به گزارش تابناک، همزمان با افزایش رقابت کاندیداهای ریاست جمهوری در ایران، رسانههای خارجی نیز به تکاپو افتادند تا از قافله سیاسی ایران عقب نیافتند.
مصداق بارز آن گزارشهای جداگانه گاردین ،اسکای نیوز ،نیویورک تایمز، الجزیره و قالب رسانههای غربی مبنی بر احتمال ریاست جمهوری سعید جلیلی در انتخابات پیشرو است! هرچند به نظر میرسد تمرکز و تعمد ویژهای در نشر و برجستهسازی این موضوع وجود دارد.
چراکه نظر سنجیها و فضای داخلی کشور به هیچ وجه پیروزی قاطع و تک مرحلهای سعید جلیلی را تائید نمیکند.
حتی بسیاری از تحلیلگران، رسانهها و فعالان شبکههای اجتماعی از احتمال پدیده شدن پزشکیان و رقابت سخت او با قالیباف سخن میگویند.
در همین زمینه خبرنگار تابناک به بررسی این موضوع و دلیل برجستهسازی پیروزی جلیلی در تحلیلهای خارجی پرداخته است.
با نگاهی عمیق به این موضوع چنین فرضیهای مطرح میشود که تیم رسانهای جلیلی، با راهبری برادر کوچکترش، در حال ساخت تصویر "رسانه ای " از وی است.
آیا وحید جلیلی برای حمایت و هدایت تبلیغات ستاد انتخابتی برادرش، از سابقه و ارتباطات خود از گذشته تاکنون بهره گرفته تا زمینه مطرح شدن او در جهان با عنوان «رئیسجمهوری احتمالی آینده ایران» را فراهم سازد؟ مطرح میشود.
آيا معاونت برونمرزی صداوسیما و مؤسسههایی که از تهران برای شبکههای تلویزیونی و رسانههای مکتوب و برخط خارجی خوراک تهیه میکنند، در بروز چنین تحلیلهایی نقشی داشتند؟
هرچند طرفداران سعید جلیلی معتقدند دیدارهای او با کاترین اشتون در جهان منجر به شناخته شده او شده است! اما این ادعا در حالی مطرح میشود که سفرهای جلیلی دستاوردی در توافقات نداشت و سعید جلیلی اکنون سمتی در مذاکرات هسته ای ندارد .
به نظر میرسد اینکه اکنون رسانههای غربی هنگام پرداختن به موضوع انتخابات ریاستجمهوری ایران از چهره جلیلی بیشتر از بقیه نامزدها استفاده میکنند، به این دلیل است که ناخودآگاه تحت تاثیر گفتمان رسانه های برون مرزی صدا و سیما قرارگرفتهاند ، هرچند ضریب دادن به جلیلی میتواند این معنی را بدهد که غرب هم نگران بازگشت جلیلی است.
این که همزمان با جنگ اوکراین و غزه، جلیلی در تهران دولت تشکیل دهد و رئیس دستگاه دیپلماسی را نیز برگزیند نیز به پیچیدگی ماجرا خواهد افزود .
از سوی دیگر چینش و انتخاب کارشناسان سیاست خارجی در برنامه های انتخاباتی صداوسیما و سوالات و محور جلیلی پسند ، پازل دیگر این مجموعه را کامل میکند.
حال باید ديد کدام فرضیه درست است؟ سعید جلیلی شهرت جهانی و واقعی دارد، یا برخی تلاش کردهاند به رسانههای خارجی القا کنند که او مطرحترین نامزد است؟