استان کرمان و سیستان و بلوچستان قرار گرفته است، این تالاب نقاط بکر و منحصر بفردی دارد که همچنان ناشناخته مانده است.
این تالاب یکی از بکرترین عرصههای طبیعی است که در جنوب کرمان و غرب سیستان و بلوچستان در منطقهای گرم و خشک با میزان بارش سالانه اندک و شدت تبخیر فراوان واقع شده است.
تالاب هامون جازموریان با گستره حوضه آبریزی حدود ۷۰ هزار کیلومترمربع معادل ۲ برابر دریاچه ارومیه در ۵۶ کیلومتری غرب شهرستان دلگان و پنج کیلومتری روستای چاهکیچی واقع شده که ۴۹ درصد آن در حوزه سیستان و بلوچستان و ۵۱ درصد در حوزه استان کرمان قرار دارد.
نیمه باختری این حوضه به وسعت ۳۵ هزار و ۶۰۰ کیلومتر مربع در کرمان و نیمه خاوری آن به وسعت ۳۴ هزار کیلومتر مربع در سیستان و بلوچستان واقع شده است.
این تالاب تنها حوضه آبریز استان پهناور کرمان محسوب میشود که به جهت قرار گرفتن در منطقهای کم آب به عنوان یکی از مهمترین منابع آبی استانهای کویری کرمان و کم آب سیستان و بلوچستان بشمار میرود و عرصههای مجاور آبادیهای این تالاب نیز به ذخیره گاه استراتژیک علوفه دامی تبدیل شده است.
وسعت تالاب جازموریان پیوسته در تغییر بوده و اندک آبهای بارشی و جاری ورودی به این حوضه به سوی پستترین مناطق این فرورفتگی در بخش میانی جریان داشته و با تبخیر آنها جازموریان پهنهای خشک و کویری با پوششی از املاح آهکی-نمکی، ماسه، سیلت و خاکهای رسی خاکستری رنگ مناطق کم رطوبت تبدیل شده است.
این تالاب به عنوان یکی از تالابهای فصلی مشترک بین سیستان و بلوچستان و کرمان است که با مساحت سه هزار و ۳۰۰ کیلومتر مربع بر اثر فرونشست زمین با ساختی جوان در فاصله ۱۵۰ کیلومتری غرب ایرانشهر ایجاد شده است.