رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرآتش سوزی دو فروند نفتکش در تنگه هرمز
4بازدید
۱۰۲

واکنش به اظهارات جنجالی ساخت ۱۰ پالایشگاه

پس انداز مردم، پشتوانه دومین ایده عجیب آقای کاندیدا؛ طرحی که هیچ توجیه اقتصادی ندارد

حمید حسینی معتقد است اولویت اصلی دولت آینده در بخش انرژی نباید ساخت پتروپالایشگاه باشد و باید به سمت کامل کردن پروژه‌های نیمه تمام و توسعه میادین گازی مشترک حرکت شود تا برای کشور توجیه اقتصادی داشته باشد.

به گزارش تابناک اقتصادی؛ سعید جلیلی نامزد ریاست‌جمهوری در اظهارنظری جنجالی و حاشیه ساز از ایده ساخت ده پتروپالایشگاه با تأمین مالی از جیب مردم خبر داده و نوشته است: اگر ۱۰ پتروپالایشگاه مثل خلیج فارس داشته باشیم، نه تنها نیاز نیست نفت بفروشیم؛ بلکه باید نفت هم بخریم. جلیلی با تأکید بر اینکه تأمین مالی آن هم امکان پذیرست؛ بیان داشته است: منابع مالی زیادی در دست مردم است که می‌شود به سمت این موارد هدایت شود و به سمت بازار‌هایی نظیر سکه و دلار نرود.

در این خصوص که اساساً برای ساخت ۱۰ پتروپالایشگاه در قدوقواره خلیج فارس چه میزان منابع مالی نیاز است و آیا با این اقدام در آینده به سمت خرید نفت خواهیم رفت یا خیر؛ به سراغ سید حمید حسینی کارشناس حوزه انرژی رفتیم.

حمید حسینی در گفت و گو با تابناک اقتصادی ، با اشاره به اینکه ستاره خلیج فارس به معنای فنی و علمی، پتروپالایشگاه نیست و صرفا پالایشگاه میعانات گازی است، بیان داشت: این نامزد ریاست جمهوری گفته که اگر ۱۰ پتروپالایشگاه مثل خلیج فارس احداث کنیم، مسائل و مشکلات کشور حل می‌شود. اولاً باید توجه داشت که ستاره خلیج فارس، میعانات گازی مصرف می‌کند و نه نفت خام؛ ثانیاً در حال حاضر با کمبود شدید میعانات گازی مواجه هستیم. به‌گونه‌ای که میعانات گازی به‌قدری نداریم که بخواهیم پالایشگاه جدید بسازیم ؛ حتی یکی از طرح‌هایی که در شرف بهره‌برداری است، برای تأمین خوراک آن با چالش و مشکل مواجه هستند.

سوم این که در حال حاضر برای ساخت ۱۰ پتروپالایشگاه، حدود ۱۲۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری لازم است. این در حالی است که برای تامین مالی ساخت این ۱۰ پتروپالایشگاه روی دلار و سکه‌های مردم حساب باز شده است، اما در خوش بینانه‌ترین حالت گفته می‌شود که ممکن است مردم ۲۰ تا ۳۰ میلیارد دلار، در گاوصندوق‌ها و خانه‌ها و صندوق امانات داشته باشند. حالا اینکه با چه استدلالی می‌توانند مردم را قانع کنند که همین ۲۰ تا ۳۰ میلیارد دلار را برای ساخت پتروپالایشگاه بیاورند، خودش حرف و حدیث و، اما و اگر دارد.
پتروپالایشگاهعضو اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی افزود: از سوی دیگر برای ساخت پالایشگاه نیاز به دانش فنی روز دنیا داریم. به‌گونه‌ای که در زمانی که تحریم نبودیم، توانسته بودیم دانش فنی ستاره خلیج‌فارس و سایر پالایشگاه ها را از سایر کشور‌ها بگیریم، اما الان باتوجه‌به تحریم‌ها، نمی‌توانیم به سراغ سرمایه‌گذاری برویم و بدون اینکه گارانتی برای جواب‌دهی سرمایه‌گذاری در اختیار داشته باشیم، اقدام به ساخت کنیم.

