بین الملل تابناک: هفتصد و هشتاد و ششمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین شنبه شب مدعی شد که نیروهای این کشور یک جنگنده بمبافکن سوخوی-۲۵ روسیه را در منطقه دونتسک سرنگون کردند.
زلنسکی در سخنرانی شبانه خود گفت: این روزها بسیار مهم است. باید تمرکز داشتبه باشیم. باید تقدیر ویژهای از مبارزان تیپ ۱۱۰ مکانیزه ارتش به عمل آورد که امروز یک سوخوی-۲۵ دیگر روسیه را سرنگون کردند.
رئیس جمهوری اوکراین به جزئیات بیشتری در این باره اشاره نکرد.
اظهارت شنبه شب زلنسکی در حالی است که وزارت کشور روسیه وی را در فهرست افراد تحت تعقیب قرار داد.
در پایگاه اطلاعاتی افراد تحت تعقیب و مورد پیگرد وزارت کشور فدراسیون روسیه آمده است: ولودیمیر الکساندرویچ زلنسکی، متولد ۲۵ ژانویه ۱۹۷۸ تحت یکی از مواد قانون کیفری تحت تعقیب است.
بنا بر گزارش این رسانه روس، در این پایگاه اطلاعاتی به جرمی که زلنسکی بر اساس تحت تعقیب است، اشاره نشده است.
پترو پوروشنکو رئیس جمهوری سابق، اولکساندر لیتویننکو دبیر شورای امنیت و دفاع ملی، میخائیل کووال وزیر دفاع سابق و والنتین نالیوایچنکو قانونگذار اوکراینی نیز در فهرست تحت تعقیب روسیه قرار گرفتهاند.
پس از آنکه امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه در اوایل این هفته تکرار کرد ممکن است زمانی فرا برسد که نیروهای فرانسوی و غربی به اوکراین اعزام شوند، وزیر دفاع ایتالیا گفت: نیروهای ایتالیایی هرگز در اوکراین مستقر نخواهند شد.
گیدو کروستو، وزیر دفاع ایتالیا اعلام کرد: «در این میان، غرب باید از اظهارات جالب توجه برای ایجاد تاثیر خوب، مانند اعزام ناتو به اوکراین اجتناب کند.»
به نقل از رپوبلیکا، وی همچنین اظهار کرد تقسیم جلسات به ۲ یا سه (کشور)، در حالی که ما ۲۷ کشور در اتحادیه اروپا هستیم، اشتباه است. منظور کروستو نشست موسوم به مثلث «وایمار» بود که رهبران فرانسه، آلمان و لهستان را گرد هم میآورد.
امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه که در اواخر فوریه احتمال اعزام نیروهای غربی به اوکراین را مطرح کرده بود، با ذکر ۲ شرط عنوان کرد: در صورتی که مسکو از خطوط مقدم عبور کند و کییف آن را درخواست کند، میتوانیم این مساله (اعزام نیرو به اوکراین) را مطرح کنیم. وی مدعی شده بود که اکثر کشورهای اروپایی با طرحش موافقند.
پایگاه داده وزارت کشور روسیه اعلام کرد، میخائیل کووال، وزیر دفاع سابق اوکراین، در فهرست افراد تحت تعقیب قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاری "تاس", بر اساس پیام در تارنمای وزارت کشور روسیه، کووال به دلیل یک جرم جنایی تحت تعقیب است.
این وزارتخانه به نوع این جرم اشاره نکرده است.
کوال از ۲۵ مارس تا ۳ ژوئیه ۲۰۱۴ به عنوان سرپرست وزیر دفاع اوکراین خدمت کرد. او همچنین معاون دبیر شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین بود. وی از ۱۶ مارس ۲۰۲۲ ریاست دانشگاه دفاع ملی اوکراین را بر عهده دارد.
در فوریه گذشته، کمیته تحقیقات روسیه، کوال را به طور غیابی به هماهنگی برای "تجاوز نظامی به ساکنان دونباس در سال ۲۰۱۴" متهم کرد.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به اظهارات دیپلمات ارشد اروپایی گفت تنها راه برقراری صلح در اوکراین، توقف حمایتهای تسلیحاتی غرب است.
«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت هر فرمول صلحی در مناقشه اوکراین به قطع حمایتهای تسلیحاتی غرب از کییف ختم میشود.
