میثم فدائی واحد در گفت‌وگو با بورس تابناک گفت:

بند س تبصره ۶ کاملا در تناقض با شعار سال است | مالیات یک ابزار سیاستگذاری است، نه درآمدزایی | رویکرد اخیر موجب افزایش ریسک سرمایه گذاری است

بند س تبصره ۶ بودجه ۱۴۰۳ در مدت اخیر با انتقادات فراوانی رو به رو بوده و احتمالا قرار است این بند فردا در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار گیرد. میثم فدائی، واحد کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با بورس تابناک گفت: در صورت عدم اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳، شاهد زیان‌ده شدن بسیاری از بنگاه‌ها، مشکلات اشتغال برای بخش کارگری، تشدید ناترازی صندوق‌های بازنشستگی سهامدار این بنگاه‌ها، کاهش شدید سود و افت ارزش دارایی سهام عدالت خواهیم بود.
کد خبر: ۱۲۳۷۳۱۳
|
۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۳ 14 May 2024
|
12438 بازدید
|

به گزارش بورس تابناک، بند س تبصره ۶ بودجه ۱۴۰۳ در مدت اخیر با انتقادات فراوانی رو به رو بوده و قرار است این بند احتمالا فردا در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار گیرد. به همین منظور گفت‌وگویی با میثم فدائی واحد کارشناس بازار سرمایه و مدیرعامل تامین سرمایه دماوند داشتیم تا اثرات این بند را بر اقتصاد کشور بدانیم. 

در سال‌های اخیر، سیاست‌گذاری‌ها فاصله زیادی با شعار‌های سال داشته است

میثم فدائی واحد گفت: از سال ۱۳۹۶ تاکنون، رهبر معظم انقلاب با توجه به شرایط کشور و اهمیت تقویت تولید، تمامی شعار‌های سال را بر محور تولید نام‌گذاری کرده است. در سال ۹۶، شعار سال، اقتصاد مقاومتی، تولید – اشتغال و در سال‌های بعد به ترتیب حمایت از کالای ایرانی، رونق تولید، جهش تولید بوده است. 

در دهه ۱۴۰۰ با توجه به شرایط حاد اقتصادی ناشی از تحریم‌های ظالمانه و اهمیت تقویت تولید داخلی در جهت اقتصاد مقاومتی و افزایش توان کشور در برابر فشار‌های خارجی، شعار‌های سال در راستای افزایش تولید و کنترل تورم از محل عرضه بوده است، به نحوی که در سال ۱۴۰۰، تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌هایی‌ها و در ۱۴۰۱ با تمرکز دانش بنیان و در سال ۱۴۰۲، مهار تورم، رشد و تولید نام‌گذاری شده است. 

او افزود: اما در سال‌های اخیر، سیاست‌گذاری‌ها فاصله زیادی با شعار‌های سال، که با محوریت تولید و مشارکت آحاد جامعه بوده، داشته است. در سال ۱۴۰۲، رویکرد کنترل تورم از طریق تقویت عرضه بوده که متاسفانه بخشی از سیاست‌ها مبتنی بر قیمت گذاری دستوری و سیاست‌های انقباضی با رویکرد فشار بر بخش خصوصی کشور بوده که در حال حاضر شاهد کاهش شدید سرمایه گذاری در کشور هستیم.

در سال جاری با توجه به عدم سرمایه گذاری و مشارکت نداشتن مردم در اقتصاد، شعار "جهش تولید با مشارکت مردم" نام‌گذاری شد که با تصویب بودجه ۱۴۰۳ و لوایح آن، شاهد رویکرد کاملا مخالف سیاست گذاری در دستگاه‌های اجرایی هستیم به نحوی که ابزار‌های مشارکت مردمی بشدت تضعیف شده و بخش خصوصی کامل در حال حذف شدن از اقتصاد است و باید گفت، این امر در سال‌های آتی، منجر به کاهش شدید تولید خواهد شد و کشور در پرتگاه قرار خواهد گرفت.