از سوی دیگر، نیاز به تجهیزات داریم. اگر در سال ۹۵ برجام امضا نشده بود، به هیچ وجه نمی‌توانستیم پالایشگاه ستاره خلیج فارس را راه اندازی کنیم؛ چراکه بسیاری از کمپرسورها، اتاق کنترل و تجهیزات حساس فنی، در گمرکات معطل مانده بود.

پالایشگاه سازی بدون توجیه اقتصادی

به گفته وی در کنار همه این موارد، نکته مهم این است که امروزه در دنیا پالایشگاه سازی دیگر توجیه اقتصادی ندارد. این در حالی است که ظرفیت پالایشگاه‌های دنیا، حدود ۱۰۰ میلیون بشکه و کل مصرف دنیا حدود ۱۰۳ تا ۱۰۴ میلیون بشکه نفت خام است که بخشی از این هم برای پتروشیمی‌ها خواهد بود. همچنین بررسی‌ها نشان می‌دهد مصرف نفت در دنیا از سال ۲۰۳۵ به بعد با توجه گسترش و استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و خودرو‌های برقی، کاهش پیدا می‌کند؛ بنابراین با توجه به این مساله، دیگر کسی به سمت ساخت پالایشگاه و سرمایه گذاری در این بخش نمی‌رود.

حسینی تأکید کرد: اگر این میزان پول برای ساخت ۱۰ پتروپالایشگاه در اختیار است، قاعدتاً و منطقاً باید این پول را در بخش بالادستی هزینه کنیم تا میلیارد‌ها دلار نفت خام کشورمان زیر زمین باقی نماند. چون با توجه‌ به روند موجود در دنیا، از ۲۰۳۵ به بعد مصرف نفت در دنیا کاهش پیدا می‌کند و اگر نتوانیم ذخایر نفتی را استفاده کنیم، ممکن است دیگر استخراج نفت، اقتصادی نباشد؛ بنابراین اگر چنین مبلغی برای ساخت پتروپالایشگاه در اختیار داریم، منطقی‌تر است به سمت افزایش تولید نفت برویم که ارزش افزوده بسیار بالاتری نسبت به پالایشگاه دارد.


امتیاز ویژه دولت برای سرپا نگه داشتن پالایشگاه ها

وی ادامه داد: این در حالی است که در بهترین پالایشگاه‌های دنیا، زودتر از پنج تا شش سال نمی‌توان به بازگشت اصل سرمایه امیدوار بود. در نتیجه ارزش‌افزوده‌ای که در تولید نفت حاصل می‌شود اصلاً با پالایشگاه قابل قیاس نیست. الان در پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس، به‌رغم همه سرمایه‌گذاری‌های چند ساله، حالا توجیه اقتصادی ندارد. به بیان دیگر اگر دولت میعانات گازی را زیر قیمت صادراتی، به پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس عرضه نکند، این پالایشگاه توجیه اقتصادی ندارد. این رویه برای بقیه پالایشگاه‌های کشور هم صادق است. یعنی دولت تخفیف می‌دهد تا این پالایشگاه‌ها توجیه اقتصادی داشته باشند.

حسینی ادامه داد: از طرفی دیگر، اگر این میزان پول برای ساخت پالایشگاه داریم، منطقی این است که در صنعت پتروشیمی سرمایه گذاری کنیم. الان به اندازه نیازمان، پالایشگاه داریم و حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه ظرفیت داریم. به عقیده من با کنترل مصرف و به روز کردن پالایشگاه‌های فعلی، می‌توانیم نیاز‌های کشور را برطرف و تامین کنیم و اینکه بگوییم ما حتما باید در دنیا صادرکننده فرآورده نفتی باشیم، توجیه اقتصادی نخواهد داشت. وقتی دانش فنی قدیمی و پالایشگاه‌های قدیمی در این حوزه داریم، به هیچ وجه نمی‌توانیم به توجیه اقتصادی برسیم؛ در حقیقت با وجود اینکه در تولید نفت خام می‌توانیم سودآوری داشته باشیم، اما در پالایش و فرآوری نمی‌توانیم به سود برسیم و امکان رقابت در بازار‌های جهانی را نداریم.