این سخنگو به اظهارات «جوزپ بورل» مسؤول روابط خارجه اتحادیه اروپا واکنش نشان داد که گفته بود بدون حمایتهای تسلیحاتی غرب، اوکراین ظرف مدت ۲ هفته تسلیم خواهد شد.
زاخارووا در واکنش به این گفته بورل در کانال تلگرامی خود نوشت: «یک اعتراف عالی! تمام بحث «فرمول صلح» هم همین است: پایان محمولههای تسلیحاتی غرب برای دولت اوکراین.»
بورل پیشتر گفته بود: «میدانم چطور جنگ اوکراین را تمام کنم. من میتوانم این جنگ را در چند هفته تنها با قطع کمکها به پایان برسانم. اگر کمکهای تسلیحاتی به اوکراین را قطع کنم، این کشور نمیتواند مقاومت کند. آنها تسلیم میشوند و جنگ به پایان میرسد.»
آماده شدن ناتو برای جنگ با روسیه
سخنگوی وزارت خارجه روسیه با بیان اینکه هدف کشورهای ناتو از رزمایش «مدافع ثابتقدم» آمادگی برای تقابل با روسیه است، گفت ادعای ناتو مبنی بر حمله ترکیبی روسیه علیه اعضای این ائتلاف تلاشی است برای توجیه نظامیگری اعضای ناتو.
«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت رزمایش بزرگ «مدافع ثابتقدم» ناتو نشان میدهد این ائتلاف نظامی در تدارک یک «مناقشه احتمالی» با روسیه است.
این رزمایش بزرگ ناتو از ژانویه ۲۰۲۴ آغاز شده و تا پایان ماه میلادی جاری ادامه خواهد داشت. این رزمایش با حضور بیش از ۹۰ هزار سرباز از تمامی ۳۲ کشور عضو ناتو برگزار شده و هدف آن آزمودن آمادگی نیروهای این ائتلاف در یک تقابل احتمالی با کشوری «تقریباً همقدرت» ناتو است.
زاخارووا در پیامی که در کانال تلگرامی خود منتشر کرد، نوشت: «ناتو اکنون در نزدیکی مرزهای روسیه در حال برگزاری بزرگترین رزمایش خود از زمان جنگ سرد است. بر اساس سناریوی ناتو، آنها از تمامی ابزارهای خود شامل سلاحهای متعارف و ترکیبی استفاده میکنند و در حال تمرین عملیات مشترک علیه روسیه هستند.»
زاخارووا ادامه داد: «باید اعتراف کنیم که کشورهای عضو ناتو واقعاً در تدارک یک مناقشه احتمالی با ما هستند و مقامات عالیرتبه این ائتلاف هم بهصورت علنی درباره آن صحبت میکنند.»
این دیپلمات روس گفت کشورهای ناتو با متهم کردن روسیه به انجام حملات ترکیبی علیه اعضای ناتو، سعی دارند جوامع اروپایی و آمریکایی را فریب داده و توجه آنها را از اقدامات کشورهای عضو این ائتلاف منحرف کنند.
هفته گذشته شورای آتلانتیک شمالی بیانیهای صادر کرد که در آن روسیه را به انجام حملات ترکیبی علیه کشورهای عضو ناتو متهم کرده بود.
زاخارووا در واکنش به این ادعا گفت: «ائتلاف آتلانتیک شمالی (ناتو) و رهبرانش کاری را میکنند که در آن خبره هستند، یعنی اشاعه اطلاعات نادرست و افزایش سطح روسهراسی.»
بر اساس بیانیهای که وزارت خارجه روسیه از زاخارووا منتشر کرده، هدف ناتو و سردمدارانش از این قبیل اقدامات توجیه نظامیگری و بودجههای نظامی هنگفتی است که اعضای این ائتلاف تصویب کردهاند.
مقام اطلاعاتی اوکراین: اوضاع در خط مقدم از زمان آغاز جنگ هم سختتر است
یک مقام اطلاعاتی ارتش اوکراین اوضاع کنونی در خط مقدم نبرد با روسیه را از زمان آغاز جنگ هم سختتر توصیف کرد.
«وادیم اسکیبیتسکی» جانشین سازمان اطلاعات نظامی اوکراین میگوید اوضاع در خطوط مقدم نبرد با روسیه حتی از زمان آغاز جنگ در فوریه سال ۲۰۲۲ هم دشوارتر است و حتی ممکن است بدتر از این هم شود.
