به گزارش تابناک، تسنیم نوشت: براساس اعلام سازمان شیلات، سرانه مصرف ماهی در کشور حدود 13 کیلوگرم برآورد شده است درحالی که میانگین جهانی آن حدود 20 کیلوگرم است.
یک بخشی از کمبود مصرف سرانه به دلیل ذائقه ایرانی است که به دلیل بوی ماهی و تیغ ماهی، خانوارها به خاطر پخت و پز آنها با مشکل مواجه میشوند. متخصصان یک شرکت دانشبنیان در حوزه غذاهای دریایی راهکاری مبتکرانه برای این مشکل طراحی کردند.
خانلر مدیرطرح این شرکت دانشبنیان گفت: در راستای تکمیل زنجیره تأمین آبزیان و در راستای فرآوردههای شیلاتی، تولید سوسیس و کالباس ماهی را در دستور کار قرار دادیم که برای نخستین بار 13 محصول سوسیس و کالباس را از ماهی "سیوس" تولید کردیم.
وی تصریح کرد: این محصولات بدون ماده نگهدارنده تا یک ماه قابلیت نگهداری دارد که همین امر، ثبت اختراع شده است.
خانلر گفت: سوسیسهایی که در خارج از کشور از جمله چین و اروپا تولید میشود به شدت طعم ماهی دارد و برای مصرفکننده و ذائقه ایرانی اصلاً مناسب نیست و ما توانستیم بعد از 15 سال کار تحقیقاتی، با بومیسازی خط تولید، قیمت تمامشده را پایین بیاوریم.
حذف بو و طعم نامطبوع ماهی در کنار حفظ همه خواص مفید آن، فراپاستوریزه بودن و هضم راحت از ویژگیهای این محصول دانشبنیان است.
از ویژگیهای دیگر دانشبنیانی این محصول میتوان به استفاده از یک چهارم حد مجاز نیترید سدیم و تعداد میکروارگانیسم صفر اشاره کرد.
این فرآورده که از محصولات فناورانه صنایع غذایی است در راستای توسعه سهم بازار کشورمان در این حوزه، قیمتی ارزانتر نسبت به نمونههای خارجی دارد. این فرآورده دانشبنیان ایرانی تاکنون به کشورهای عراق، عمان، قطر و امارات صادر شده است.