اولویت چیست؟

عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی در پایان گفت: اگر ۱۲۰ میلیارد دلار پول برای ساخت پتروپالایشگاه داریم؛ باید اولویت بندی کنیم. در حال حاضر چالش خرید هواپیما، تامین و تجهیز قطار و راه آهن و پروژه‌های نیمه تمام و توسعه میادین گازی مشترک در اولویت هستند و ساخت پالایشگاه در اولویت دهم است. وقتی گاز و نفتمان در میادین مشترک توسط همسایه در حال غارت شدن است، چرا باید حرف از این بزنیم که می‌خواهیم نفت تولیدی خودمان را پالایش کنیم؟ بنابراین اولویت این است که اگر پولی داریم، در میادین مشترک و بالادست نفت و گاز سرمایه گذاری کنیم تا ناترازی را بتوانیم از بین ببریم.

 

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۷ ۱۲:۵۳

این آقا بهتره که فعلا بره تو سایه بشینه

کاربر۱۴۰۳/۰۳/۲۷ ۱۱:۱۱

یک جرّاح مغر در بین نامزد ها جایش واقعا خالی است
اما(پزشکیان) میتواند حال مملکت را خوب کند با سعه ی صدر و مدیریت شایسته اش
رای ما پزشکیان

حمید۱۴۰۳/۰۳/۲۷ ۱۰:۰۵

کشورهای دیگه با اینکه نفت ندارند ، نفت خام رو از ما می خرند ، هزینه انتقال اون رو می پردازند بعد تو پالایشگاه ها تبدیل به فرآورده می کنند و با کلی سود به خود ما می فروشند . اونوقت افرادی اینجا ادعا می کنند پالایشگاه سازی کثافت کاریه و صرفه اقتصادی نداره . هر جای دنیا بگیم یکی از همین افراد سالها وزیر نفت ما بوده ، حتما بهمون پناهندگی می دهند

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۷ ۱۰:۰۳

من حاضرم کل پولم را به ایشان بدهم برای ساخت این پالایشگاهها...به شرط اینکه درصدی از درآمد نفتی شامل حال بنده شود.

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۷ ۰۹:۲۹

در بین نامزدها فقط قالیباف شعار نمیده و رویا پردازی نمی کنه. وبرنامه اش را اجرای برنامه هفتم بیان می کنه. واقعیت اینه که هر کسی رئیس جمهور. بشه باید این برنامه معیار و خط اصلی برنامش باشه . این برنامه هم قبلاد نوشته و تصویب شده. کشور به یک مدیر با نظم و معتقد به بکارگیری مدیران قوی ولو با پرداخت حقوق عالی نیاز داره. کسی که مدیر خوبی باشه حتی با حقوقهای نجومی بهش دولتی هم حاضر به کار نمی شه چون در بخش خصوصی هم درآمد. بیشتره و هم فشار مسوولیتیرکمتر.

رحیمی۱۴۰۳/۰۳/۲۷ ۰۸:۵۶

ماشااله تو صحبت کردن و حرف زدن کم نمیارن ولی تو اجرا زیر صفرن!

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۷ ۰۸:۰۴

از صحبتهای 6 نامزد ریاست جمهوری میتوان فهمید که همه اینها یه نمایش خیمه شب بازی هست پس زیاد به این برنامه مناظره های تلویزیونی توجه نکنید همه برای سر کار گذاشتن مردم هست و بس.