بند س تبصره ۶ کاملا در تناقض با شعار سال است | مالیات یک ابزار سیاستگذاری است نه درآمدزایی

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳، از مواردی است که کامل در تناقص با شعار سال و سیاست گذاری مقام معظم رهبری است. رویکرد این بند مبتنی بر اخذ مالیات حداکثری بدون توجه به تبعات و پیامد‌های آتی آن از بخش مولد و شفاف اقتصاد و تولید کشور است و نتیجه این بند، جریمه بخش شفاف و مولد و تشویق بخش تاریک اقتصاد بوده و موجب خواهد شد که سرمایه کشور به سمت بخش‌های غیرمولد و سفته بازی حرکت کند که روند حرکت سرمایه از ابتدای دهه ۱۴۰۰ نیز موید این موضوع است.

فدائی واحد اظهار داشت: ذکر این نکته ضروری است که مالیات در وهله نخست، ابزار سیاستگذاری است نه ابزار درآمدزایی و مشوق‌های مالیاتی که در سالیان گذشته برای تولید در نظر گرفته شده همه با فلسفه رشد سرمایه گذاری و در ادامه رشد تولید ناخالص داخلی بوده است، برای نمونه معافیت‌های مالیاتی مناطق محروم در ماده ۱۳۲ قانون مالیات‌های مستقیم، موجب سرمایه گذاری عظیم در این مناطق و کاهش فقر و شکاف طبقاتی و ایجاد فرصت‌های شغلی در آن مناطق شده است.

مدیرعامل تامین سرمایه دماوند گفت: شرکت‌هایی که به موجب این مشوق‌ها در مناطق آزاد و محروم فعالیت کردند، ارز مورد نیاز کشور در شرایط تحریم‌های ظالمانه را ـ که فروش نفت در اواخر دهه ۹۰ به کمترین حد خود رسیده بود ـ تامین و هدف دشمن را ـ که فلج کردن نظام اقتصادی کشور بود ـ خنثی کردند.

رویکرد اخیر موجب افزایش ریسک سرمایه گذاری است

فدائی واحد اظهار داشت: مقایسه مالیات پرداختی شرکت‌های بورسی و غیر بورسی نشان می دهد که بخش اعظمی از مالیات کشور توسط شرکت‌های پذیرفته شده در بورس پرداخت شده که این امر ناشی از اعطای مشوق‌های مالیاتی به شرکت‌ها در جهت پذیرش در بورس بوده و با توجه به الزامات بورس در جهت شفافیت، فرار مالیاتی در شرکت‌های بورسی امکان پذیر نبوده که این امر موجب افزایش درآمد‌های دولت و اتکای کمتر به نفت شده است. در صورتی که مشوق‌های بند ماده ۱۴۳ و ۱۴۳ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم حذف گردد، شاهد عدم تمایل شرکت‌ها در پذیرش در بورس خواهیم بود. اثر این تصمیم رشد شدید فرار‌های مالیاتی و کاهش درآمد‌های دولت از مالیات خواهد بود. از طرف دیگر، مسیر مشارکت مردم در واحد‌های تولیدی بزرگ و استفاده از صرفه به مقیاس در سطح کلان اقتصادی به طور کلی بسته خواهد شد.

او افزود: برای رشد کشور و افزایش توان آن، نیاز به سرمایه گذاری وجود دارد. نقص قوانین بلندمدت توسط قوانین سالیانه موجب افزایش ریسک اقتصاد و کاهش سرمایه گذاری می شود. سرمایه گذار باید اطمینان داشته باشد که قوانین دستخوش تغییر قرار نمی گیرد تا به موجب آن سرمایه گذاری کند؛ اما متاسفانه رویکرد اخیر موجب افزایش ریسک سرمایه گذاری در کشور شده و با شعار سال کاملا در تناقض است.

