به گزارش تابناک اقتصادی؛ توانایی ایران در مسیریابی و غلبه بر تحریمهای نفتی و دستیابی به رکوردشکنی فروش نفت خام در شش سال گذشته، نشان از انعطافپذیری، خلاقیت و نگاه راهبردی کشور در مواجهه با چالشهای اقتصادی دارد. علیرغم اینکه ایران با محدودیتهای قابل توجهی در صادرات نفت مواجه است، موفق شده است فروش نفت خود را افزایش دهد و سالانه تا ۳۵ میلیارد دلار درآمد داشته باشد. این موفقیت را میتوان ناشی از اجرای سیاستهای نوآورانه و آینده نگر در حوزه انرژی دولت سیزدهم دانست که ایران را قادر ساخته است از فرصتهای جدید بازار سرمایه گذاری کند، پایگاه مشتریان خود را گسترش دهد و درآمدهای ارزی خود را افزایش دهد.
در همین رابطه پیرامون عبور ایران از تحریمهای نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام برابر با میزان فروش در زمان برجام در سال ۲۰۲۳ میلادی با خانم زهرا فلاحی کارشناس انرژی به گفتگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند.
زهرا فلاحی کارشناس انرژی در مورد مسیر خنثی سازی تحریمهای تجارت نفت خام ایران گفت: رشد فروش نفت خام ایران نشان دهنده توانایی این کشور برای انطباق و تکامل در پاسخ به پویایی بازار در حال تغییر و فشارهای ژئوپلیتیکی است. ایران با استفاده از استراتژیهای بازاریابی جدید، تنوع بخشیدن به پایگاه مشتری و به حداکثر رساندن پتانسیل درآمد خود، توانسته است جایگاهی قوی در بازار جهانی نفت حفظ کند. این رویکرد پیشگیرانه نه تنها به ایران برای غلبه بر تحریمهای اقتصادی کمک کرده است، بلکه این کشور را به عنوان یک بازیگر قابل اعتماد و رقابتی در تجارت بین المللی نفت معرفی کرده است.
علاوه بر این، موفقیت ایران در جذب سرمایه گذاری خارجی در بخش نفت و گاز، جذابیت این کشور را به عنوان مقصد سرمایه گذاری و شریک استراتژیک در بازار انرژی برجسته میکند. ایران با تاکید بر تقویت زیرساختهای نفتی، توسعه میادین جدید نفتی و جذب سرمایه خارجی، به عنوان یک بازیگر کلیدی در جذب سرمایه گذاری خارجی در صنعت نفت و گاز خود مطرح شده است. تمرکز بر ایجاد مشارکتهای استراتژیک، ترویج سیاستهای سرمایهدوستانه و ایجاد فضای کسبوکار مساعد، ایران را قادر میسازد تا به رکوردهای سالانه سرمایهگذاری خارجی بیش از ۵ میلیارد دلار دست یابد.
این کارشناس انرژی در رابطه با بازسازی پالایشگاههای نیمه فعال کشورهای آمریکای جنوبی و پایان تعمیرات بزرگترین پالایشگاه فراسرزمینی ایران در ونزوئلا اظهار کرد: دولت سیزدهم ایران استراتژی جسورانه و مبتکرانهای را برای تغییر تجارت انرژی خود و تضمین بازارهای تضمین شده برای صادرات نفت خام خود در پیش گرفته است. ایران با دور شدن از شیوههای سنتی تجارت نفت و بهرهگیری از تخصص فنی و مهندسی داخلی، فرصتهای جدیدی را برای رشد و گسترش در بازار جهانی نفت شناسایی کرده است.
تصمیم برای تمرکز بر سرمایهگذاری در زیرساختهای پالایشگاهی، نوسازی و ارتقای امکانات موجود، و مشارکت با شرکتهای دانشبنیان توانمند صنعت پالایشگاه، ایران را قادر ساخته تا وارد بازارهای جدیدی شود و خود را به عنوان یک بازیگر کلیدی در بخش انرژی آمریکای لاتین معرفی کند. امسال تعمیرات دو پالایشگاه نیمه فعال کشورهای آمریکای جنوبی به دست مهندسان ایرانی به پایان خواهد رسید و شاهد از سرگیری کامل فعالیت بزرگترین پالایشگاه فراسرزمینی ایران در ونزوئلا خواهیم بود.
وی ادامه داد: ایران از طریق سرمایه گذاریهای استراتژیک در پالایشگاههای نیمه فعال در آمریکای لاتین، جای پای خود را در منطقه گسترش داده، عملیات پالایشگاهی را احیا کرده و خود را به عنوان ارائه دهنده پیشرو خدمات فنی و مهندسی قرار داده است. ایران با بهره گیری از تخصص و نبوغ ایرانی، خود را به عنوان یک بازیگر کلیدی در بازار انرژی آمریکای لاتین، به ویژه در کشورهایی مانند ونزوئلا، که بازسازی پالایشگاهها فرصتهای جدیدی را برای همکاری و رشد باز کرده است، تثبیت کرده است.
زهرا فلاحی در پایان گفت: موفقیت ایران در عبور از تحریمهای نفتی، افزایش فروش نفت خام و جذب سرمایهگذاری خارجی نشاندهنده چشمانداز استراتژیک و رویکرد نوآورانه این کشور در تجارت انرژی است. ایران با پذیرش فرصتهای جدید بازار، تنوع بخشیدن به پایگاه مشتریان خود و سرمایهگذاری در زیرساختهای پالایشگاهی کشورهای همسو با خود، خود را به عنوان یک بازیگر اصلی در بازار جهانی نفت معرفی کرده و خود را به عنوان یک شریک کلیدی در بخش انرژی تثبیت کرده است. در سال ۱۴۰۳ تعمیرات دو پالایشگاه نیمه فعال کشورهای آمریکای جنوبی به دست مهندسان ایرانی به پایان خواهد رسید و مسیر توسعه صادرات نفت خام در سال جاری نیز تداوم خواهد داشت.