گلمراد۱۴۰۳/۰۳/۲۷ ۰۷:۴۵

از مسکن مهر رسیدیم به پالایشگاه مهر
خدایا شکرت

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۷ ۰۷:۳۴

سلام اتفاقا درست گفته به عنوان کسی که سال ها ساخت پالایشگاه ها را تامین مالی کرده ام اگر بتوانیم پول ساخت پتروپالایشگاه ها را تامین نماییم بهترین ایده است زیر نه تنها سوخت کشور و کشور های اطراف را تامین می کنیم مشکل فروش نفت سنگین هم نداریم لطفا ار کارشناسانی استفاده شود که متوجه موضوع باشند در ساخت پتروپالایشگاه هم از نفت خام استفاده می شود و هم میعانات گازی ایشان صادرکننده اصلی فراورده های نفتی نیستند و اطلاعاتی در خصوص ساخت پالایشگاه ندارند ما قبل از ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس تجهیزات آن را خریداری کرده بودیم ایشان که یک قطعه خریداری نکرده چطور اظهارنظر کرده است. و با افتخار باید بگویم در اوج تحریم ها بزگترین پالایشگاه خاورمیانه را در اراک ساختیم .

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۷ ۰۷:۱۰

حالا بگید رای نمیدیم . رای ندید همین رییس جمهور میشه براتون پتروپالابشگاه میسازه . تا از خوشبختی از ایران در برید

هژبر۱۴۰۳/۰۳/۲۷ ۰۸:۰۹

چشم میرم رای می دم که به جای پتروپالایشگاه گوشت بیارن دم خونم. خخخ

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۷ ۰۶:۱۳

یعنی اقای جلیلی از ملت اینقدر دور است که نمیداند مردم به دولت اعتماد ندارد

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۷ ۰۵:۳۲

نه نظرات اقتصادی و نه نظرات سیاسی و فرهنگی ایشون ، هیچکدام برای چهل درصدی به ایشان رای میدهند ، اهمیتی ندارد و البته برای آقای جلیلی هم اون چهل درصد اهمیتی ندارند

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۲۳:۱۱

بهترین فرد برای ریاست جمهوری جلیلی است. توی مملکت ما در و تخته باید به هم بیاد. با جلیلی همه چیز با هم هماهنگ و یکنواخت میشه

حسینی۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۲۲:۳۴

یک زمانی می خواستند بزنند زیر انرژی هسته ای هم خبر کار می کردند که انرژی هسته ای دیگه به صرفه نیست واقعا سیاست چکار می کنه با آدم.
روز رو میگه شبه،?

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۲۱:۵۶

رای فقط جلیلی

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۲۱:۱۸

سیر از گرسنه خبر نداره؟

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۲۱:۱۰

با برجام چه کردی که حالا مردم اعتماد کنند پولشان را دست تو بدهند .سالها است دولتها مشکل فروش اوراق مشارکت را دارند .

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۲۱:۰۹

وقتی کار اجرایی نکرده باشی آخرش میشه همین اظهار نظرات نسنجیده

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۲۱:۰۸

محصولشو کجا مبخواد بقروشه ؟؟؟؟

هژبر۱۴۰۳/۰۳/۲۷ ۰۸:۰۴

با برادر چین تهاتر میکنه

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۲۰:۳۶

نفتو پالایشگاهو ولش کن ،گوشت بهتره اونم تحویل درب خونه!

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۹:۱۹

همین وعده های توخالی و الکی نشون میده هیچکدوم برنامه واقعی و عملی برای اداره کشور و بهبود معیشت مردم ندارن

عباس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۹:۰۸

طرح عالی آقای جلیلی بدجوری داره غرب گدایان رو می سوزونه. دکتر جلیلی تحصیلات این کار رو داره

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۷ ۰۰:۰۸

اره جون خودش

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۸:۳۹

آقایان ارزشی ها اینها کی هستند کاندید کردید . واقعا کشور را می خواهید اینطوری اداره کنید ؟؟؟!!!!!

