آخرین وضعیت کهگیلویه و بویراحمد طی بارش‌های اخیر

به دنبال بارندگی‌های شدید و بی‌سابقه رگباری در بسیاری از مناطق استان کهگیلویه و بویراحمد، بسیاری از شهرها از جمله یاسوج، گچساران و دهدشت و لیکک دچار آبگرفتگی شدید شدند و حدود ۸۰ میلیمتر بارندگی طی روزهای چهارشنبه، پنجشنبه، جمعه تا صبح شنبه در شهر گچساران موجب آبگرفتگی شدید معابر و خسارت به زیرساخت‌های کشاورزی و عمرانی این شهرستان شد.
کد خبر: ۱۲۳۵۵۴۳
|
۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۳ 05 May 2024
|
2175 بازدید

«علیرضا نیکروز»، مدیرکل مدیریت بحران استان کهگیلویه و بویراحمد در این خصوص به خبرنگار ایسنا گفت: طی سامانه بارشی اخیر باد شدید و بوران در شهرستان‌های گرمسیری استان به خصوص شهرستان گچساران خسارات زیادی به بخش کشاورزی از جمله صیفی‌جات و باغات این مناطق وارد کرده است.

وی با بیان اینکه در پی این سامانه بارشی عشایر استان نیز تحت تاثیر قرار گرفتند، افزود: در حوزه راه‌های استان نیز مشکلاتی ایجاد شد، در محور پاتاوه به دهدشت در چند نقطه شاهد ریزش سنگ بوده ایم البته با تلاش راهداران همه راههای ارتباطی استان باز و تردد در آن‌ها جریان دارد.

اعزام تیم‌های ارزیاب جهت برآورد خسارات وارده

نیکروز اظهار کرد: تیم‌های کارشناسی در حال اعزام جهت ارزیابی و برآورد خسارات وارده به بخش‌های مختلف استان هستند.

مدیرکل مدیریت بحران استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: با توجه به ورود سامانه‌های بارشی مختلف و حوادث غیر مترقبه و طبیعی از مردم استان انتظار می‌رود بیمه کردن محصولات کشاورزی و دام‌های خود را مورد توجه قرار دهند.

امدادرسانی هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد به ۳۵۰ نفر 

کاظم فلاحی دوست، مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا گفت: در پی سامانه بارشی اخیر از روز چهارشنبه تاکنون به خانواده‌های آسیب دیده از این بارشها در شهرهای سی سخت و دهدشت خدماتی ارایه کردیم.

وی افزود: به دنبال این سامانه بارشی به مناطق عشایری دشت بازار در شهرستان دنا، مناطقی همچون کاکان، وزگ، نرگاه، مختار، سرآبتاوه و مادوان در شهرستان بویراحمد، مناطق عشایری کوه سیاه و خیارکار شهرستان لنده، منطقه سمقان شهرستان کهگیلویه، مناطق عشایری گوهرگان و آشیری در شهرستان باشت، مناطق عشایری لیشتر، آب شیرین، دشت گل شهرستان گچساران، مناطق عشایری جوکار و آبسردان در شهرستان مارگون و مناطق عشایری پنهالیلی، برد خورده و لامور شهرستان چرام که تحت تاثیر قرارگرفتند و خساراتی به آنها وارد شد، امدادرسانی و خدمات رسانی کرده‌ایم.

فلاحی دوست اظهار کرد: همچنین تیم هایی از هلال احمر استان کهگیلویه و بویراحمد به مناطق عشایری از جمله بنه بن دشمن زیاری، مارگون، باشت، چرام اعزام شدند که فعلا باتوجه به اینکه امکان برقراری تماس تلفنی مسیر نشد اطلاع تکمیلی را مجدد اطلاع رسانی خواهیم کرد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: به دنبال این سامانه بارشی طی روزهای ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت ماه به ۸۳ خانوار و ۳۵۰ نفر حادثه دیده به ۳۵۰ نفر امدادرسانی شد و ۳۱ نفر اسکان داده شدند.

فلاحی دوست تصریح کرد: همچنین ۲۷ مورد تخلیه آب از منازل مسکونی که دچار آبگرفتگی شده بودند، انجام شد و ۶ چادر امدادی به خسارت دیدگان داده شد.

وی ادامه داد: در عملیات های هلال احمر طی این مدت ۲۲ تیم‌ با ۱۵ دستگاه خودرو، و ۶ دستگاه پمپ لنج‌کش شرکت کردند.

