به گزارش تابناک اقتصادی؛ لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم به منظور ارتقای مشارکت مردم در اقتصاد کشور، اقدامی راهبردی است که هدف آن تحریک رشد اقتصادی و ایجاد الگوی اقتصادی متعادلتر و پایدارتر است. با کاهش مالیات تولید و تمرکز مالیاتستانی از سرمایه و مجموع دارایی به جای اخذ مالیات از نیروی کار و تولید، سرمایه گذاری در بخش تولیدی را تشویق کند و از فعالیتهای غیرمولد که به توسعه اقتصادی کشور کمکی نمیکند، جلوگیری کند. در طرف مقابل تولید کشور نیز با سرمایه و توان مردمی رشد خواهد یافت.
یکی از جنبههای اساسی حمایت از تولید از طریق مشارکت مردم، حمایت مالیاتی هدفمند از بخش تولیدی است. با کاهش فشار مالیاتی بر فعالیتهای تولیدی، دولت میتواند فضای مساعدی را برای رونق کسب و کار و گسترش فعالیتهای خود ایجاد کند.
به منظور ترویج مشارکت بیشتر مردم در فعالیتهای اقتصادی، اصلاح قوانین مالیاتهای مستقیم با کاهش مالیات تولید و اعطای معافیتهای جدیدی را برای سرمایه گذاریهای خرد در بخش تولید در لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم در نظر گرفته شده است. این معافیتهای مالیاتی به عنوان یک کاتالیزور برای حضور مردم در رشد اقتصادی هستند.
در رابطه با مزیتهای لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم که در جهت تقویت جریان سرمایهگذاری در بخش مولد اقتصاد و همچنین افزایش جذابیت تولید و کاهش ریسک آن است با یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفتگویی داشتیم که در ادامه میآید.
جعفر قادری با بیان اینکه لازم برای برای افزایش مشارکت مردم مالیات برتولید کاهش یابد، عنوان کرد: در واقع باید فشار بار مالیاتی از روی دولت و تولید کننده برداشته شود.
وی با بیان اینکه باید مشخص شود که در قبال مالیاتی که پرداخت میشود چه خدماتی ارائه میشود، تصریح کرد: کاهش مالیات تولید کننده میتواند سرمایه گذاری بخش خصوصی را افزایش دهد که مهم سبب کاهش تورم و رونق اقتصادی در کشور میشود.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با کاهش مالیات تولید کننده و اصلاح نظام مالیاتی شعار سال محقق خواهد شد، ابراز کرد:جهت گیریهای مالیاتی باید به گونهای تنظیم شود که از شرکتهای دانش بنیان حمایت کرده و بخش تولیدی را دچار بحران و مشکل نکند.
قادری افزود: با کاهش مالیات تولید در لایحه اصلاح قانون مالیاتهای سرمایه گذار و تولید کننده ترغیب به تولید بیشتر میشود وحتی اعطای مشوقهای هدفمند برای رشد تولید در بخش مناطق کمتر برخوردار میتواند به توازن و توسعه منطقهای کمک شایانی کند.
وی با بیان اینکه افزایش تولید سبب ایجاد اشتغال و کاهش نرخ فلاکت میشود، ابراز کرد: با کاهش فشار مالیاتی بر فعالیتهای تولیدی، دولت میتواند فضای مساعدی را برای رونق کسب و کار و گسترش فعالیتهای خود ایجاد کند
نماینده مردم شیراز در خانه ملت کاهش نرخ مالیات عملکرد تولید از ۲۵ درصد به ۱۵ درصد یکی از مهمترین مزیتهای اصلاح قانون مالیاتی دانست و افزود: با کاهش بار مالیاتی بر تولید، کسب و کارها منابع بیشتری برای سرمایه گذاری در نوآوری و توسعه خواهند داشت که منجر به افزایش بهره وری و رشد در اقتصاد میشود
قادری خاطرنشان کرد: ارائه مشوقهای مالیاتی جدید به بخش تولید در لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم نظیر اعطای معافیت ۱۰۰ درصدی سرمایهگذاری در مناطق کمتر برخوردار یا اعطای مشوقهای هدفمند در جهت جلوگیری از خامفروشی صنایع و توسعه زنجیره ارزش، جذابیت و رقابت پذیری صنعت و تولید کشور را برای سرمایهگذاری در بازارهای مالی داخلی و همچنین بازارسازی در بازار جهانی افزایش میدهد.