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۲۱:۵۶

لابد اینا قدرت تحلیلشون از من و شما بیشتره

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۸:۳۹

کی گفته نخبه ها کشور رو ترک می کنن نه نخبگان همه می خوان برن

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۸:۳۴

چرا از انرژی های نو که بنفع محیط زیست است استفاده نکنیم
چرا اتوموبیل های برقی را توسعه ندهیم .
چرا نیروگاهای خورشیدی را توسعه ندهیم .

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۸:۲۳

حداقل می رفتی با پایینرتن فرد در یک صنعت پتروشیمی مشورت می کردی تا بهت بگه خوراک پتروشیمی ها نفت نیست که بخوای وارد کنی یعنی فردی با این درجه از بی سوادی می خواد طرح برای اقتصاد کشور بده

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۸:۲۰

همه قول‌های الکی دادند ولی شما فقط با آقای جلیلی مشکل دارید.

صاد۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۸:۱۹

جوری این گزارش را ارایه داده اید که انگار حرف این اقا وحی منزل است و ایجاد یک موج منفی کاملا علیه یک کاندید درست کردید.در آسمان باز شده و فقط این آقا نظرش صواب است.؟از ده متخصص دیگه هم نظر خواهی کنید اگر ریگی تو کفشتون نیست

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۸:۱۲

بازار سرمایه را به لبه نابودی کشانده اید و سرمایه های مردم را نابود کرده اید بعد با چه رویی از مردم خواهید خواست پولشان را در اختیارتان قرار دهند تا پالایشگاه بسازید شما که همین صنعت پتروپالایشی در بورس را دارید نابود می کنید

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۲۲:۳۶

این پروژه با حجم سرمایه گذاری مالی حدوداً ۶.۲ میلیارد دلار و ضریب پیچیدگی حدوداً ۱۳.۵ یک ابر پروژه‌ جهانی و تنها پتروپالایشگاه نفت سنگین و فوق سنگین ایران در منطقه استراتژیک مکران است


ستاره ی خلیجح فارس پالایشگاه هست ولی پتروپالایشگاه مثل همین مکران که من این جا گذاشتم خوراکشون نفت خام هست.

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۸:۴۳

بابا این بنده خدا حتی نمی دونه خوراک ستاره خلیج فارس میعانات هست نه نفت

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۸:۰۷

همین الان تمام دوست و رفقای آقای جلیلی در سیستم مشغول به کارند. مشاورا قتصادی ایشون معاون اقتصادی وزارت خارجه است... خاندوزی رفیق شفیق ایشون وزیر اقتصاد هست پس انتخاب ایشون ادامه راه فعلی است
قالیباف هم فرق آنچنانی ندارد مشاور اقتصادی ایشون آقای امیرسیاح مدیرکل دفتر کسب و کار وزارت اقتصاد هست
همشون همین ا لان موقعیت دارند و این انتخابات فقط برای حفظ و ارتقای موقعیت فعلی است.

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۷:۵۸

سلام
لطفا سوابق و روابط این به اصطلاح کارشناس (جناب آقای حمید حسینی ) را هم اعلام بفرمایید تا همه بدونن چه کسی داره در مورد چی اظهار نظر میکنه.

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۹:۵۴

کارش درسته

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۷:۲۵

جای این مثلا کارشناسان صداسیمای اخوی اقای جلیلی ، که فقط سر تکون میدن و احسنت میگن ، ایشون رو باید می بردن که ملت بفهمن چه کسایی هر سری تایید میشن برای ریاست جمهوری

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۷:۲۳

خدا رحم کرده استاد جلیلی 9 ساله دولت سایه تشکیل داده و هر روز مشکلات مملگت رو رصد می کنه و نمی دونه اصلا این پالایشگاه نفت مصرف نمی کنه و گرنه می گفت ما می توانیم از آب شور خلیج فارس شکر استخراج کنیم و قیمت شکر را تثبیت کنیم

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۷:۲۳

این چی میگه؟؟؟؟؟

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۲۱:۵۵

در جهت اهداف انقلاب حرکت می کنه

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۷:۲۱

این بنده خدا کاملا از مرحله پرت هست.