این مقام اطلاعاتی اوکراین در مصاحبه با نشریه انگلیسی اکونومیست مدعی شد «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه به ارتش این کشور دستور داده پیش از جشنهای «روز پیروزی» بر آلمان نازی در نهم می (۲۰ اردیبهشت) و یا قبل از سفر او به چین در هفته پس از آن، دستاورد میدانی داشته باشند.
اسکیبیتسکی در این مصاحبه گفت: «مشکل ما بسیار ساده است، ما سلاح نداریم. ما از قبل میدانستیم که ماههای آوریل و می زمان سختی برای ما خواهد بود».
این مقام وزارت دفاع اوکراین گفت او راهی را برای اوکراین متصور نیست که بتواند بهتنهایی در میدان نبرد با روسیه پیروز شود.
او همچنین گفت حتی اگر اوکراین بتواند روسیه را به سمت مرزهای ۱۹۹۱ عقب براند، در این صورت هم جنگ به پایان نمیرسد.
اسکیبیتسکی معتقد است راه پایان اینگونه جنگها، مذاکره است و در حال حاضر هر ۲ طرف در تلاش هستند تا پیش از برگزاری گفتوگوهای بالقوه آتی، «مطلوبترین موضع» را اتخاذ کنند.
این مقام اوکراین در ادامه پیشبینی کرد که «مذاکرات معنادار» میان مسکو و کییف تا پیش از نیمه دوم سال ۲۰۲۵ آغاز نمیشود.
اسکیبیتسکی درباره اوضاع میدانی هم گفت: «ارتش روسیه دیگر مانند سال ۲۰۲۲ نیست و حالا مانند یک پیکره واحد و با یک برنامه مشخص و تحت فرماندهی واحد عمل میکند».
مقام اطلاعاتی اوکراین همچنین گفت روسیه در حال تدارک برای یک حمله در مناطق خارکیف و سومی در شرق این کشور است.
او پیشبینی کرد حمله اصلی به این ۲ منطقه اواخر ماه جاری میلادی و یا ماه آینده آغاز شود.
اسکیبیتسکی شمار نظامیان روس که در عملیات نظامی در اوکراین شرکت میکنند را هم ۵۱۴ هزار نفر عنوان کرد.
افشای طرح بزرگ ترامپ برای پایان جنگ اوکراین
یک روزنامه انگلیسی نوشت دونالد ترامپ برای پایان دادن به جنگ اوکراین به صورت مسالمتآمیز طرح مفصلی دارد، اما تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا آن را ارائه نخواهد کرد.
روزنامه تایمز مدعی شد «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا طرحی مفصل برای حل مسالمتآمیز مناقشه اوکراین دارد؛ اما قبل از انتخابات ریاستجمهوری آمریکا آن را ارائه نخواهد کرد.
یک منبع نزدیک به ترامپ که نخواست نامش فاش شود، به روزنامه تایمز گفت: (ترامپ) یک طرح دارد اما نمیخواهد درباره آن با شبکههای خبری صحبت کند، چون در آن صورت دیگر نمیتواند از آن استفاده کند.
به گفته این منبع، ترامپ قصد دارد برای پیروزی در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا، پایان بخشیدن به جنگ اوکراین را در فهرست وعدههای اصلی خود قرار دهد.
این گزارش در حالی منتشر شده که ترامپ بارها گفته است در صورت پیروزی در انتخابات میتواند در کوتاهترین زمان ممکن این جنگ را تمام کند. او همچنین در اواخر ماه میلادی گذشته گفت در صورت پیروزی در انتخابات تنها زمانی حاضر به حمایت از اوکراین خواهد شد که اروپا هم در این حمایت شریک باشد.
این روزنامه همچنین به نقل از منابع آگاه نوشت ترامپ قصد دارد در صورت پیروزی در انتخابات حداقل بودجه نظامی لازم برای کشورهای عضو ناتو را از ۲ درصد به سه درصد افزایش دهد.
منابع نزدیک به ترامپ باور دارند به نظر میرسد ترامپ این ایده را در پی گفتوگو با «آندژی دودا»، رئیسجمهور لهستان پرورده باشد. دودا نیز پیشتر خواستار افزایش چشمگیر در بودجه دفاعی ناتو شده بود و انتظار میرود در اجلاس آتی سران ناتو آن را مطرح کند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.