فدائی واحد در پایان گفت: در صورت عدم اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳، شاهد زیان‌ده شدن بسیاری از بنگاه‌ها، مشکلات اشتغال برای بخش کارگری، تشدید ناترازی صندوق‌های بازنشستگی سهامدار این بنگاه‌ها، کاهش شدید سود و افت ارزش دارایی سهام عدالت و در نهایت کاهش شدید درآمد دولت و اتکای بیشتر به نفت و افزایش آسیب پذیری آن خواهیم بود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۲۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
در فامیل ما چند خانواده قرض الحسنه خانوادگی تشکیل دادند ولی میتزسند پولشان را هر ماه به بانک واریز کنند از ترس مالیات و یا قطع یارانه یا داشتن حساب تجارتی و ... همین موضوع باعث شده با روشهای خنده دار و ابتدایی کار قرض الحسنه را دنبال کنند که لازم است امنیت سرمایه گذاریهای کوچک تضمین شود الخصوص قرض الحسنه خانوادگی...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
بهترین کار را شما میکنید . گوشت را دست گربه نباید داد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
من با اینکه درامد زیادی ندارم و خودرو هم ندارم ولی در دهک 8 قرار گرفتم. اعتراض هم زدم ولی باز هم دهک همان 8 ماند و تغییری نکرد/. الان از جابجا شدن پول در حسابم ترس دارم به نحوی که دوستم مبلغ 20 میلیون تومان از من قرض خواست با اینکه داشتم ولی از پرداخت امتنا کردم چون رفت و برگشت این پول یعنی 40 میلیون تومان تراکنش مالی

کاری دارید میکنید ک دیگه برادر به برادرش کمک نکنه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
کاری می کنید خیلی وقته که کاری کرده اند خوابی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
دقیقا کاری کردن، که آدم نمی تونه قرض بده به دوست و برادر ش ، خدا ازشون نگذره به خصوص کارمندان و کارکنان امور مالیاتی رو
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
کو گوش شنوا؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
امنیت اقتصادی و سرمایه گذاری نیست
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
متاسفانه دولت با سیاست های غلط و در تناقض با شعارهای انتخاباتی سرمایه های مردم عادی در بورس را نابود کرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
دهک بندی یارانه واقعا عجیبه
من کسی رو میشناسم که زن و شوهر ماهی 40 تومن به بالا حقوق میگیرن خانه بزرگ دارن و 2 خودروی سواری ولی دهک 7 هستن و در مقابل فردی بازنشسته آموزش و پرورش با ماهی 11 میلیون حقوق دهک 10 قرار گرفته و یارانه قطع شده! واقعا معلوم نیست اینا دارن چیکار میکنن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
میاسای از آموختن یک زمان

به دانش میفکن دل اندر گمان

روز بزرگداشت فردوسی مبارک باد
محمود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
متاسفانه رویکرد اخیر موجب افزایش ریسک سرمایه گذاری در کشور شده و با شعار سال بطور کامل در تناقض است
متاسفانه عده‌ای هستند که هر کاری میکنند علیه نظام و به ضرر مردم هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
من با افزایش مالیاتها مخالفم اما با عدالت مالیاتی و عدالت اقتصادی موافقم متاسفانه مجلس نمی تواند یا نمی خواهد قوانینی را بنویسد که عدالت برقرار شود و با نوشتن قانون بد صدای همه را در می آورد مثلا در همین بند نوشته است همه معافیتها لغو است به جای بستن سوراخهای مالیاتی همه را با یک چوب زد در حالیکه آیا فولاد مبارکه یا کارخانه اسنوا در اصفهان بر چه اساسی مالیات نمی دهند این سوراخ را ببندد مادیران و اسنوا هر دو تولید کننده لوازم خانگی هستند مادیران در کرج 20 درصد سودش را مالیات می دهد ولی اسنوا در اصفهان مالیات نمی دهد صورتهای مالیشان هم در کدال موجود است علت این تبعیض مالیاتی در اصفهان چیست آیا اصفهان یا یزد منطقه مخروم هستند که شرکتهای بزرگ مستقر در آنجا مالیات نمی دهند
سیاوش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
یه عده ای کمر به نابودی اقتصاد بسته اند،انگیزه ای برای شرکتهای بزرگ وبی انکیزی برای شرکتهای کوچک برای سرمایه گذاری میکند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
وقتی معلوم نیست مالیات چگونه هزینه می شود نباید مالیات داد .
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