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۷:۰۹

جلیلی یاد یکی از بی شمار روسای پژوهشگاهمان می اندازد که توانست در ۳ سال آخر دوره احمدی نژاد می اندازد که با حرفهای نسنجیده و کارهای اشتباه توانست کاری با سیستم بکند که مغول با نیشابور نکرد!

محمود۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۶:۵۵

با آمدن جلیلی و همفکرانش اینقدر شرایط بحرانی خواهد شد که همان سرمایه های باقیمانده داخل هم در همان اوایل ریاست جمهوری از ایران خارج می شود..... مذاکرات ایشان در گذشته موید این حرف من است.... آینده همان تکرار گذشته است

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۷ ۰۸:۴۰

مردم دیگه گول این حرفاو ترسوندن هارو نمیخون چیزی وحشتناکه دار و دسته روحانیه

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۸:۳۶

اینها بین جناح خودشان هم پایگاهی ندارند
مجبور می شود اصراف بدهد .

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۶:۴۹

از کارشناس حوزه انرژی در مورد اقتصادی بودن طرح سوال کردید؟
عزیزم ایشان کارشناس اقتصادی که نیستند

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۶:۴۸

قالیباف و پزشکیان کار ساده ای برای شکست دادن جلیلی در پیش دارند .

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۶:۴۸

کلا هزینه تصمیمات دولت را مردم میدهند چه برجام باشد چه توسعه پالایشگاه باشد چه زمین خواری و....

همه هم شکر خدا مغز متفکر اتقصاد!!!!!

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۶:۴۶

وعده های سرکاری و توخالی ، واقعا یک مشاور خوب هم نداره که بگه این حرف ها رو نزن ، یعنی چی که از جیب مردم پتروپالایشگاه بسازیم !!!!! هر چند بقیه کاندیدها هم از جنس همین هستند و فرقی با هم ندارند . الکی نیست که مردم رای نمیدن

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۸:۴۱

هموطن گرامی استفاده از سرمایه داخلی برای توسعه کشور خیلی هم خوبه ولی اشکال حرف جلیلی اینست که اصل طرحش برای ساخت ده پترو پالایشگاه غلط است و بقیه حرفاش هم دست کمی از این طرحش ندارد و در دنیای خیالی خودش سیر می کند مثل شش سالی که دبیر شورای عالی امنیت ملی بود و ایران را با انواع و اقسام تحریم های امریکا و اروپا و شورای امنیت سازمان ملل مواجه نمود .

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۸:۲۲

نابغه ترین فرد در دایره ایشون آقای خاندوزی وزیر اقتصاد سهمیه ای و رانتی هست.

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۶:۴۵

پزشکیان ؛ متخصص جراحی قلب !
قالیباف ؛ خلبان و دکتری جغرافیا !
قاضی زاده ؛ متخصص گوش و حلق و بینی !
زاکانی ؛ دکتری پزشکی هسته ای !
جلیلی ؛ دکتری معارف اسلامی !
پورمحمدی ؛ سطح چهار فقه و حقوق اسلامی !

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۷ ۰۸:۱۴

جلیلی معارف اسلامی خونده رشته علوم سیاسی کلا یه چیز دیگه است
علوم سیاسی توسط صادق زیبا کلام تدریس میشه و علوم اسلامی توسط اساتید حوزه اغلب

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۷ ۰۰:۴۲

محمود
همین دوتا هم کاندیدهای اصلی هستن

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۷ ۰۰:۳۰

۲۱:۱۸
دوست عزیز مدرک علوم سیاسی با معارف اسلامی علوم سیاسی
، متفاوت هست ایشون دکتری معارف اسلامی علوم سیاسی دارن

