به گزارش «تابناک»؛ آنچنان که مورد اشاره قرار گرفت، در میان اخبار و حوادثی که هفته گذشته در فضای مجازی مطرح شد، تعدادی از اخبار برای مدت چشمگیری در کانون توجهات قرار داشتند که در این بسته خبری به اهم آنها اشاره میشود. با این توضیح، علاوه بر اشاره به اصل موضوع و یا خبر، تلاش میکنیم تا مقداری نیز در مورد چرایی ترند شدن و جزئیات آن توضیح دهیم.
شهادت آیت الله سید ابراهیم رئیسی در جریان سقوط بالگرد در شهرستان ورزقان که به همراه ایشان حسین امیر عبداللهیان، مالک رحمتی، سید مهدی موسوی، حجه الاسلام آل هاشم و کادر پرواز بالگرد نیز به شهادت رسیدند در یک هفته گذشته در کانون توجهات قرار داشته است.
بسیاری از کابران فضای مجازی ناباورانه در جست و جوی اطلاعاتی بیشتر در این خصوص هستند و به صورت مستمر نام شهدا و حواشی مرتبط با ایشان و جریان شهادت ایشان را در فضای مجازی جست و جو و دنبال میکنند.
سید ابراهیم رئیسی در سال ۱۳۳۹ هجری شمسی در خانوادهای روحانی در محله نوغان مشهد مقدس دیده به جهان گشود. پدرش از روحانیون مشهد و جدّ مادریاش هم روحانی بود. او از سادات حسینی (ع) است و نسباش از هر دو سو به امام زین العابدین؛ علی ابن الحسین علیهم السلام میرسد. رئیسی پنج ساله بود که پدر خود را از دست داد. رئیسی که در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۶ نامزد شده بود، ریاست آستان قدس را نیز در کارنامه خود دارد. در تاریخ شانزدهم اسفندماه سال ۱۳۹۷ رئیسی با حکم رهبر انقلاب به عنوان رئیس جدید دستگاه قضاء جایگزین آملی لاریجانی شد و در سال ۱۴۰۰ پیروز انتخابات ریاست جمهوری شد. او در اردیبهشت ۱۴۰۳ در جریان سقوط بالگرد به شهادت رسید.
از جمله عناوین پر تکرار فضای مجازی در یک هفته گذشته جست و جوی کاربران پیرامون اطلاعات مرتبط با فرزندان شهدای خدمت به ویژه فرزندان شهید آیت الله رئیسی و فرزندان شهید حسین امیر عبداللهیان بوده است.
بیشتربخوانید
با فرزندان شهدای سقوط بالگرد رئیس جمهور بیشتر آشنا شوید
مادر شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی که تا پیش از ماجرای شهادت کمتر کسی در مورد او و کیفیت زندگی او اطلاع و نشانی داشت در یک هفته گذشته به یکی از عناوین پرتکرار فضای مجازی تبدیل شد.
فیلمهایی که از این مادر شهید در فضای مجازی دست به دست میشود مورد توجه کاربران قرار داشته و بسیاری از مردم ایران باور نمیکنند که مادر رئیس جمهور ایران در خانهای ساده و کوچک و قدیمی زندگی میکند.
باوجود اینکه فضای مجازی در یک هفته گذشته به شدت متاثر از حادثه شهادت آیت الله رئیسی و همراهان او بود، اما به دنبال برگزاری هفته ۲۸ لیگ برتر و پیروزی متفاوت پرسپولیس بر حریف خوزستانی که به صدر نشینی این تیم منجر شد نیز در کانون توجهات قرار گرفت.
بسیاری از کاربران علاقمند به فوتبال مشتاقانه این مسابقات و حواشی آن را دنبال میکنند و مایل هستند بدانند بالاخره کدام تیم قهرمان لیگ برتر میشود.
در حال حاضر و در حالی که تنها ۲ هفته به پایان لیگ باقی مانده است، پرسپولیس با ۶۲ امتیاز و استقلال با ۶۱ امتیاز تیمهای اول و دوم جدول مسابقات هستند.
از جمله عناوین پرتکراری که در هفته گذشته مورد توجه بوده است، نام و عنوان جمیله علم الهدی همسر شهید ابراهیم رئیسی و دختر آیت الله علم الهدی است.
به دنبال انتشار برخی حواشی مبنی بر احتمال ثبت نام او در انتخابات ریاست جمهوری این نام بیشتر در فضای مجازی مورد توجه قرار گرفته است.
جمیله علمالهدی بزرگترین دختر آی الله احمد علمالهدی، نماینده، ولی فقیه در خراسان رضوی و امام جمعه مشهد است. او که متولد سال ۱۳۴۴ است در سال ۱۳۶۲ و در سن ۱۸ سالگی با سید ابراهیم رئیسی، ازدواج کرد.
سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ در سال ۱۴۰۲ در دو مرحله به حساب دارندگان سهام عدالت واریز شد، اما برخی شرکتها از پرداخت سود سرباز زدند و همین موضوع سبب شد تا مرحله سومی نیز برای واریز سود سهام سال ۱۴۰۱ در خرداد سال جاری در نظر گرفته شود.
در خرداد ماه امسال، مهدی حاجیوند، دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت گفت: سهامداران برای دریافت سود سهام عدالت نیازمند مراجعه به مکانی خاص نیستند و سود مرحله سوم سهام عدالت در صورت دریافت از شرکتها همانند دورههای قبل به حساب افراد واریز خواهد شد.
این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: نکته دیگر این که چند شرکت بخشی از سود سهام عدالت را واریز نکردند و کماکان پیگیریها از سمت سازمان بورس و شرکت سپردهگذاری مرکزی در حال انجام است به محض این که سودها دریافت شود زمان واریز آن اطلاع رسانی خواهد شد.
با شهادت آیت الله رئیسی و پایان یافتن پیش از موعد دولت سیزدهم، دوباره فرایند انتخابات ریاست جمهوری در ایران به جریان افتاد و همین موضوع سبب شد تا انتخابات ریاست جمهوری نیز در کانون توجهات قرار بگیرد.
در این دوره از افرادی مانند علی لاریجانی، مهرداد بذرپاش، سعید جلیلی، پرویز فتاح، محمد مخبر، مسعود پزشکیان به عنوان نامزدهای اصلی یاد میشود.
محمود احمدی نژاد نامی آشنا در ایران است که رئیس جمهور دو دولت نهم و دهم در ایران بود. او پس از پایان دوران ریاست جمهوری با حکم رهبر انقلاب به عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام درآمد.
احمدی نژاد به صورت پیوسته به واسطه حواشی که میسازد در کانون توجهات قرار میگیرد.
او در جریان مجلس آغازین خبرگان روز بعد از انتشار خبر شهادت آیت الله رئیسی با پیراهن سفید در مجلس حاضر شد و نیز در پیام تسلیت خود از واژه شهید استفاده نکرد تا دوباره به صدر اخبار فضای مجازی بیاید.
دعوای یاران او با یک خبرنگار زن رسانه ملی در شبکه مجازی ایکس و انتشار مصاحبهای از او مبنی بر تصمیم او برای ثبت نام در انتخابات پس از سنجیدن شرایط نیز به ترند شدن او کمک زیادی کرده است.
آمنه سادات ذبیحپور خبرنگار صدا و سیما در توییتر خود علیه محمود احمدی نژاد نوشت: به عنوان کسی که هشت سال خبرنگار برنامه هات بودم ازت بیزارم. دوزاری... این موضوع سبب شد تا حامیان احمدی نژاد با لحن و ادبیاتی سخیف و زننده نسبت به او واکنش نشان دهند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.