فلاحی دوست بیان کرد: علاوه براین ۲۳ عدد والور و ست ظروف، ۴۰۰کیلوگرم نایلون، ۴۰ بسته غذایی ۷۲ ساعته، ۷۰ پتو و ۵۰ تخته موکت نیز بین آسیب دیدگان ناشی از بارش های اخیر توزیع شد.

بارش ۸۰ میلی متری باران در گچساران

«ولی بهره مند»، کارشناس هواشناسی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: در بارش‌های چند روز اخیر(چهارشنبه تا صبح شنبه)، دوگنبدان با ۸۰ میلی متر، بیشترین بارش را در استان داشته و در یاسوج، مرکز استان نیز۵۷.۸ میلی متر بارش داشتیم.

وی افزود: در دهدشت ۶۵.۴ میلیمتر، در سی سخت ۶۳.۷، در چرام ۵۶، در سوق ۷۰، مارگون ۴۸، لنده ۴۳ و قلعه رئیسی ۴۰ میلیمتر بارش گزارش شده است.
بهره‌مند اظهارکرد: همچنین در دلی خمسیر ۷۸، باشت ۷۸، فیلگاه ۷۶، ماهورباشت ۷۵، امامزاده جعفر ۷۲، امامزاده پهلوان ۶۹ و برم سبز ۶۹ میلیمتر بارش داشتیم.

کارشناس هواشناسی استان کهگیلویه و بویراحمد میزان بارش در دیشموک را ۶۸ میلیمتر، علی کرمی دمچنار ۶۷، بوستان ۶۵.۵، دهدشت ۶۵.۴،  دیل ۶۴، گنجگون ۶۳.۸، سی سخت ۶۳.۷، دشتروم ۶۳.۵، ستنگان ۶۲.۵، سرفاریاب ۶۱، سرآب ننیز ۵۸، یاسوج فرودگاه ۵۷.۸ و منصورخانی کاکان ۵۶ میلی متر عنوان کرد.

بهره مند تصریح کرد: همچنین در گنجه‌ای ۵۵.۸ میلی متر بارش، در درغک ۵۵، وزگ ۵۴، در کریک ۵۴، در تنگ پیرزال ۵۳، در تل گاه ۵۳، ممبی ۵۳ و تنگ سرخ ۵۱ بارش گزارش شد.
وی بیان کرد: در چیتاب ۵۰، در لیکک ۴۸.۸، در جاورده ۴۷، در سرآسیاب یوسفی ۴۴، قلعه دختر ۴۴، در پاتاوه ۳۸.۵، تنگ رواق ۳۶، در موشمی زیلایی ۳۴ و در سیرون شبلیز ۲۴ میلی متر بارش گزارش شد.

۳۰ مورد محبوس شدن در آسانسور

همچنین محمد رستمی مدیرعامل سازمان آتش نشانی شهر یاسوج نیز به خبرنگار ایسنا گفت: در پی بارش‌های اخیر نیروهای آتش‌نشانی یاسوج در آماده باش بودند تا در صورت نیاز و درخواست کمک از سوی شهروندان جهت امدادرسانی به کمک آنها بشتابند. 

وی افزود: طی این بارش‌ها ۴ مورد قطعی درخت در شهر یاسوج اتفاق افتاد که با ورود نیروهای آتش‌نشانی معابر بازگشایی شد. 

رستمی بیان کرد: همچنین به دنبال بارش‌های اخیر و قطعی برق ۳۰ مورد محبوس شدن در آسانسور به ما گزارش شد.

برآورد خسارت واردشده به عشایر

فضل الله آذرفر، مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا گفت: به دنبال سامانه بارشی اخیر خسارت زیادی به عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد وارد شده که بیشترین خسارت وارده به جاده‌های عشایری بوده است.
وی افزود: همچنین ۱۵۰۰ کیلومتر از جاده های عشایری خسارات جدی دیده‌اند، به ابنیه فنی جاده های عشایری و وسایل و اسباب و اثاثیه عشایر نیز خساراتی وارد شد.

آذرفر با بیان اینکه حدود ۵۰ راس دام عشایری استان کهگیلویه و بویراحمد در پی بارندگ های اخیر تلف شدند، عنوان کرد: مناطق ییلاقی این استان از جمله نرماب، گرگو، دلی گردو، مارگون، کاکان، گل زردی دچار بیشترین خسارت شده‌اند.

مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه در حال بررسی، ارزیابی و برآورد خسارات ناشی از بارش‌های اخیر به عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد هستیم، بیان کرد: بیش از ۵۰ میلیارد تومان خسارات ناشی از بارشهای اخیر به عشایر استان وارد شده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