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۲۲:۱۸

جلیلی دکترای علوم سیاسی هست نه معارف اسلامی

محمود۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۲۱:۲۵

دکتر قالیباف مدرک دکترای جغرافیای سیاسی
دکتر جلیلی مدرک دکترای علوم سیاسی

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۲۱:۱۸

دکتر جلیلی مدرک دکترای علوم سیاسی داره عزیز یه سرچ کنی میبینی این رو

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۷:۵۴

۱۷:۲۸
من مسخره نکردم بعدشم آره باید مرتبط باشه با کار سیاسی مثلا رشته های علوم سیاسی ، حقوق ، اقتصاد ، جامعه شناسی

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۷:۲۸

چی میگی بابا؟ الان رشته دکترای ریاست جمهوری وجود داره که تحصیلات همه رو مسخره می کنی؟ حالا اینا فقط مدرکشو دارن دلیل نمیشه

سعید۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۶:۴۱

اگرمیخاین مردم پول بدن اوسه میلیون بشکه نفتی که درروزمیفروشین پول کجامیره ؟؟؟

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۶:۳۹

تبلیغات از جیب مردم ، ساخت پالایشگاه هم از جیب مردم !!

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۶:۳۴

کنتور که نمیندازه ...

علی۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۶:۳۱

خام فروشی نفت و چشم پوشی از ارزش افزوده هنگفت تولید فراورده های نفتی خیانت به آیندگان است

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۷ ۰۸:۱۳

به نظر بنده فورش نفت مجانی به چین بزرگترین خیانت به مردم ایران هست
نه تنها خام میفروشیم که مجانی هم میدیم
شوخی نیست 50 درصد تخفیف روی سرمایه ملی مردم

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۲۰:۳۰

فرآورده های نفتی بحثش جداست ... مسأله ساخت چیزی هستش که خروجیش فرآورده های گازی هستش

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۶:۳۸

معنی جمله ای نوشتی رو می‌دونی ؟یاصرفاکپی پیستکردی؟!!!

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۶:۳۶

فعلا نفت فروشی برای مردم نداریم، رفتیم سراغ مالیات و اول هم سراغ دانه ریز ها مثل کارمندان(کارگران) بخش خصوصی و خرده فروشان بازار

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۶:۳۱

متن کاملا صحیح است مشکل کشور فعلا نبود خوراک ( میعانات گازی ) الان چندین پروژه بعلت نبود خوراک منوقف شده اند و یا بزودی متقف میشوند و میلیاردها پول مملکت از بین میرود.
ایشون حالا یه چیزی گفت شما جدی نگیر ، ایشون مسدونه داره برای چه قشری صحبت میکنه:)

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۶:۲۷

خنده هاش مشمئز کننده و طرح هاش بوی احمدی نژاد میده.. پول یارانه بره تو جیب باعث برکت میشه خرجش نکنینا..و

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۶:۲۷

حالش خوب نبوده

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۷ ۰۸:۱۱

این آقا فقط در جذب تحریم موفق هست. هیچ توانایی دیگری ندارد
با جلیلی به سمت تحریم شدن از همه دنیا حتی گوآتمالا و افغانستان

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۶:۲۴

ساخت پالایشگاه با کدام سرمایه ارزی؟

با کدام فن آوری خارجی؟

پس از ساخت، با وجود تحذیم ها، محصولاتش قرار است چطوری صادر شود؟

ما چند سال دیگر نفت برای استخراج داریم؟ پس از ته کشیدن نفت با این 10 تا پالایشگاه چه کار باید بکنیم؟

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۷:۳۱

ناشناس 16.33 متخصص ها کانادا هستن؟ عیب نداره عوضش نیروی کار از افغانستان وارد کردیم دیگه! اجر میندازن پالایشگاه ساخته میشه!

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۶:۳۳

خود پالایشگاه ستاره خلیج حدود 10 سال ساختش طول کشید. اصلا توان داخلی برای ایجاد 10 پالایشگاه وجود ندارد خیلی از متخصصان الان کانادا و استرالیا و... هستند

ناشناس۱۴۰۳/۰۳/۲۶ ۱۶:۳۰

به ضایعاتی می فروشیم.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.